Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VendégTroll

0 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orbán Viktor nem teketóriázott, egy hete kijelentette: „papírunk van arról, hogy a magyar gazdaság jó úton jár." Nos, nincs jó hírünk, mert leszámítva a költségvetési hiány teljesülését – ami szintén nehézkesen, rengeteg megszorítással jön össze – ezt egy adat…..
w Van egy régi mániám 2011.05.27 13:37:34
  Trianon olyan a jobbosoknak, mint másoknak a meztelen nő. Legalábbis így gondolta Papcsák Ferenc, és beszállt a kis magyar holokausztiparba.  ..
Varánusz Hagyó Miklós beájulna 2011.05.23 06:07:00
Zakatol a vonat, utazik az állomás,Zakatol a vonat, a tisztesség csak látomás.Hagyd a francba béjbi, a Közgép jön és senki más!Nem kellett sokat várni, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerének kormánya is megérkezzen Mutyilandba. Amit csinálnak attól szegény Parizer Mikinek…..
Varánusz Orbán: ok a pánikra 2011.05.19 06:06:00
Bajnai Gordon tegnap visszatért egyéves önkéntes száműzetéséből. A rá jellemző módon fesztiválhangulat és tűzijáték, nagy szavak és ígéret cunami nélkül tette, erősen koncentrálva a visszafogottság imázsára. Az első megszólalásból rögtön kiderült mit nem akar:…..
Amikor tavaly ősszel a családi kötelékből kiszakítva, a napköziből közvetlenül a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatói székébe pottyantották Vitézy Dávidot az volt a mondás: Dávid szakmai alapon lett kinevezve, ő álmából felköltve is felmondja fejből a fővárosi…..
Epic! Liptai Claudiát megcsípték amikor egy éve elhunyt édesanyja rokkantkártyájával próbált spórolni a parkoláson. Ezúttal olyan magyarázattal állt elő, hogy szépen kérem, azonnal engedje szabadon azt a pofátlan kisiskolásból álló kreatív csapatot akik ezt kitalálták!…..
VendégTroll 2011.05.10 13:45:14
@Mike36:

Nem szóltak előre hogy NEM KELLENE CSALNI, mert most ellenőrizi fogjuk?!

Tőled meg Klaudiátől ilyen tróger ez az ország. Nyomorult férgek.
Varánusz Te is fiam, Stumpf? 2011.05.08 06:04:00
Igyekezett magabiztosnak látszani. A tét nagy, hallgatósága véleményétől ezúttal valóban az ország gazdaságának sorsa függ. Nem lehet matolcsyzmust álmodni, nem lehet mellébeszélni, és nem lehet erőtlennek látszani sem. Ha hisznek neki - egyelőre - nyert ügye van, ha nem, a…..
Szeretettel köszöntelek benneteket gyerekek, ez itt a Magyar Királyi Bele-vízió Három Kívánság című műsora. Orbán Viki bácsi ma ismét lesi a kívánságaitokat, és aki pontos labdát fog, az szinglihordává változtathatja a Nemzet Főorvosát, vagy akár nyelvtan dolgozatot…..
A Vöröskeresztnek kellett kimenekítenie a roma asszonyokat és gyerekeket a szabadon garázdálkodó, szélsőjobbos szabadcsapatok elől valahol Magyarországon. Minden hivatalos - és maradjunk annyiban: kínosabbnál kínosabb - cáfolat ellenére ez volt a hír Magyarországról a napokban a…..
A honvédelmi miniszter szerint mindent megteszünk, ami tőlünk telik, hogy segítsük a nemzetközi hadműveletet. Az Egyesült Államok, Franciaország, Nagy-Britannia, Kanada és Olaszország alkotta koalícióhoz Magyarország is csatlakozott - jelentette be Dr. Hende Csaba honvédelmi…..
  Kissé túltolták a bringát a március 15-én a Nemzeti Múzeumnál tartott állami ünnepség szervezői és szónokai. „Ma sem hagyjuk, hogy Brüsszelből bárki is diktáljon nekünk” – mondja az EU soros elnöke, pár nappal azután, hogy a Bizottság…..
Tiszabura egy nagyjából 3.000 fős község Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Hétvégi hír: "Kikapcsolta a gázt a szolgáltató Tiszabura közintézményeiben az önkormányzat felhalmozódott közüzemi tartozásai miatt, jelenleg az iskolában sem folyhat a tanítás –…..
VendégTroll 2011.03.08 05:41:44
@julius666x: @eszkep: @mao zedong:
Költözzetek ti is oda, és mindenki boldog lesz. Az a falu egy kincs, Mo. példaképe. Így kell élni Európában. Mondjuk avval a 600 emberrel én a falu köré ásatnék egy vizesárkot, lefektetnék szögesdrótot, taposóaknákat, felállítanék őrtornyokat, nehogy beférkőzzön abba az idilli környezetbe az imperialista nyugat mocska. Szerintem még fizetnének is érte a német-angol-francia turisták, hogy a saját szemükkel lássák, hogy hova vezet, ha ilyen országot engednek ez EU közelébe, mint MAGYARORSZÁG. Mindenkinek látni kellene, hogy nekünk ezt jelenti a szociális biztonság, állami gondoskodás, fejlett oktatás, magas foglalkoztatottság, pénzügyi fegyelem, természetvédelem.

