Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vén Bolond

29 bejegyzést írt és 73 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mentem is túrázni - persze csak a főváros közelében. Világos lép!A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
"Ideális életmód A-tól Z-ig" hirdeti a weboldal és rögtön olvashatunk is a csodaszerről, amely "napjainkban az antibiotikumok kudarca, hanyatlása miatt ismét előtérbe kerülhetett". Ez a szer nem más, mint az ezüst-kolloid. A cikk kitűnő tárháza azoknak a frázisoknak,…..
Vén Bolond 2014.08.17 12:00:38
"Meg kell elozni azt, hogy szennyezodjon.
Egyebkent a fozes eleg jol elpuszttja a korokozokat.
Nyers etelt ketseges videken csak akkor fogyassz, ha te magad tisztitod meg (alapos lemosas utan meghamozod).
Vizet csak palackozottat, vagy steril-szurtet ES UV sterilezettet"

Ez teljesen alap, ezeken már túl vagyunk, nem ez a kérdés. Jóga táborban voltam. A jógások nem arról híresek, hogy minden vackot, szutykot összeesznek nem higiénikus módon.
4* éttermi svéd asztal volt végig, máshol senki nem próbált meg enni az ismert egyiptomi körülmények miatt.
Mégis, mindenki kiesett pár napra hasmenéssel a gyakorlatból, kivévé én és az exem.

Szóval van egy tapasztalat, ami tudományos ismereteink szerint nem valószerű.

Úgy tűnik kedves fordulo bogyo, hogy a válaszaid alapján nincs tudományos v. tudományosan igazolható módszer a kész ételt fertőtleníteni.
Az is a fentiekből elolvasható, hogy ilyen kis mértékben nincs említésre méltó mellékhatása az ezüstkolloidnak. Ugyanakkor valamennyi baciölő hatás (válogatás nélkül) kimutatható.

