Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hexensussz

0 bejegyzést írt és 148 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eddig nagyjából egy dolog biztos. Szombat éjszaka, alig néhány nappal a fenyegető migránsokról szóló népszavazás előtt, robbanás történt Budapesten, súlyosan megsebesítve két rendőrt, az egyébként igen zsúfolt környéken...
Azt hiszem, 2010 körül volt, hogy meghívtuk őket egy házibuliba. Aztán megjelentek, kizabálták a hűtőt, összesározták a szőnyeget, elhajtották az összes jó csajt és srácot, és még tőlem kértek cigit, mielőtt elmentek. Azok a fajták voltak, akik sokáig néznek a szemedbe, majd amikor rájuk köszönsz,…..
hexensussz 2016.03.09 09:16:02
@Róth Manó unokái: Elfelejtetted, hogy a jelenlegi vezéred is volt huszonéves, és akkortájt ő is ott sertepertélt és okoskodott a politika tájékán?
Vajon mennyire erős gyomor kell egy viszonylag hosszú humoristakarrierrel rendelkező párosnak, hogy a biztos munkahelyért cserébe arcon köpjék saját magukat, és felvegyék a köztévé Obersovszky-tempóját? Bevallom, fogalmam sincs, de amit tegnap véletlenül elkaptam az M1 Szálka,…..
hexensussz 2014.04.04 11:39:24
A túlhabzsolt élvezetek kampánya ez. Cusi könyve se kutya, de az igazi csemege Weidermann Helga eposza Kusza Szem és Mindenórás Tábornok függetlenségi háborújáról. (olvasónaplók még itt, itt meg itt is ) Nem sok értelmetlenebb dolog van annál, ha olyan ember ír könyvet a…..
Egy 19 éves srác legyen szíves hivatalos dokumentumokkal bizonyítani, hogy valószínűleg sosem látott dédnagyapja mit csinált 70 évvel ezelőtt. Ha nem tudja, akkor nyilván náci volt. "Egyetlen kérésem van mindenkihez. Tegye fel a kérdést magának, hogy hol voltak, mit csináltak,…..
Lánczi András elgondolkodtató cikkét hozza a Heti Válasz "Miért Orbán Viktor?" címmel, egyfelől jó betekintést adva egy elkötelezett gondolkodó lelkébe (nincs mese, a rezsim egyik oszlopát jelentő Századvég Alapítvány elnöke nem egyszerű kurzuslovag, hanem valóban csodálja…..
hexensussz 2014.01.10 10:04:54
@Trackers: A kategorikus kijelentésed mellett talán azt is vizsgálnod kellett volna, hogy amit "szétvertek" és "betiltottak", azok a tüntetés fogalomkörébe tartoztak-e, avagy inkább a "B-közepek" fel- és hazavonulásának jellegzetességeivel bírtak inkább?
hexensussz 2014.01.10 16:33:02
@vajdasagi: Csak tudnám, vajon miért tartasz nekem személyiségrajz különórát Gyurcsányból, amikor a még tíz sort sem kitevő két kommentem egyikében sem említettem a nevét?
Sem az övét, sem egyetlen más politikusét sem!

Ha számodra nem volt világos az álláspontom, megismétlem, de csak neked:

Ne nyerjen más, nem szabad, hogy más nyerjen, csak a fidex. Csak ebben az esetben látom a lehetőségét annak, hogy belátható időn belül, - sajnos valószínű, hogy egy államcsőd árán - az ország megszabaduljon ettől a pártnak álcázott machiavellista képződménytől. Ezután felépülhetne majd egy más, a jelenlegitől eltérő
A "váltógazdálkodás esetleges újbóli folytatása a végletekig elnyújtaná az ország agóniáját, amely szvsz sokkal rosszabb lenne, mint egy összeomlás.
Csaxólok, figyelmed felkeltéséhez: Megint nem személyekről beszéltem!
