Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gömbőc33

0 bejegyzést írt és 93 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Olvasók! Előre szólok... hosszú lesz. 2011. április végén teherbe estem. Boldogok voltunk férjemmel, mert mindketten gondolkodtunk már a gyermekvállalásban. Kb. 8 hetes terhes lehettem, mikor kiderült egy nőgyógyászati vizsgálat alkalmával. Igyekeztem körültekintő lenni…..
gömbőc33 2013.05.17 16:57:04
Idén februárban szültem a MÁV kórházban..... Három nappal az előre megjelölt dátum után, mivel nem indult meg a szülés, és terhességi cukorbetegségem is volt, befektettek. -Nem volt fogadott orvosom, a területileg ill. Szakrendelőbe jártam- minden nap több vizsgálatot végeztek, hogy rendben vagyok-e én, rendben van-e a kislányom. Az orvosokon persze látszik a túlhajszoltság, de ha kérdéem volt, válaszoltak. Az osztalyon lévő szülésznők, mire 8 nappal később megszületett a lányom, valósággal barátnőinkké váltak. Kiderült, esetemben egy héttel el volt számolva a szülés várható időpontja. Közben a szobatársm lett egy kismama, akit hematómával hoztak be a mentők! azonnal befektették, és több hét múlva engedték haza, amikor ezt már biztonsággal megtehették. Én végül császármetszéssel szültem, mert nem tudták megindítani a szülést. Kifogtam egy olyan pénteki napot, amikor totális elmebaj volt a szülőszobán, és 20 óra várakozás után tudtak csak betolni a műtőbe. Mert mindíg volt egy sürgős eset, ahol életeket kellett menteni.... Én jól voltam, csak idegessé váltam a várakozástól.... És éhes voltam.... Az operáció után már egy másik emeletre kerültem, ott is maximálisan a betegekért volt minden.... Az orvos aki operált, vasárnap a szabadnapján is bejött, és hajlandó volt megvizsgálni, hogy hétfőn hazamehessünk. Pedig nem kapott pénzt.... Lehet, két év egy kórházban is nagy idő... A Máv kórházban olyan babákat is megmentenek, akiknek máshol nem volna esélyük, hiszen itt van Budapest egyik koraszülött centruma. Talán a nőgyógyász, aki nem utalta akkor kórházba amikor még a baba megmenthető volt hibázott, de ő is biztosan nem akart rosszat.
gömbőc33 2013.05.17 20:09:20
@Cobs: pontosan, ezért nem írtam le az orvosok nevét, mert nem akarom ezzel a posttal összekapcsolni őker. Néhány nyilvánvaló dolog sántít... Ha azóta már szült, akkor tudnia kell, hogy a szülészeti osztályokon nincsenek nővérek, hanem erre felkészített szülésznők vannak. Nem derül ki, melyik MÁV kórház, a budai, a pesti, valamelyik vidéki? Én a pesti, Dózsa György úti kórházban szültem. A nőgyógyász úgy küldött be ctg-re a 37. Héten, hogy azt se mondta, most már ott fognak gondozni.... Ott viszont tudták a dolgukat... Az ügyeletes orvos amikor vittem az aznapi ctg eredményt aláíratni, azonnal, elkezdett telefonálni, hogy nekem már benn kellene feküdni, mert 35 éves elmúltam, terhességi cukorral kezelnek, ráadásul már 3 nappal túl voltunk a várható időponton.... Az nem lehet, hogy máfél év alatt két osztály teljes személyzete kicserélődött, és én 12 nap alatt sokat tapasztaltam...
gömbőc33 2013.05.17 22:52:45
@Cobs: arra viszont jó, hogy akinek mostanság kellene befeküdnie szülni, arra jól ráijesztenek.sőt, több társam mondta, hogy a fogadott orvosok a szülésért nem fogadnak el pénzt, csak a terhesgondozásért, alkalmanként x forintot.
