Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vix

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nincs mit hozzáfűzni, 22:00-kor percre pontosan megérkeztek a festő urak, megnézték, megbeszélték, odatették, megmérték, lefújták, kész. Ott van rajta, nem álom, nem délibáb, HIVATALOSAN (értsd: oda van rajzolva) IS ÁT LEHET MENNI KERÉKPÁRRAL A MARGIT-HÍDON! Nem volt egy rövid…..
Vix 2011.07.16 10:11:48
@mement: Értem én, hogy utólagos szükségmegoldás, csak rossz, és nem kéne ünnepelni. Az MK részéről inkább valami olyasmit vártam volna el, hogy ország-világra szóló botrányt csapnak abból, hogy a terveken még szereplő bringainfra a kivitelezés során eltűnt. Gyakorlatilag a pofátlan és cinikus városvezetés átb@szott minet, torkonsz@rta az összes hídon közlekedő, bringás, autós és gyalogos állampolgárt, és most jót röhögnek rajtunk, ahogy itt öljük egymást meg örölünk az elénk vetett gumicukornak. Amíg ezt tűrjük, addig nem lesz változás.
Vix 2011.07.16 10:29:21
@mement: Oké, megértem, valóban, el tudom képzelni, hogy milyen lehet bringainfráért lobbizni a zsírosnyakú, átizzadt konfekcióöltönyös, nagyarcú politikusokkal, akik húsz éve Audin kívül semmilyen közlekedési eszközt nem láttak közelről.

Nem tudom, hogy mi lett volna a megoldás. Talán fel kellett volna nyomni az EU-nál az egész rühes bandát, kérje csak vissza a támogatást (igen, tudom, tisztában vagyok vele, hogy akkor az én adómból kell kipótolni a hiányzó milliárdokat). Kétség kívül ronda történet lett volna, de valószínűleg utána többet soha nem mertek volna ilyet csinálni.
Vix 2011.07.16 11:32:00
Két évvel ezelőtt, valahol a Városháza irodalabirintusának mélyén...

- Baj van, Tibikém, ezek a rohadt bringások nem nyugszanak. Mindenáron ragaszkodnak a 2+1 kerékpárúthoz a felújított Margit hídon. Eddig se volt kerékpárút, ott volt nekik a járda, nem tudom miért nem jó ez így. Muszáj valamit csinálni velük.
- Ha ennyire kell nekik az a sz@r, kapják meg, fessetek egy sárga csíkot a járdára.
- Nem jó, kikötötték, hogy az nem megoldás, mert állítólag veszélyes a gyalogosokra. Már tele van az egésszel a média, mindenféle hatástanulmányokat meg terveket lóbálnak, ennyivel nem ússzuk meg.
- Meg lehet oldani, amit akarnak?
- Végül is meg, két perc alatt átrajzoltatom a terveket, csak a jóváhagyásod kéne.
- Mennyivel dobná meg a kötlségeket?
- 20 nokiásdobozzal.
- Hát ez nem sok, ebből nem sokat tudunk okosítani, annyiért igazán nem érné meg, hogy úgy tűnjön, hogy egy közutálatnak örvendő civil szervezet ránk kényszerítette az akaratát. Már így is van elég bajunk ezzel a rohadt híddal, hogy a f@szért nem tudták diszkrétebben intézni a dolgot a Mikiék...
- Akkor most mi legyen?
- Azt mondtad, két perc alatt átrajzoltatod a terveket?
- Igen.
- A terv még nem a híd, nem igaz? Rajzoltasd át. Ha látják a terveken amit akarnak, majd befogják a szájukat. Aztán majd véletlenül "elfelejtjük" megépíteni.
- Zseniális ötlet! De nem lesz ebből balhé, ha majd rájönnek, hogy átvertük őket?
- Miért, mit tehetnek? Szomorú szemmel nyilatkoznak egyet a tévének, aztán duzzogva szerveznek egy kritikálmesszt?
- Hát, esetleg bemószerolnak az EU-nál és bukjuk a támogatást. A pályázatban benne volt a bringainfra.
- Ezek a szétszívott, rasztahajú puhapötsök meg madárijesztőnek öltözött libák? Nincs annyi vér a pucájukban...
