Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tompa001

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vannak olyan bosszantó jelenségek az utakon, amiket nem szándékosan csinálják azok, akik miatt idegeskednek a többiek, hanem egyszerűen az odafigyelés hiánya miatt. Streetfigter összeszedte azokat az apróságokat, amivel sokat tehetünk azért, hogy egy-kettővel kevesebb ember váljon…..
Tompa001 2011.02.05 22:54:14
@kowee: Szerintem pedig nem a gyorshajtásból van a baj. A sebességkülönbségből. Ha a megengedett 90el haladsz és valaki az utolsó pillanat után kikanyarodik eléd akkor azért fogsz bele menni, mert gyorsan hajtasz? Vagy beveszel egy kanyart és egyszer csak valaki ott cammog 40el? És ha mindenki 60-70el megy a városban? Abból kisebb az esély hogy baleset lesz. Persze az ördög nem alszik, és már akkor veszélyben vagyunk amikor kilépünk az utcára.
Tompa001 2011.02.06 19:27:17
@kowee: És olyan helyet tudsz ahol megvan a szabadságom? Ahol nem ellenőrzik le a pénzmozgásom, ahol nem készül rólam felvétel ha megcsókolom a Párom. Kibxszott Truman show. Fogadjunk egy chippet is ültetnél magadba hogy nehogy elvesszél ha elrabolnak. Egyébként fejlődik az ország, már az öltözködésedet is szabályozzák (gárdaruha), milyen szép utópia. Egyéniség nélküli kontrollált világ. Alig várom
Tompa001 2011.02.10 21:47:11
@"streetfighter": Ha már itt beszélgettek a szlalomról meg a Váciról. Életem egyik legélvezetesebb vezetése a Vácin befele hajnali 1/2 6 körül, egy Lancia és egy régi prelude társaságában (én egy 1.8 gsi kadettal. Mind a hárman a három sávot kihasználva a sorrendünket a forgalomtól és a sávválasztásunktól függően váltva haladtunk befelé. Filmbe illő jelenet volt. :)
autózz! Húzz a külső sávba! 2011.02.04 08:39:00
Minden második hónapban akad legalább egy olyan poszt, amiben a jobbra tartás a fő téma, ezek közül is a leggyakrabban emlegetett hely az M7-es autópálya főváros felé vezető oldalának a három sávos része. Laci is itt húzta fel magát sikeresen még jópár héttel ezelőtt. Vagy…..
Tompa001 2011.02.05 12:14:14
@Integrált Szerverterror: Határozottan gyorsíts fel legalább160ra hogy minél kevesebb időt tölts el a környezetében, és a saját sávodban előzd meg. A posztból kiderül, hogy a villogás nem működik. Ha megtörtént írd meg nekünk, hogy jó e az elmélet. :D
Tompa001 2011.02.07 22:18:39
@promontor: Teljesen egyetértek Ez így a normális. Ha nem húz ki a külsőbe nem idegesítem magam. Normálisan megoldom a helyzetet. Aztán persze néha nem jön össze. :)
Zsolti a Váci út szervizútjáról kanyarodott balra, hisz tábla nem tiltotta, a lámpa is külön adott zöldet. Aztán jött egy rendőr és jól megbüntette ezért a tettéért. Ráadásul egyértelműnek tűnik, hogy nem kenőpénzt akart. Melyikük hibázott? Mert kettejük közül…..
Tompa001 2011.02.07 20:25:24
@xaba99: Igen jól emlékszel egy erős fékezésre kényszerítő, forgalmat feltartó autót előzve, félhomályban egy kivilágítatlan autóval szemben, megnövelt sebességgel, hogy a kivilágított autó előtt kényelmesen visszamenjek a saját sávomba. Az teljesen jogos, hogy nem néztem balra meg jobbra.
Tompa001 2011.02.07 20:29:14
@ági anyu: Én csak egy elsőbbségadás kötelezőt látok a képen ami arra az útra vonatkozik.