A mai ún. baloldali pártok egyetlen értéke -- az ellenzéki szavazók körében kialakuló konszenzus szerint (!), mások szerint nyilván még ennyi sem -- az, hogy megakadályozhatnák Orbán hatalmon maradását. Azt, hogy erre képtelenek, egyre több ellenzéki ingerülten vagy letargiával…..
hexensussz 2014.01.05 21:16:11
@HaFr: Abban van, amit leírtál. Trackers kartács zanzája sokkal érzékletesebben, és kevésbé támadhatóan alapozza meg azt a következtetést, amire jutottál.
hexensussz 2014.01.06 14:44:06
@luis5: Vágyik rá a fene! Csak egyszerűen jönni fog, bekövetkezik.
Annyit azért elárulhatnál, hogy hol vannak, melyek azok a "jó" mutatók?

Mert amit én tudok:
- Az államadósság eddig nőtt kb. 2000 mrd Ft-al, emellett eltünt a Manyup vagyon;
- A gazdaság le van ülve és hülve, a szakértők elemzésből vettem, hogy a sikerágazat ép.ipar mutatója az EU-s pénzek felhasználásán alapul, a lakásépítés és a kkv-k sehol;
- A foglalkoztatottak száma az állami foglalkoztatás (közmunka) következtében javult, meg a korábbi adatértelmezés módosítása miatt (pl. egynapi foglalkoztatás után az illető arra a hónapra foglalkoztatottnak minősül);
- Egyes elemzések szerint az igazán képzett és értékes szakmunkaerő zöme már eltávozott külföldre, ez a gazdaság bővülésének már akadálya lesz;
- A száunkra kulcsfontosságú országokan már második éve növekedés van, mi pedig még állunk. A következő 4 évben valamikor valószínű bekövetkezhet egy őket érintő recesszió, ami minket viszont azonnal érinteni fog.
Lehetne még folytatni!

Lássuk hát a sikerlistádat!
Balogh József ellen a múlt héten a DK nőtagjai monoklira emlékeztető lila szemfestékkel tiltakoztak. Kövér László a tiltkozás miatt a maximális, 130 ezer forintos bírságot szabta ki Vadai Ágnesre és Szűcs Erikára, az indoklás szerint “a tiszteletdíj maximális…..
hexensussz 2013.11.12 18:51:12
@Hoppácska:
"Az ilyen kis esetekben is megnyilvánul ez a teljes sötétség, ami ezekben a redves tahókban van...
Fel sem merült benne, hogy " érintett vagyok a dologban, tartózkodni fogok"...
Ááááá, dehogy.."..

Honnan a kuglófból tudná, hogy mi az a tartózkodás? A patkóbáli vezérürü bekiabálja, hogy igen, vagy nem, és azt a gombot nyomja a birkája.
Az eurózóna periféria országai külön-külön sebezhetőek, és önmagukban nem vár rájuk más, mint egy stagnálással és recesszióval tarkított évtized. Viszont ha összefognának, úgy még Németországgal szemben is erőt mutathatnának.Az eurózóna jelenlegi formájában nem más,…..
Hegedűs Zsuzsa szociológus Orbán Viktor miniszterelnök főtanácsadója 2010. júliusa óta, havi 1 millió forintért. Tanácsadói szerződése szerint társadalmi felzárkóztatással, a társadalmi konfliktusok kezelésével, illetve az ezek megoldására szolgáló stratégiák…..
hexensussz 2013.10.10 14:19:57
1. Először is, ki fogja finanszírozni? Van abban valami elszomorító, hogy 3,5%-os alapkamat körül még megveszik a forintot ugyanolyan 300-as eurószinten, mint eddig, ezek szerint a pénzvilágnak megér nagyjából ugyanekkora kamatelőnyt egy európai autokrácia fenntartása -- forró…..
Mert vagy ostoba vagy pedig demagóg. Már egy ideje figyelem alakítását, de amit a héten művelt azt már nagyon nehéz karakterleütés nélkül kibírni… Egyszerűen már nem megy! Ugyanis Péterünk a napokban döbbent rá, hogy a Társaság a Szabadságjogokért, a Magyar Helsinki…..