- És ha mégis?
- Akkor majd felfestünk pár piktogrammot az úttestre, mint a Szabadság hídon. Az is bringainfra, nem?
- Ezt csak ideiglenes megoldásnak fogják elfogadni.
- Persze, majd azt mondjuk, hogy egy év múlva kapnak normálisat.
- Ezzel csak egy évet nyerünk.
- Lekényszerítjük őket az autók közé azon az amúgyis keskeny hídon. Szerinted hányan élik túl közűlük azt az egy évet? A maradékra meg majd ráuszítjuk az EMPAMO-t.
- Tibikém, te egy zseni vagy. Tudod mit, a biztonság kedvéért a mérnökökkel megmagasíttatom a járdaszegélyt is...
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de ami engem illet, amennyire vissza tudok emlékezni, zsenge gyermekkorom pályaválasztási elképzelései között (a szinte kötelező kovboj, villamosvezető és űrhajós után közvetlenül) előkelő helyen szerepelt a vérszomjas kalóz. Kismy mai…..
A kérdésre a válasz, hogy mert akkor nem születnének olyan kiváló írások, melyekből ma kettővel ismertetnénk meg a tisztelt olvasót. Az első John Podhoretz filmkritikája az Avatar c. filmről, a másik egy érdekes összefoglalója az izraeli-palesztin konfliktusnak a HM és a…..
Izraelben 2008 óta kötelező sisakban biciklizni, december végén azonban egy munkapárti képviselő módosítási javaslatot terjesztett be, ami enyhítene a szigoron. Seli Jehimovics városon belül megengedné a felnőtteknek, hogy maguk döntsenek, sisakban akarnak-e biciklizni. A…..
Vix 2010.01.06 15:16:30
@igazi hős: Remek meglátás. Akkor talán inkább ennek a fejlesztésén kellene dolgozni, nem keresztbe tenni az egésznek mindenféle szabályozással.
Vix 2010.01.06 17:23:33
@igazi hős: Az a baj, hogy az összes vonatkozó kutatás és rengeteg nemzetközi példa azt mutatja, hogy a kötelező sisakviselési törvények konkrétan csökkentik, és nem növelik a kerékpárosok számát. Ha szeretnéd, kerítek referenciát (röviden www.copenhagenize.com). Tehát ha nálunk bevezetnék, akkor tényleg sose lennénk Hollandia, de még Berlin se, hanem kb. visszacsúsznánk oda, ahol 15 évvel ezelőtt voltunk, aztán annyi.

Úgyhogy szerintem a jelenlegi szabályozás sisak téren bőven elegendő. (Tisztázzuk azért: nem a sisakviselés ellen vagyok, hanem ennek a kötelezővé tétele ellen. Tekintsük már felnőttnek a nyomorult állampolgárokat.)
Vix 2010.01.07 11:23:49
@Amichay: Technikailag nálunk is az, elméletben ezért lenne a jövedéki adó a dohányon meg az alkoholon. Nade akkor vonjunk be több tényezőt a differenciálásba, hogy még igazságosabb legyen? Például hogyan? Fizessen többet aki bungee-jumpingol meg ejtőernyőzik? Vagy az is, aki motorozik? Vagy sisak nélkül biciklizik? Vagy egyáltalán, aki biciklizik, mert köztudomású, hogy az "életveszélyes"? És az is fizessen plusszba, aki hetente kettőnél többször eszik pörköltet vagy zsíroskenyeret és nem tudja hivatalosan papírral igazolni a legalább X óra rendszeres testmozgást? És az autósok? Elvégre a szmog okozta betegségek kezelése iszonyat mennyiségű pénzt visz el, nem beszélve a közlekedési balesetekről. Jó kis rendszer lenne: a pörköltzabáló lusta autósok csúnyán ráfaragnának, plána he még ejtőernyőznek is mellette. :)

@igazi hős: Csak megvan a közös álláspont. A gyerekemre én is ráadnám, mint ahogy a páromra is rákényszerítettem amíg rettenetesen rutintalan volt, pedig ő aztán csipogott a frizurája miatt. De nem azért, mert a biciklizést olyan marha veszélyesnek gondolom, hanem azért, mert ők jóval nagyobb eséllyel esnek minden külső behatás nélkül is. De felteszem, hogy a legtöbben ráadják a gyerekükre anélkül is, hogy elő lenne írva, aki meg nem, ott amúgyse ez a legnagyobb probléma a családban...
