Regisztráció Blogot indítok
Adatok
boróka.

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még ha határátkelő is lett valaki, több év után is teljesen másként reagálja le Magyarországot és azon belül Budapestet, mint egy kisgyerek, akinek már az a természetes, amit külföldön élve tapasztalt. Így aztán különösen érdekes, milyennek látta egy 5 és egy 10 éves, Hollandiában élő gyerek a…..
Egy éve startolt a Vizes VB. Sokat költöttünk a rendezésre, hálás lehetett Budapestnek a Nemzetközi Úszószövetség, hogy beugróként egy mexikói város helyett helyszínt biztosított a rendezvénynek. A záróeseményen politikusaink meghatottan mosolyoghattak a dicsérő szavakra: nem kérdés, Budapest szuper…..
boróka. 2018.07.22 15:45:42
@roli101: Semminek nem dőlök be, te miről beszélsz? Örülök a fejlődésnek, ennyi. Sétálj végig a Duna-parton, vedd észre, hogy milyen szép ez a város.
Úristen, miért van ennyi gyűlölködő ember ebben az országban?
boróka. 2018.07.22 18:34:35
@vanRob: Nem vagyok budapesti. Egy kelet-magyarországi kisvárosban élek, ahol két éve újult meg a főtér, az idén adták át a 25 m-es tanuszodát, és a régi, lepusztult vasútállomás helyett egy aluljárós, igényes pályaudvar épült. Régóta vártunk rá.
Fantasztikus, hogy ennyi ember vonult az utcára szombaton! Az viszont kérdés, van-e még értelme ezeknek a demonstrációknak? És ha nem sok, mit lehet még tenni a változásért? Be kell látnom, frissíteni kellene az önéletrajzomat. Egyelőre nem azért, mert dobbantani szeretnék, hanem mert az utóbbi…..
boróka. 2018.04.18 20:47:11
Kedves Tüntetők!

Nézzetek szét végre Budapesten, mi változott az utóbbi 8 évben! Fonódó villamos, Margit-sziget felújítása, 4-es metró, uszodák, kerékpárutak, a Kossuth tér, a Vár környéke, Széll Kálmán tér...Az előző 8 évben nem történt SEMMI. Gyurcsány is megmondta: Nem csináltunk semmit.
Nincs demokrácia? Akkor miért lehet büntetlenül a jelenlegi kormányt ócsárolni az ellenzéki fórumokon? Bebörtönöztek ezért valakit? Pl. az újságírókat? Ja, nem? Akkor mi is a baj a sajtószabadsággal és a demokráciával?
Az Oktogon környékén a tüntetés estéjén részeg és drogos fiatalok buliztak rendőri védelem és a forgalom lezárása mellett. Mindenütt sörös-, borosüvegek, hányásfoltok. A jövő generációja. Gratulálok.
Szegénység van?
Nézzétek már meg, hány autó közlekedik csak a fővárosban! Hány családnak van a Balatonnál nyaralója. Hosszú hétvégéken nem lehet szabad helyet találni a szállodákban, ahol magyar kisgyerekesek pihennek. És ez így van jól. Én középkorú pedagógus vagyok, de nem ilyen jólétben nőttem fel. Nem volt autónk, nyaralónk, nem jártunk szállodába és étterembe sem. Miért is sírnám vissza a szocialista vezetést? A fizetésem pont a duplájára emelkedett az utóbbi években, a gyerekem a CSOK segítségével jutott lakáshoz, a tanítványaim ingyen tankönyvből tanulnak. Hol volt ilyen régen, amit annyira visszasírtok?
Mit jelent az, hogy nem vagytok szabadok? Mit jelent az, hogy diktatúra? Mindenki oda utazik, ahová akar! Én ezt nem tehettem meg fiatal koromban, még útlevelet sem kaptunk, csak a szoc. országokba. Most a diákok Erasmussal külföldön tanulhatnak, bejárják a világot.
