Regisztráció Blogot indítok
Adatok
causa sui

0 bejegyzést írt és 70 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Cigányokról Hitelválság 2011.08.03 17:11:00
A társadalom egyik meglepő sajátossága, hogy miközben egyes tagjai egymástól tökéletesen különbözők lehetnek, egy adott kultúrkör társadalmának egésze markáns sajátosságokat mutat. Magyarul: a németek közt vannak echte árja döglusta ingyenélők, de a német társadalom…..
causa sui 2011.08.18 19:53:59
@aszterixagall: eddig oké. Sőt. Ha kedves Bencsiknek van igaza, vagyis a magyarok munkája nem ér annyit, mint a hasonló német vagy belga munkaerőé, akkor hogyan lehetséges, hogy ezrével vannak kint jól fizetett, megbecsült magyar dolgozók Ausztriától Angliáig? Sehogy. Neked van igazad. Itt az állam hozzáállása számít, az meg teljes egészéből kiderül az új munka törvénykönyvéből, és ebből:

"A többszörös milliárdos Demján szerint Kína hihetetlen tempójú növekedését a nagyszámú szorgalmas és főleg szegény kínainak köszönheti.
Szerinte a szegénység a legjobb motiváció, s ez a feltétel nálunk is megteremthető."
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=420330

Vagyis itt a szegénységet MEGTEREMTENI akarják, nem felszámolni. Köszönjük. Aztán lehet cikkezni, hogy a munkám nem ér annyit, mint a külföldi dolgozóké. Hát a fenét.
Komolyan gondolják. És megindultak nagy léptekkel előre a megvalósítás útján. Pénteken megjelent a Munka Törvénykönyvének tervezett módosítása. A dolgozók számára csak egy "jóhír" (=régi taktika) van benne: a próbaidő a beígért 6 helyett marad a mostani 3 hónap.…..
causa sui 2011.07.25 20:09:01
No! Mindenki kikáromkodta magát, elszidtátok egymást rendesen - van akit jogosan, mint azt az agybeteg idősasszony nevű izét -, ideje vagyon az egyenes beszédnek.

Személyes véleményem szerint, a kormány nem nyalt a munkáltatóknak. A kormány pontosan azt csinálja, amiért a munkáltatók megfizetik. Összedobtak párszáz millát, azzal kibélelték t. politikusaink zsebeit, és közölték, hogy milyen törvényt akarnak látni. T. politikusaink részéről csak egy kérdés hangzott el: kaphatnánk még pár millát? Akkor gyorsabban menne minden. Kaptak.

Szerény véleményem az, hogy t. politikusaink magasról nagyívben szarnak a nemzetre, a magyarságra, a dolgozókra, az egészségügyre, és mindenre, amiért felveszik a fizetésüket. Orbán röhögve tapossa a dolgozó, adófizető magyarok fejét a nyomorba, a szarba, legalább kicsit magasabbnak látszik. A sleppjéről ne is beszéljünk: igen, a rossz vezető nála hülyébbekkel veszi körül magát, mert nem tűri az ellenvéleményt.

T. politikusainktól mi nyugodtam megdögölhetünk a családunkkal együtt, és mindent meg is fognak tenni, hogy megdögöljünk, vagy elmeneküljünk. Itt nincs szükség értelmes, ambiciózus emberekre, aki ilyen, az menjen külföldre. Itt csak csicskákra van szükség. Rabszolgákra. Az országból záros határidőn belül rabszolgatelepet akarnak csinálni a magyarok számára, és üdülőövezetet a kínaiak és a nyugatiak számára. Akinek ez nem tetszik, az kapálózhat napi 12 órában, hogy éhen ne dögöljön egy híd alatt a családjával együtt, vagy mehet a konténervárosokba a cigányok közé rabszolgamunkát végezni éhbérért. Nagyjából ez a cél.

És ami a legszörnyűbb: nincs kiút. Mert kit szavaznánk meg? Gyurcsány "LeslieNielsen" Ferit? A megélhetési bohócpártot üzemeltető Vonát? Már persze ha lesz egyáltalán választás három év múlva.

Magyarország elveszett. Aki teheti meneküljön. Most.
causa sui 2011.07.25 20:15:23
@Nurrddin: bocsi, te még elhiszed, hogy az az agybeteg izé vén komcsi? Az egy hülye barom, aki röhög a gépe előtt, hogy mennyire fel tud idegesíteni embereket.