Úgy látom, jó nagy zavarban van az ország. Nem nagyon érti senki, mi történt a nemzeti banki sajtótájékoztatón csütörtökön. Két célközeg, Három pillér, nulla, zéró, nulla, két százalék kamat. Összezavart identitás: mi az hogy a Simor András-jobbkéz Simon András vezeti a…..
Balog Zoltán erőforrásfelelőst arról lehet a legkönnyebben felismerni, hogy a tevékenységét állandó jelleggű kommunikációs zavarok kísérik. Most viszont a 21-re húzott még egy lapot. A Szaniszló Ferenc körül kialakult díjazási adok-kapokból kiderült, hogy Balog Zoltán nem…..
Lassan túl vagyunk ezen a tanulságos hétvégén. Ismét járt az idő, és a katasztrófavédelem ismét pörgött a hátán, mint a felborított ganajtúróbogár. Mondanám, hogy ennyi, de nem, mert lehet az isméteket folytatni. Az ellenzék és a tűzoltók egy része ismét lemondásra…..
Felmentettek. A Kaposvári Törvényszék dr. Ifkovics Béla hadbíró ezredes vezette katonai tanács - egyéves tárgyalássorozatot követően - a „Tábornok per” néven elhíresült büntetőügyben a 17 vádlottból 15-öt bűncselekmény, vagy bizonyítottság hiányában felmentett. A…..
Kerényi Imre hivatalos tisztsége, csak hogy mindenki jól megjegyezze magának: a tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásával és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszterelnöki…..
hexensussz 2013.02.16 09:03:19
@serial sinner: Rosszul tudod! A módosítások után nem küldenek új Alaptörvényeket, hanem bevonták a nyomdai terméket az asztalról.
Legalábbis engem erre engedett következtetni, hogy amikor a közelmúltban bent voltam az önkormink hivatalában, az Alaptörvény asztalából csak az asztalt láthattam.
Itt valami történt. Néhány napja Szájer József és Rogán Antal még hevesen kardoskodott a választási regisztráció mellett. Pedig feltételezem, hogy a Fidesznek is lehettek karácsony előtt információi a szabadságjogokat lábbal tipró ötletük elmeszeléséről, hiszen már én is…..
hexensussz 2013.01.05 13:22:32
@Trompf: Az elemzésben ehgyetlen kis hibát találtam, amelya válasaz lehet a vitára buzdító felvetésedre:
Sztem a Simlicska-féle milliárdok az Orbán számára már hozzáférhetetlenek, azokat a lakosság "megszórására" nem tudja felhasználni. Az MNB tartalékához képest amúgy is elenyésző, egyetlen előnye viszont lenne: Büntetlenül lehetne felhasználni, nem úgy, mint a bank-tartalékot.
De sztem ezt a Simicska már nem adja, az az övé, és ahhoz az Orbánnak már coki. Az állam megfejésében a Simicska már önjáróvá vált a NFM-en keresztül.
Orbánt egy valaki tartja csak kézben, a Lajos.
Ezért aztán én azon az állásponton vagyok, hogy az Orbánt a környezete nem irányítja, tehát ő egy virtigli egyeduralkodó. Hogy emellett gyógyszerfüggő-e, azt nem tudom, nem, forgok a köreikben! ;-)
Pontosan 71 éve készült Yousuf Karsh világhírű fotója Sir Winston Churchillről (1874-1965). A legendás fénykép 1942-ben a LIFE címlapján is megjelent. Fotó: Yousuf Karsh: Winston Churchill, Ottawa, 30 December 1941 Karsh portréit ITT is megtekinthetitek...
hexensussz 2012.12.31 06:06:25
@ermi71: Nem a győztesek oldalán volt te sötét szerencsétlenség!
Az EGYIK volt a győztesek közül!
"Adjonisten, Jézusunk, Jézusunk!Három király mi vagyunk.Sajtos lángost mind megettük,Gyalog jöttünk, mert siettünk,Kuminocska mondta - biztosItt lakik a Jézus Krisztus.Csizmadia a nevem.Segíts, édes Istenem! Istenfia, Jónapot, jónapot!Nem vagyunk mi nyuggerok.Úgy hallottuk,…..
hexensussz 2012.12.22 17:35:16
@épészmérnök:
Egy magát épésznek és mérnöknek tituláló személynek igazán lehetne jobb is a memóriája! Ha pedig a memória hiányzik, ott a barátod, gugli.
