Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mormix

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alternatíva A kormány bajban van 2012.12.19 18:06:49
Az, hogy most, miközben ezeket a sorokat írom, a középiskolások és egyetemisták, tanárok és szülők ezrei újra az utcán vannak, azt bizonyítja, hogy van remény. Nem lehetett leszerelni ezeket a polgárokat a felsőoktatás ingyenességének populista ígéretével. A kormány bajban…..
Határátkelő Azért sem adom fel! 2012.12.19 06:58:00
Tartok tőle (mi több, a számokat elnézve tudom), a mai történet nem egyedi, éppen ezért annyira szívbemarkoló. Szerzője egy házaspár hölgytagja, akik életük azon szakaszában vannak, amikor az elmúlt évtizedekben fáradságos munkával felépített egzisztenciát kellene…..
Kedves magatokról megfeledkezett felebarátaim, Kovács Zoltán veszprém megyei kormánymegbízott és Gránásiné Bácsi Tünde igazgatónő! Gondolom elkerülte figyelmeteket, hogy Annyitisér országban fülkeforradalom történt 2010-ben, aminek egyenes következményeként új…..
mormix 2012.12.19 11:16:22
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Korrekt, a hozzászólás alátámasztja a soha nem publikált, de létező nagykoalíciót. Maszopost terhelően érintő jelentős ügyben hallgattak ki, majd kiderült, az illetőt fidesznyiknek kell tekinteni (!), amit kvázi felróttak. Az egészet Dr Stelázsiék el is fektették. Kitaláljátok, ki lehet Dr Stelázsi?
Van már legalább 10 éve, hogy a hajnalban Hévízre induló buszon a sofőr röhögve mondta az arcomba: te vagy az egyetlen utas, aki teljes árú jeggyel utazik. Tökig tele volt az Ikarus, szinte kizárólag kemény munkában megőszült idős honfitársainkkal. Rákérdeztem, mennyi a…..
mormix 2012.11.23 13:31:05
@fovarosi.blog.hu: Helyes elgondolás.
Tőlem ez a kormányzat mintegy 2 milliót vett el egy összegben. Nem a nyugdíjasokkal, hanem a politikusokkal van a baj. Ezért:
1.A jövőben csakis szabadidejében lehessen politikus bárki, nincs fizetés, elszámolás nélküli költségtérítés, lakhatási hozzájárulás, bizottsági pénz stb.
2. A politikusként töltött idő ne számítson be a munkaviszonyba (biztosított jogviszonyba).
3. Aki politikusként korrupcióban vagy a társadalom számára jelentős hátrányt okozó döntésben vett részt, minden esetben sújtsa teljes vagyonelkobzás az elkövetési értéktől függetlenül.
4. Minden politikus és bármikor legyen elszámoltatható vagyongyarapodásáról nagykorúságának időpontjáig visszamenőleg.
Orbán Viktor nem kis pechjére éppen most dől el, hogy milyen lesz az Európai Unió költségvetése. Amit egyébként valószínűleg szerinte úgy összegészében ki nem szar le, viszont az is ebben a terjedelmes dokumentumban szerepel majd, hogy az egyes országok mennyit kapnak…..
mormix 2012.11.22 16:27:57
@Pop40: a jelenlegi kormányzat 1. a munkavállalók jogait szélsőségesen minimálisra csökkentette, 2. a szociális hálót szétzúzta, 3. az adórendszert a gazdagoknak kedvezőre alakította át, 4. az unortodox gzdaságpolitika terheit egyre inkább a szegényebb rétegekre terheli - ha ez nem jobboldali politika akkor mi???
mormix 2012.11.22 16:50:00
@fvipera: Jó az észrevétel, ezek inkább a baloldalon voltak ismerős és sötét módszerek, de ezek csak módszerek (technikai eljárások a hatalom céljainak elérésére).

A kormányzat gazdaságpoltikai (felső tízezer kedvezményezése) és társadalompolitikai célkitűzései (alsóbb rétegek lenyomása jogilag és kivéreztetése anyagilag) egyértelműen szélsőjobboldaliak, még ha -akár- bolsevik eszközöket is alkalmaznak ennek során.

Jobboldal (fasiszta) és jobboldal (kereszténydemokrácia) között is óriási a különbség, miként baloldal (bolsevik) és baloldal (szocdem) között is.

