Regisztráció Blogot indítok
Adatok
grungez

10 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Emiksz 6. Akció, Csoport! 2011.02.18 14:15:00
 - Harmadik Béralku Zászlóalj Ötödik Felderítő Szakasz, V'gyásssz!- Jó reggelt!- Erőt, Egyezséget!- Pihenj! Uraim, a mai napon végre éles bevetésre indulunk. Most bizonyíthatják rátermettségüket, hogy érdemes volt önöket erre a speciális feladatra kiképezni az elmúlt…..
grungez 2011.03.04 11:32:31
jó, de kiegészítheted valami hasonlóval mint én :
Amikor a kaja-kommandó is megjelenik

maragyok.blog.hu/2011/02/18/extrasarc
----
Aztán jönnek a cigeretta kommandósok és még Chuck Norris és Rambo is megjelenhet egy szép hajnalon.. kop-kop..ki azz? Rambó, a kormány küldött , megnézzük mit írogatt a Blogjában..)
A kormány bejeletett 26 pontból álló tervezete. A blog és a szerkesztője megpróbálja figyelemmel kisérni az alábbi pontokat. Az oldal szerkesztője nem garantálja 100% -ig , hogy napra-pontosan tudja a pontokat figyelemmel kisérni. Az idő megválaszolja :)  Forrás:…..
grungez 2011.03.04 09:35:00
@Emiksz: köszi, olvastam :)
majd meglátjuk milyen pontok valósulnak meg, melyik jó és rossz hatású. Egy biztos, olyan ez a terv a kormánynak, mint egy fejnélküli lovas gondolkozna:)
 Fölkel Róbert a független civil szerepelt január 17-én a napkelte műsorában és szembesült azzal, hogy voltaképp nem is igazán tudja, hogy miért tüntet.Vicces, ahogy pontról-pontra megdőlnek a szokásos érvekMiután szembesült vele, hogy a legnagyobb érve miszerint a…..
Utolsó pillanatban érkezett meg megint a magánnyugdíjpénztári értesítő !Az a személy aki átlépett az állami nyugdíjrendszerbe, ismét ráfaragott.Mondanám azt , hogy b*zd meg OTP a magánnyugdíjpénztáradat, de nem beszélek csúnyán.(régi vicc , de jó: országosan takarodj a…..
Tételmondat: „Nekem azt a sorsot szánta, hogy mindig szép legyek, mindig ugyanaz, gombostűre tűzve, holtan.”Sztori: Valentin nap alkalmából egy nem mindennapi „szerelemről” szóló könyvet ajánlok a figyelmetekbe. Főhőse, Ferdinand unalmas, szürke kisember, aki…..
grungez 2011.02.19 22:23:02
Én is olvastam e könyvet, remeknek találtam pár évvel ezelőtt.
Érdekes megemlíteni film is készült a könyvből.
port.hu/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=51064&i_city_id=3372&i_county_id=-1
Bár a film nem tudta vissza adni a könyv tartalmát,lényegét,mondani valóját.De nem ez az első regény amelyik így járt..

Van egy nagyon jó idézet, fejből nem tudom tökéletesen idézni, de valahogy így szól:
"A legrondább (és legveszélyesebb) ember a (mániákus) gyűjtögető " (ezt a közösségi oldalkon szoktam az adatlapra kiírni, így megkimélem magam azoktól akik gyűjtögetve akarnak bejelölgetni ) (ha rosszul idéztem,majd kijavít valaki..)
Újabb állomásához érkezett a kormányzati direkt marketing. Az Orbán kormány nagy igyekezettel szpemmelte tele a nyugdíjasok postaládáit, most pedig kebelére ölelné Magyarország mindösszes választópolgárának alkotmányozós véleményét. Persze közben azt gondolja, hogy…..
grungez 2011.02.14 23:55:32
Tiszteletem mindenkinek!
Sok jó és alapos meglátást látok a hozzászólásokban!
Elöször elolvastam a blog bejegyzést, kiírtam magamnak a kérdéseket, és megpróbáltam válaszolni rájuk.
Ezután kicsit beleolvastam a kommentekbe, és úgy látom egészen jól látják egyesek a kérdésekre a helyes válaszokat.
Kovi1970 válaszait olvasva úgy láttam, helyes meglátások.

Én ilyesmi válaszokat adtam meg a kérdésekre:
------------------------------------------
1. Az új alkotmány csak az állampolgári jogokat vagy a kötelezettségeket is deklarálja-e?