Mikor fogyasztottuk a szert tisztában voltunk ezekkel az ismeretekkel. De úgy gondoltuk, ha nem árt, és ha mégis valamelyes csökkenti a kórokozók számát ami végül is segíthet az immunrendszernek a védekezésben, mert kevesebb megmaradt bacira kell koncentrálnia, akkor végül is miért ne. És az eredmény úgy alakult, ahogy reméltük, de tény, nem bizonyított, hogy volt a két esemény (ezüstkolloid bevétel - nem fosás) között kimutatható kapcsolat.
Természetesen közterületen! Lehetőleg száz négyzetméteres, hét emelet magas óriáshálón, ha egy mód van rá, akkor mindenképpen a fővárosban, az újpesti lakótelepen. Nem vagyok marketinges, szóval nekem elsőre inkább az olcsóbb, célzottabb hirdetések ugranának be ilyen…..
"7Ő azonban, Júda elsőszülöttje bűnös volt Isten szemében, ezért Isten elvette életét. 8Júda azt mondta Onannak: „Élj bátyád feleségével, teljesítsd vele szemben a sógori kötelességet, s így gondoskodj utódról bátyád számára.” 9Mivel Onan tudta, hogy az…..
" 22Míg Izrael (Jákob) ezen a vidéken táborozott, Ruben bement Bilhához, apja mellékfeleségéhez, és vele hált. Izrael (Jákob) tudomást szerzett róla. Jákobnak tizenkét fia volt. 23Lea fiai: Ruben, Jákob elsőszülötte, Simeon, Lévi, Júda, Isszachár és…..
"Dina meggyalázása.1Dina, Lea lánya, akit Jákobnak szült, egy napon elment meglátogatni a vidék leányait. 2Amikor Szichem, a vidék fejedelmének, a hivvita Hámornak a fia meglátta, elrabolta, vele hált és erőszakot követett el rajta. 3A szíve vonzódott Dinához, Jákob…..
Kedves Liberálisok!  Egy 25 éves és egy 10 éves kisfiú anyukája vagyok. Nagyobbik fiam homoszexuális. Boldog kapcsolatban él egy másik fiatalemberrel. Nagyon szeretik egymást. Az elején nehéz volt ezzel megbarátkoznom, de ma már teljesen természetesnek veszem a kapcsolatukat.…..
"Jákob két házassága.15Lábán így szólt Jákobhoz: „Ingyen akarsz nekem szolgálni, mivel rokonom vagy? Mondd meg, mi legyen a béred?” 16Lábánnak két lánya volt: az idősebbet Leának, a fiatalabbat Ráchelnek hívták. 17Lea szeme kifejezéstelen volt, Ráchel azonban…..
"12Istent soha senki nem látta. Ha szeretjük egymást, bennünk marad az Isten, és a szeretete tökéletes lesz bennünk." 1Jn 4.12http://szentiras.hu/SZIT/1Jn4 ..
"2Akkor ezt mondta neki: „Vedd egyetlen fiadat, akit szeretsz, Izsákot, menj Morija földjére, s ott mutasd be égőáldozatul azon a hegyen, amelyet majd megnevezek neked.” ... 9Mikor megérkeztek arra a helyre, amelyet Isten mondott neki, Ábrahám megépítette az oltárt, rárakta a…..
"11Ábrahám válaszolt: „Azt hittem, hogy ezen a vidéken nem félik az Istent, és megölnek a feleségem miatt.12Különben is ő valóban a húgom, az atyám leánya, de nem az anyám leánya, így lehetett a feleségem. 13Amikor Isten atyám házától távolra vezetett, ezt mondtam…..
"32Gyere, részegítsük meg apánkat borral és háljunk vele, hogy apánktól legyen utódunk!” 33Azon az éjszakán megrészegítették atyjukat borral, azután az idősebb odament és atyjához feküdt. Az nem vette észre, amint hozzáfeküdt, sem amint fölkelt. 34Másnap az…..
" 7és így szólt: „Testvéreim, ne kövessetek el ilyen gonoszságot. 8Itt van a két lányom, még nem voltak együtt férfival, kihozom őket nektek és tegyetek velük, amit akartok. A férfiaknak azonban nem árthattok, mert ők az én tetőm árnyékában vonták meg magukat.”"…..
Ismét bibliai téma kerül terítékre, a többség akaratából: úgy látszik, ha ilyen is szerepel a szavazásban, mindenképp nyerni fog, mégiscsak a Biblia izgatja leginkább a fantáziátokat. Na, majd legközelebb nem lesz ószövetség a listán, hogy a többiek is szóhoz…..
"11Minden férfit körül kell metélni közületek, mégpedig előbőrötök húsát kell körülmetélni. Ez legyen a szövetség jele köztem és köztetek. 12A nyolcadik napon kell közületek minden férfinemhez tartozót körülmetélni minden nemzedéken át. A házatokban született…..
" 7Ha testvéred - apádnak fia vagy anyádnak fia -, fiad vagy lányod, szívből szeretett feleséged vagy legbensőbb barátod titokban el akar csábítani, mondván: menjünk, szolgáljunk más isteneknek - olyanoknak, akiket sem te nem ismersz, sem atyáid nem ismertek, 8azoknak a…..
Isten (Krisna) odaadó szolgálatát az egyik a jelenlegi Kali jugában az egyik leghatékonyabb útnak tartja a védikus irodalom. De ugyanakkor felkínálja a karma yoga útját (tudatos cselekedetek révén elérhető megszabadulást) valamint a filozófikus megértést njana yogát. Mindenki…..
Az ismert történelem első gazdasági válságát a Biblia első könyvében a Teremtés könyvében, annak IV. fejezetében József története címmel ismerhetjük meg. (Mózes I. könyve, Ter. 37-50 fejezetek) Röviden:Jákob (későbbi nevén Izrael) Kánaán földjén telepedett le. Kedvenc…..
"Chairon lassan bólintott, aztán levette nyakáról a láncot az aranyamulettel, és Atráskó nyakába akasztotta.– AURIN nagy hatalmat ad neked – jelentette ki ünnepélyesen –, de ezt nem szabad használnod. Mert maga a Kislány Királynő sem él soha a hatalmával. AURIN…..
Teljes gőzzel folyt a szeptember 22-i Critical Mass szervezése, amikor a rendezvény két arca, Kürti Gábor és Sinka Károly egyik pillanatról a másikra lefújták az egészet. Sőt, bejelentették, hogy még egy bringás felvonulást szerveznek jövőre, és ezzel véget vetnek a nyolc éve…..
Itt az új kínai őrület leégés ellen, ez a Face-Kini. A lényege, hogy teljesen eltakarja a fejet, így még a leghalványabb barnulás lehetőségét is kizárja. Ugye nem lepődünk meg, hogy ez az ötlet is Kínából jön, méghozzá Shandong tartományból! A különös sapkának rengeteg…..
"Az igazi harcos három fegyvere:- a békesség fényes kardja; - a bátorság, bölcsesség és barátság tükre; - a megvilágosodás becses drágaköve."Ueshiba Morihei (植芝 盛平) (1883 – 1969) az aikidó megalapítója. Egyike a három nagy japán budo mesternek, ma „legyőzhetetlen…..
Magyarországon a háztartások súlyosan el vannak adósodva; a háztartások devizahitele 3855 milliárd forint, a forinthitele meg 1886 milliárd forint (ez csak a tőketartozás, és csak a jelzáloghitelekről beszélünk). A jó hír az, hogy csökkenő tendenciáról beszélünk, a rossz…..
Az olimpia egy természetesen nacionalista képződmény, amelyen országok versenyzői állnak fel a rajt előtt és nemzetüket képviselve próbálnak minél jobb eredményt elérni. Nincs is ezzel semmi gond. A gond az értelmezéssel van, vagyis azzal, hogy a soviniszta vagy a patrióta él…..
Vén Bolond 2012.08.15 12:11:08
@Balt: "diszkréten keresztet vetettek futam előtt", "Gerevich György valahonnan fentről látja őt, és büszke rá", "a kegyelemnek köszönheti, hogy a döntőbe jutott", "segítség, támogatás, isteni kegyelem"

