Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Studiosus

0 bejegyzést írt és 109 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nézem, nézem a vereségre adott reakciókat, és azt látom, hogy az ellenzék nem tud akkora pofont kapni, amekkorát megérdemelne. Az emberi tisztesség minimumára is képtelenek, még akkor is ha "nincs tétje". Nem tudok mást mondani: elejétől a végéig ez egy értékelhetetlen söpredék. A 35% nem túl kevés,…..
Studiosus 2022.04.07 16:59:15
1853 körül. Egy asszony mosáshoz vesz vizet egy angol falu kútjáról. Csaknem 170 éves a fotó ..
A GoDaddy a világ egyik legnagyobb domainregisztrátora és webhosting cég, világszerte több mint 20 millió ügyfélnek nyújt különféle szolgáltatásokat. Na de mi történik akkor, ha pont a suszter cipője lyukas?..
Általában nekem könnyű a toll, gyorsan írok. Most napok óta piszkál a redaktor úr, hogy írjak 1989 romániai decemberének huszonöt éves évfordulója kapcsán valamit a Mandinerre, de egyszerűen nem tudom rávenni magam. Nem akarok erről írni. Nincs kedvem hozzá. Huszonöt év után…..
Hetek, hónapok óta hangos a sajtó a Vadászati Világkiállítástól, amely szegről-végről egy kicsit a horgászathoz is kapcsolódik, ezért hivatali kötelességemnek éreztem, hogy ellátogassak a nagy csinn-bummal beharangozott rendezvényre. Ha hinni lehet a statisztikáknak – és hát miért ne hinnénk Kovács…..
Studiosus 2021.10.04 17:22:55
Tegnap végre mindenkinek kiküldte az Apple az idei őszi showra szóló meghívót, ahol leleplezik majd az iPhone 13-at (vagy 12S-t, még meglátjuk), valamint az Apple Watch Series 7-et. Elképzelhető, hogy lesz még egyéb is, de ez most mind mellékes, ugyanis világraszóló újdonság következik. Aki…..
Mielőtt nagyon mélyen elkezdjük beleásni magunkat a témába, szeretném lelőni a poént rögtön az elején, és elsütni a jolly joker mondatot: ATTÓL FÜGG. Na de mégis mitől, és ténylegesen milyen számokkal lehet kalkulálni? A kérdés összetettségét már csak az is mutatja, hogy nem mindegy,…..
Karnyújtásnyira volt a magyar válogatott egy bravúros pontszerzéstől a hazai Eb-meccsén, ám végül – az eredményt tekintve - sima portugál siker született. Ettől még óriási élmény volt a meccs a helyszínen...
Megint esik? Ja nem, csak a szomszéd locsolja a növényeit!..
Tegnap este besokalltam. A sok személyes jó hír között (már a kortárs ismerősök között is sokakat oltanak) jött néhány vérlázító: titkolja a kormány a védettségi igazolványok költéseit, a tanárokat visszazavarják az iskolákba védettség nélkül (és a gyerekeket is!) egy osztrák újságíró…..
Próbáltam, de egész egyszerűen nem bírtam szó nélkül hagyni Bódi Ábel és Vona Gábor vitáját, ami a külföldön élő magyarok levélszavazásáról szólt: https://www.youtube.com/watch?v=X-wd_RsUXJ8 A helyzet ugyanaz, mint Berki "Büntetőfékező" Krisztián feleségének magyarázó videója esetében. Van egy…..
Nem tudom említettem-e már, hogy imádom a Viktort. Olyan egyszerű fickó. Most is remekül kimódolta a tutit. És majdnem be is jött neki. Stratégiája, mint a faék. A tavalyi lezárás megmutatta, hogy Európa piros pöttyös seggű gyorsnaszádja pár hónapos zárlat után a nyeletlen fejsze gyorsaságával képes…..
Attól, hogy sok pénzt pumpálnak bármely területbe önmagában még semmilyen garanciát nem jelent arra, hogy valós fejlődést fogunk látni. Ez gyaníthatóan így van nálunk a sport, a vállalataink vagy a mezőgazdaság esetében is, hiszen a legtöbb támogatás nem mindig az adott területen legjobbakhoz vagy…..
Még van esélye arra, hogy megnyerje a Brüsszel elleni következő csatáját, de az már egészen bizonyos, hogy minden hitelét felélte Orbán Viktor az európai politikai közösségen belül. Kicsinyes bosszúja azokkal szemben, akik számon akarják kérni rajta az EU alapértékeinek tiszteletben tartását arra…..
Milyen szinten érdemes megtanulni egy nyelvet? Elsőre furcsának tűnhet ez a kérdés. Anyukám szerint például olyan szintet biztosan kell hozni, hogy ne tudjanak eladni az adott nyelven. Oké, tehát a vásárlás témakör A2-es szint, B1-es szinten már akár egyszerű múltban is tudok alkudozni, tehát utána…..