Nem kell egyiket sem újra meghatározni, Európai Unióban vagyunk, használjuk az Eu alkotmányát és kötelezetsségeket . Nincs szükségem új koholt alkotmányra.

2 Korlátozza-e az új alkotmány az állam eladósodását?

Nem kell korlátozni az alkotmányba. Elég a btk-ban meghatározni és rendelkezést hozni. Viszont szankciónálja és büntesse azt a kormányt,amelyik ezentúl az államot eladósítja.(nem kell visszamenőleges hatályúnak lennie) Kezdjünk tiszta lappal.

3. Vegyen-e védelem alá olyan közös értékeket az új alaptörvény,mint a család , a munka , az otthon, a rend és az egészség?

Az Eu-s normákban benne van mit és hogyan kell védeni.
Ha már EU-ban vagyunk,használjuk az EU-s törvényeket.

4.Járjon e szavazati jog a kiskorú gyermekek után?

Nem. Ez a videó elmondja, helyettem is miért nem..
forrás:
www.youtube.com/user/egyenlitotv#p/u/44/xBNgo7MegRk

5. Engedje-e az új alkotmány a gyermeknevelés költségeinek megadóztatását vagy sem?
Igen, az alkotmányba lehetne olyan, hogy a gyermeknevelés költségei után ne kelljen adózni (áfát fizetni) !
De ez akkor terjedjen ki arra is, hogy nem kell a gyereknek olyan tanszereket venni ami után adózni (áfa) kell,
illetve a ruházat vásárlás után se kelljen adózni,az etetése után se kelljen adózni,és orvosi ellátást,gyógyszerek után se kelljen járulékot fizetni a gyerek után.
Ezek mind a gyermeknevelés költségeibe bele tartoznak. Lehet , hogy több gyerek születne?
Legalább a gyerek után ne kelljen adózni. A bérből így is adózunk,amit megvásárolunk,illetve a szolgáltatások amiket igénybe veszünk,azokon is ott van 25% adó. Így valójában a fizetés 50%-a az adóba megy. 24% a nyugdíjba. 25%-ból élünk (?) .

6. Az új alaptörvény vállaljon-e kötelezettséget a jövő nemzedékek után?
új alaptörvény rendelkezés az alkotmányon kivül vagy alkotmányban egyik alaptörvény?

Szintén az Eu-s normákat kell figyelembe venni és azt létrehozni az új alkotmányba.

7. Az új alkotmány fejezze-e ki a határontúl élő magyarsággal való nemzeti összetartozás értékét?

Nem az új alkotmányban való kifejtés kell,a határontűl élők nemzeti összetartozásáról.
Ha szeretnének magyarok lenni, költözzenek Magyarországra, dolgozzanak, éljenek itt.
Lassan már az összes európai állam az e.unióba tartozik, Szabad a költözés.

8. Az új alaptörvény védje-e a Kárpát-medene természeti sokféleségét?
Nem kell ilyen marhaság miatt új alkotmány.
Btk-ban való védelem megfelelő, ha nem akkor a Btk rendelkezéseiben kell módosítani. S egyben az ilyen spam jellegű leveleket meg kell szüntetni Magyarországon, minnél kevesebb papírt használjunk,így minnél több fa és erdő maradhat meg a világon.Évek óta virágzik a világon az elektronikus ügyintézés.

9. Az új alkotmány védje-e a fokozottan a nemzeti vagyont?
9-es kérdésre a válaszom ugyanaz,mint a 2-es kérdésre a válaszom. szankciónálja és büntesse azt a kormányt,amelyik ezentúl a nemzeti vagyont elherdálja. Azaz, btk-ban elég lesz védeni.
Kevesebb fát írtsunk ki a kormány és a politikai hülyeségek miatt..

10. Az új alaptörvény szerint kizárólag átlátható gazdasági hátterű társaságok számára legyen-e nyitva az állami forrásokhoz való hozzájutás?

Ez hülyeség. Aki nem akarja a gazdaságát átláthatóvá tenni,mondjuk az üzleti titok miatt,nem kaphat állami támogatást? Ha így nyereséges lesz és több munkalehetőséget ad az Isten adta magyarnépnek, akkor miért ne kaphatna egy kevés támogatást? Stabilan és kedvezően maradhasson a magyar gazdaságban.
Mit fog jelenteni az új alkotmányra váróknak,az hogy átlátható, a társaság lesz átvilágítva vagy azok is akik ott dolgoznak?

11. A bíróságok számára legyen-e mód a tényleges életfogytiglani szabadságvesztés kiszabására?

Nem. Btk-ban kell meghatározni ennek módját és lehetőségét.

