Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jendrics Anikó

23 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Barátaink! Újabb év telt el, a hatodik Fészek Színház Szilveszteren leszünk túl napokon belül. Hogy milyen volt 2015? Nekünk kedvesen fárasztó. S a nézőinknek??? (Örömmel vennénk, ha kapnánk visszajelzést, egy-két jószót...) Sokan jöttek hozzánk. Megint többen,…..
2014 őszén mutatta be színházunk Cziczó Attila ’TÁJBRÉK’ című színdarabját. Az előadás nem titkoltan az elmúlt negyedszázad magyarországi történéseit dolgozta fel – ám mindezt egy groteszk megfogalmazásban, a Pesti család életét bemutatva. Barabás Tamás és Cziczó…..
Mit gondolunk a színházról? Mit gondoltunk? Tessék elolvasni még egyszer!..
Mit gondolunk a színházról? Mit gondoltunk? Koncsol Ján írását vettem elő újraközlésre. Tessék elolvasni még egyszer!..
Mit gondolunk a színházról? Mit gondoltunk? Tessék elolvasni még egyszer!..
Mit gondolunk a színházról? Mit gondoltunk? Nyulassy Attila írását vettem elő újraközlésre. Tessék elolvasni még egyszer!..
Mit gondolunk a színházról? Mit gondoltunk? Tessék elolvasni még egyszer!..
Mostanában annyiszor beszélünk erről, hogy követni sem tudom, hol, mikor olvashattál, hallhattál már az első négyéves tervünkről. Parázom nehogy unalmas legyek, de nincs mese, nekem, mint társulatvezetőnek (és egyelőre-de-csak-míg-jogerőre-nem-emelkedik-a-változás elnöknek)…..
Sikeres évadot zártunk. Sokan voltunk, sokfélét csináltunk, egyre többekhez jutott el a hírünk, s ha a jövőre tekintünk, még merészebb és sikeresebb évadot várunk. Ha csak a számokat nézzük: a tavalyi évadhoz képest ugyan csökkent előadásaink száma, a repertoárunk is…..
Ma este kis színházunkban a „Hun vagyunk?" premierje lesz. Hm. Az ember sosem gondolná miféle kanyargós utakra viszi az élet. Én például - többek között - azt sem gondoltam volna pár évvel ezelőtt, hogy lesz egy színházunk, azt meg pláne, hogy rendezek majd benne egy előadást.…..
E heti szerkesztőnk azt kérte tőlem, hogy írjak egy bejegyzést jelenlegi játszóhelyünk keletkezéséről. Nyomatékkal kérte, hogy csak a jelenlegi hely történetét írjam meg és ne kalandozzak hátrébb a múltban. Hihi, nem tudja, hogy lehetetlent kért. Jójó, azért próbálom…..
2013. március 23-án indul útjára „Hun vagyunk?" c. előadásunk. Finis előtti összegzés következik. Talán tavaly májusban fogalmazódott meg bennem először a „Hun vagyunk?" ötlete. Akkor már tudtuk, hogy létszámnövekedés és egyéb okokból ősztől két csoportban fogjuk…..
Megboldogult fiatalkoromban rajongó (vagy nem) nézőként fogalmam sem volt arról, hogyan készül el, épül fel egy-egy színházi előadás. Átszellemülten (vagy nem) ültem a nézőtéren, és élveztem (vagy nem). Egyik meghatározó színházi élményem során (Grabbe: Tréfa, szatíra,…..
Hogyan lehet egy festményből színházat csinálni? Nagyon közel áll hozzám a téma, hiszen régóta foglalkoztat, miként is lehetne különféle művészeti ágakat egy közös alkotássá kovácsolni. Van is erre egy tervünk (Cziczó) Attilával, sokszor színezgetjük, beszélgetünk…..
FÉSZEK SZÍNHÁZ | BLOG Giccses mi 2012.10.30 08:00:00
Be kell vallanom egy szégyenletes tulajdonságomat. Vonzódom a giccshez. Afro-karib-zombis asztalkámon éldegél Mária (aki szűz és egy méteres, amúgy gyönyörű) társaival, a körömlakkal kifestett Buddhával, indiai faragott istenasszonyommal (még nem jöttem rá, ki is ő), egy…..
Tényleg, hun is? Vagy szkíta? Szittya? Ogur, unogur? Rokonaink a finnek? És a bolgárok? Tényleg az indiánoknak is? Meg a japánoknak? Az űrből? Az Ural mögül? Sumér, vagy etruszk? Jézus magyar volt? Egyszer jöttünk vagy kétszer? Esetleg háromszor? Már voltak itt? Mindig itt voltak?…..
Idén ősztől nem akadály a gyerek, kedves szülők! Vasárnaponként gyermekmegőrző várja a Fészek Színházba látogató anyukákat, apukákat: míg a felnőttek előadást néznek, a kicsigyerekkel társulatunk ifjú pedagógus növendékei foglalkoznak. (egy részlet a HáRoMnőVÉr…..
Kedden, január 24-én, szakmai előadást tartottunk a Fészekben. Hm. Az úgy (volt) van, hogy teljes erőből színházat csinálunk. És persze a színházunkat is csináljuk. 2011-ben háromezeröt nézőnk volt. Lehet, hogy valakiknek nem nagy szám ez. Nekünk az. Ennyi emberhez jutott el…..
FÉSZEK SZÍNHÁZ | BLOG Ti. 2011.10.17 09:50:00
Ritkán írok, mert soha nincs időm, munka, színház, pályázat, könyvelés, díszlet, jelmez, közösség, lélek, jajaj, nem érem utol magam, vagy mégis? Mert most csend van, a szobában a Mesterek füstölője izzik, egyenesen a Himalájából, megteremtve a harmóniát. Ülök a kádban,…..
Az Iluska2 munkabemutató próbafolyamatát hivatalosan befejezettnek nyilvánítom. Hm. Öt próbával és egy maratoni hétvégével skicceltük fel az előadást. A próbafolyamatra leginkább a „röhögcséges” jelző illik. Jól éreztük magunkat na. Még vasárnap, akarom mondani hétfőn…..
Idén negyedik alkalommal került megrendezésre a Fészek Színház és a Bessenyei György Művelődési Ház Nyárköszöntő Színjátszó Fesztiválja, a Bugyifeszt.   Jól ismervén a magyarországi színjátszó fesztiválok világát, láttuk, hogy ezen rendezvényeken…..
Ebben a minipróbafolyamatban két kardinális és pár személyes célt tűztünk ki.   Először a kardinálisok.   Első kardinális.   Karakterépítés. Minicélunk ebben a pár hétben minél jobban belemenni egy adott szerepbe. Könnyítés, hogy mindenki maga…..
A kezdet. A vég (ami a kezdet). Meg ami közte van. Hogyan jutunk el a kezdetből a kezdetbe? Az élet. Misztérium. Életmisztérium. Jung. Ember. Férfi. Nő. Kapcsolatok. Közösség. Párkapcsolat. (Szerelem?) Sztereotípiák. Klisék. Karikatúra. Felnagyítás. Elnagyolás. Élet. Játék.…..