Mi így építjük a Európát.
VendégTroll 2011.03.10 09:50:06
@fokabacsi: Te súlyosan nem érted a problémát. Nem feladatom nekem, hogy megtérítsek bárkit is, főleg azt nem, aki Viktor istenünk szellemi rabja, de te bántóan sok hülyeséget írsz, ami miatt nem tudok elmenni.
Örök probléma Mo-n, hogy a politikát neked gyártják, a félművelt közönségnek, mert titeket könnyű megvenni kilóra, olyan egyszerű mondatottal, hogy "CSAK A FIDESZ", "ELÉG", "ELKÚRTUK". Meg olyanokkal, hogy "államadósság törlesztés", "termelő szövetkezeteket", "magyar árut a magyar boltokba". Nem fogok értekezést írni arról, hogy-hogyan kellene ez az országot a szarból kirántani, mert addig, amíg ilyen egyszerű logikai összefüggésekkel nem vagy(tok) tisztába, addig kár belemenni a komolyabb összefüggésekbe.
1. Azért mert az MSZP idióta volt (államadósság), az már feljogosítja a Fideszt, hogy ő is az legyen, mert hát bezzeg az MSZP, az "Amihez nyúltak tönkretették". Nem az a legnagyobb baj, ahol vagyunk, hanem ahova tartunk evvel a szarakodással, amit Fidesz politika néven próbál eladni.
2. "termelő szövetkezeteket". Te ismered ennek a szókapcsolatnak a jelentését, tartalmát?
Ezt kellene visszahozni? "Magyarországon a téeszesítést a Rákosi-korszakban vezették be először szovjet mintára. " mert akkor lesz egy "csomó munkahely !"? Te éltél egyáltalán 89 előtt? Van arról neked bármi fogalmad, hogy az a világ hogy működött?

Most megengedő leszek, és azt mondom: Nem a te hibád. Nem feladata mindenkinek hogy értse a politikát, gazdaságot, történelmet. Annyi szép dolog van a világon, nézzétek a csajoddal a VV28-at, vagy menjetek el valami DISCOba egymást letaposni, vagy plázába a 3D-s Avatar +9 perccel meghosszabbított változatáért.

De akkor miért kell elmenni szavazni? Csodálkozunk hogy itt tartunk, ha ma ennek a kormánynak, ilyen teljesítménnyel a biztos választók körében 60% feletti a népszerűsége. Ennyi. Kész. Nincs tovább.