@midnight coder: bocs, láttál te már indiai munkát? Mert hozzánk egy időben teherautószámra hordták vissza az Indiában elbaszott félkész termékeket, hogy a hülye magyar munkaerő javítsa ki. Az olcsó indiai munkaerő szállítással, utómunkával együtt többszörösébe került a német tulajnak, mintha itt csináltatta volna meg az egészet magyar szakemberekkel.
Vastagbőr Koki és saller 2011.07.04 11:41:00
Nem mondhatnám, hogy lerágtuk a körmünket a Fidesz kongresszusa miatt. A szoci kongresszusok valahogy sokkal izgalmasabbak, a Fidesznél viszont már tényleg csak az hiányzott volna a hátukon lévő púp mellé, hogy a sajtó az esetleges vesztesekkel foglalkozzon, akik nem nyerték el a…..
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közbeszerzést írt ki médiastratégia-alkotási, médiatervezési és -vásárlási, reklámügynökségi, illetve online kommunikációs feladatok elvégzésére, melyet a Bell & Partners Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. nyert meg, bruttó…..
A Fidesz a meglévők mellé egy újabb frontot nyitott meg, most éppen a bírók kerültek a célkeresztbe. A lázongó rendvédelmisek mellé most jöhetnek a lázongó bírók is, lassan bezárul a kör ... És mindezt sikerült egy mondattal elérniük:   Magyarul a bírók 70…..
causa sui 2011.04.17 09:48:38
- "a három műszakos, minden nap változó időpontban teljesített szolgálat miatt." - mi is többnyire napi 12 órát dolgozunk heti 60-70 órát, nem tudjuk milyen műszakban leszünk a következő héten, sokszor hét közben kell műszakot váltani.
- "Ilyenkor nem fél, cselekszik, de utána évekig rémálma van." - nekem egyszer elkapta a kezem egy gép. Utána összevarrták, hetekig gyógyulgatott, viszont nagyon sokáig rémálmaim voltak, hogy a gép húzza be a kezem, és nem bírom kitépni onnan...
- láttam milyen, amikor valakit összevág egy megugró fűrészes vasdarab, takarítottam utána a vért. Láttam milyen, amikor a daru eltöri valaki kezét. Láttam milyen, amikor egy leeső vasdarab levágja és szétzúzza valaki ujját...
- vidéki cégeknél elég gyakori, hogy a heti 60-70 - vagy több - munkaóra után nem kap az ember fizetést, vagy lehúzzák a túlóráit, és csak alapbért kap, vagy visszaveszik a műszakpótlékot, mert valamelyik irodistának nem tetszik, hogy a melósok többet keresnek mint ő - igaz, dupla annyit dolgoznak, de mégis, hogy képzelik -, esetleg hónapokig nem is fizet a cég bért.
- "Önt köpték már le? Támadták már meg? Fenyegették meg?" - lassan mindennapos dolog, ha egy-egy cigányhorda útjából nem tudok kitérni, és ilyenkor rendőrt is hiába hívok, mert ők ÉPPEN NEM ÉRNEK RÁ!
- "Az Ön szakmájában ténykedőket szidalmazzák nap, mint nap a sajtóban, az utcán?" - nem véletlen, lásd egyel feljebb.
- "A harmadik gond a pénztelenség. Ez általános probléma, nem is taglalnám." - nálunk is az. Azzal a heti 60-70 órával több gyárban is meg lehet ám keresni a minimálbért, és a gyereket, házastársat csak fényképen látjuk hetekig.

És mindezek után elmehetek korkedvezményesen nyugdíjba?
NEM!
Mi ezt a kínlódást 65 éves korunkig kellene csináljuk. Az a baj, hogy 50 fölött szinte mindenki belerokkan, és nyomorogva él tovább. És aztán lehet anyázni, hogy mennyi Magyarországon a rokkantnyugdíjas. Túl sok. Ami nem csoda.

Mindenkinek a saját sorsa a legnehezebb. Nem akarom azt mondani, hogy a rendőröknek könnyű dolguk van, mert nem cserélnék velük, de azt hiszem, senki bérből élő embernek nincs könnyű dolga manapság. Lehet ragozni, hogy milyen nehéz és sanyarú a sorsuk, de attól tartok a miénk sem jobb. Mi viszont nyugodtan megdögölhetünk, mégcsak utánunk sem köpnek. Nekünk nincs érdekképviseletünk, nincs segítségünk, csak egy valami van: a korbács. Dolgozz, amíg megdöglesz! Ha nem tetszik a rendőröknek, tűzoltóknak valami, segítek bejutni a céghez. Pár év múlva megbeszéljük melyik a jobb. Szerintem egyik sem.
Gyöngyöspata után Hajdúhadházra gördült a cirkusz, 2 hétig most meglesz mindenkinek a téma. Két hét után pedig minden visszatér a régi kerékvágásba, a maga az alapprobléma nem lesz megoldva, és lehet, hogy nem is lehet megoldani. 1. A településen a betörések, lopások,…..
causa sui 2011.04.15 22:53:01
@hoplita: nem vagyok benne biztos.

de
21.25: Információink szerint sikerült beszélni az ügyeletes katonai ügyésszel. Nemsokára részletekkel is szolgálunk.

