Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Emőkei J. László

57 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Íme itt van a fil linkje! Nézzétek az ünnepek alatt, és bármikor ha szükségetek van egy kis melegségre! Békés, boldog ünnepeket és szeretetben gazdag 2023-at kívánunk mindenkinek!..
A nagysikerű szegedi bemutató után, most film készült a musicalből! Nagyrészt az eredeti szereplők közreműködésével forgatta le a Szeged Tv és a Szegedi Pinceszínház a "Tessék engem elrabolni!" c. zenés ifjúsági filmet. A pályázati pénzből elkészült alkotás 8 napig forgott a Tisza parti város…..
Tessék engem elrabolni! Misi 2019.06.18 10:27:20
"Ez a történet nem ma játszódik. Ez egy régi történet. A szereplőinek még nem volt rádiótelefonja, a TV készülékek még csak fekete-fehér képeket közvetítettek és csak hírből hallottunk arról, hogy léteznek valahol számítógépek. Nem volt minden családnak autója és egy motorkerékpár is nagy dolog…..
Tessék engem elrabolni! A banda 2019.06.17 09:00:00
A korosztályi ellentétek megrajzolása okán került a darabba 6 nagyobb fiú, illetve lány. Dramaturgiailag fontos pontokon jelennek meg és olykor csupán a gyermeki kiszolgáltatottságot jelenítik meg, olykor viszont épp annak leküzdésével viszik előre a cselekményt.   Jakab A banda vezére,…..
Tessék engem elrabolni! Testvérek 2019.06.16 09:00:00
  Márton Klára regénye, jelentős részben a főszereplő fejében játszódik. Mivel a színpadra alkalmazás során ezeket az epikus részeket elég nehéz megjeleníteni az adaptációt is jegyző Janik László előző munkáiból is jól ismert technikához folyamodott. Bizonyos érzelmi…..
Tessék engem elrabolni! Öt lány 2019.06.15 09:24:14
 Táncpróba Ági Misi egyik állandó „őrzője”. Próbál vigyázni barátjára, de tudja, hogy az önfejű fiúcska valójában megfékezhetetlen. Az apróbb csintalanságokban ő is részt vesz, de sose tenne olyat, amivel kivívná Ági néni haragját. Aradi-Szabó Anna egészen kiskora óta érdeklődik a színház, a…..
Tessék engem elrabolni! Négy fiú 2019.05.24 16:20:36
Ebben az osztályban tizenketten vannak. - próba a Pinceszínházban A Szegedi Pinceszínház márciusban castingot hirdetett, a Tessék engem elrabolni c. musical gyermekszerepeire. A válogatásra közel nyolcvan, 8-14 éves gyerek jelentkezett akikből egy kétfordulós meghallgatás során sikerült…..
"Vegyesbolt" a díszlet egy részlete Megkezdődtek a Tessék engem elrabolni! produkció színpadi próbái. Itt az idő tehát, hogy megismerkedjünk a háttérrel. Márton Klára regénye egy gyönyörű epikus utazás egy árva kisfiú belső világába, aminek színpadi kivetítését Janik László író rendező a szó…..
Gyerekek, szülők, színészek az olvasópróbán A szegedi gyerekek már megszokhatták, hogy a Pinceszínház, a Szegedi Várjátékok keretében évről-évre jelentkezik egy saját gyermekbemutatóval. Az Oz, a Kis herceg, a Keménykalap és krumpliorr, a Gyermekrablás a Palánk utcában és az elmúlt nyáron…..
Kaposváron bemutatták a Keménykalap és krumpliorr musicalt! Reméljük más színházak is kedvet kapnak! Ezúton is gratulálok a csapatnak, a Kaposvári Roxinháznak és László János Takács -nak aki fejébe vette, hogy létrehozza ezt az előadást! Köszönöm Csukás Istvánnak, hogy ránk bízta az anyagot, Varga…..
Is Janik László idén is egy klasszikus ifjúsági regényt dolgoz fel, és idén is Varga Bálint zenéivel. Nógrádi Gábor: Gyerekrablás a Palánk utcában című, filmként és regényként is nagy sikerű művét adaptálja a Szegedi Várjátékok színpadára. Rövidesen megkezdődik a gyerekszereplők válogatása is, a…..