Tudod tudatlankám, az általad megidézett "Lázár elvtárs" soha nem volt az elnöki tanács elnöke!
"A középiskolások véleményére összpontosítottam elsősorban (amikor megoldottam a fölsőoktatás problémáját, kiegészítés tőlem, Poldi), az egyetemistákat ugyanis nem érintik az átalakulások. Értem én, hogy mit mondanak, mit szeretnének, ezt majd a miniszter megfelelő szakmai…..
hexensussz 2012.12.21 08:02:25
@MetroGoldwinMayer:
Azért talán nem ártott volna, ha az államigazgató legfőbb vezetőnk elvégzett volna elgalább egy rövid kurzust, ahol némi szervezés- és vezetéselméleti, módszertani ismeretet ragasztanak rá.
hexensussz 2012.12.21 08:19:56
@látjátok feleim szümtükkel:
Tartok tőle, hogy a jelenlegi politikus-generációnak nem lesz még 20-25 éve. Előbb-utóbb a választók majd rájönnek, hogy ezt a tehetségtelen, korrupt, akarnok bandát el kell zavarni a búbánatba!
Nem a pártokkal van baj, hanem az azokat megtöltő jelenlegi személyekkel!
hexensussz 2012.12.21 08:22:52
@dr yetee 69:
Naív vagy, ezt nem lehet, a simlicska a főnök!
Már elég régóta mondogatom: Nem az Orbánnak van Simicskája, hanem a Simicskának van egy Orbánja.
Hát mindenki megveregetheti a saját vállát: Orbán Viktor és stábja annyira megijedt az utcára lépő hallgatók, oktatók, szülők és középiskolások tömegétől, hogy totális hátraarcot csinált. Jól figyeljünk, most épül a nyugdíjrendszerhez hasonló újabb szent tehén, és…..
hexensussz 2012.12.16 12:29:46
@Sir Galahad: Valamit olvastam erről a konzultációs ajánlatról, nekem úgy tünt, hogy az ajánlat volt pofátlan, nem a visszautsítás!
"A hallgatói önkormányzatok szintjén pedig az az érdekes helyzet állt elő, hogy azok a hallgatói önkormányzatok lépnek fel a felsőoktatási elképzelésekkel szemben, amelyeket nem is érint, hiszen a szabályozások a ma még középiskolába járókra vonatkoznak majd - nyilatkozta…..
hexensussz 2012.12.15 22:05:34
@Gábor217: Kijön belőle egy új koncepció, amely semmivel sem jobb az előzőnél, legfeljebb kicsit más.
Ez a pasas rendszerről (Lásd: NER) csak beszél, de sztem fogalma sincs, hogy mi is a rendszer, és mi a rendszerszemlélet. Van egy olyan érzésem, hogy a jogi egyetemen nem tanítanak szervezés- és vezetéstant, és ugyan egy ország vezetése van rábízva, de arra a soha nem volt ideje, hogy beiratkozzon legalább egy rövid kurzusra, ahol megtanítottak volna neki valami csekély szervezés és vezetéselméletet.
A Machiavellit bezzeg tudja - kár, hogy az nem a modern világra íródott!
Az iskolavárosi múltjára oly büszke Debrecen 15 iskolájának a működtetéséről mondott le önként: 15 iskoláját adta át teljesen állami kezelésbe - nyilván mert nem tudta fizetni a rezsit ezekben az intézményekben. Halkan kérdezem meg: az új stadion üzemeltetésére akkor miből…..
hexensussz 2012.12.15 15:03:47
@markog: Nnnnnna, arra a magáncégre lennék én kíváncsi, amelyik rentábilisan tud működtetni egy stadiont!
Az meg pláne érdekelne, milyen csatornákon, hány áttételen keresztül fog csorogni az állami pénz a sportlétesítmény működtetéséhez? És mennyi lesz a beöntött és a kifolyó lé differenciája? :-)))