Regisztráció Blogot indítok
Adatok
QM

0 bejegyzést írt és 313 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Grósz András cikke a Kommentár folyóirat Tizenkét téves mítosz c. összeállításából. * „Amit csak akartamS vívtam szent hevülettelKudarcos csődre került:Sok nagy szándékomból,Jaj, semmi se sikerült.Jaj, semmi se sikerült.”(Ady Endre: Ki elveszti harcát) Károlyi Mihály…..
Az Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) nagyberuházásban van - 2013 során mintegy 100 műfüves pályát kívánnak építeni szerte az országban (háromféle méretben). De vajon mennyire előnyös ez az általuk megcélzott rétegnek: önkormányzatoknak, sportegyesületeknek, egyéb…..
Bornai Tibor Muszáj ezt? 2012.11.06 22:13:25
Nézem, ahogy a közszolgálati televízió már egy jó ideje a Trianon előtti Magyarországra kiterjedően jósolja meg a másnapi időjárást. Arra gondolok, vajon hogy esne, ha a szlovákok, a horvátok, vagy a románok úgy beszélnének állami televíziójukban a mai Magyarország egyes…..
A mai nap nem csak Obama-elnök újraválasztása miatt történelmi pillanat az Egyesült Államokban, hanem azért is, mert az elnökválasztással párhuzamosan az USA három államában is népszavazást tartottak arról, hogy legális termékké tegyék-e a kannabiszt. Ebből kettőben…..
Olyan egyszerűnek tűnik az egész. Itt egy sportoló, aki eddig Magyarországnak szerzett érmeket. Haza akar térni. Térjen. Egyvalaki olvassa el, milyen szerződése, kötelezettségei vannak mind neki, mind Magyarországnak, illetve a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek a másik fél felé, és…..
QM 2012.10.26 12:45:32
@Cormorant: "És azt sem tartom jogosnak, hogy ezek után a Magyar Olimpikonoknak járó éves juttatását valaha is megkapja! "
Az olimpiai juttatás, az ország színeiben elért eredményért osszák, nem a jövőbéli estleges eredményeiért(ne adj Isten, más ország színeiben). Persze, lehet jogászkodni, mert ezen juttatás olyanokért lett kitalálva, akik sport pályafutásuk befejeztével, méltatlan körülmények közt voltak kénytelen tengődni.(pl.:Gedó). Itt is be lehetne vezetni a rászorultsági elvet. Ha a civil életben is sikeres üzletemberré, válik, akkor nem biztos, hogy az "apró pénzre " rászorul.
Ön megőrizte a tíz évvel ezelőtti parkolócéduláit? Nem? Akkor lehet, hogy hamarosan kopogtat a végrehajtó. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
QM 2012.10.24 15:17:13
@Budapesti Szeretkezési Vállalat: Ez igen! Lényegre törő, a témához szorosan kapcsolódó hozzászólás. Rákérdezhetek? Szintén, köcsög behajtó ügyvédi iroda, jól megfizetett hiénája vagy?
Jó egy éve, hogy a Tigázról elindultak a történetek, hogyan szerelik le kamu szövegekkel a gázórákat, hogy aztán lopással vádolják meg a fogyasztókat súlyos százezres bírsággal egyetemben. Ezt a "városi legendát" azóta nekünk is megerősítették  egy konkrét példával,…..
Frappáns tudósítást láthattunk a nap legfontosabb eseményéről, Angela Merkel és Orbán Viktor találkozójáról a TV2 délutáni híradójában, csütörtökön. A műsorvezető ezekkel a mondatokkal vezette fel a bejelentkezést:Angela Merkellel tárgyal Berlinben Orbán Viktor. Losonczi…..
QM 2012.10.12 12:29:54
@Irsai Oliver: No4 Keresnek egy szemtanút, aki készségesen nyilatkozik az eseményről: "Úgy hallottam... pedig olyan rendes embernek ismertük... egyébként pont konkrétan semmit nem tudok, mert most értem ide."