92-en haltak meg vasárnap, amikor Szocsi mellett hét perccel a felszállás után a Fekete-tengerbe zuhant az orosz hadsereg egyik személyszállító repülőgépe. A Tu-154-esen tévések mellett az orosz hadsereg ún. Alexandrov-kórusának 64 tagja utazott...
Nagy örömünkre a Gödöllői Fiatal Művészek Egyesülete bemutatja a keménykalapot! Kívánunk nekik sok sikert és sok örömöt a nézőknek!..
A Keménykalap és Krumpliorr szerzője épp ma lett 80 éves. Köszöntsük mi is a szinhaz.hu cikkével! "AMIKOR MEGISMERTEM A BETŰKET, MÁS EMBER LETTEM" - 80 ÉVES CSUKÁS ISTVÁN 2016. április 2. szombat, 10:09 Április 2-án lesz nyolcvanéves Csukás István Kossuth-díjas költő, író, Süsü sárkány és…..
A VTV egy korábbi riportja a készülő előadásról Itt Aztán egy kicsit nagyobb anyag a Körút július 16.- i műsorában. Kb 23. percnél kezdődik. Itt   ..
Ivaskó Gergely szinte alig, hogy kilép a színpadról, már fordulhat is vissza. Amellett, hogy táncol, énekel, díszít és több kis karaktert is megformál, gyermek és kutyafelügyeleti feladatokat is ellát. Így ír magáról és a produkcióról: 1993. 11. 11-én születtem Cegléden, de…..
Könnyed nyáresti szórakozást hozott lehengerlő humorával a Szegedi Várjátékok nosztalgikus hangvételű Keménykalap és krumpliorr ifjúsági musicalje. Az előadás egyedülálló, mert Csukás István kizárólag a Szegedi Pinceszínháznak adta a jogot, hogy színre vihesse a…..
Keménykalap és krumpliorr Svindli 2015.06.21 21:38:01
"Kevés a pénz és nincs több hitel. A házi úr magából kikel. Fizetni kell a gázt, a vizet. Nincs jó barát ki, két sört fizet. Cipődből már a lábad kilóg Lefogytál már vagy négy-öt kilót. A svindli megsegít!   Terád vár a piros, hol a piros? Legyen hát szabad, ami…..
Egy hete az olvasópróbával megkezdődtek a Keménykalap és krumpliorr musical próbái. Stílusosan a Játékdzsungel nevű gyermekmegőrzőben került sor a nyilvános olvasópróbára, ahol a sajtó és a televízió is képviseltette magát. A szereplőkön kívül szülők, barátok és csak…..
Markovics Ágnes, a Keménykalap és krumpliorr koreográfusa, egyébiránt Nia oktató. De mi is az a Nia? A legegyszerűbb, ha Jankovics Anna a Bien-en megjelent cikkét idézzük ide. "Mozogni akarsz, de nem akarod sanyargatni magad? Olyan mozdulatokra vágysz, melyek nem ,,testidegenek”?…..
"Marci-        Átveszem a tigris akció irányítását! Egy kis figyelmet kérek! Milyen állat a tigris? Józsi-          Vérengző! Marci-        Nem úgy értem! Milyen fajta? Karcsi-       Macskafajta! Marci-        Helyes! Na? Nem dereng valami?…..
"Karcsi-       Nem jön le! Süle-           Csak sikáld! Jóska-         Kár a samponért! Süle-           Mossad! Marci-        Hiába! Süle-           Így nem vihetem haza! Péter-          Talán ha…..
Kancsár Ábel 2006. 04. 24.-én szó szerint beleszületett a színházba. Szülei, Kancsár József és Kancsár Orsolya, a gyermekmegőrzés nehézségei miatt gyakran vitték magukkal gyermekeiket fellépésekre, előadásokra. Ábel már 3 évesen magához ragadta a mikrofont és fél órás…..
Emőkei J. László 2015.05.25 14:31:08
@Mátyásné Márkus: Legyen úgy!
Hát már sosem lesz vége? Hol vannak a Vadlibák? Tessék kinyomozni! Az állatkertből elloptak egy szobrot! Bővebben itt olvasható a cikk!   ..