És igen, én költözöm el,10 nap múlva. Az országból! Ha majd elkap mondjuk 3 év múlva a romantikus vágyódás vissza a magyar ugarra, akkor majd rákattintok a vastagbőrre, és nyugodt szívvel dőlők hátra a székben ezer kilométerek biztonságos távolából, hogy csak az életem felét vesztegettem erre a vesztes népre. Én már nem osztom az észt senkinek, én már rég feladtam. Azért jövök ide fikázódni, mert szomorú vagyok emiatt, de reméljük már nem tart sokáig.
Az elmúlt hetekben minden a Watsonnal volt tele: az IBM szuperszámítógépe egy háromnapos Jeopardy-maratonon legyőzte ember kihívóit (később aztán kiderült, hogy ő sem verhetetlen). Az esemény miatt megint felkapta a mainstream sajtó a mesterségesintelligencia-kutatásokat, a New…..
Mikor kell elgondolkodnia egy kormánynak azon, hogy valamit kurva szarul csinálnak? Ha rájuk omlik a Matolcsy vízió, és manyup vagyon ide vagy oda, de megszorítani kell? Vagy, ha a soros elnökségünket mostohagyerekként kezelik az Unióban, és elterelnek minden fontos dolgot tőlünk…..
Február 28-án nyújtotta néhány fideszes képviselő a dohányzás szigorításáról szóló törvényjavaslatot, melynek értelmében A: zárt légtérben nem jelölhető ki dohányzóhely - közforgalmú intézményekben (lehet kocsma és hivatal is) - vonaton - munkahelyen (lehet kocsma…..
VendégTroll 2011.03.08 05:50:57
@chemicalshop: Óriási :D
Még egy könyv a holokausztról? Lehet még újat mondani? De még mennyire, és messze nem csak a holokausztról. Timothy Snyder Bloodlands (Véres vidék; Basic Books, New York, 2010; magyar fordítása remélem csak még nincs) című könyve az 1932 és 1945 között Közép- és…..
dr.Zsiga Marcell még csupán 32 éves, de már Cavintonra szorul a jelek szerint. Vagy valami Fidesz-elvonóra. Szijjártóhoz hasonlóan ugyanis ő is elfelejtkezett arról, hogy két helyről is kap fizetést. Egyrészt parlamenti képviselőként bruttó 394.230 Ft tiszteletdíjat + 251.076 Ft…..
VendégTroll 2011.03.06 07:25:08
@galambduc:
@Bee-zony:
Az iszapkatasztrófát meg Gerényeit ne keverjük ide, legyünk mi ennyivel többek, hogy nem másra vagy másokra mutogatunk (ősi barbár román szokás), amikor épp van kire - nem hogy rámutatni - hanem egy bazi nagy alumínium merőkanállal homlokon baszni.
VendégTroll 2011.03.06 10:13:18
@galambduc:
"Mire is adta a költségtérítést? Hát, a devecseri iszapkatasztrófa áldozatainak, ami nemes gesztus lehetne...
Lehet, hogy már elfelejtettük? A tragédián kívül mennyi megbotránkoztatást okozott a katasztrófa előtti ellenőrzés "MILYENSÉGE"! Azóta tud valaki valamit a felelős/ök/ről? (iszap igazgató asszony a helyén van még?)"

- Ezt nem összefüggés, hanem elterelés.

"Zsiga Marcell bevallása szerint úgy döntött pár fideszes képviselőtársával, hogy a devecseri iszapkatasztrófa áldozatainak adják a költségtérítésüket."

- Ez sem összefüggés, ez irreleváns, és szánalomra építés.

Amúgy költői szófordulatnak szántam a kifejezést, nem sértésnek.
A közoktatási törvényen ölik már az illetékesek egymást régóta. Pokorni Zoltán vinné a bolognai vonalat, Hoffmann Rózsa a poroszos keresztény őrmesteri stílust, de lehet mindez hiába: jön Viktor és a Széll Kálmán tervvel elfújja az érveket, mert szerinte nekünk csakis a…..
VendégTroll 2011.03.06 09:41:52
Most kivételes nem értek egyet, részekben igen, összességében nem.

Szögezzük le az elején, hogy önmagában a felvetés, hogy most akkor 18 vagy 15, megint egy nagy politikai 0.

Népünk többsége azért 1 szakmáig eljut, de akit ez érinteni fog, az egy viszonylag vékony réteg, aki azért ült eddig ott, mert kötelező volt. Ebből, kiesik az rész, aki 18-ig csak a 6. általánosig jutott, neki a 3 év plusz a költségvetésnek csak mínusz. A kérdés az, hogy önmagában mekkora az a létszám, akit ha nem köteleznek, akkor a szülei vagy saját elhatározásából nem szerez szakmát. Aki ezt csak eddig kötelességből tette, annak a tudása is (a nem túl magas) iskolai színvonal töredéke, vele semmit nem lehet kezdeni, szakembernek semmiképp nem lehet alkalmazni, tehát senkinek sem nagy veszteség az a -3 év, árkot ásni, bodzát szedni, segélyt felvenni tökéletes.

Ami a játék lényege, hogy megéri-e a társadalomnak, ezt a néhány százaléknyi embert (utána kellene nézni, mennyi is pontosan) 3 évig szórakoztatni az iskolában azért a kamu szakmáért és kb. +2 IQ-ért ami esetleg ráragad még.

A megközelítés rossz. A minőséget kell emelni, a követelményt, mert nagy tömegű haszontalan embert felesleges képezni. (lásd. felsőoktatás.) Aki nem akar, nem fog tanulni. Az ösztönzés lenne a lényege, hogy a szülők is lássak megéri a gyereknek tanulni, mert akkor nekik is jobb lesz. Öszönzés-büntetés! Nem tanul, nincs segély, nincs családi pótlék, ellenben aki jól tanul, már általános iskolától kezdve ösztöndíj(szerű) támogatások. Pl. külön iskolák létrehozása a kiemelkedő tanulóknak, mert a gazdaság gondja a magasan képezett szakemberek hiánya. Középszerű szakmunkásokra nincs szükség, arra vannak elegen tőlünk keletebbre is.

