Regisztráció Blogot indítok
Adatok
royal fröccs

0 bejegyzést írt és 107 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy az elmúlt hetekben észrevettétek, a desktop blogon mostanában szeretik előre lelőni egy-egy új verzió várható tartalmát, így mi is erre állunk át. A módszer előnye, hogy jobb rálátást kapunk a készülő újdonságokra. Hátránya viszont, hogy a most leírtak közül még nem minden található meg a…..
A béta csatornára átkerült fejlesztések A 64 bites Windowsos összeállítás Az árfolyamátváltó Az RSS detektor a címsávban Az új híreket jelző pötty a navigációs sávban a hírolvasó ikonján Néhány programindítással és szinkronizálással kapcsolatos javítás A push API és credentials API…..
A 30-as verzióban egy sokak által hiányolt funkció tér vissza. Az oldalsáv ugyan kicsit különbözik a régi Opera megoldásától, de máris több, mint 20 bővítmény érhető el hozzá. Ez a szám minden bizonnyal növekedni fog, de már most is több könyvjelzőkezelő, előzmény és…..
royal fröccs 2015.06.11 08:44:03
@royal fröccs: No meg olyan lesz-e valaha, mint a Vivaldiban, hogy weboldalanként lehet megadni a beállításokat, pl. javascript, flash engedélyezés?
royal fröccs 2015.06.11 11:09:30
@sBc: Mégis mi van? Csak letöltési hely megadása van.
Egy olvasónk eléggé felbosszantotta magát a tegnapi matematikaérettségi után, hiszen a köztévé egy Lükő Gábor nevű okleveles matematikussal oldatta meg a feladatsort, aki viszont nem végzett igazán jó munkát. Itt a levél relváns részlete: Már a könnyű, első részben is…..
Nagy nap ez a mai. Az utóbbi időben már lehetett sejteni, ugyanis a Vivaldi megjelenése jelentősen felkavarta az eddigi állóvizet a böngészőpiacon. Jórészt hasonló fejlesztések jelentek meg mindkét böngészőben, például oldalsáv, fanézetes könyvjelzőkezelő,…..
royal fröccs 2015.04.01 08:05:31
royal fröccs 2015.04.01 09:27:52
Magyar Opera Opera vs. Vivaldi 2015.02.21 23:57:23
Valahol belül talán mindanyian vártuk azt, hogy Jon Stephenson von Tetzchner nem hagyja annyiban az Opera átalakítását, és visszatér egy saját böngészővel. Erre egészen idén januárig kellett várni, és nem is csalódtunk, hiszen a Vivaldi elég erősen kezdett a funkciókat…..
royal fröccs 2015.03.04 16:13:33
@royal fröccs: Ja, hogy az is van?
A 19 éves Mirjana Puhar holttestét egy Charlotte-i házban találták meg a rendőrök két másik társaságában kedden este. Egyelőre csak annyit tudni, hogy egy 19 éves férfit, bizonyos Emmanuel Jesus Rangelt a rendőrség letartóztatott, és a gyilkosságok "kábítószerrel…..
30 millió forintos álomfizetést vehet fel Berki Krisztián az Éden Hotelért – értesült a Blikk. A bulvárlap úgy tudja, a vasalt heréjű egykori Fradi-vezér november elején utazott a Tv2 stábjával Costa Ricába, ahol három hónapot töltött el a Viasattól átvett…..
royal fröccs 2015.02.20 11:15:17
@ethan blow: Baszki, a fejünkön találtad a szeget... azért én szívesen kiheréltetném, akkor nehezebb lesz neki szaporodni, hacsak nem tud bimbózni, mint a szar a fejében.
A Föld nem mozog. Megmutatom. Ha kimegyek a reptérre, hogy Kínába menjek (Szaudi-Arábiától kelet felé), és a gép megáll a levegőben, akkor Kínának nem be kéne fordulnia alám? Ha a másik irányba halad, akkor meg sose érek el Kínába. Mert az is forog a bolygóval.  Galileo meg…..