Sefatias Hitvallásom 2013.01.12 18:01:19
Az elmúlt napokban érdekes élményekben volt részem. Egyrészről azt mondták nekem, hogy elkeseredett harcot folytatok az általam gyűlölt szekta, a korábbi egyházam, Jehova tanúi ellen, másrészről pedig meg lettem vádolva, mint olyan képmutató ember, aki őrtorony bérencként azt a célt tűztem ki célul,…..
gömbőc33 2013.01.21 08:17:38
@sefatias: csakhogy a dolog nem is maradt meg a kettőtök vitájának, hanem egy csomóan úgy gondolták, hogy szükséges valakinek a pártján állást foglalniuk, ebből alakult ki a másik blogon a totális állóháború... Ha nem értek egyet veled valamiben, és ennek a közlését annyira fontosnak tartom, hogy billentyűzetét ragadok, akkor megvan ennek a privát útja-módja is, nincs szükség ingyencirkuszra. Tegnap már megírtam, hogy miért sajnálom annyira a kiakakult helyzetet, és ezt ma is úgy gondolom, hogy az őrtorony rt káros, és azt a célt amit te is és Johnny is magatoknak valltok- segítséget nyújtani a tanúknak- a folyamatos műbalhé jelentősen hátráltatja.
exJT és blogtalálkozó, 2012. december 16., (vasárnap) Budapest. Az előző is meglepően jól sikerült 15 jelenlévővel, reméljük ez is tetszeni fog. Az inkognitód megmarad, nicknév-kitűzők lesznek, nasi, üdítő, beszélgetések, brainstorming, társas, stb., kötetlen jelleggel. Ez…..
gömbőc33 2012.11.27 21:10:47
@Johnny Joker: a múltkori is teljesen titkos volt.... Mivel nem ott volt, ahol a térképen jelölve volt.... Ha jól emlékszem mobiltelefonos navigációval találtuk még egymást, miután egy ideje üldögéltünk Sefáék mellett egy padon....
gömbőc33 2012.11.27 21:44:28
@Johnny Joker: várom a pontos időt, és helyet
gömbőc33 2012.12.06 15:26:38
@Johnny Joker: még nem kaptam pontos helyszínt, és időpontot
Statisztika hamisítás szocialista módra! Ahogy telnek a hónapok, azt veszem észre, hogy az Őrtorony Társulat Sztálin és Rákosi Mátyás példáit követi! Hangzatos előadásokban bizonygatják, hogy micsoda szédületes növekedés van Magyarországon és a világon! Például gomba…..
gömbőc33 2012.08.22 23:53:04
@royroyroy: jól értettem? Ha nem vagyok megelégedve, azt az adomány összegének csökkentésével kellett volna kifejeznem? Azért ez nem egy étterem, ahol ha nem vagyok megelégedve a kiszolgálással, akkor nem adok borravalót...... Különben nem egyszer fagytunk bele a székbe.....
Egy embernek volt egy fia. A fiú felnőtt korában elköltözött egy messzi vidékre. Az embert Kovács Jánosnak hívták, mert ő volt a városban a kovács. Mindenki tudta mit jelent kovácsnak lenni. A kovácsságra pedig a nyelvükben több szó is volt: pl a ráverő, a vasmunkás, a…..
gömbőc33 2012.08.07 01:43:58
@sefatias: Kedves Sefa!
A magyar nyelv nem ejti ki a szó végi H betűt sem a JeHoVa(H) név, sem a JaHVe(H) név végén! Ennélfogva, ha arra a hiányzó kulcsfontosságú H betűre hivatkozol, a Jehova név pont annyira helytelen, mint a Jahve.
gömbőc33 2012.08.07 06:57:10
@sefatias: sehogy, ugyanis, kiskoromban a nagyim megtömött spenóttal, azóta undorodom a zöld színű ételektől........
Most kell, hogy fájjon! Sokat szenvedtél, félelemben éltél, nem lehettél őszinte sem magadhoz, sem másokhoz, még a szeretteidhez sem... Rájöttél, hogy csúnyán átvertek és aljas módon manipuláltak; rájöttél, hogy nem ez az igaz vallás; rájöttél, hogy nem jó ez így neked...…..
gömbőc33 2012.07.31 21:14:36
@Johnny Joker: @sefatias: igy lesz belőle mártír, amit az eredeti játszóterén hirdethet egy hónap múlva, miután lerótta a park összepiszkításáért kapott büntetését......de nem baj, mi már csak üldözzük az igaz keresztényeket....:-D
gömbőc33 2012.07.31 23:25:26
@Dr. Furia: csakhogy ma Magyarországon van immár három generáció, akiket vagy alapból ateistaként neveltek, vagy- a nyolcvanas, kilencvenes években nőtt fel, amikor saját tapasztalatból kiindulva a hitoktatás hagyott némi kívánnivalót. Ezek az emberek viszont könnyen elérhetők az agresszívan nyomuló-evangelizáló szektáknak.
gömbőc33 2012.08.01 07:46:12
@Egyedi nicket kell megadnod: itt nem emberek megismeréséről, hanem egy szervezetről van szó. Mire esetleg magadtól átlátod, ráment néhány éved, szereztél egy csomó sérülést, pedig esetleg, ha van honnan tájékozódnod, mindezt megúszhatod, vagy segíthetsz másnak, hogy ne menjen bele ebbe az utcába. Üdv.