Tegnapi posztomban az őszi kertrendezésről esett szó, melynek része a fák metszése, a fűnyírás, a kertrendezés, melybe többek közt a lehulló levelek összegyűjtése is beletartozik. Az így keletkező felesleges szerves anyag természetesen útban van, meg szeretnénk hát szabadulni…..
QM 2012.10.10 14:01:06
@indiaaan: Teljes egyetértés. A régi kertészet alapszabálya volt, hogy a beteg ágakat, fertőzött leveleket azonnal elégetni. De se baj, majd a sötétzöld jogászok fognak ezentúl kertészkedni, akiknek már lefóliázva, egyen méretű polírozott almák teremnek majd a fán. Csak jogszabály kérdése az egész. Lehet bírságolni.
QM 2012.10.10 14:02:27
@longlife: És a bírság fán , megterem majd a gyümi.
 Ma reggel megláttam a kormány IMF kampányához készült plakátokat és komolyan mondom el kellett gondolkodnom.  Valóban ennyire gyökerek lennénk?  Egyébként, hogyan kerülhetnek hatalomra ezek a fiúk?  Ezt eszi két pofára az Istenadta nép?  Mit…..
QM 2012.10.09 12:21:18
@Mephisto54: Anyád jól van?
Alig egy-két hétre elegendő kiosztandó steril tű és fecskendő maradt a legnagyobb forgalmú budapesti tűcsere programban a VIII. kerületben. Ez azt jelenti, hogy ha hamarosan nem történik sürgős beavatkozás a kormányzat vagy az önkormányzat részéről, akkor több mint 2 ezer drogfogyasztó maradhat…..
Az LMP feloszlatná a TEK-et annak szerdai akciója után, az MSZP-nek és a Jobbiknak pedig sikerült kiadnia az esetről egy-egy viccesnek szánt közleményt. Mindeközben általában hatalmas buktának lett elkönyvelve az eset, érthetetlen módon beillesztve az elmúlt két év bohókás és…..
QM 2012.09.14 11:50:26
@bazseydoktor: Idáig is rendszeresen elnézést kértek, mikor tévedtek(téves házba kommandózás, süket gyerek lekommandózása, majd megbírságolása..):
"Jogszerűen és szakszerűen cselekedtek"
Mit nem lehet ezen érteni?
QM 2012.09.14 12:00:44
@Egyjoajanlat: Nekem is van egy szenzációs ajánlatom a számodra: Húzzál a hortobágyi tenyészcsődör farkára! Kihagyhatatlan ajánlat. Érdemes kipróbálnod.
Nesze!szer Szülsz te rendesen? 2012.09.13 18:41:07
Eddig nem szólaltunk meg a témában... pedig... Gyűjtöttük az aláírásokat még tavasszal, hogy a parlament elé kerüljön a családon belüli erőszak önálló törvényi jogállásra emelkedése. Buzdítottuk az olvasókat, titeket, hogy jöjjenek ők is, és jöttetek is rendesen. Meg…..
QM 2012.09.14 10:18:50
@-JzK-: Szép ideológia, annak alátámasztására, hogy mi vagyunk azok, akik tudjuk(mi a helyes), hogy mi a "dolga a nőnek". Kis szépséghibája, hogy a "mi" ideológiánk mentén nem szülő nők(apácák), azok nem "önmegvalósítási" szándékból mutatják meg Krisztus iránti szeretetüket. Még csak nem is holmi anyagi szükségletből.(mint köztudott, nem a szegény lányokból lettek az apácák, hanem az akkor uralkodó réteg úri hölgyeiből).
Magyarul: egész más szaga van a kulának, ha erről a végéről szagolom, mintha a másik végét szagolnám.
Cikkünk írásának pillanatában még zajlik a családon belüli erőszakról szóló vita a Parlamentben. Mi már nem követjük. Nem követjük, mert amit a fideszes parlamenti képviselők művelnek a parlamentben, attól csak hányni tudunk. Itt van pár idézet csemegéül: a kép…..
QM 2012.09.11 12:23:51
@Realista Polgár: Egyet értek. Nem azt mondtam, hogy nincs szükség gyerekekre.