Tényleg úgy van, ahogy István is írja, hogy először mindenkibe beleverik, hogy indexeljen, ha elindul, sávot vált, kanyarodik, aztán elkezdünk mindenféle indokokkal kifogásokat találni? Nálam a mai napig reflexszerűen működik az irányjelzés, röhögtek már ki, amikor udvaron…..
Tompa001 2011.02.02 21:25:51
@Xezs: Igen, igen. Egyszer csak úgy varázsütésre odakeveredett 3 szerencsétlen idióta és a B oszlop máris egy centivel hátrébb csúszott.
Tompa001 2011.02.03 05:41:20
@Xezs: Bár már nem a témánál vagyunk, de szép és jó hogy más országokban más vezetési stílus van. Én hagy ne kövessem a törököket akik ha balra akarnak menni egy körforgalomban akkor nem indulnak el jobbra, vagy Athénban ahol a zöld lámpánál még nem indulnak el csak ha meggyőződtek róla hogy a keresztforgalom meg is állt a pirosnál. Izgi lenne eljátszani Mo-n pirosra váltott lámpán körültekintés nélkül áthajtani, mikor itt az a tendencia, hogy ha már sárga, repülőstarttal indulnak. Mondjuk az tetszik hogy az olaszok addig indexelnek a pályán amíg a belső sávban vannak. De alapjában véve igazad van. Hacsak nem megyek külföldre leszarom, hogy hogy vezetnek ott.
Tudom, hogy inkább munkaidőben szerettek hosszabb posztokat olvasgatni, de most legalább nem rontjátok vele a GDP növekedését. Tompa egy balesetet kezdett el leírni, közben aztán szép fokozatosan felhergelte magát. Első olvasatra kicsit zavaros volt számomra a levél, de aztán mellé…..
Tompa001 2011.01.30 12:43:25
Így végigolvasva a kommenteket, szeretném megköszönni annak a pár embernek, aki végigolvasta, értelmezte és értékelhető hozzászólást írt az esethez. A poszt végén lévő felháborodásom csak azért írtam, hogy demonstráljam mennyi hülye szaladgál az utakon. Elismerem és sajnálom, tényleg erős túlzás egy gyerek halálát kívánni, de ha én le tudok lassítani és megadni a gyalogosnak az elsőbbséget, nem értem hogy másnak miért nem sikerül, valamint biztos rosszul érintene ha az én gyerekemet ölnék meg egy ilyen blődség miatt. Valamint nem fogok minden baleseti körülményt előidéző hülyébe gondolkodás nélkül belemenni, ígérem. Nem állítottam hogy én nem voltam hibás. Csak azon háborodtam fel, hogy a rendőrség nem az igazi körülmények alapján hozott ki egyedüli felelősnek. Az tényleg szerencse, hogy nem történt nagyobb baj. Megnéztem, 750 métert akartam menni. A fényviszonyokról annyit, hogy nagyon párás volt az idő, vizes az aszfalt, és nem volt még nappali világosság (7.00kor már igen). Az 50es sebességkorlátozás mellett, 50km/h -nál, miután a bizalmi elvre építve meggyőződtem, hogy hirtelen fékezés helyett egy előzéssel meg tudom oldani a helyzetet, tettem meg a gyorsítást és a sávváltást.
Szóval még egyszer köszönöm a hozzászólók kb7%-nak, hogy nem vontak le röhejes konzekvenciát, úgy értelmezték az esetet ahogy volt és érdemben hozzá tudtak szólni. A maradék 93%-nak sajnálatára üzenem, hogy a megkülönböztető jelzéseit NEM használó rendőrautónak tegnap nem sikerült elütnie engem a zebrán. Csernushoz meg járjon az aki nem tud egy szöveget értelmezni. És kérdem én mennyire fogtok örülni nekem, ha előttetek haladok 20al, mert akkora sebesség mellett bármilyen helyzetben meg tudok állni?