Hungarian Cycle Chic Az Amszterdam 2009.09.29 07:09:00
Ezen post blogunk korai társszerzőjétől, Mekistől származik, melyben rövid és személyes hangvételű bemutatót tart a kerékpárok világának egyik kultikus szereplőjéről, az amsterdam kerékpárról.Mindenki tudja, hogy az amszterdam az igazi bicikli. Csak nem merik bevallani, mert az…..
Vix 2009.09.29 14:51:01
@tobias2: ez tény, nyilván egész napos túrákra nem jó. Viszont arra amire ez a bicikli való (városban, rövid táv, max 0,5-1 óra menetidő) pont jó, ráadásul felegyenesedett helyzetben sokkal jobban át lehet tekinteni a forgalmat (egyrészt magasan ülsz, másrészt meg kényelmesebben hátra tudsz pillantani).
Vix 2009.09.29 15:01:03
@tobias2: és igen, itt a különbség egy holland bringa, meg egy magyar/kínai/üzbég gyártmányú "amszterdam" között: a hollandoknál tervezési specifikáció, hogy elbírjon nem egy, de 2 kövér hollandot (ott szabad a csomagtartón utazni), és megbízhatóan működjön 20+ évig akkor is, ha ez alatt végig az utcán áll, esőben-hóban-fagyban. Gondolom ezért is kerül újonnan kétszer annyiba.
Vix 2009.09.29 16:38:35
@TPZ: Hmm. Szabályt erősítő kivétel? :)
Rekultivált? Hiszen nem ültetünk újra semmit. Vagyis dehogynem. Embereket újra bicajra. És régi formákat újra divatba. De kezdjük az elején. A kerékpárnak volt már egyszer egy fénykora, halványan még emlékszem azokra a fekete-fehér szemcsés videotípiákra, amelyek század eleji…..
Vix 2009.09.01 13:18:51
@kraut: Na, hát ez a bánatom nekem is. :(
Akik eddig úgy érezték, hogy a taoizmus közel áll a buddhizmushoz, vagy hogy az milyen csodás filozófia, ideje tájékozódni!"Ez a bizarr kép a taoizmusról - ami egy szekuláris helyzetben létrejött konfuciánus és protestáns együttműködés torz eredménye - különösen…..
Vix 2009.08.16 12:26:51
@Astus: Igen, ezt elolvasva óhatatlanul felmerül a kérdés, hogy vajon a buddhizmust mennyire értelmezük félre itt nyugaton?
Beköszöntött az igazi nyár, márpedig mindenki tudja, hogy az összeesküvéselméleteknek ez az időszak kedvez csak igazán. Igyekszünk felvenni a ritmust, úgyhogy mai konteónk két legyet is üt egycsapásra. Egyrészt összefoglaljuk a Roswelli Incidens néven közismert esemény…..
Néhány hete egyértelmű jelei vannak, hogy valami készül a XIII. kerületi Gogol utcában, a napokban azonban a végső fázisba került az új bicikliút, illetve biciklisáv kialakítása. A Lehel tér és a felső rakparton futó bicikliút között készült most el egy összességében…..
Na, amire számítani lehetett, az Apple frissítette az asztali gépcsaládot. Mivel csak egy sima Store-bezárásra került sor, és elmaradt a nagy show-val egybekötött bejelentés, azt lehetett sejteni, hogy inkább apró változtatások, mint meghatározó átalakítások lesznek, ehhez…..
Kihirdették a bicikli-szépségverseny győztesét, Torkel Dohmer pályázata nyerte az első díjat. A kényelmesre tervezett bicikli egyik célja, hogy vonzó legyen azoknak is, akik korábban motorral vagy autóval jártak. A másik előnye, amit különösen az európai időjárási…..