Sefatias Erő, nem pedig személy 2012.06.12 15:21:00
Néhány nappal ezelőtt egy postban leirtam azt, hogy mire jutottam a szent szellem voltával kapcsolatban. Ez a véleményem nem változott meg, viszont a birtokomban van egy könyv, amely Jehova Tanúi közül is nagyon keveseknek van meg, ráadásul az Őrtorony könyvtárból is kihagyták…..
gömbőc33 2012.07.27 20:17:18
@Catilina.: ne feledd el, hogy nincs fizikai teste, örök szellem- a démonok személyek, mégis el tudják foglalni az ember fizikai testét- tehát arra hivatkozni, hogy egy személlyel pl nem lehet betöltekezni, merőben hibás érvelés. Adni is lehet, hiszen Jézus azt mondta, hogy elküldi, tehát odaadja, minden egyes fogalmat, amit cáfolatként felhozol, könnyű megmagyarázni. De miért is kellene nekünk mindent világosan megértenünk, akkor amikor a világegyetem Teremtőjéről van szó?
gömbőc33 2012.07.28 12:36:49
@karecsi: ez a baj jehova tanúival, hogy mindent meg akarnak magyarázni, mindent fel akarnak fogni emberi értelemmel. Márpedig Istent nem lehet. Legyél alázatos, és fogadd el, hogy nem érthetsz meg mindent.... Istennek semmi sem lehetetlen!
gömbőc33 2012.07.29 10:51:43
@sefatias: úgy látom a te blogod lett a játszótér........
Autóvásárlás-vallásvásárlás írta: Lee Marsh Tegyük fel, autót szeretnék vásárolni. Körülnézek, de nem igazán tudok dönteni, ekkor valaki megszólal, hogy nekik van egy jó autójuk. Ez a legjobb a piacon. Jobb, mint bármelyik másik. Kiemelkedően gyors,…..
gömbőc33 2012.07.28 20:43:24
@etivi: félreértettél. Az index fórum egyik topicjából kitiltottak néhány hozzád hasonlóan hitehagyottnak számító oldalakon írogató tanút egy hónapra, vagyis ennyi ideig nem írhatnak. Ugyanekkor kitiltottak két nem tanút is, az egyiket szintén egy hónapra, a másikat egy hétre. Nem a jt kiközösítésről írtam, bár azzal is lehetne foglalkozni.
gömbőc33 2012.07.28 21:24:41
@etivi: különben abban a gyüliben is vannak olyanok, akik nyájasan üdvözölnek, és beszélgetnek velünk. Érdekes, hogy egyébként ők a régi testvérek közül valók akik még a kommunizmus alatt lettek tanúk.
gömbőc33 2012.07.28 22:47:33
@etivi: kérlek, olvass el régebbi postokat, és kommenteket is. Akkor látni fogod, hogy voltak, akik minden lehetségeset megtettek, hogy megváltoztathassák a mostani állaptokat. Nem értek el semmit. " a fejétől bűzlik a hal" Én nem személyes sérelemből jöttem el, nem indulatból, hanem meggyőződésből. Lelkiismereti okból. A kommentekből látom, hogy te sem értesz mindenben egyet a társulati elrendezéssel, azonban abból amit magadról írtál, úgy gondolom, hogy valamiféle hálát érzel jehova tanúi iránt, mert segítettek változtatni. Majd amikor a kapott erőt valóban annak köszönöd meg akitől kaptad, Istennek, akkor reálisan fogod látni nemcsak a szervezeti, hanem a tanításbeli visszásságokat is.