Csak tisztességes és tisztességtelen emberek vannak. Ezek lehetnek jobb- és balodaliak is. A probléma a szélsőségesekkel, a korruptakkal, a hatalmat bármi áron akarókkal van.
Nyugdíjas kedvezmény, amelynek alig van párja Európában A hárommilliós nyugdíjas réteg minden kormány kedvence, a legnagyobb egységesnek mondható szavazói blokk. Nem véletlen, hogy dúljon bár elszegényedés, munkanélküliség és recesszió az országban, a nyugdíjak…..
mormix 2012.09.20 12:31:07
@Kivlov: Jó ötlet, csak mondjuk esetemben miért 39 év nyugdíjjárulék befizetés és munka után kellene ezt tudomásul vennem? Majd az újonnan a munkaerőpiacra belépőknek ne vonjanak le járulékot és maguk gondoskodjanak ebből. Így korrekt.
mormix 2012.09.20 14:06:56
@Kivlov: Nem egészen, mert a "rendszerben" még dolgozik és befizető egy csomó ember, tehát a kifuttatás is csak folyamatosan lehetséges. Más szóval még az utánam következőknek is jár a nyugdíj, ameddig az első jutalékot nem fizető generáció el nem éri az aktivitása végét.Nekik nem fog járni, mert nem fizettek be.
Gábor hiábavaló küzdelmet folytatott Lisztferihegy személyzetével, hogy ugyan tolják már be a poggyászkocsikat, mert ő nem mehet ki értük. Mint kiderült, véletlenszerűen döntik el a hordárok, mikor hoznak legközelebb, vagyis magyarul akkor, amikor valamelyikük észreveszi a…..
mormix 2012.08.27 13:58:40
@balkon-úr: Önnél a pont!
Már a füvet sem nyírják le, ami az esztétikán túl repülésbiztonsági szempontból is veszélyt jelent (takarást biztosít a kisebb állatok számára, melyek a repülőgépekekkel ütközhetnek).
mormix 2012.08.27 14:12:23
@ColT: egy túlságosan (?) jól fizetett (külföldi) igazgató a szolgáltatási színvonal ellenőrzéséért felelős vezető.
Azért kell megírni minden utaspanaszt következetesen, mert ha az AETRA néhány negyedéven át leminősíti a repteret, akkor térítést kell fizetniük a légitársaságok felé, amitől rettegnek.
mormix 2012.08.27 19:31:37
@ErtelmetlenSzajkarate: 1. a reptéri illeték biztonsági díj, nem egyéb szolgáltatások fedezete 2. a reptérüzemeltető konzorciumot nem török, hanem német cég vezeti, még ha ez a színvonalból nem is tűnik ki.
Kár volt leereszteni a Balatonból azt a több mint félméternyi vizet, amely most nagyon hiányzik a tó medréből. A cél az volt, hogy szezonkezdésre 110 centiméteres legyen a tó vízszintje. Meglett, sőt úgy tűnik a szezon végére még ez a mennyiség is megfeleződik. A…..
Naiv ügyfél táskáját kiemelték a bevásárlókocsijából a siófoki Tescóban, de a biztonsági őrök csak kiröhögték, hogy a kamerák a termékeket védik, rajta nem fognak segíteni. 2012.07.28.-át írunk. Bemegyek a siófoki TESCO-ba. Az irattáskámat egy percre letettem a…..
Azt hiszem nem kell túlságosan hosszan ecsetelni, miért ellenkezik sikoltozva az emberi logikával a repülőgépre szabad ég alatt történő várakozás. Naiv ügyfél és utastársai 30 percig áztak, mielőtt elindultak Stockholmba. Hello Homar, Láttam a három héttel ezelőtti…..
mormix 2012.05.10 15:44:18
@RedRum: 1. A T1 kapacitása 2,5 M pax/év, ezzel tehát nem volt gond és még megközelíthető is.
2. A MALÉV kiesése hatalmas veszteség az országnak, bár önmaga veszteséges volt.Nyereségessé kellett volna tenni.
3. A low cost nem azt jelenti, hogy elfogadhatlan körülményeket lehessen fenntartani. Typhoon jól írta, az utasok normális várakoztatása elsősorban a BA és nem a légitársaság feladata (nem beszélve a rep.biztonságról).
A teoretikus "Ugyan mit veszítettünk a Malév csődjével, amikor itt vannak helyettük a jófajta fapados járatok, amik még olcsóbbak is?" kérdésre érkezett meg a válasz. Tamás levele nyomán a Homár megdöbbenve tapasztalta, hogy tényleg létezik ilyen, itt Európában, hogy fizető…..
mormix 2012.04.19 10:07:02
@balage28: A reptér adja az illeték és egyéb árakat, maximalizál, a légitársaság csak elfogadja vagy nem jön. A reptér költségei irdatlanok a rengeteg túlfizetett és felesleges külföldi miatt. A MALÉV bedőlése kapcsán hányat küldtek el közülük? Senkit, csakis a magyarokat teszik utcára!
mormix 2012.04.19 13:00:32
@Ulbert István [Typhoon]: A T2A viszi a nem-Schengen utasokat, ami mintegy 65%, a fapadosokkal együtt még több. A T2B viszi a nem-Schengent, de ezeket hermetikusan el kell különíteni, különösen a nem-Schengenből nem Schengenbe továbbutazó tranzit utasokat, akik száma a MALÉV bedőléssel sajnos nagyot csökkent, de ettől még vannak. Következésképpen a T2A és a T2B határőrizeti okokból különböző és egymással fel nem váltható és nem is keverhető funkciókkal rendelkezik.
mormix 2012.04.19 14:59:01
@Csokis: és tutira elrontják, erre leminősítés lesz...
Budapest másmilyen is lehetne, mint amilyennek megépült. Ha másként történnek az események, egészen más épületek valósulnak meg. Ha 2004-ben nem privatizálják a repteret, ha kitartanak egy korábbi pályázat eredménye mellett, akkor most ilyen lenne Ferihegy: A 2003-as nyertes…..
mormix 2012.04.08 15:29:39
@Káposztakukac: a reptér koncesszióba adásától nem 100 Mrd, hanem 464,5 Mrd került az állam zsebébe. Miként fizethetett a BAA-nak ugyanennyit a jelenlegi tulajdonos, miközben nem is volt más vevő, ám közben rövidebb lett a futamidő és elvittek-eladtak közben ezt-azt? A fejlesztéseikről kiderül, rosszul tervezettek, nem tudják hozni a bevételt, másik részüket felelőtlenül garancia nélküli kezdték, a MALÉV-ra alapítva. Csak fizessék ki az ingatlanadót, a lakosság mindössze a zajt érzékeli.