Igen, ez így van jól! Mi is akkor a baj?
boróka. 2018.04.18 21:34:22
@SmittyB: Szegénység akkor volt, amikor én voltam egyetemista. Nem volt se telefon, se autó, se semmi. Kelet-Magyarországról származom, tudom, mi van ott, a családom egy része ma is ott lakik, és mivel minden tagja becsületesen dolgozik, jól él. Szép kertes ház, két autó, nyaralások.
De igen, tanár vagyok. Mi bajuk van a diákoknak? Színházba, moziba, biciklitúrákra viszem őket. Nagyon szeretem a gyerekeket. Kedvesek, nyitottak, rengeteget sportolnak, nyelveket beszélnek...nem tapasztalom, hogy bajuk lenne:) Rengeteget utaznak, ebben a szörnyű diktatúrában:))) Sokkal jobb gyerekkoruk van, mint nekünk volt. A szegényebb családok rendszeres támogatást kapnak, ingyen ebéd, a kirándulások kifizetése, családi adókedvezmény. Hol volt ilyesmi régen? Én soha nem kaptam semmit ingyen. De nagyon jó, hogy ez most nem így van!
Életem legfinomabb pitéjének receptjét még a nyomtatott Éva magazin hasábjain olvastam néhány éve, sajnos azóta sem találom, és elfelejtettem az arányokat, így nem merek nekiállni, pedig sírni tudnék érte. Ez a sajttorta viszont nagyon emlékeztet rá küllemében, és elkészítésében is, ezért…..
Jobbegyenes István, az ócskás 2015.08.20 00:42:56
Alföldi Róbert két évvel ezelőtti elcseszett lázálma után sokan vártuk tenyerünket dörzsölve Novák Péter István a Király-rendezését: "no, majd most megmutatja a Peti hogyan kell ezt a darabot színpadra vinni!" Nos, ami azt illeti, a 2013-asnál tényleg jobb lett - de leginkább…..
boróka. 2015.08.20 18:29:21
@Veridicus76: Ez az együtt éneklés nem Novák ötlete, Iglódi már így rendezte meg a Magyar Színházban. Az volt egyébként a legjobb István-előadás szerintem. Gyönyörű korhű jelmezekben, fergeteges koreográfiával és igazi! színészekkel.
Imádok enni. Séta közben pedig időnként megéhezem, budapestiek tízezreihez hasonlóan. Ezért örülök annak, hogy az utóbbi években óriási mértékben bővült a város street food kínálata. Ajánlok néhány nagyszerű helyet. Az összeállítás egyik célja az, hogy bebizonyítsam Önöknek: nem csak a…..
Y-GEN Gondolatok kis hazámról 2015.05.20 07:00:00
Szerintem mindenki azt látja az országból és az emberekből, amit látni akar. Ha a rosszra fókuszál önigazolásképp, akkor a jót már észre sem fogja venni. Én a jó dolgokra koncentrálok. Jó itthon, szeretem a magyarokat, és szeretek itthon élni. Minden nap büszkeséggel tölt el,…..
boróka. 2015.05.20 19:42:08
@keményen drogozó kisember:
Kedves "kisember"!
51 éves vagyok, nem érzem magam vénnek, hülyének sem, mert sokat tanultam, nem vagyok fideszes, soha nem voltam párttag, de észreveszem a változásokat, és gyönyörködöm a Várbazárban, a megújult belvárosban, nem tudom, mi rohad:) Ja, és a Széll Kálmán tér is szebb lesz, mint volt, de Önnek biztosan a régi tetszett. Ízléseken nem lehet vitatkozni, ez biztos. Szép estét:)
boróka. 2015.05.20 21:07:34
@pythonozok: Téved:) 61-es villamos és metró. És nagyon nem szerettem azt a lepusztult környéket. De megértem, ha Önnek tetszett. Nem vagyunk egyformák, szerencsére. Én örülni fogok a felújított, rendezett térnek.
