Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Moria

0 bejegyzést írt és 165 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Interjú Dudás Diánával a szcientológiáról a Mandiner ma megjelent nyomtatott számában. Aamint megjelenik online a teljes interjú, kiteszem, addig is beharangozó itt: Ha létezik földi pokol, akkor az a hírhedt szerveződés – Megjelent a Mandiner hetilap második száma!..
Két Star Trek cikk között becsúszik egy-egy Star Wars iromány is, már csak azért is, mert ha van, amit jobban szeretek a Star Treknél, az a Star Wars, és én még a Disney éra filmjeit sem utálom, ahogy a prequeleket is imádtam. Tudom, „ha nem értek hozzá, ne írjak SW blogot”. Muhahahahaaa! Szóval,…..
Kasza Tamás önjelölt jedi mester most már saját kamu Forbes-címlap után igazi Wikipédia oldallal is rendelkezik (ami vélhetően ő maga írt meg). Kasza Tamás - Wikipédia Azért foglalkozok csak vele, mert sok hasonlóságot mutatott a szcientológiával az oldal - ígéretesnek tűnik addig, amíg a…..
Örömmel jelentem be, hogy hosszú hónapok munkájának eredményeként  a mai napon megjelent magyar nyelven egy új személyes történet a szcientológiáról. Ne feledjük, hogy utoljára ilyen könyv magyar szerző tollából 8 évvel ezelőtt jelent meg (amit én írtam).   A könyvről   Dudás Diána 5 évig…..
L. Ron Hubbard, a szcientológia alapítója ma lenne 108 éves, ha a világegyetem összes titkának ismerője és az egyetlen működőképes szellemi technológiaTM felfedezője 75 éves korában nem halt volna meg agyvérzésben. Ez a két dokumentumfilm igen jó áttekintést ad az életéről: Titkos életek - L. Ron…..
Moria 2019.03.15 21:42:16
@Reformeress: Örülök, hogy életjelet adtál magadról. Kíváncsian várom a további írásaidat. Azt is elolvasnám, hogy te hogyan "kerültél a vonalakra" és mi volt a dolog, ami felnyitotta a szemed.

Én soha nem voltam az egyház tagja, azért olvasok el mindent, amit találok róla, mert érdekel ennek a szektának a működése, az, hogy milyen lelki folyamatok azok, amik a szci karjaiba hajtják az egyébként értelmes embereket, és a szci hogyan képes manipulálni ezeket a férfiakat/nőket/gyerekeket, hogy azok önként mondanak le a szabadságukról, mindenről, ami számít.

Két évtizeddel ezelőtt adta a Spektrum TV a Gyilkos szekták című dokumentumfilmet, ez volt rám akkora hatással, hogy elkezdtem ezekkel a dolgokkal alaposabban foglalkozni. Jehova tanúi/őrtorony, szci., és így tovább. Évekkel ezelőtt próbáltak megtéríteni, próbáltak meggyőzni, mondtam, hogy nem, megvan a magam hite. Szerencsére eltakarodtak.

Hogy mit lehetne tenni? Nehéz kérdés. A fejemben vannak ötletek/lehetőségek, ezek tárháza sajnos nem túl nagy, és ezek közül egyik sem fog megtörténni a közeljövőben.
Előzmény: Újabb magyar leleplező könyv készül a szcientológiáról Aki ismeri ezt a rendszert, az tudja, hogy kevés hatékonyan bevethető fegyver létezik ez ellen, melyekből az egyik a tudás, a velünk szemben álló szörny alapos ismerete. Ezért tartom a szcientológia elleni harc szempontjából…..
Moria 2019.02.19 20:33:55
Moria 2019.02.20 19:10:39
MovieCops A KÉK LAGÚNA 2019.02.11 06:00:00
Majdnem tizennyolc éves voltam, amikor Magyarországon bemutatták A kék lagúnát. Ebben az életkorban az ember még jól emlékszik pár évvel korábbi kamaszos ábrándjaira, hogy olvasmányélményei hatására majd miféle kalandokat fog átélni mindenféle egzotikus helyszíneken, de már elég felnőtt ahhoz, hogy…..
Moria 2019.02.11 17:15:29
Nagyon jó meglátást tett közzé az egyik legnagyobb WISE-os (World Institute of Scientology Enterprises, Szcientológus Vállalkozások Nemzetközi Szövetsége) üzleti tanácsadó cégről (és úgy önmagában az egész módszertanról) az egyik volt ügyfelük. Megosztottam az alapítvány Facebook-oldalán, de…..
A Gyűrűk Ura alkotóitól a mesés látványt megkapjuk, de a szerethető belbecs elmarad.  Valószínű a Ragadozó városok helyett a legközelebbi Középföldén játszódó kalandra tartogatják...
A Clarus Animus Alapítvány támogatásával várhatóan jövő februárban új leleplező könyv jelenik meg egy magyar ex-szcientológus tollából, aki bátran, arccal-névvel felvállalja a vele történteket. Friss és aktuális történetről van szó, amely több év után a közelmúltban ért véget. Sok könyvet és…..
Moria 2018.12.06 17:13:31
@büdös zokni: Bolondok (űr)hajója – a szcientológia titkai, avagy: a Föld a Naprendszer elmegyógyintézete?