Ezek spirituálisnak tűnő pótcselekvések. A sötét kor (kali yuga)
terebess.hu/keletkultinfo/guenon/sotet_kor.html
csökevényes rítusai. Egy több ezer év alatt elfeledett tudás megmaradt szimbólumai.

Nem attól lesz egy tett szakrális, hogy gyújtok hozzá füstölőt, vagy keresztbe lóbálom a mancsom, ill kegyelemért könyörgök, hogy megváltozzon az isteni terv.
Ez nem túl powerful, bár tény, manapság sokan gyakorolják és reménykednek benne.
Vén Bolond 2012.08.15 12:18:26
@pimpalini:
"Az ókori Görögországban volt szakraitás? Hát sport? Voltak munkások?:)"
Görögországban volt szakralitás (Szokratesz és Platón képviselte ezeket nagyon szépen)
www.youtube.com/watch?v=sPzJBfHkpZY&feature=share
De a görög demkrácia Szokrateszt sem tűrte meg. Kivégezték. (Kötelezték, hogy mérgezze meg magát.)
Az akkori görögország sokban hasonlított jelen társadalmunkhoz. Igen, voltak munkások, iparosok, napszámosok, jobbágyok.
hu.wikipedia.org/wiki/%C3%81llam_(dial%C3%B3gus)

"Az angol királyi család az alsóbb néprétegek csoportját gazdagítja?"
Az angol királyi család 500 éve elveszette kapcsolatát a papsággal (angol reformáció) mert végre észrevette, hogy az Római Katolikus papság is elvesztette szakrális kapcsolatát kb. I.Sz. 2. évszázad végén. :( Kicsit lassan esett le :)
Jézus viszont kiválóan értette a dolgok menetét, fel is tették a "munkások" a keresztre.
Vén Bolond 2012.08.15 12:32:06
@Peter T. Sinclare: Nézőpontjaink messze esnek egymástól.
Viszont javaslatodra pontosítom a sport fogalmát.
Ha a sport célja a test egészségének megőrzése, feszültségeinek csökkentése, akkor az egy élvezetes mozgás, játék. Ilyen pl. ha jógázunk, taichizunk, futunk a busz után, talán a tömegsportok nagy része is.
Viszont az elüzletiesedett emberviadalok (vb, eb stb), a sportoló mint foglalkozás, ill. ennek az egésznek az imádata, sportszeretet a fotelből a TV-t bámulva, kevés köze van az egészség megörzéséhez.
Ez üzlet és cirkusz, semmi más, azaz a legalsóbb réteg (anyagba fordult munkások hada) vallása. Olyan is.
A védikus irodalom Rámájana (Ráma és ajana (=„megy, halad”), azaz Ráma utazása) eposzának gyöngyszeme Brahmarishi (Tudatlátó) Vaszistha egységről szóló tanítása. Ez a mű kb. 800 oldalon foglalkozik Ráma - aki jelen inkarnációjában egy gazdag király bölcs fia…..