Sefatias A vékony jég 2012.06.05 17:25:00
Már régóta vékony jégen sétálok. Persze általában nem magamtól. legtöbb esetben más körülmények kényszerítenek arra, hogy az eddig biztonságosnak hitt bibliai tudásomat megkérdőjelezzem. A gyülekezeti kinevezések szent szellemre fogása. Jeruzsálem bukásának időpontja, meg…..
gömbőc33 2012.07.27 18:56:29
@küzdős: a római kat. Fogalmazás szerint az "Atya öröktől fogva létezik, a Fiú az Atyától öröktől fogva születik, a Szentlélek pedig az Atyától, és a Fiútól öröktől fogva származik" idézet a katolikus hittan középiskolák számára(2011, Bp-Vizafogó Rk. Plébánia. Készítette Schütz Antal azonos c. hittankönyve nyomán Juhász Gábor Tamás)
Mi Jehova Tanúi nagyon nagy hangsúlyt fektetünk a pontos ismeret megszerzésére. Személyes tapasztalatom szerint, (hangsúlyozom, személyes tapasztalatom szerint) ez egy elméleti állítás, semmint valós gyakorlat. Miért is mondom ezt? Amikor alaposan benne voltam a…..
gömbőc33 2012.07.27 11:43:39
@gömbőc33: na már most, János apostol az isz.I. század végén halt meg, vajon még az ő életében eltávolították a tetragrammát az újszövetségből? Mert ugye, ha az I.sz végére eltávolították, akkor az apostolnak tudomást kellett szereznie erről. Vajon nem maradt volna fenn egy meglehetősen dörgedelmes hangú levele a gyülekezetekhez, ha ez így történt volna?
gömbőc33 2012.07.27 16:33:42
@küzdős: már nekik is leeshetett, hogy itt zűr van, mert a társulat hivatalos oldalán ugyan fenn van az úvf, de előszó, és függelék nélkül. Ma néztem meg, mert kíváncsi lettem erre a szövegre, és mivel utcán voltam, nem volt nálam jt biblia.
gömbőc33 2012.07.27 17:29:32
@küzdős: magyar nyelven is elérhető lesz?
Jehova Tanúi és a mentális egészség Írta: Lee Marsh Gyermekként tudtam, hogy kezelésre van szükségem az átélt zaklatásaim miatt. De Jehova Tanújaként nem volt erre lehetőségem. Azt mondták nekem, hogy a szociális gondozók, a terapeuták és pszichológusok el fognak engem…..
Az én gyermekkönyvem rémisztő képei A tanulás folyamata a gyermekek életében már egészen kiskorukban elkezdődik már a születésük alkalmával, de orvosok szerint már magzati állapotban is tanulnak. Emiatt nem mindegy, hogy milyen nevelésben tanításban részesülnek. A Biblia is…..
Az alamedai esküdtszék Jehova Tanúit jogilag felelősnek találta egy gyermek szexuális molesztálása miatt Drámai hír látott napvilágot. Az Őrtorony Társulat először veszített pert az 1940-es Olin Moyle becsületsértési ügy óta. Több mint 70 évig, az Őrtorony Társulat a…..
gömbőc33 2012.07.16 03:35:38
gömbőc33 2012.07.16 10:07:13
@karalabe4: régebben olvastam erről az afrikai szokásról egy cikket: a szokás lényege az, hogy a felnőtt nő házastársi hűségét úgy garantálják, hogy képtelenné teszik az együttlét élvezetére. Na már ezt azért ne említsük egy kategóriában a férfiakéval. Az afrikai szokás híven tükrözi azt a kultúrát, ahol a leánygyermek adható-vehető, a nő pedig bűntetlenül bántalmazható, akár az életét is kiolthatja az őt birtokló férfi, akit még csak nem is ő választott.
Sefatias: Ma reggelre üzenetet kaptam. Egész pontosan fenyegetést. Megtörtént blogger életem első fenyegetése. Mivel az író számára semmilyen személyes információt nem tartalmaz az üzenet, úgy érzem nem éri semmilyen sérelem, ha szó szerint idézem, amit írt: Szia…..
gömbőc33 2012.06.28 20:05:21
@twenty-two years: nem kavics, hanem kőzet: aranyérc
gömbőc33 2012.06.28 23:31:46
@sefatias: szerinted én kérhetek egy nyitható tetejű szélenergiával hajtottat, vagy napelemest?
