Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hzias2.blogspot.com

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Nagy izgalommal készültem ehhez az ételhez. Még egészben eddig nem sütöttem libát csak darabokban, főleg combot. Azt mondták, nagy kihívás...Szeretem a kihívásokat és úgy érzem ennek most meg is feleltem! Nagyon gusztusos és finom étel kerülhetett, különleges kiegészítőkkel az asztalra. Ahogy…..
hzias2.blogspot.com 2020.06.25 21:10:59
Grillcsirke - ahogy én készítem Vagy 4-5 éve kitaláltam egy trükköt, hogy miként lehet a legegyszerűbben a csirkéket alaposan átsütni - azóta kiderült, hogy más is ugyanezt a technikát alkalmazza, néhány blogon láttam a fotókat róla. Nem baj, úgyse szabadalmaztattam a…..
A paprikás csirkét mindenki szereti és gyakran készíti. Ki így, ki úgy, de nagyjából hasonlóan, hiszen egy olyan, néhány alapanyagból előállítható ételről van szó, amit szerintem elrontani sem lehet. Vagy mégis? És abból lesz a Hortobágyi húsos palacsinta. Tény, hogy az…..
Most inkább a ravioliról ejtenék pár szót, mert ennél az ételnél a csirkecomb csak egyfajta plusz protein löket, mivel ez a „köret” a gombamártással is remekül működik, mint komplett fogás. A ravioli is az a töltött tészta, amibe szinte bármi (illetve, bármi azért nem)…..
Tisztatészta VKF - levelet kaptam 2012.09.15 08:03:21
vagyis: Vigyázz, kész, főzz!  Immáron a 51. forduló, melynek témája: Zöldfűszerek és levélzöldségek. A téma adott az érdeklődésem pedig a tésztára összpontosul, így az elmém a kapcsolatuk szorosabbra fűzése érdekében megtett mindent. Ölelték, érintették egymást,…..
nem szeretném borzolni a kedélyeket.. vagy mégis? ez az a téma, amiről mindenkinek (vegának és nem vegának egyaránt) határozott véleménye van. nem azért lettem vegetáriánus, hogy rántott húst kreáljak szejtánból (nem szeretem), vagy fasírtot szójagranulátumból (furának…..
Édesapám a szokások rabja. Életét a karórája irányítja, még a párnája alatt is elemlámpát tart, hogy az éjszaka közepén álmából felébredve egyből ellenőrizni tudja az időt anélkül, hogy felébresztené édesanyámat. Immár nyugdíjasként is minden áldott nap pontban hat…..
    Egyáltalán nem bánkódom amiatt, hogy egyre kevesebb alapanyaghoz lehet hozzájutni: szeretem a szezonális ételeket enni. Szerintem ez egyensúlyban tart, így tudunk alkalmazkodni az évszakok ritmusához. Kihívásnak könyvelem el, hogy ne csak a szükséges tápanyagbevitelt, hanem a…..
hzias2.blogspot.com 2012.02.10 08:54:39
  Szerintem ez a lekvár a lekvárok lekvárja, egyenesen a lekvárok csúcsa! Bárki, aki megkóstolja, meghökken tőle, sőt még az anyósod is dob majd egy hátast...:D. Olyan egzotikus, keleties ihletésű ízvilágú, ami majdnem mindenkinek bejön. Egy a titka, meg kell várni, hogy az…..
  Folytatnám az előző bejegyzésben elkezdett "szedjünk le mindent, ami erdőn-mezőn-kiskertben megterem és főzzük be"- általam indított saját mozgalmamat. Ma egy igazán különleges, számomra nagyon kedves, keleties ízhatású lekvárt hoztam, ami annyira elnyerte a…..
Bio-Ritmus Vali néni pogija 2010.10.27 17:08:00
Régebben gyakran jártunk a Balatonra nyaralni. Az északi parton volt egy édes nádfedeles parasztházunk, ahol szerencsére aranyos szomszédaink voltak. A hölgy volt Vali néni,aki rendkívűl jól sütött-főzött a kis családjának. Minden ősszel isteni jó pogácsákat és egyéb édes…..
  Iszonyatosan rá vagyok kattanva a zöldséges ételekre. Ez bizonyára összefügg azzal a ténnyel, hogy most már végérvényesen és visszavonhatatlanul megérkezett a tavasz. Bár még az igazi, friss primőr zöldségek nem jelentek meg a piacokon, azért jó a tavalyi sárgarépa,…..
  Most akkor nosztalgiázzunk egy kicsit! Aki járt már a csizma országában, az bizonyára emlékszik az Autogrillekben árult cipócskák fenséges ízére, a paradicsommal és mozzarellával vagy finom pármai sonkával és friss zöldségekkel megtöltött változatokra... De jó lenne…..
" Nem lehet ok arra, hogy ne akarnék a hónom alá csapott kispárnámmal beállítani hozzád" /Vavyan Fable/   Nem tudom, nektek mi a véleményetek a Valentin napról? Lehet szeretni, lehet utálni, lehet a virágárusok legjobb napjának tartani, na de azért a szerelem…..
Bio-Ritmus Újabb díj 2011.02.09 11:37:00
 Nem terveztem mára hosszabb bejegyzést, de mivel nem szeretek elmaradni dolgokkal, emiatt úgy döntöttem, inkább külön megírom, hogy ismét díjat kaptam és megint 3 helyről is! Hobbychef , Epercsók és Mária voltak, akik megtiszteltek a fenti "Baráti ölelés"…..
hzias2.blogspot.com 2011.02.11 12:04:20
  Nos, ezek a kis gyönyörűségek életben még sokkal-sokkal szebbek voltak, mint a fotón! Ráadásuk egyik valóban nagyon kedvelt távoli unokatesóm apujának szülinapi partijára készültek, így a visszajelzésekből azt is tudom, hogy valóban finomak is lettek, nemcsak guszták! A…..