Magyarország a szcientológia (pók)hálójában

A szcientológia mocsarában: dokumentumok és következtetések
Ha valakinek hozzám hasonlóan rémálmai vannak a legutóbb, mozis verzió óta, amiben Russel Crowe, Annme Hathaway és Eddie Redmayne is énekelt (jó, Hugh Jackman is, de ő tud), VAGY volt annyi esze, hogy messze elkerülje az országos giccset, DE maga a történet érdekli, az most örüljön de nagyon, mert…..
Moria 2018.12.03 10:46:18
Még a nyáron történt. A Magyarországi Szcientológia Egyház egyik missziójának a szentírások (az L. Ron Hubbard-összes) és vallási iratokat eladásával megbízott papnője izgatottan nyitotta meg koppenhágai egyházi elöljáróitól kapott e-mailt, melyben a reverendába öltözött szerzetesek a következő…..
Érdekes történetet osztott meg velem pár napja a blog egy debreceni olvasója. Egyik gyerekkori barátja szcientológus, és érintőlegesen ő is ismeri a témát, de különösebben nem akart vele foglalkozni. Kb. 1 héttel ezelőtt a barátja megkereste azzal, hogy lenne egy dániai munkalehetőség, és itt van…..
Moria 2018.09.08 16:30:51
@Le a spammerekkel: Elég világos, miről szól.
Ha az ember túl van már azon, hogy látta az Idi Aminnak öltöztetett Pákót ahogy egy PSZH-n ülve azt üvölti a Rambóra fazonírozott albánmagyar buzukistának, hogy Dzsonikám, biszexre gyúrok, sőt, azon is, hogy egy szebb napokat látott, néha egy szál faszban lantozó, hatvan pluszos zenészember egy nála…..
Hozzávalók ( 6-8 főre ) 3 fél kacsamell 2-2,5 l alaplé víz 4-5 gerezd fokhagyma 15-25 dkg siitake gomba 35-40 dkg csiperke 2 szál fahéj 4-5 egész csillagánizs 8-10 db szegfűbors 1 kk szárított chili 1 ek szárított vagy friss koriander 1-3 csepp Hot pepper sause (GABKO) friss…..
Moria 2018.08.24 11:30:06
Az alapítvány Facebook-oldalán felhívtuk a figyelmet arra, hogy csütörtökön újra levetítik Budapesten, az A38 hajón a "Szcientológia, avagy a hit börtöne" c. dokumentumfilmet. Az esemény moderátora az Ökofilmklub Egyesület elnöke, Gajárszki B. Áron. Ezt láttam ma a Facebook-on: Én egy kis…..
Moria 2018.08.14 17:54:36
Íme, már a 250. Napi érdekest láthatjátok, olvashatjátok ma! A sorozatban eddig már több, mint 5550 képet mutattam be érdekes, rémisztő, sokszor szürreális, de mindenképpen ritkán látható múltunkból. Köszönöm, hogy eddig is velem, velünk tartottatok,  tartsátok meg ezt a jó szokásotokat a jövőben…..
Ha addig már eljutottál, hogy muszáj felújítani a konyhát, de egyenlőre még kiforratlan, hogy milyen stílusú és kialakítású lenne jó helyette, akkor jobb ha igyekszel, ha idén még szeretnéd befejezni. Mit szólnál hozzá, ha mutatnék 16 panelkonyhát, ami segít elindítani a saját konyhád felé? Ráadásul…..
Barna hajú lányok Zoya 2018.07.21 05:20:00
Természetesen ma sem maradtok Lego katalógus nélkül....csak megvártam amíg vége lesz a VB döntőnek :)  A mai darab egy többnyelvű, 22 oldalas európai katalógus 1987-ből. Kisebb méretű és német, francia illetve olasz nyelven vannak benne leírva a dolgok. Ami az igazán jó benne, hogy ez még tényleg…..
Ha valaki mindenféle apró információt szeretne elkerülni a Walking Dead legújabb, 9. évadával kapcsolatban, az ne olvassa el a bejegyzést, mert egy váratlan meglepetést elspoilerezünk a posztban...
Jennifer Salke, az Amazon Studios főnöke pár napja haknizta körbe az amerikai szaksajtót a terveivel, melyek között vannak egészen érdekesek, mint Jordan Peele The Hunt című tízrészes sorozata, ami 1977-ben játszódik, és New Yorkban tanyázó nácivadászokról szól, akik rádöbbennek, hogy pár náci éppen…..
Mindenkinek megvannak a kedvenc TV-s karakterei, legyen az Peter Griffin a Family Guyból, Sheldon az agymenőkből, vagy épp bárki a Trónok Harcából. Mondjuk az utóbbival vigyáznék, az évek során megtanultuk, hogy nem a legjobb ötlet megszeretni egy karaktert, mert hamar csúnya vége lehet. De nem…..
Moria 2018.05.03 16:21:01
Hamarosan megszűnik Magyarországon a Fox csatorna, számolt be róla a SorozatWiki, az értesülést pedig a csatorna is megerősítette. Azt közölték, hogy április 30-ig lesz elérhető a Fox a hazai kínálatban. Vagyis a Walking Dead 8. évada, ami február közepén tér vissza, még végigmegy. ..
Ed Sheeran szereplésének bejelentésénél történt szomorúbb dolog is a hétvégén a SXSW fesztiválon a Trónok harca háza táján: David Benioff és Dan Weiss showrunnerek bejelentették, hogy a sorozat utolsó, nyolcadik évada csak hatrészes lesz. Így a hétrészes, július 16-án kezdődő hetedik évaddal együtt…..