Hétfőn este megírtuk, hogy az Orbán-Simicska hajtépésnek vagy médiaháborúnak az egyik áldozata a Simicska Lajoshoz köthető Hung-Ister ZRT lehet. A cég a médiapiac egyik legnagyobb műsorgyártójaként ismert, és A Dal és a Magyarország szeretlek, valamit a Maradj talpon!…..
Telepítés Hol is kezdjem... A telepítő kb. ugyanakkora (30-40 mega között), mint az új Operáé. Ez nem is meglepő, mivelhogy Blink/Chromium alapokról van itt is szó. A telepítés menete is nagyon emlékeztet a régi és az új Opera telepítőire. Ismerkedés Első indításkor elénk…..
royal fröccs 2015.01.29 08:42:58
@RaidX: Sztem még semmi sem telepíthető alá.
royal fröccs 2015.01.29 11:24:58
@beef: Danke!
Működik is, csak ikont nem rak ki.
Philip K. Dick zsenialitása eddig sem volt kétséges - olyan kisregényeket, novellákat és regényeket írt, amik üvöltenek a megfilmesítés után. A The Man in the High Castle (Az ember a fellegvárban) című disztópiáját 1962-ben írta egy olyan világról, amiben a II. világháborút…..
royal fröccs 2015.01.27 17:49:09
Az Opera halála átalakulása óta eltelt évek még a legoptimistább fanatikusokat is elbizonytalanították egy időre. A 15-ös verzióval induló "projekt" immáron 28-as verziónál tart és mindenféle ígéret és mellébeszélés ellenére annyi újítást nem kapott ez idő alatt, mint…..
royal fröccs 2015.01.27 16:05:55
Csütörtökön szépen csendben megjelent a 26-os verzió stabil kiadása is. Még a Desktop blogon sem volt róla hír. A bétába bekerült fejlesztések közül gyakorlatilag csak kettő van engedélyezve a stabilban. A felhasználói visszajelzésekre reagálva a pár hónapja bevezetett…..
Főbb újdonságok: ...most sincsenek További újdonságok Megjelent a könyvjelzők közötti keresés a címsávban. Mostantól több könyvjelzőt is mozgathatunk egyszerre. (Előbb engedélyezni kell!) Jelenleg még láthatatlan fejlesztések Tovább folyik a címsáv kódjának…..
royal fröccs 2014.11.14 08:24:36
@csakugycsakugy: Ezen én is jókat röhögök :)
Mostanában megy a sakkvilágbajnoki döntő, nézni szoktam a közvetítést, de a videostream (flash) lejátszással valami bibi van, csak valami teljesen homályos állókép jelenik meg. Opera 12-ben is, meg az új stabillal (25) is. A Firefos jól hozza. Mi a túró van?
Linket most nem tudok adni, csak majd ha elkezdődött a mai meccs kb. 13 órakor
royal fröccs 2014.11.14 14:11:04
Csak szimplán meg van fordítva? Hát, mellé. Ha teheted fordítsd fejjel lefelé a monitort, vagy csak picit döntsd meg oldalra a fejed! Gratulálok, te is a Thatcher-illúzió áldozata lettél. De mi a bánatos fene az a Thatcher-illúzió?  A Thatcher-illúzió az agyunknak azt a…..
A mai napon (számomra) váratlanul megjelent a böngésző új stabil kiadása. Lássuk a jóságokat! Könyvjelzőkezelő! (Igen, még mindig sok hiányosság van benne, de a legtöbb felhasználónak már így is kielégíti az igényeit.) Kipróbálható az új kezdőlap. (Egyelőre még a…..
