Regisztráció Blogot indítok
Adatok
max val birca man

1 bejegyzést írt és 1073 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
max val birca man 2011.07.30 12:55:27
@monyon le:

Valóban, nagyszerű a cikk.
max val birca man 2011.07.30 16:17:12
@milliliteratura:

Így igaz. A kólcenteres alkalmazott nem magát fejezi ki, hanem képvisel semleges hangnemben egy céget. Aki szeretné magát megvalósítani, sok ötlete van a munkával kapcsolatban, s kreatív a munkahelyén, az NEM alkalmas ilyen munkára.
Makákó általános érvényű okostelefoncserés kálváriájának alapvető tanulsága, hogy az azonnal elromló telefonokat mindig a vásárlás helyén kell cseréltetni:Megosztanám veletek, hogyan jártam nemrégiben okostelefon-vásárlás ügyében. Előre kell bocsátanom, hogy…..
„Wenn das Geld im Kasten klingt, die Seele in den Himmel springt.”(„Amint a pénz a ládában csörren, lelked rögtön a mennybe röppen.”)Johann Tetzel dominikánus búcsúcédula-árus szólásmondása – 1507. Nemrég megszületett az új törvény az…..
max val birca man 2011.07.27 16:18:47
@Đđ:

Az elszámolás abszurdum. Az egyházi kiadások jellemzően olyanok, hogy azokkal elszámolni lehetetlen.

Mint volt egyházi ember, meg tudom mondani a következőt: az 1 %-ot fel kelleni vinni 2 %-ra, s e felett MINDEN MÁS állami pénz átadását megszüntetni egyházak felé. Ebből már meg tudni élni minden egyház.

Maximum egyes pályázatok maradnának, mint ami eleve van a civil szférában. De a pályázati pénzekkel meg úgyis el kell számolni.

Mi is kaptuk pár éve egy pályázaton 30 milliót. S el kellett számolni vele, mert az pályázati pénz.
max val birca man 2011.07.27 16:18:51
@spinat:

Igen, ez így van, de a háborúk jelentéktelen része volt vallásháború.
max val birca man 2011.07.27 22:27:21
@spinat:

Az egyház dolga, hogy mire költ. Nehogy már ebbe valaki beleüsse az orrát! Ez az egyház saját pénze, amit az 1 %-okból kap.
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!  Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
max val birca man 2011.07.27 13:01:16
@Fearzone:

Tégy különbséget a börtönviseltség és a büntetett előélet között. A legtöbb börtönviseltnek nincs büntetett előélete, azaz a munkáltató meg sem tudja, hogy volt börtönben, ha az nem mondja meg.
Bepánikolt ügyfél leveléből ki kellett szedni a rengeteg felkiáltójelet és nagybetűt, mert különben úgymaradunk, de így sem sokkal derűsebb a helyzet. A szokásos mobilinternetes trükk, azzal a csavarral, hogy ugyan nyár óta a T-Mobile új ügyfeleknél már nem aktiválja…..
max val birca man 2011.07.27 12:20:36
@blr:

"Könyörgöm, hogy nem tűnik fel valakinek, hogy mobilnetezik? 50e Ft az 38 MB forgalom. Ennyit észrevétlenül két nap alatt semmi nem hoz össze..."

Dehogynem. 3 éve a kisebbik fiam elkérte az új szupertelefonomat, hogy hagy nézze meg. Nézegette egy óráig, ezalatt 50 MB forgalom lett, mert megnézett 4 YouTube videót és telepített egy kalandjátékot.

Még szerencse, hogy szolgálati telefon volt, s nem én fizetem a számlát.
max val birca man 2011.07.27 12:55:56
@Krumpli Bogart:

Okos a telefon, s maga kezdeményez hívást. :-)
max val birca man 2011.07.27 12:59:02
@anarch:

Nekem jelenleg olyan 200 ezer forintos árkategóriájú telefonom van, gyakorlatilag mindent tud, amit csak el lehet képzelni.