Egyébként nem hájas:) Javaslom Önnek is a sportot, boldogsághormont termel:)
 Számtalan oka van - elmondom.A borravaló korrupció, (mint már mondottam volt) az Oszmán birodalom és a kereskedőnépek idejéből ittmaradt csökevény: baksis. A bakshish perzsa szó, ajándékot jelentett eredetileg - de ma szinte az összes közel-keleti államban elvárt még olyan…..
boróka. 2011.08.23 13:40:18
@eino.: Ez aranyos, ne örüljön a tanár a virágnak:)))) Természetesen nem a virág miatt tanít valaki jól vagy rosszul. A példát csak azért írtam, mert mi is szégyenteljesen keveset keresünk, kevesebbet, mint az orvosok, és szerintem jóval kevesebbet, mint a fodrászok(van fodrász a barátaim között, mégsem kapunk és nem is várunk el semmit, csak egyszerűen örülünk a virágnak. Kedves Anyuka, szerintem te ne vigyél egyik tanítónőnek sem, ha nem szívesen teszed, hidd el, senki nem várja el, és a gyermekedet sem ez alapján fogják osztályozni! De a fodrásznál, kozmetikusnál, étteremben azért te is adsz egy pát forintot, nem? Vagy csak megköszönöd? Akkor nagyon korrekt vagy!
boróka. 2011.08.23 14:54:17
@eino.: Bocsánat, ha bántó volt a megszólítás, egyáltalán nem annak szántam! Sértő az, hogy "Kedves Anyuka"? Amikor a gyerekeim kicsik voltak, a doktor néni engem is mindig így szólított. Soha nem éreztem bántónak!
Egyáltalán nem várom el a virágcsokrot sem, ha figyelmesen elolvasod az első hozzászólásomat, pont azt írtam, hogy mi ennek is örülünk. Szó sem volt elvárásról. Dehogy kell hálásnak lenni a szülőnek! A munkámat végzem. Ahogyan a fodrász is. Csak valahogy úgy alakult, hogy a fodrász kap borravalót, de ez nem jelenti azt, hogy én is elvárnám. Szeretek tanítani, szeretem a gyereket is, már nem lennék a pályán, ha nem így lenne! Légy szíves, ne ítélkezz úgy, hogy nem ismersz.
Az hozzászólásaimmal csak azt szerettem volna érzékeltetni, mennyire nem értek egyet azzal, hogy Magyarországon bizonyos munkakörben dolgozók kapnak borravalót, mások meg nem. De írhattam volna a tűzoltót vagy a bolti eladót is, ők is a munkájukat végzik kevés pénzért borravaló nélkül. Kb. ennyi, és nagyon félreértettél.
boróka. 2011.08.23 21:49:24
@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Köszönöm a megerősítést, te érted, mert te is pedagógus vagy. Szerinted is sértő a "Kedves Anyuka!" megszólítás?
Jó, nyilván senki nem kap a szívéhez, ha arról hall, hogy a dobozos tej nem száz százalékosan tej ‒ ott az a sok tartósítószer, meg víz, meg "inkábbnemakarjuktudnimi", de az a Homár kérges szívét is megdobogtatja, ha csak 51% benne a valódi tej. A Pista által…..
boróka. 2011.01.26 19:59:01
@Earthlink:
Megmondanád, hogy hol van ez a falu az erdő szélén? Határozottan tetszik, aMIT ÍRSZ. kÖSZI
boróka. 2011.01.26 20:46:33
@Earthlink: Hú, nagyon jól hangzik:)
Gyönyörű lehet. Mi is tervbe vettük a vidéki életmódot, egy másik irányt néztünk ki, Gyál mellett: Felsőpakony. Zsákfalu, körben erdő, olyan a levegő, hogy hú...Kocsival 15 perc (autópálya), vonattal 35 Kőbánya-Kispest, ott meg ott a metró. Ezért figyeltem fel a hozzászólásodra, és abszolút megértelek:)
boróka. 2011.01.26 21:03:53
@Earthlink: Nekünk azért fontos ez a környék, mert a szülők(idősek) a 4-es főút mentén laknak, Cegléd után, és ugye a közlekedés...Valamint közeli rokonok Vecsésen, a szomszédban. De a Dunakanyar az gyönyörűséges lehet! Sokat kirándultunk arra.
A facebookon nem vagyok, nem tudok képeket nézni:(
Egyébként: szf.erika@vipmail.hu