Studiosus 2020.10.25 14:35:18
Studiosus 2020.10.25 14:41:33
kérdez [ë] ige -tem, -ett, -zen [e, ë, ë]
1. tárgyas Vmit kérdez vkitől: kérdéssel (1) vkitől meg akar tudni vmit. A nevemet kérdezte. Mindenfélét kérdeztek tőlem. Kérdezték (tőle), hogy mit csinál. Ne is kérdezd: <válaszul vmely kellemetlen élményt felidéző kérdésre>.  Ne kérdezd barátném! mint töltöm időmet. (Berzsenyi Dániel) A deák nem kérdezett tőlük semmit a világon, mintha semmit sem kívánna felőlük megtudni. (Móricz Zsigmond) || a. (tárgy nélkül) Kérdést (1) tesz fel vkinek. Kérdezz! Felelek! Aki nem kérdez, nem kap választ. Most én kérdezek. Ritkán kérdez, de akkor nehéz megadni neki a választ.  Vált vele négy-öt szót, nagy-sebesen kérdez. (Arany János) Szívem, a nagy és bánatos gyerek Zokogva kérdez és nem felelek. (Juhász Gyula) || b. tárgyas (iskolai) Kérdéssel v. kérdésekkel tudakol vmit, hogy a kérdezettnek egy bizonyos tárgyra vonatkozó ismereteit kipuhatolja. Kérdezi a leckét. || c. Kérdez vmit v. vmilyet: olyan kérdést tesz fel, amelyet a kérdezett vminek v. vmilyennek minősít. Butákat, butaságokat, okos dolgokat kérdez. Kérdezz vmi okosabbat!
2. Vkit kérdez (vmi felől): kérdéssel v. kérdésekkel fordul vkihez. Kérdezi a tanút, a vádlottat. Nem téged kérdeztelek.  Megrettentem, ha valaki kérdezett. (Móricz Zsigmond) || a. tárgyas (tárgy nélkül is) (iskolai) Feleltet vkit vmely tantárgyból. Történelemből kérdezi a tanulókat. Ki kérdez a vizsgán? || b. tárgyas és tárgyatlan (tájszó, régies) Kérdez vkit v. vki után: kérdezősködik, tudakozódik vkiről, vki felől.  Három éve múlik, hogy utána kérdez. (Arany János) Erigy csak fel: Dobó már kérdezett. (Gárdonyi Géza)
Igekötős igék: belekérdez; elkérdez; felkérdez; kikérdez; megkérdez; rákérdez; utánakérdez; visszakérdez.
kérdezett; kérdezhető; kérdező; kérdeztet.

szívesen. talán nem embereket kellene kérdezni, hanem a nyelvtant tanulni.
Biztos tudjátok - ki ne tudná - hogy komoly változások vannak az Index szerkesztőségében. Ezek egyik hozadéka most, hogy lehetőség nyílt arra, hogy a blog.hu-s tartalmak az Index címlapon blogketrecen kívül is megjelenjenek. A szerkesztőségtől kapott információink szerint az Indexen semmilyen…..
Studiosus 2020.08.08 00:49:29
A magyarországi rendszerváltás időszakát, vagyis az 1987 szeptemberi lakitelki találkozótól az 1990-es, első szabad választásokig tartó időszak sajátos hangulatát leginkább maguk a "szereplők" tudják visszaadni, pontosabban azok a képek, melyeken a rendszerváltás "kulcsemberei" láthatóak. Ezekből…..
Vajon két év alatt mennyire tudja eldönteni valaki, hogy külföldön kíván-e maradni? Lehet ennyi idő után megalapozott döntést hozni? Mindenesetre Zoli a jelek szerint meglehetősen biztos a dolgában. Te hazaköltöznél? Inkább maradnál külföldön? Érted azokat, akik visszatérnek vagy fel nem bírod…..
Utoljára 2012-ben hozott jó döntést Orbán Viktor olyan fideszes káder ügyében, aki terhessé vált a párt számára. Akkor Schmitt Pál köztársasági elnöknek kellett idő előtt távoznia a Sándor-palotából, mert doktori értékezését mástól „kölcsönözte”. Nem kétséges, hogy az egykori olimpikon,…..
A Momentum új főpolgármester-jelölt-jelöltje beszállt egy versenybe, amelyet a posztkommer pártok rendeznek egymás között a vezető posztkommer párt funkciójáért. Ez eleve nem volt egy bölcs ötlet, ti. nem szabad versenyezni ott, ahol a szabályokat -- ideértve a verseny értelmezési keretét -- az…..
Az elmúlt években talán még a korábbinál is divatosabb lett Skandinávia és a skandináv életvitel, legyen szó a dán hyggéről, lykkéről (ami kb. a boldogságnak felel meg) vagy nem is olyan régen a svéd lagomról (ami nagyjából a mértéktartást jelenti), nem beszélve a magyarul…..
Studiosus 2018.08.30 18:07:31