Úgy állítottam be, hogy eleve képtelen mobilinternetre, csak wifi kapcsolat esetében használja a netes hozzáférést. Így sosem fizetek nethasználatért.
Dévényi Tiborról a magam fajta embereknek, akik már elmúltak harminc évesek leginkább egy kiöregedett aranyhal jut az eszébe. Gyermekként piacképes volt a Három Kívánság, elsőre és másodikra még a retro bulijai is viccesek voltak, de azt hogy a sikere a mai napig töretlen…..
max val birca man 2011.07.25 17:19:00
@quodlibet:

Hofi inteligensebb volt annál, mintsem higgyen abban a rendszerben.
max val birca man 2011.07.25 17:47:54
@kpityu2:

Ezek a kései Hofi-számak, melyek jócskán elmaradnak a kommunista korbeliektől minőségben.
max val birca man 2011.07.25 20:13:30
@rókarege:

Ez komolytalan. Ezen az alapon mindenki alja ember volt, aki akkor az országban élt és bármit csinált.
Félrefordítások Nincs kegyelem 2011.07.25 10:54:00
Lacxox beküldését akár még véleményesnek is minősíthetnénk, mivel egy játék címéről van szó, de annyira egyértelmű a fordítói szándék, hogy ez szerintem érvényes találat: Egy ritka műfajú beküldés érdekességképpen, ha gondoljátok. Egy 2005-ös kártyajáték, a…..
Tisztelt Mt!   Én dolgoztam 1 földhivatalba biztonsági őrként.Első nap jött a főnök mindent megbeszéltünk, sajna beugrottam annak, hogy holnap hozza a papírjaimat most nem tud bejelenteni aznapra.Nem láttam többet.2naponta hívtam mi van ezzel a dologgal hiába.Aztán fizetéskor…..
max val birca man 2011.07.20 19:12:24
Áprilisban volt egy történetünk, hogy a Pizzafutár.hu túlvállalta magát kuponilag, és szinte alig tudják teljesíteni az előre kifizetett pizzarendeléseket. Zsoltnak például egyáltalán nem sikerült beváltania, minthogy közben az étterem "technikai okok miatt átmenetileg nem…..
max val birca man 2011.07.20 12:55:59
Itt a turistaszezon, sokan utaznak Horvátországba. Türkménbasi még tavaly járt ott, és ezeket lőtte: Én a blogodban azokat a bejegyzéseket szeretem, amiken jót lehet röhögni. Szerintem a csatolt étlapok ételnév félrefordításai ilyenek, a horvát tengerpart éttermeiben bukkantam…..
  Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   A férjem idestova 9 hónapja dolgozik egy…..
max val birca man 2011.07.18 12:54:10
Hajcsatok Ki viszi a bankot? 2011.07.17 10:00:00
Találós kérdés: melyik a világ legnagyobb díjazású egyéni sporteseménye? Wimbledon? Netán a brit golfbajnokság? Vagy máshol keresik a legnagyobb lóvét?A legnagyobb díjazású egyéni sportversenyek közül a teniszt követik figyelemmel a legtöbben és a legrégebben…..
max val birca man 2011.07.17 19:12:34
@mxplanet:

A kérdés vitatott.
„Így odafönn, a híd kapujában, az ég, a folyó és a hegyek között nemzedék nemzedék után megtanulta, hogy ne sajnálja túlságosan azt, amit a zavaros víz elragad magával. Itt költözött beléjük a kasaba tudat alatti bölcsessége: hogy az élet fölfoghatatlan csoda, mert…..
max val birca man 2011.07.17 17:33:41
@vero:

Így igaz, innen van a meteor szó. Az jelenti kb., hogy "égi".
max val birca man 2011.07.17 17:42:14
@tewton:

Mivel többes szám, valószínűleg a leghelyesebb azt mondani, hogy "a meteóra nagyon szépek", mivel egyeztetni kell az alanyt és az állítmányt.

S természetesen ugyanez vonatkozik a médiára is. Mivel többes szám, így helytelen a "a média azt állítja", helyesen ezt úgy kell mondani, hogy "a média azt állítják".

Miféle puristák ezek, hogy nem egyeztetik az alanyt és az állítmányt???

:-)
max val birca man 2011.07.17 17:51:55
@gitáros:

Egy nyelvészetileg kissé képzetlen újságíró valamikor 1993-ban bedobta ez "a média az többes szám" című baromságot. Azóta eltelt 18 év, de a nyelvészethez nem értő sznobok ezt azóta ismételgetik.

Én mindig azt szoktam kérdezni tőlük, hogy "szeretsz operákat hallgatni, nézni?", majd röhögök. Ugyanis az esetek 99 %-ában nem veszi észre, hogy ezzel egy csapdába tereltem.
  Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Üdvözlöm! Történetem kissé bonyolult, de…..
max val birca man 2011.07.16 12:47:51
@HeyMaLooKitsmeeeeeee:

A fordítási-tolmácsolási piac nagyon kicsi és egyre csökken Magyarországon. Mint hivatásos ex-tolmácsfordító mondom ezt, évekig csak ezzel foglalkoztam.