Tudtad? Mire elég 104 ezer forint? 2009.01.24 08:31:00
 Úgy tűnik, a posta másodszor is nekifut a 4800 darab kerékpárról szóló közbeszerzésnek. A tavalyi zátonyra futott tender után, idén is megpróbálják. A tavalyi kiírásban még 1,1 milliárd forintért akarták beszerezni a bicikliket, idén már 500 millióból is meg tudnák…..
Vix 2009.01.24 10:48:02
@Big-B: Nem lehet, hogy azért vesszük természetes dolognak a sikkasztást, mert itt tartunk, ahol?! :)
Vix 2009.01.24 11:21:01
@nyekk: Ezaz! Induljunk a pályázaton! Húszéves használt versenyvázból (új ára 150e Ft) épített fixit minden postásnak, hagy combosodjanak!
Egymillió forint értékben 17 darab biciklit loptak el Dunaújvárosban. Szerencse hogy nem Budapesten, mert itt egy biciklire is ráköltenek egymillió forintot. A dunaújvárosi banda augusztus óta lopkodott. A rendőrségi közlemény szerint voltak olyan elvetemültek,…..
Mai vitaposztunkkal bizonyos szempontból közszolgálati feladatot látunk el, más megközelítésben pedig becsületbeli kötelességünknek teszünk eleget. Azzal a felhívással fordulunk hozzátok, hogy véleményetek megfogalmazásával, az eltérő álláspontok és szemléletmódok…..
Nem indult jól az éve annak a biciklisnek, akit Csongrádban halálra gázolt egy autós a múlt szombat este. Az ötvenegy éves férfi a 451-es úton haladt, és jóllehet a kerékpáron villogó is volt, de a kerékpáros nem viselt láthatósági mellényt. Béke poraira.  ..
Vix 2009.01.19 15:09:48
@KAMA3: Nem az index fizet. Ők csak kaszálnak, mert mi marhák generáljuk itt nekik az oldalletöltést...
Vix 2009.01.19 15:18:41
@Mikulás: Erről valaki csináljon egy screenshotot...
Vix 2009.01.19 15:43:55
@Mikulás: @Mikulás: Indítasz egy blogot, nem másról, hanem arról, hogy mennyire utálod a bringásokat. Rögtön fel is böfögsz három bicskanyitogatóan provokatív posztot. Az index persze kiteszi a címlapra, mert nekik mindegy, csak a vér folyjon. (Mint azt a mellékelt ábra mutatja, be is jött). Te meg annak rendje és módja szerint kapsz a szád szélére alaposan. És erre nekiállsz picsogni, hogy bántanak?
Éppen a márciusi Critical Mass napján történt, egy napos kora délutánon. Magam sem értem, miért voltam annyira bolond és figyelmetlen, bár meglehet, éppen az volt a baj, hogy tavasz volt, a fene sem érti, hogy ez a tény ilyen idős korára még bármit is jelentsen az embernek,…..
Vix 2009.01.19 14:56:37
@avus: Mondjuk pl a figyelmetlenség? Azért ez előfordul bárkivel, lássuk be, főleg azon a szakaszon. A felbukott bringás viszont túlélte, láthatóan mindenki komolyabb baj nélkül távozott a helyszínről. Ha jól megverte volna a posztolót az eset láttán összecsődülő népes bringás nézőközönség, akkor megérteném ezt a blogot. De így?!
Vix 2009.01.19 15:04:11
@Kóser Malac: Egymás mellett bicikliztek-e? (beugratós kérdés ám...)
A Yahoo-nak, a Microsoftnak és a MapQuestnek is ők szállítják a térképadatokat. Egyik olvasónknak sikerült lefotóznia egy Navteq-autót a körúton...Azt nem tudjuk, hogy melyik cégnek készíti a pesti utcaképeket a Navteq. (Egyik kommentelő szerint az anyacég Nokia "Maps…..
Ugye a Google autói már körbejárták a nagyobb amerikai városok utcáit, hogy 360-as képeket készítsenek minden utcáról. A funkció, mely a Google Mapsben érhető el, sok vitát és meghökkenést váltott ki a tengerentúlon. Egyik olvasónk - ddq - ezt szpottolta a Batthyány téren,…..