Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Auguszta30

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ázsiai filmek röviden Our Sunhi 2014.01.05 00:59:53
Sunhi bemegy a volt sulijába az egykori tanárához egy ajánlást kérni. Nem sokkal később találkozik a volt fickójával, meg a rendezővel, aki szintén tanítgatta. A poén az egészben, hogy a három férfi egymást is ismeri. A rutinos Hong Sang-soo, a drámai művészfilmek koreai…..
Már több mint egy hónapja annak, hogy Kovács Kati elkezdte a fesztivált, úgyhogy ideje folytatnom a sorozatot. Még a végén felmerül a félrevezetés, a felelőtlen felizgatás gyanúja… Megfogadom, hogy minden holdciklusban jelentkezek egy új darabbal, persze csak a készlet…..
Szécsi Pál /1944-1974/ "Minden idők legnépszerűbb magyar könnyűzenei előadója." "Kultusza a mai napig töretlen." Mélyről jött: apját meggyilkolták 1945-ben, nevelőszülőkhöz került, anyja disszidált, utána nevelőotthon. Fizikai munkák után lett…..
Mosolyka Begurulunk az iskolákba! 2011.03.20 22:14:00
Március 19-én az egészségnapon felkérésre előadást tartottam a Hunyadi Mátyás Gimnáziumban. Ebben az iskolában érettségiztem, így nem volt idegen a környezet. Reggel 7:45-kor "kiléptem" a kapumon és újra megtettem azt az utat, amit évekkel ezelőtt. Nincs messze…..
Auguszta30 2011.04.02 18:12:29
Kedves Fanny!

Neked nagyon nagy szerencséd volt ezzel a gimnáziummal, hogy így álltak hozzád, ráadásul nappalin rendes osztályközösségben tanulhattál és csak a parkon kellett átmenned a suliig.

Én vidéki vagyok, Kaposvártól 40km-re lakom. 2004-2008 között érettségiztem esti tagozaton a Munkácsy Mihály Gimnáziumban, ami nem volt akadálymentesítve, 4 év alatt egy rámpát nem voltak képesek csináltatni a bejárathoz, pedig nem egyszer kértem az igazgatót. A tanulásra is csak úgy nyílt alkalmam, hogy felépült az akadálymentes Klebelsberg Középiskolai Kollégium, ahol 2000Ft/éjszakáért kaptam szállást, mivel kollégiumi elhelyezés nem járt nekem. A kollégium és az iskola között a mozgássérült egyesület kisbusza szállított, ami betolatott a suli bejáratához, a kisbusz rámpáját áthajtották a lépcsőn és így jutottam be az épületbe. Az iskolaigazgató nemhogy rámpát nem csináltatott, hanem rendszeresen odaparkolt az autójával a bejárat elé, hogy a kisbusz ne tudjon betolatni... Amikor apukám vitt, akkor egyedül a tolókocsit hátradöntve húzott fel, vagy engedett le a lépcsőn, és kérés nélkül soha senki nem segített volna neki.
A tanárok rendesek, segítőkészek voltak, szerettem őket egy kivétellel. Mert az informatika az emeleten volt, oda nem tudtam felmenni, az infótanár pedig közölte velem, ha abból akarok érettségizni, akkor készüljek fel rá egyedül, úgy ahogy tudok. Én azért is felkészültem rá egyedül, azt viszont nem engedélyezték, hogy a földszinten érettségizzek, hanem a tériszonyom ellenére felrángattak az emeletre. Ráadásul azt is én intéztem el, hogy az egyesület kihozza a lépcsőnjárót, mert az iskola úgy gondolta, hogy csak úgy kézi erővel felhúznak a másfél emeleten.

Úgyhogy én borzasztó szenvedések, megaláztatások árán tudtam végigcsinálni a nnégy évet. Már 23 éves elmúltam, amikor el tudtam kezdeni tanulni, így összeteheted a két kezed, hogy neked 22 évesen már megvan az érettségid és még a suliban is támogattak.

Ezt is mondjátok el, hogy nagyon sok iskolába még nem lehet begurulni és a vidéki mozgássérült gyerekek még mindig max. magántanulóként tanulhatnak, vagy estin, de nappalin rendes osztályközösségben egyáltalán nem tudnak, pedig nekik lenne rá a legnagyobb szükségük, hogy közösségben legyenek, nem otthon bezárva.
 A Médiatanács mai ülésén úgy határozott, hogy a Közszolgálati Kódex megalkotásába bevonja a legszélesebb nyilvánosságot. Itt a vissza nem térő alkalom: most bárki javaslatot tehet arra, hogy mi „legyen” a köztévékben és a közszolgálati rádiókban. A…..
Auguszta30 2011.01.27 13:41:26
Én mindenképpen nagyobb hangsúlyt fektetnék a közszolgálati TV-kben a gyermek- és ifjúsági műsorokra. Szerintem szükség lenne az m1-en szombat délelőtt egy a "Kölyökidő"-höz hasonló műsorra, sőt azt is fel lehetne újítani. Minden csatornán csak rajzfilmek mennek szombat és vssárnap reggel, pedig szükség lenne egy gyerekeknek szóló élő műsorra is, amikben a kortársaik szerepelnek és értékeket is közvetítenek feléjük. Ugyanígy kellenének új ifjúsági filmek, mint a 70-es, 80-as években, csak mai szereplőkkel, de normális emberi történetekkel, nem sci-fi-be hajlókkal.

Hétvégén este pedig legyen saját készítésű zenés szórakoztatóműsor, amiben a színészek, énekesek, zenekarok zenélnek, énekelnek, nem pedig vacsorát főznek, vagy bohócot csinálnak magukból. Persze ez is jó lenne élőben, mert teljesen más egy 120 perces élő műsor hangulata, mint egy összevágott felvételé. Naponta játszik az m1 és az m2 részleteket az egykori Bongó sorsolásból, amiben a híres színészeink, Bodrogi, Darvas, Kulka stb. énekeltek egy-egy dalt. 20 év múlva milyen hasonló felvételeket tudnak majd felidézni? Sajos semilyet, mert nincs egy normális, igényes szórakoztató műsor jelenleg. Csak tehetségkutatók vannak, de az ott feltűnteknek utána már nincs megjelenési lehetőségük.

A másik pedig, hogy az m1-en legyenek a friss műsorok, az m2-ön pedig csak az Magyar Televízió archívumából menjenek anyagok színházi közvetítések, tv-filmek, szórakoztató műsorok, koncertek, előadók, zenekarok tv-műsorai kompletten. Így egy csomó pénzt megspórolhatna a televízió és milyen jó lenne időseknek, fiataloknak egyaránt látni, hogy mi halmozódott fel az archívumban 1958 óta.