Azt mondom, hogy az emberek ne biznisz megfontolásból vállaljanak gyereket, és annyit vállaljon, amennyit el is tud tartani, fel is tud nevelni.
QM 2012.09.11 12:35:32
@eßemfaßom meg áll: Idáig azt hittem, hogy a mellett érvelsz, hogy szüljenek a nők ész nélkül, mint a gép a népesség növelése, a nemzet felemelkedése a jövőnk(a nyugdíjunk)megalapozása érdekében. Ezek szerint tényleg nem tudok olvasni.
QM 2012.09.11 13:09:44
@eßemfaßom meg áll: " ö maga is tegyen meg mindent azért, hogy a rendszernek legyen miből törödni vele"
Csak hogy a rendszernek jelenleg, szemmel láthatóan nincs szüksége a meglévő "dolgozók" nagy részére sem. Így aztán nem a jövővel vannak elfoglalva, hanem napi túléléssel. És semmi garanciát nem látnak arra, hogy esetleg egy újonnan felnövő korosztályra nagyobb szükség lenne, mint most rájuk. Ráadásul, mivel a Kádár korszakban nőttek fel, azon hangzatos szónoklatoknak sem hisznek, miszerint " még egy picit meg kell húzni a nadrágszíjat, de már a gyerekeinknek jobb lesz". Mert már az unokáiknak sem lett jobb, sőt...A róka fogta csuka esete.
Több gyerek kéne , de meglévőkkel sem tudunk mit kezdeni. Vagy alul képzett, vagy túl képzett. Meló nincs , irány külföld. Jönnének ám Ők haza, jönnek is, csak mivel semmit nem találnak itthon, pár hónap próbálkozás után, megint csak a külföldiek nyugdíj alapját fogják növelni a "dolgozók".
Zsolton úgy szeretne behajtani az MKB Euroleasing 1,3 millió forintot, hogy egyszer majdnem átvállalta egy autóhitel fizetését üzembentartóként, de aztán mégsem. Az autó hiteléhez nem kellett kezes, őt pedig soha nem jegyezte be az önkormányzat. A bank egyedül az üzembertartói…..
Gyurcsány Ferenc egyhetes éhségsztrájkba kezdett a Kossuth téren. Az első nap reggel megkukkantottuk, mi a helyzet. Képriport. Termosz, Stephen Hawking-könyv, tesco-szatyor és egy jó vérnyomásmérés - így is kell. Molnár Csaba, betartva a hierarchikus viszonyokat, a mester…..
A mai napon Gyurcsány Ferenc egyhetes éhségsztrájkba kezdett a Kossuth téren. A politikai akció azonban nyilvánvalóan súlytalan, mert Gyurcsány Ferenc a maga szűk rajongótáborán kívül, pillanatnyilag, senkit nem tud megszólítani. A nyilvános éhezés mégsem teljesen ostoba…..
QM 2012.09.10 11:42:28
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: Lehet hogy vallást váltott. Lásd.: iszlám 40 napos böjt, de csak nappal, "mert éjszaka a sötétben Allah sem lát".
Ahogy várható volt, elementáris erővel hatott a nyilvánosságban Gyurcsány Ferenc tegnapi késő esti bejelentése: Molnár Csaba, Niedermüller Péter és Kolber István társaságában éhségsztrájkba kezd a választási regisztráció, és ezáltal az Orbán-rezsim antidemokratikus…..
„Földrészek nyilhatnak föl szemedbe - / hiába nincs itt semmi: / Törökszentmiklóson vagy Fegyverneken / nagyon keserves / egyedül lenni.” (Szabó Lőrinc: Újsághírben a végtelen)   Van egy feladat. Erős politikai közösséget kell teremteni. Európában ma…..
Elnézést, ha kicsit vulgáris, de így talán az első mondattól kezdve érthető. Készül a 2013-as költségvetés, megint szó esik a vállalkozások támogatásáról. De semmi újdonság, mindig a régi nóta. Most persze hitel kevésbé, főleg pályázat. Munkahelyteremtés, megőrzés,…..