12. Az új alaptörvény szankciónálja-e a parlamenti bizottságok előtt való meg nem jelenést?

Nem. Egyértelműen, Amennyiben a parlamenti bizottsági tagokat a fidesz-kdnp teszi ki,ha valaki nem akar egy koncepciós vádak miatt tényleges életfogytiglani szabadságvesztést kapni, nem fog megjelenni egy elfogult bizottság előtt.
grungez 2011.02.15 00:00:26
ebben a blogban én is közzé tettem e kérdés csokort:
maragyok.blogspot.com/2011/02/kerdesek-nyugdijasokhoza-nephez-az-uj.html

Remélem nem lesz új alkotmány,ha lesz inkább reménykedjünk az Eu-s normákat teszik bele.
grungez 2011.02.19 21:22:50
@kiraaaaa: költségvetés bírja , hol van itt államadósság csökkentés?:)
Jön az AB vizsgálat nyugdíjügyben. "Rövidesen napirendre tűzi a magánnyugdíjpénztárak ügyét az Alkotmánybíróság, és ezzel összefüggésben saját megváltozott hatáskörét is értelmeznie kell - közölte a testület sajtófőnöke pénteken az MTI érdeklődésére,…..
Tisztelt Olvasó! A google a legjobb barátom. Az Alkotmánybíróság egy korábbi határozatát mutatta meg nekem a google, a jogi fórum segítségével . Köszönöm szépen google,jogi fórum ! :) Forrás: Klikk ide : http://www.jogiforum.hu/hirek/23195#ixzz1DStmikwE Sólyom László…..
maragyok Reménytelen hal az ember 2011.02.19 20:06:00
Reménytelen hal az ember Egy népszerű közösségi oldalon felkerestem 10 embert, akik szintén maradtak magán-nyugdíjpénztár tagok,hozzászólásaik alapján úgy gondoltam változtatni akarnak a jelenlegi helyzeten. Szerettem volna egy közös beszélgetésre invitálni öket.Arról…..
maragyok Zöld könyv 2011.02.19 19:50:00
Zöld könyvből idézetek és megjegyzéseim.  Valaki olvasta már a Zöld könyvet? Az EU a nyugdíj-jogszabályaink harmonizációja.   A megfelelő, fenntartható és biztonságos európai nyugdíjrendszerek felé.   Az EU a nyugdíj-jogszabályaink harmonizációját 2010…..
Kormányzati weboldalról való tájékoztató az állami-nyudíjba átlépőknek és a maradóknak.(GYIK) Mi történik akkor, ha most úgy döntök, csak önkéntes nyugdíjpénztári tag leszek, de később 1-2 év múlva meggondolom magam, és mégis szeretnék visszalépni az állami…..
 2011. Januárban készítettem egyik nevesebb közösségi weboldalon egy jegyzetet, de sajnos ez a tájékoztató jellegű információ átadás nem igazán lehetett publikus. Ezért úgy döntöttem , megosztom itt . A mai napig kétes információk vannak arról mit kap az aki átlépett…..
Emberi Tisztesség Maradtam 2011.01.11 16:14:00
Kérem tisztelettel, én vagyok az a jogkövető állampolgár, aki a jövedelmét nem titkolja el, aki tisztességesen befizet minden adót és járulékot. Nincs szándékomban feketén dolgozni, nem akarom zsebbe kapni a fizetésem egy részét, és mindig betartom a játékszabályokat. Hát…..
maragyok Hamburger és kóla 2011.02.18 20:22:00
 Hamburger és KólaAvagy újabb Extra adó a népnek, mert megérdemlik ! Annyit ér ez a hambi-adó, hogy Bérkommandó mellett , lesz kaja kommandó. Ott fognak állni a konyhánkban, mint valami csótány és nézik mit fözünk,eszünk :D A gyorskajáldákba is nézik majd , hogy…..
Bujtatott Kérdések a nyugdíjasokhoz,a néphez az Új alkotmányról Itt találtam e szép kérdés csokort,megpróbáltam én is válaszolni a kérdésekre: http://varanus.blog.hu/         Magyarország nyugdíjasai postán kaptak egy 12 pontból álló…..
A hírek és az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság szerint péntekig mintegy harmincezer ember nyilatkozott arról, hogy szeretne a magánnyugdíjpénztárában maradni. Nem valami sok. Sőt, kifejezetten kevés, és a várakozások alapján (számolva az "utolsó…..