Regisztráció Blogot indítok
Adatok
U-Lenny

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vannak regények és vannak „szépirodalmi” regények, még ha a lassan hazánkban is meghonosodó fiction kategória el is mossa a határokat. Egyszerűen más Hemingwayt olvasni, mint Danielle Steelt. Joe Bunting listája azoknak szól, akik irodalmi magaslatokra törnek. Bár az…..
Larken Rose videója arra keresi a választ, hogy vajon Amerika zsarnoki rendszer-e vagy sem. Ezt nem csak azért osztottam meg, mert érdemes olyan információkat olvasni, ami Amerikáról egy picit más képett mutat, mint ami a "mainstream" médiában szerepel, hanem mert az általa…..
U-Lenny 2013.08.07 14:46:42
Stefan Molyneux ebben a rövd videóban azt az állítást járja körül, ami szerint a szocializmus/szociális piacgazdaság létezik, és működik az északi országokban. A videó mindenkinek ajánlott. Egy 'bug' azért van a videóban, Svájc nem tartozik az északi országok közé, ez…..
Négy évvel ezelőtt ezen a napon került fel az első bejegyzés blogunkra. Ez alatt az idő alatt összesen több mint félmillió oldalt töltöttetek le róla. Köszönjuk, Kedves Olvasók!..
A Fed és az ECB után most a Bank of Japan is egyre inkább beáll a sorba, nem konvencionális likviditást bővítő lépésekkel igyekszik úrrá lenni a szigetország gazdasági gondjain. De mi van, ha a probléma nem ciklikus hanem strukturális? Lehet ezt orvosolni akármilyen monetáris…..
U-Lenny 2012.12.30 16:38:25
@Vidéki:
Politizálás nélkül azért vegyük észre, hogy a nem konvencionális dolgokat a jegybankok csinálják, míg az unorthodoxiát a kormány.
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én ha vásárolok, általában mindig igyekszem magyar termékeket venni. Ez a legtöbb esetben ráfizetést jelent (pl tésztáknál általában a külföldi mindig olcsóbb), de ezen azt a pár forintot nem sajnálom. Ezzel indirekt hosszútávon (elméletben)…..
U-Lenny 2012.12.18 19:40:04
"Ez a legtöbb esetben ráfizetést jelent (pl tésztáknál általában a külföldi mindig olcsóbb), de ezen azt a pár forintot nem sajnálom. Ezzel indirekt hosszútávon (elméletben) magamnak is jót teszek, ha magyar munkaerők megmaradnak, hiszen akkor több lóvéja lesz az államnak (amit az aztán elszór szarságokra)."

A protekcionizmus nem kifizetődő (azt leszámítva akit véd). Hosszú távon nem teszel jót magadnak: többet fizetsz (hosszú távon is!)+ az a magyar ember aki pályaválasztás előtt áll és nem tud dönteni, hogy joghurtkészítő vagy borász (vagy informatikus vagy akármi) legyen, az adott esetben elmegy joghurtkészítőnek pedig a posztod alapján látszik, hogy nem abban van Magyarország előnye (magyarul fenntartasz olyan iparágakat amelyek nem versenyképesek).

Természetesen nem arról van szó, hogy a magyar termék egyszerűen jobb ár/érték arányban, akkor természetesen mindenkinek jobb, ha azt veszed meg. De csak azért, mert magyar a termelő... Feltűnt, hogy csak a dinnye szorul védelemre a gonosz külföldiekkel szemben? A paradicsom meg a bor miért nem? Azért, mert azok annyira jók, hogy nemzetközi mezőnyben is megállják a helyüket. Továbbá nem kell, hogy mi legyünk a világ legjobb bortermelői ahhoz, hogy sikeres boriparunk legyen (ld. komparatív előnyök).

Ha nagyon akarod támogatni a magyar termelőket, akkor is hatékonyabb, ha megveszed a külföldit és a árkülönbözetet odaadod egy magyarnak :)
A szokásosnál hosszabb téli szünet alatt sokat gondolkodtunk arról, hogy mit is szeretnénk kedvenc blogunkkal. Hosszas töprengés után arra jutottunk, hogy nagyjából ugyanazt, amit eddig: friss cikkek szemlézését, érdekes témákat, rövidebb szösszeneteket, ha valami érdekes…..
ROFL-net Hello! 2012.01.19 05:58:00
Ezt a vágásmunkát! Hihetetlen  Hello from ant1mat3rie on Vimeo...
ROFL-net Anti-vicc 2011.02.26 12:00:00
Új kedvenc oldalamat mutatnám be. Feketehumor, ezért biztos leszólnak majd páran, de a többi embernek remélem bejön :3(angol tudás ajánlott, bár szerintem a hülye is megérti a nagyrészét)Anti-vicc..
U-Lenny 2011.02.26 15:49:04