Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dan_esz

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kicsit spirituális elmélkedés a társadalmi változásról. Bihari László írása. Kezdődött egy forgatással és egy számmal. Azzal, hogy 3 millió embernek nincs biztos és kielégítő otthona Magyarországon. Ez nem a lakhatásról szól, hanem a rendszerváltás kudarcáról. Ha az…..
dan_esz 2014.02.13 17:06:50
A Greenpeace aktivistái csütörtökön Almásfüzitő határában, a VII-es vörösiszap-tározón vászoncsíkokból nagy STOP feliratot raktak ki, mert információjuk szerint a Duna közvetlen közelében lévő tározót veszélyes anyagokkal fedik le —…..
dan_esz 2011.10.03 20:02:17
@amergin: "Nincs betekintésem abba, hogy a mindenféle greenpeace-es kiadványok összeállítása hogyan történik, milyen műhelyek állnak az ilyen munkák mögött. (Láttam néhány ilyen kiadványt, nem csak füzeteket, hanem vaskosabbakat is). Amelyeket én láttam, azokat közösen jegyezte a csoport, az egyes szerzők nem voltak nevesítve - amit én hatalmas hibának tartok.+
Láttam pár ilyet egész közelről. Ennek általában az az oka, hogy egy átlag MTA-s, egyetemi, állami helyről képesek kidobni a szakikat, ha a hivatalos állásponttal ellenkező nézeteket vallanak, pláne egy greenpeace-es kiadvány közreműködőiként. Jobb esetben csak nem kap forrásokat, nehezebben tud publikálni.
Különösen így van ez az atomenergia terén, de darvas béla, pusztai árpád profok is tudna mesélni, miket kaptak a kollégáiktól, az akadémikus szférától, amiért a tudományág fő szponzoraival, a géntech ipar nézeteivel szembe helyezkedtek, és hozták ki sorra azokat az éreket, amik a GMO-k károsságát bizonyítják.
Nem könnyű.
Valamit tudhatott, de legalább is sejthetett Yvonne, a bajor tehén, mert megszökött gazdájától (egyes hírek szerint a vágóhídról), s csatlakozott a környék erdeiben szabadon élő szarvasokhoz. Nem lett volna ebből a szökésből ekkora ügy (már a fészbukon is van oldala és…..
dan_esz 2011.08.22 22:42:57
Greenpeace Magyarország Klímatt 2011.08.15 09:11:00
Kevés olyan dolog van a világon, amely mutatná az elmevilág  kényelmes, gyors megoldásra törekvő látszatmegoldásainak képtelenségét, mint a klímaberendezés. Minden elismerésem az elnevezőé, aki teljes joggal keresztelte ezt a szerkezetet így, egyszerre utalván arra, hogy min…..
dan_esz 2011.08.22 22:37:04
@EXO: Amikor utoljára erről olvastam, (pár hónapja) akkor ez még egy baromi drága, nagyon energiaigényes eljárás volt, brutális környezeti kockázatokkal. Vagyis nem érte meg. Pár kezdetleges kisérleti verziója volt csak, Ausztriában pedig a nyár elején törvényileg tiltották be.
Javul azóta a helyzet? A cég reklámja szerint nyilván más a helyzet, azt hamar levettem :-)