Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KDSZ

79 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
KDSZ Blog Elköltöztünk 2013.09.06 16:40:11
A diákszervezettel kapcsolatos híreket a jövőben az alábbi oldalon találhatjátok meg: ..
2013. május 8-án megrendezésre került a KDSZ – Közgazdászok a Közpolitkában diákszervezet tisztújító, s egyben évzáró közgyűlése A tavaszi szemeszter végéhez érkezvén, az elnökség éves beszámolóival kezdődött az rendezvény. Kemény Kornél, a KDSZ elnöke a…..
Április 24-én Hossó Andrea pénzügyi közgazdász volt a KDSZ – Közgazdászok a Közpolitikában vendége. Szakértőnk egy rövid fél órás felvezetőt tartott, melyben kiemelte a nemzetközi adósságválság legfontosabb összefüggéseit. A világgazdaságban lezajló főbb…..
2013. április 18-án nyugdíjpolitikai kurzusunk keretében vendégünk volt Soltész Miklós, a szakterületért felelős államtitkár. Az előadás során tagjainknak lehetősége volt a kormányzat nyugdíjpolitikai koncepciójának megismerésére. Soltész államtitkár úr látogatása…..
Április 2-i előadása után két héttel ismét Németh György nyugdíjszakértő volt a KDSZ - Közgazdászok a Közpolitikában diákszervezet vendége. Az ismételt látogatás oka a nyugdíj-ügyek és az egyéni számlák kérdésének aktualitása volt, így Németh úr egy kötetlen…..
A KDSZ – Közgazdászok a Közpolitikában diákszervezet nyugdíj-politikai kurzusának második előadója Mihályi Péter volt, aki a második pillér bevezetésének társadalmi, gazdasági és politikai körülményei mellett a jelenleg zajló nyugdíjpolitikai változások és a jövőben…..
A nyugdíjpolitikai kurzus keretében Németh György járt nálunk, aki a nyugdíjrendszer fenntarthatóságáról beszélt. Írását, amely alapján az előadását tartotta, az alábbiakban közöljük: Németh György: Az egyéni számla – mint metafora   Itt az ideje, hogy a…..
A KDSZ - Közgazdászok a Közpolitikában diákszervezet nyugdíj-politikával foglalkozó kurzusának első alkalmán Dr. Lukács Marianna vezetett be minket a nyugdíjrendszerek (közelebbről a magánnyugdíjpénztárak) világába. Az előadás során sokat megtudhattunk a…..
A KDSZ - Közgazdászok a Közpolitikában diákszervezet "Szakpolitikák szakértői" elnevezésű kurzusának második évadjának keretei között 2013. március 27-én Béres Attila, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Stratégiai Főosztályvezető helyettese tartott előadást. A programon…..
A KDSZ – Közgazdászok a Közpolitikában Diákszervezet által március 13-ára szervezett ’Szakpolitikák szakértői’ szakmai kurzus keretében a vendégül látott előadó, Kiss M. Norbert, a Magyar Nemzeti Bank szakértője volt. A rövid történelmi áttekintés kíséretében…..
            2013. február 12-én került megrendezésre a nagysikerű Közösségi Öntések program idei első estje. A programot a Közszolgálati Tanszék és KDSZ – Közgazdászok a Közpolitikában diákszervezet hívta életre még…..
2013. március 12-én Polónyi István, hazánk egyik legnevesebb oktatáskutatója járt nálunk, aki a felsőoktatásban folyó jelenlegi tendenciákról tartott előadást felsőoktatás-politikai kurzusunk keretében. Polónyi úr előadását az oktatás és a gazdaság kapcsolatának…..
Az állam vs. piac dichotómia a felsőoktatás finanszírozása kapcsán is örök viták generálója mind szakmai körökben, mind a hétköznapi életben. A KDSZ – Közgazdászok a Közpolitikában diákszervezet felsőoktatás-politikai kurzusának keretei között erről a dilemmáról…..
Napjaink egyik legégetőbb szakpolitikai kérdése, ki és hogyan finanszírozza a magyar felsőoktatást. A KDSZ – Közgazdászok a Közpolitikában diákszervezet felsőoktatás-politikai kurzusán Dr. Szitás József oktatási szakember egy egészen új finanszírozási modellt vázolt…..
2013 tavaszi szemeszterében esedékes szakmai programjaink listája: Szakpolitikák szakértői kurzus Március 6. (szerda): Kis M. Norbert. téma: Monetáris politika Magyarországon. időpont: 18:00 Felsőoktatási kurzus Febr. 21. (csüt): Felsőoktatási reformok…..
KDSZ Blog Közgyűlés - 2013/1 2013.02.19 10:39:00
2013. február 18-án került megrendezésre a KDSZ - Közgazdászok a Közpolitikában diákszervezet tavaszi félévnyitó közgyűlés, melynek főbb pontjai az őszi szemeszter értékelése, a következő félév programjának bemutatása, és a személyügyi feladatok lebonyolítása…..
..
KDSZ Blog Kurzusok: 2013 tavasz 2013.02.07 10:00:00
EGYÜTTMŰKÖDÉSI NYILATKOZAT Amely a mai napon az alábbi feltételek szerint létrejött a: Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdaságtudományi Karán működő Közszolgálati Tanszék (képviseli a tanszékvezető, dr. Hőgye Mihály) és A KDSZ - Közgazdászok a Közpolitikában…..
 A KDSZ – Közgazdászok a közpolitikában diákszervezet versenyképességi kurzusának 9. előadója Setényi János humánpolitikai tanácsadó volt, aki az oktatáspolitika, a foglalkoztatás-ügy és a versenyképesség kutatója. Előadásának címe: Oktatás és…..
KDSZ Blog Tárgyaláslátogatás 2012.12.02 15:26:11
2012. november 28-án a KDSZ – Közgazdászok a Közpolitikában diákszervezet érdeklődő különítménye egy közigazgatási eljárás tárgyalására látogathatott el. A Fővárosi Ítélőtábla második kerületi székhelyén tartották a tárgyalást, Borsainé dr. Tóth Erzsébet…..
A KDSZ - Közgazdászok a Közpolitikában diákszervezet Magyarország versenyképessége című kurzusának 7. előadásán dr. Vereczkey Zoltán, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara KKV fejlesztési alelnöke, a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke volt a…..
Versenyképességi kurzusunk 6. előadásán Tóth László úr, az Összehasonlító Gazdaságtan Tanszék munkatársa volt a vendégünk, aki "Az Innovációk hiányának kulturális okai" címmel tartott nekünk előadást, amit a téma érdekességére való tekintettel egy kiváló szakmai…..
A KDSZ - Közgazdászok a Közpolitikában és az EVK Szakkollégium közös szervezésében egyetemünkre látogat Dr. Ángyán József Professzor. Az előadás részét képezi a KDSZ "Magyarország versenyképessége" kurzusának. Időpont: 2012. nov. 21. 18:00 Helyszín: BCE E épület I.…..
A KDSZ – Közgazdászok a közpolitikában versenyképességi kurzusának 5. előadója Veres Pál tanár úr, egyetemünk Összehasonlító Gazdaságtan Tanszékének oktatója, nyugalmazott tanácsadó volt. Előadásának címe: A gazdasági világválság elhanyagolt aspektusai. (Kurucz…..