ELEGEM VAN! - Elegem van, hogy úgy tartok nyilvános előadásokat, hogy tudom, amit elmondok több 100 embernek nem igaz- Elegem van, a hogy hülyének néznek- Elegem van, hogy 6-8 oldalon keresztül elemzik, hogy miért nem i.e. 586-ban foglalták el Jeruzsálemet, miközben régészeti…..
gömbőc33 2012.06.25 03:30:57
@goldbach: mi hónapokig gondolkodtunk a férjemmel a távozáson, úgy, hogy nem mertük egymásnak elmondani. Ez nagyon kemény helyzet, kívánom neked is és Elegemvan-nak is, hogya családotokkal együtt tudjatok távozni.
gömbőc33 2012.06.25 05:17:10
@lilliana33: csak nem elkülönültél?
The New York Times: Jehova Tanúinak kártérítést kell fizetniük gyermekmolesztálási ügyben   By THE ASSOCIATED PRESS Megjelent: 2012. június 17.   OAKLAND, Kalifornia (AP) — Egy észak-kaliforniai esküdtszék 28 millió dolláros kártérítést ítélt meg egy nőnek, akinek az…..
Egy élet, egy rossz döntés! Hol is kezdjem... talán 12 éves voltam amikor a Tanúk becsengettek hozzánk. Mi szívesen fogadtuk Őket hisz Istenről beszéltek ( az rossz nem lehet gondoltuk ). Tanulmányozás elkezdődött, majd lassan a gyerekeket is oda ültették, oda ültünk.Később…..
gömbőc33 2012.05.05 23:36:17
@Prof.Silverman: azok akik kikerülnek jt közül, általában nem fordulnak el Istentől. Nem vonják kétségbe a biblia tanításait, hanem továbbra is keresik istent. Egyszerűen nem tudnak megbízni vallasi vezetőkben. Tudod, aki megégette a száját, az utána már a hideg levest is megfújja. Ettől még nem biztos, hogy a széles úton járnak. Csak a Mindenható tudja, hogy kinek mi van a szívében. Te milyen vallású vagy ?
gömbőc33 2012.05.07 11:05:10
@Prof.Silverman: nem Jézusból van több, hanem ugyanazt a személyt látják másképpen a különböző emberek. Ahány ismerősöm van, mindegyik masképp lát engem, a kialakított képet természetesen nagymértékben befolyásolja a köztünk lévő kapcsolat milyensége. Ja és amikor visszatértem a katolikus egyházba nem volt ejnye-bejnye, sőt ők mindvégig kárpótlásként tartottak számon.
gömbőc33 2012.05.07 14:26:38
@reboot: megmondom én neked, mert fenntebb már megírta Johnnynak: vezetni akar " dogmára hagyatkozna a kilépett testvér, akkor nem is volna nagyon sok értelme annak, hogy dogmatizát közösségbő kikerüljön valaki és bekerüljön egy másik dogmatiázlt közösségbe Ugyanakkor van egy tudományág, amit bibliakrtikának neveznek Szívvel és lélekkel és a szeretetre hangolva, és teljes elmével az írásra hangolódva, valamint felhsználva az előbb említett tudományágat , létre lehetne hozni egy igazi lelkiismeret alapon álló olyan közösséget, am valóban a Jézus eredeti tanításán állva" stb. Ha visszakeresed, elolvashatod az egészet. Csak ha nem fogadja el a biblia ihletettségét, vajon milyen,írást emleget?
Nos hol is kezdjem a történetem...Ma bukkantam erre a blogra és úgy érzem itt "kibeszélhetek" magamból mindent, hisz itt megértenek. Kiközösített személy vagyok, tanú családban nőttem fel. 2 éve szakítottam a szervezettel, nehéz volt... Édesapám elnöklő felvigyázó.…..
gömbőc33 2012.04.26 21:00:47
@sacperkb: nem a miniszoknya a lényeg, én 17 éves koromra kinőttem belőle, de 21 voltam amikor kapcsolatba kerültem jehova tanuival. Arról van szó, hogy vannak - a Mindenható kegyelméből- szabad akarattal, józan paraszti ésszel rendelkező emberek, akik nem bírják, hogy nyolc általánossal rendelkező vének és az őrtorony társulat uralja az életüket. Én sem bírtam, mert feltünt néhány olyan dolog, amit nem tudtam tolerálni. Nálad vagy a szabad akarat, vagy a józan paraszti ész - vagy mindkettő hiányzik. Lehet, hogy őrtorony tanulmányozáson voltál amikor ezeket a tulajdonságokat osztották?