Regisztráció Blogot indítok
Adatok
trux77

0 bejegyzést írt és 244 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Blogkocsma Kovászos káposzta 2022.08.05 07:00:00
A kovászos uborka nagy kedvenc és ennek alapján kovászolhatunk káposztát is (van aki zöldbabot is kovászol). Mivel gluténérzékeny vendég is jött a nagy BBQ partira, ezért a szokásos kenyérrel való kovászolás helyett most krumplit választottam. Szénhidrát van benne, remek fermentáló anyag...
Blogkocsma Megint összekentem 2021.12.17 07:00:00
A tésztát. Enni kell, akkor is, ha az ember a háta közepére nem kívánja a konyhai ténykedést. Olyanra vetemedtem, amire hét éve nem volt példa: befizettem ebédre a melóban. De ez sem olyan jó, mert rengeteg ételt adnak, ami finom, én meg sajnálom meghagyni, úgyhogy két hét alatt feljött három kiló.…..
Blogkocsma Kell kel? 2021.11.16 07:00:00
A fentiek hallatán KSP értetlenül nézett rám.- Kell-e kel? - kérdeztem újra.KSP szemei elkerekedtek, zavara még nagyobb lett.- Na, - gondoltam magamban - jövő farsangkor simán beöltözhetsz kérdőjelnek.- Van kell. Kell? - tettem fel immár harmadféleképpen a kérdést.Ekkor végre leesett. Persze kellett…..
Tavaly se lazsáltam, de idén egyszerre kellett mindet leszedni: beálltak a fagyok, amik nem tesznek jót a paprikának. Összesen 12 féle paprikát tettem el (egyet már posztoltam a minap)...
Blogkocsma Wellington bélszínek 2021.10.31 07:00:00
A madarasban jó ideig akciós volt a bélszín (vagy egyszerűen csak leesett a kamionról...), ezért bespájzoltam minden alkalommal, amikor egy szép darabot láttam. Dagadt is a csodahüttő rendesen :) Most viszont alkalom adódott, hogy a gyerekeket is megetessem vele (feleségem csak módjával eszi,…..
Biztos van ennek valami neve is, de nem találtam rá. A lényeg, hogy többféle disznóhús készül együtt a krumplival egy tepsiben. Semmi faxni, mondaná valaki, de azért nem úsztam meg némi mosogatást...
trux77 2021.10.22 09:12:03
Néha rámjön, hogy valami könnyű húslevest kéne főzni. Ne tartson napokig a megfőzése, de legyen benne minden, ami finom. Ilyenkor megyek a "csodahüttőhöz", hogy mit ad nekem. Az esetek nagy részében a baromfifiókban van valami aprólék, ami pont jó...
Blogkocsma Káposztás cvekedli 2021.10.10 07:00:00
Most (is) posztolom, mert azt az őszi káposztából jobb készíteni: cukor van benne, viszont víz már csak kevés. Barátunk - akinek dílere van - kérdezett a minap, hogy van egy fej káposztája, nem akarok-e cvekedlit főzni? Mert ő nagyon szívesen enne :)..
Blogkocsma Szárnyas káposzta 2021.10.07 07:00:00
Kellett már valami komolyabb étel hétvégére. Hosszan hezitáltam, mit főzzek. A káposzta jó kiindulási alapnak tűnt, már csak azt kellett eldöntenem, mit tegyek bele. A füstölt csülök evidens volt, ehhez kellett még valami. A bab és a nyers sertéscsülök közt hezitáltam. Hazafelé befutottam az ábécébe…..
Blogkocsma Minek nevezzelek? 2021.09.16 07:00:00
Megint úgy jártam. Hát, ahogy szoktam. Belefutottam valamibe, ami nem volt rossz, csak éppen úgy gondoltam, én jobban el tudnám készíteni. Aztán persze belevágtam és végeredmény egészen jó lett, csak éppen még a kedves mamája sem ismert volna rá. Na de kezdjük az elején.Eljött augusztus…..
Nem az ecetes fajta, amit savanyúságnak szoktunk készíteni, hanem inkább afféle diétás fogás. Bár simán beválna savanyúnak is, a kopasz hadnagynak meg úgy megtetszett az ötlet, hogy másnap a sörben párolt csülköt ezzel ette. Az egész úgy indult, hogy a hétvégén megint túlzásba vittem a húsevést. Egy…..