Főbb újdonságok A könyvjelzők megosztása mostantól alapértelmezetten engedélyezve van. A megosztás gombját megtaláljátok minden könyvjelző mappában. További újdonságok Mostantól Windows alatt is működik a fül menü. (Először engedélyezni kell.) Jelenleg még…..
royal fröccs 2014.09.25 12:14:50
@Sombre: Hmmm. Én már régen telepítettem még valami korai verziót, azóta frissítgeti magát, de eddig eszébe sem jutott a régiből bármit is átvenni. Ma telepítettem egy ismerősömnél az újat, neki azonnal átvette a gyorshívót. Lehet hogy le kéne szednem és újrarakni, de akkor meg elbaszódnak az aktuális beállításaim, azokat meg ugye nem lehet menteni.
royal fröccs 2014.09.25 16:08:20
@Nekomajin: Csináltam egy szűz telepítést, így átvette a gyorshívókat és megjelent egy import gomb is a gyorshívóból, amivel át lehet venni a régi könyvjelzőket. Érdekes, hogy az a gomb nem volt benne a szűztelepítés előtti verzióban, pedig az elvileg ugyanez volt, csak ő frissitésekkel jutott ebbe az állapotba.
Most vettem észre :) hogy a könyvjelzősávon könyvtárakat is lehet csinálni, és azokban alkönyvtárakat, így már egész használható. Ráadásul 4:3-as monitorom van, így kevésbé zavaró egy mínusz sor, mint egy mínusz oszlop.
De a széles monitorokon sokkal jobb az oldalsáv. Remélem lesz belőle valami.

Ettől függetlenül még a 12-est használom, mer egy őskövület vagyok :)
Főbb újdonságok Az Opera mostantól rendelkezik egy beépített PDF olvasóval. Ha nincs más PDF olvasó plugin telepítve, az Opera a PDFium olvasóval fogja megnyit a fájlokat. A Windowsos online telepítő új felületet kapott, ami egyesíti a letöltés és a telepítés folyamtát,…..
royal fröccs 2014.09.03 08:31:59
@csakugycsakugy: Danke schön! Én ugyan leszarom a pofakönyvet, levelezni meg a TheBat-tel szoktam, de a gugli az apja kaszával szórakozzon...
Én is a 12-est használom, amíg csak lehet. Érdekes módon a betfair-en az egyetlen jól használható böngésző.
Eszem megáll ezen az országon, és a képmutatás magasiskoláját jelentő közmédián. Miután az Eurovíziós Dalversenyt egy Conchita Wurst művésznevű, szakállas, de női ruhában fellépő osztrák induló nyerte meg, az lenne a minimum, hogy ha az eseményről beszámol egy magára…..
Ahogy azt sejteni lehetett, a mai napon megjelent a 20-as verzió stabil kiadása. Lássuk, hogy milyen új funkciók kerültek be a 19-es stabil verzióhoz képest: Weboldalak mozgatása a fülsáv, a könyvjelzősáv és a gyorshívó között. (Ez nem egy túl nagy újítás, viszont az…..
royal fröccs 2014.03.18 10:21:56
@penge™: Érvényes a tétel: aki elvállal egy moderátori állást, ezzel a tettével rögtön igazolja, hogy alkalmatlan a feladatra.
Az internetes hozzászólásokat, de akár a szokásosan bravúrosan teljesítő külpolitikai újságírás termékeit is elnézve könnyen kialakulhat a laikus érdeklődőben az a kép, hogy Ukrajnában szélsőjobboldali huligánok kergették el Janukovicsot, ők irányítják az azóta…..
royal fröccs 2014.03.05 13:11:33
@wallenberg8805: Demokrácia = tökfejek által választott intrikusok hatalma, többségi diktatúra
A Magyarországi Zsidó Hitközösségek Szövetsége (Mazsihisz) a február 9-ei közgyűlésen döntött arról, hogy a jelen körülmények között nem kíván részt venni a Holokauszt-emlékév kormányzati programjaiban. A szervezet továbbá egy határozatot is megfogalmazott, amelyben arra…..
Címek a lapokból: - Nekiment az Index újságírójának a Gyermekrák Alapítvány elnöke - Kikelt magából a Gyermekrák Alapítvány elnöke - Továbbra is tagad Balogh István - Magyarázkodik a Gyermekrák Alapítvány elnöke - Kiborult a Gyermekrák Alapítvány elnöke - Már a…..
royal fröccs 2014.01.29 12:11:18