Összefoglalva: A felvetés önmagában hülyeség. Pár szerencsétlentől megszabadul az iskola, nekik úgy is mindegy, a költségvetés spórol picit, de többség ugyanúgy megszerzi a maga gyenge színvonalú szakmáját. Haladás = 0.
Robert Wright Isten evolúciója (Budapest, HVG, 2010; az amerikai eredeti: The Evolution of God, New York, Little Brown, 2009) című könyve nem jó, de érdekes. A vallástörténeti könyveket mindenki prekoncepcióval olvassa, és ami talán még fontosabb: írja. Így aztán meggyőzésről,…..
VendégTroll 2011.03.06 08:28:51
@tundrazuzmo: Bátor szavak ezek, remélem tisztában vagy a tudásod mélységeivel, mert az érveid nem voltak lehengerlőek.

Ami miatt rákattintottam, hogy elég csúnyán túlbecsülöd a fészbúkos úri közönség képességeit. Könyvet olvasni manapság? Vallás-, és kultúrtörténetet? Áhhh...
Több mint 17 ezer ember halála árán épült meg a világ legészakibb, 100 ezer főnél több lakossal rendelkező nagyvárosa: Norilszk. A Föld leggazdagabb nyersanyaglelőhelye felett épült település a világ legszennyezettebb, leghidegebb, legélhetetlenebb, legéletveszélyesebb,…..
VendégTroll 2011.03.05 21:28:36
VendégTroll 2011.03.06 07:53:47
@khamul: Értékelem, ha valaki tud, és precíz, de azt hiszem ennyire lehetünk megengedőek, hogy:

"A másik dolog a '48 kilomáteres hatósugár'. Gondolom, hogy ez 30 mérföld volt, amit nyugodtan lehet kb. 50 km-nek fordítani. "

Értem én, hogy szebb, és érződik rajta, hogy csak simán átváltotta, de annyi szar-szemét blog van, hogy nekem szellemi felüdülés volt így is, még ha pontatlanságok is vannak a cikkben.

Olvass:
maria.blog.hu/
praxis.blog.hu/
hogyvolt.blog.hu/
szakitshabirsz.blog.hu/
(a lista nem teljes körű)

meg ilyen retkeket, azt lehet sírva jössz vissza sűrűn elnézést kérni.

Becsüljük meg ezt is, amíg legalább ilyen van.
Varánusz Virítsd a lóvét! 2011.03.05 06:26:00
Érdekes tendencia kezd kibontakozni a Fideszben: szelektív emlékezetvesztésben szenvedő egykori Fidelitas tagokba botlik az ember lépten nyomon. Mondogatták sokan régebben, hogy a narancsos ifjúsági szervezet agymosoda - példának citálták Ágh Péter bajtársat - de mostanában…..
VendégTroll 2011.03.05 23:22:34
@laspalmas: ez linkelés nekem soha nem megy. Lásd: előző comment
VendégTroll 2011.03.06 06:32:34
@NYJetsTD: Gondolkoztam. Velem van a gond. Nem vagyok elég rugalmas, és univerzális. Ahogy fenti aranyifjak, én is mindent tudni fogok, - akár boliviaiul is -, ha valaki megfizeti. (Persze csak papíron, de ne akadjuk meg minden részletkérésen.) ;)
Varánusz Más faszával 2011.03.02 19:15:00
Van nekünk egy zsír új, egykulcsos, állítólag mindenkinek jó személyi jövedelemadónk. Esetlegesen, véletlenül, nagyon-nagyon ritka esetekben előfordulhat, hogy mégis rosszabul jár valaki, azt persze 'kompenzálja' a jóságos állambá' mert senki de senki nem kaphat kevesebbet, mint…..
VendégTroll 2011.03.03 04:14:08
@nyesta: Lenin büszke rád. A büdös mocskos kulák, a padláson tartja a terményt, ahelyett hogy odaadná a magyar jómunkásembernek.

Te hol élsz? Vagy hol akarsz élni? Ilyenkor sajnálom az Európai Uniót, pedig valaha jól indult.
VendégTroll 2011.03.03 04:31:18
@nyesta: Ki tartott pisztolyt a fejéhez annak az 1700 alkalmazottnak, aki a Hankookhoz ment tróger, de legalább bejelentett bérért. Lehet, hogy csak ennyit tudnak? Miért nem a Nukleáris Kutatások Magyar Tanácsához, vagy a világvezető informatikai óriás a Magyar MikroGugli-hoz mentek szoftver-fejlesztőnek? Ti még egy autógumit sem tudtok egyedül legyártani, azt is koreaiak mutatják meg nektek. Sztrájk az megy, az jó, arra lehet jövőt építeni.