Az okok sokrétűek:

1. A legtöbb cég nem alkalmaz fordítót, tolmácsot manapság, külsős fordítói-tolmács céggel sem szerződik, hanem eleve megköveteli a nyelvtudást a munkásaitól, s a fordítási munkákat velük végezteti munkaköri kötelezettségeik keretein belül.

2. A nemzetközi világnyelv szerepe egyre erősebb. Ma már pl. egy holland és egy magyar cég nem úgy érintkezik egymással, hogy valaki fordít hollandról magyarra és vissza, hanem úgy, hogy mindenre a nemzetközi világnyelvet használják, s csak a legritkább esetben használják saját nyelvüket egymás közt.

3. A nagy nyelveknél túl sok a fordító és tolmács, alig van munka. A kis nyelveknél meg nagyon kevés a megbízás. Magyarul: nagyon kevés az olyan szakember, aki képes ebből megélni.
max val birca man 2011.07.16 13:13:48
@munkasterror:

A mi honlapjaink 15 nyelven léteznek, mivel a világ 5 legnagyobb cége között vagyunk ezen a területen. Ebben a pozícióban elengedhetetlen, hogy legyen többnyelvű támogatás. Ráadául Magyarországon ez különösen fontos, mert statisztikailag az derül ki, hogy a magyar játékosok zöme nem tud értési szinten sem angolul, így számára a magyar nyelvű infó hiánya sokszor leküzdhetetlen akadály. Nem vicc, de több olyan esetünk is volt, hogy a magyar játékos annyira nem értette az angolt, hogy képtelen volt rákattintani a HUNGARIAN feliratra és ezzel az alkalmazást magyarra átállítani. Akkor eszkaláltuk ezt a problémát a legfelsőbb vezetőség szintjére, s azóta megváltozott a honlap, most már az angol nyelvű honlapon a magyar változat linkjének neve nem HUNGARIAN, hanem MAGYAR.
max val birca man 2011.07.16 13:17:07
@munkasterror:

Hozzáteszem: a mi anyagainkat sem külön fordítócég csinálja. Az egyik irodánkban fel van véve két emberke, s feladatuk egyik része az angol honlap frissítésekor a magyar változat átírása. A robotüzenetek szövegeit (melyeket a rendszer küld ki bizonyos esetekben, pl. jelszóemlékeztető) pedig nagy szerényen bevallom, hogy ÉN személyesen szoktam megírni.
Egészen furcsa jóslatot olvashtunk a nem is távoli jövőről az Inteltől. A cég alelnöke, Rama Skukla szerint ugyanis tíz éven belül el fog tűnni a laptop és a netbook - eddig ugye ismerős, de most kapaszkodjunk, a tablet is. És mi lesz helyette, tesszük fel a helyénvaló kérdést.…..
max val birca man 2011.07.13 18:52:37
max val birca man 2011.07.13 19:06:37
@foldip:

Én már 10 éves koromban internetet akartam. Ez 1977-ben volt, ugyanis jelenleg 44 éves vagyok.

Úgy képzeltem, hogy majd mindenféle adatot tudok lehívni adatbázisokból és más felhasználók személyes adataiból. Azaz megálmodtam a világhálót.

Az egyetlen nagy különbség, hogy én arra számítottam, hogy a hozzáférés a televízión keresztül lesz, s lesznek kis billentyűzetek, melyekkel majd be lehet írni adatokat a képernyőre.
    RibiSéta – A NEM, AZ NEM!    2011 januárjában, Torontóban egy rendör kijelentette, hogy ha egy nő el akarja kerülni a nemi erőszakot, ne öltözzön provokatívan, azaz úgy, mint egy ribanc. A budapesti SlutWalk / RibiSéta résztvevői…..
A pszichológus Mi vagy te, ribanc? 2011.07.13 12:13:00
Idén, július 20-án rendezik meg Budapesten az első "Ribi Sétát", eredeti nevén Slut Walkot. A rendezvény célja, hogy a nemi erőszak, a szexuális zaklatás és a nők hátrányos megkülönböztetése ellen tiltakozzanak.Szerte a világon ezernyi nő hallgatja el, ha…..
  Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Kedves Mt olvasók!   Az emberi aljasság nem ismer…..
max val birca man 2011.07.13 14:48:36
@SALE Kálmán:

Ha tönkre akarod tenni az országot, akkor nyugodtan követeld ezt. Ez a munkahelyek 90 %-ának gyors megszünését és a tőke 80 %-ának kivonását eredményezné.
max val birca man 2011.07.13 16:32:14
@SALE Kálmán:

A 40 évnyi elnyomást dicsőited?
Két évvel ezelőtt nagyon hasonló módon próbáltak engem is lehúzni, csak akkor nem autópályán villogtak le, hanem egy út mellett álló segítségkérőnek álltam meg. Attila és barátnője is elég hamar levágták, hogy miről van szó, de hogy én ilyen helyzetben nem ajánlottam…..
max val birca man 2011.07.10 13:32:47
@SvenH.:

Egyszerre két EU-államban van bejelentett állandó lakcímem. Mindig csak ott fizetek járulékot, ahol éppen vagyok ténylegesen. A másikban nem jelentek be semmit, s még sosem fordult elő, hogy valamilyen hatóság befizetést kért volna tőlem.
max val birca man 2011.07.10 14:24:47
@ketroot:

Nekem volt egy hasonló esetem. Pénzváltó előtt állok meg, nyilvánvaló, hogy miért. Be akarok váltani 1000 dollárt forintra. Akkori árfolyamon ez kb. 180 ezer forint.

Odajön 2 cigány fiatal és kíváló árfolyamot kínál. Valami teljesen irreális árfolyamot: 250 forintot egy dollárért. Mondom, hogy nem érdekel. Erre az egyik bedob a kocsi ablakán keresztül egy köteg pénzt! Mondja, hogy nyugodtan számoljam meg, mert ők nem csalók. Megszámolom: 250 ezer forint, 25 darab valódi tízezres, nem hamis (előzőleg bankpénztáros voltam egy ideig, megismerem).

Mondom: oké, elteszem a zsebembe a pénzt, majd előveszek 10 darab százdollárosot, s átadom nekik. Erre nagyon meglepődnek.

Mondja akkor az egyik, hogy valamit eltévesztett, adjam visza a pénzt, mert újra akarja számolni. Mondom: oké, kérem vissza én is az én pénzemet. Visszaveszem az 1000 dollárt, s visszaadom a 250 ezer forintot. Látom, hogy számolgatja, majd egy óvatlan pillanatban kicséreli egy másik pénzkötegre, s azt adja vissza, majd siettet, hogy gyorsan, mert menniük kell. Átveszem a köteget, persze az csak 20 ezer, mert a többi bankjegy valójában papírlap, csak az első és az utolsó valódi. Mondom, hogy ez nem jó, a MÁSIK köteget kérem.

Erre összenéz a két cigány fiatal, majd röhögni kezdenek, s megkérdezi az egyik:
- Öreg, te honnan ismered ezt a trükköt?

Szinte baráti hangulat alakul ki a végén. Bemegyek váltani a pénzváltóba, s mikor kijövök, az egyik még búcsúként odaszól, hogy vigyázzak nagyon, mert ez egy veszélyes környék, s zsebesek dolgoznak errefelé.
max val birca man 2011.07.12 20:15:31
@Muster Mark:

Ne magyarkodj ilyen hevesen, kisnyilas!
maxval bircaman ajánló 2011.07.12 12:12:00
http://admin.nolblog.hu/profile/15184/ ..
  Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Sziasztok!   Az én bátyám buszsofőr volt egy…..
max val birca man 2011.07.09 17:51:14
@Büszke_troll:

Az én haverom éjjeliőr egy múzeumban. Sajnos egyszer elaludt, így a tolvajok kivittek pár Picasso-képet. A haverom persze felajánlotta, hogy új keretet vesz a SAJÁT pénzén, s megtéríti a festék árát is, de a szemét vezetőség kirúgta, s még valami 150 milliós károkozással is megrágalmazták a rohadékok. De a haverom egy munkajogi ügyvédet fogadott, s azt tervezi, hogy a vezetőségnek még gatyáját is leperli!
A Forbes magazin idén is közzétette Hollywood tíz legjobban kereső színésznőjének a nevét, a listát a 2010 májusa és 2011 májusa közötti időszakban megkeresett fizetségük alapján készítették. A dobogó élén Angelina Jolie áll,  aki 30 millió dollárt tehetett zsebre…..
max val birca man 2011.07.07 07:50:33
@Behajtó70:

Ne irigykedj.