Kicsilyány jött élettársával vacsorára - ittalvással kijátszva a kijárási tilalmat ... Kérdeztem, mit ennének. Kiegyeztünk a címben szereplő egyszerű és könnyű vacsorában, merthogy fogyózik és farkaséhes ... Eredetileg szuvid sült oldalast ajánlgattam párolt zöldségekkel, hiszen azt csak meg kell…..
Amit azért nehéz eldönteni, mert március óta heti rendszerességgel készítek legalább egyet magunknak, meg még a gyerekeknek is. A 67 kenyérből kellene választani, de azok nincsenek itt egyszerre :) Már négy napja esszük, és pont olyan jó, mint az első napon volt! Nem száradt ki, rugalmas maradt a…..
trux77 2021.01.26 21:18:10
trux77 2021.01.27 10:57:13
@kocsmagomba: Azért ez elég szép kenyírke!
Az egyik kolléga/kollegina emlegette, hogy az édesanyja/nagymamája/nagynénje a téli estéken mézes paszternákot sütött egykor. Mint látható, csak a dolog lényegét jegyeztem meg, az egyre csökkenő tárterület kirostálta a felesleges információt. Az ötlet azonban tovább motoszkált a buksiban. Az, hogy…..
Karácsonyra egy méretes kacsát sütöttem a gyerekeknek (a nagylyány kivételével mind itthon voltak). A kicsilyány inkább csirkemellet kért, nem rajong a kacsáért (azért a kacsamellből ő is evett). Rendes pusztítást hajtottunk végre szenteste. Másnap persze a kötelező maradék csipegetése volt a…..
Kaptam karácsonyra egy miniatűr öntöttvas tálaló edényt a kicsilyánytól. Reggelire leteszteltem egy szem M-es tojással (nagyobbat nem mertem beletenni)...
Blogkocsma Libacomb színesben 2021.01.02 07:00:00
Vendégposzt kocsmagomba konyhájából   Vagy inkább csak: libacomb egyszerűen. Egy blogkocsmai beszélgetés ösztönözte az írást, amikor arról beszélgettünk, hogyan nem szerencsés túlfűszerezni a libacombokat. Véleményem szerint a liba az az állat, ami gyárilag készen van. Így lett kitenyésztve, nem…..
Boldog Új Évet kívánunk mindenkinek!   Kezd elfogyni a kacsazsírom idehaza, valamit tenni kéne az ügy érdekében. Végül a madarasban fedeztem fel bőrös kacsahájat. Szerencsémre volt mellette hízott kacsacomb is, ami szintén egy jó gondolat. Hamár nekiállok piszmogni a konfitálással, akkor…..
Ők nagyon szeretik a savanyú leveseket, főzelékeket (csorba vagy annak mindenféle nyelven való hivatkozása). Ehhez viszont szükség van valami savanyítóanyagra és zöldfűszerre, ami lehet korpacibere, de a legjobb a churut. Ez az örményektől jött a székelyekhez a bevándorlással. Felfedezték, hogy a…..
Blogkocsma Lecsó befőzés 2020.11.15 07:00:00
A korábbi években a télire szánt lecsót a fagyasztva tettem el. Szögletes margarinos dobozban megfagyasztottam, aztán kivettem belőle, frissen tartó fóliába csomagolva tettem vissza, úgy kevesebb helyet foglalt. Idén úgy döntöttem, hogy üvegben teszem el. Hajdan, mikor a seregben konyhaügyeletes…..
Blogkocsma Gombás tojás kimcsivel 2020.11.18 07:00:00
Gombás tojást mindenki tud csinálni, node kimcsit ritkán eszik az ember hozzá, mert nincs otthon. Pedig egyszerű megcsinálni: feleségem egy hét alatt elkészült egy 3 literes adaggal. Persze most ennek posztolására nincs lehetőségem, ezért marad csak a felhasználása...
trux77 2020.11.18 19:07:48
@valkür: Én sem hámozom. Puha kefével megtisztítom, és éppen hogy lemosom utána. Inkább úgy írnám, öblítem :)