Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TXCowboy

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
HamPLÓ Moszkvatér 2020.04.20 07:00:00
Meglepetés jelleggel ismét eljutott hozzám egy adag "leesik az állam" típusú régi kép, ezúttal az Electric Railroaders' Association archívumából. A készítők, Joseph és Richard Braun 1967-ben látogattak el a még modern metróvonalak nélküli Budapestre, ahol még a villamosok voltak a legfontosabb…..
Volt az érdi emelkedő réme és papírjaguár, mégis egy nemzedék legszebb élményei kapcsolódnak hozzá. Milyen érzés volt akkoriban Trabantot vezetni?..
TXCowboy 2018.11.10 04:41:03
@morph on deer:
NDK ban is dolgoztam a Mannesman cég alvállalkozójánál, vegyi üzemekekben. A festék gyárban mesélték, hogy a VW 10 évre a termelés 100 százalékát előre lekötötte és ki is fizette azokat a szineket amivel autót el lehetett adni, fehér, piros stb. Az NDKsok nagyon örültek, hogy hirtelen sok nyugatnémet márkát kaptak, de néhány hónappal késöbb 4 szeresére ugrott a világpiaci ár. Mivel a szerződést csak nagyon komoly büntetéssel lehetett felmondani, a Trabantoknak és Wartburgoknak maradt a medve barna, kék, zöld és addig autón nem látott szinek.
Figyelem! Közérdekű Közlemény! A blogunkat új felületre helyeztük és új nevet adtunk neki. 2021. októberétől az alábbi linken olvashatóak a bejegyzéseink: www.aborondomesen.com A travelbug.blog.hu oldalon nem jelennek meg az új írásaink, viszont a régi posztok természetesen továbbra is…..
TXCowboy 2016.04.15 20:24:42
Én inkább abba a moziba mennék, ahova be lehet vinni a fegyvert. A colorádoi tömeggyilkos lakásához közelebb is volt mozi, de félt, hogy valaki vissza lő, ezért választotta azt, ahol tilos volt bevinni. A nyiltan viselt fegyver hátránya, hogy látszik, hogy van fegyvere, nem lesz meglepetés, ha használják. Itt Texasban az engedély óta sokkal kevesebb a fegyveres bűntény, mert jobban tartanak attól, hogy valakinél esetleg van fegyver, mint a rendöröktöl.
Voltam katona, azt mondták örség elött, hogy ha használod a fegyvert, akkor az illetönek nem szabad csak megsebesűlnie, mert utána két vallomás lesz, ami egymásnak ellentmondó. A golyók nincsenek megszámozva, utána már nem tudják bebizonyitani melyik volt a figyelmeztetö lövés.

A legtöbb fegyveres bűnűgy Chicagoban van, ahol a legjobban tiltják a fegyvereket és a legnehezebb engedélyhez jutni. Szóval a legális fegyverek csökkentik a bűnözést.
A második világháboru alatt a japánok nagyon gyorsan letettek arról, hogy az USA ban partra szálljanak, mert sok fegyver volt polgári kézben.
Egyébként én nem hallottam, hogy Svácban sokan lövöldöznének. Ott minden alkalmas férfi egy néhány hónapos kiképzés után haza viszi az egyenruhát, pisztolyát és géppisztolyát egy adag lőszerrel. Egy órán belűl mindenki a helyén van. Persze szegényeket minden héten megtámadja valamelyik szomszédja.
Lehet hogy elöször jó ötletnek tünt a kötelező katonaság eltörlése, de ki fogja az országot megvédeni? A NATO vagy a hivatásos (nem profi) hadsereg, ahol több a tiszt mint a katona?