22.13: Kulcsár Gergely a barikad.hu kérdésére elmondta: a katonai ügyészség ügyeletesének elmondása szerint nem ők az illetékesek az ügyben, feljelentést a Nyomozó Ügyészségen lehet tenni. Ott ellenben nincs ügyeletes, így a feljelentés hétfőre marad. Kulcsár Gergely megerősítette: mindenképp megteszik a feljelentést.

Érdekel, ebből mi lesz.
Vastagbőr Dajcstomi reagálása 2011.03.31 10:40:00
Hivatalos állásfoglalás természetesen nincs, talán meg se próbálták elmagyarázni a kommunikációs szakik Viktornak, hogy mi is az a Twitter, ahol a 23. szülinapon köszöntőt mondó kedvence ámokot fut. Tamás viszont jó udvari bolondhoz méltóan élvezi a kitüntetett figyelmet,…..
causa sui 2011.04.01 07:16:54
@dajcstomi:
Egyenlő esélyek. Egyenlő mérce. Magyarországon, ma.
Jézusom.
És gondolom, ezt el is hiszed.
Hát az az igazság, hogy a magyar valóságról fogalmad nincs. Semennyi. Sem neked, sem a többieknek. És örülök, hogy ezt végre egy illetékesnek is elmondhatom.
causa sui 2011.04.01 07:20:34
@svanu: látom te is "az óladból kibújva fikázod a nemtetszőket." De akkor milyen jogon veted ezt más szemére, hülyegyerek??? A kérdés többi részét @Conv: már elmagyarázta.
Papírzsepi sorozatának harmadik (befejező?) részét olvashatjátok az alábbiakban, aki azzal a biztató mondattal kezdi, illetve folytatja, hogy: atomreaktorok ugyanakkor nem csak fix telepítésűek lehetnek; járműre is kerülhetnek.Gondolom, mindenki örül - teszem hozzá ezt én, tiboru.…..
causa sui 2011.03.31 13:27:52
@Papírzsepi: Üdv! Valahol azt olvastam, hogy az oroszok előszeretettel szórták ki valahol északon egy tengerpartra a kiselejtezett atom-tengeralattjáróikat, ahol aztán az őrszemélyzet dupla pénzért szolgált, és dupla gyorsasággal hullott el... olyasmi, mint amit a K-27 eseténél írtál le.
Ebből mennyi lehet az igaz?
Vastagbőr A kultúra mindig fontos 2011.03.30 11:01:00
A 2007-es CLXXXI. törvény szerint a Nemzeti Civil Alapprogram által kiírt pályázatokra olyan társadalmi szervezet is pályázhat, amelynek tagja vagy annak közeli hozzátartozója részt vett a pályázat elbírálásában. Szép, korrupciómentesítő ötlet, meg kell hagyni. Meg is…..
causa sui 2011.03.30 14:03:59
@Seduxen: ennyire ötlettelen nem lehetsz. Pl.: emelje ki L. Simon költői nagyságát Radnóti Miklós költészetével összehasonlítva...

Egyébként a versnek nevezett izéket elolvastam, az előbb ennél jobb minőséget húztam le a vécén. Hogy az miért nem lett kiadva?...

Egyébként szánalmas ez az egész. Inkább megyek vissza Nigel Kennedyhez - épp róla olvasok -, amit ő csinál, az legalább művészet.
Vastagbőr Hány embernek? 2011.03.29 14:02:00
11,5% a regisztrált munkanélküliek száma.3 730 000 ember dolgozik. Csak. 1 év alatt 35 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma. Csak.Hogyan fognak a munkahelyek kinőni a földből? Na, ezt senki nem tudja. A kormányt 1 hónapig semmi más nem érdekli, csak az új Alkotmány. Nincs is…..
causa sui 2011.03.29 20:13:11
@Spiritmonger: mondd csak édes hülye fiam! Orvos látott már? Voltál már munkanélküli? Végigböngészted már legalább egyszer ezeket a hirdetéseket igazából?
Mi elkeseredésünkben megtettük. Az "állások" több mint 90%-a kamu: MLM, küggyé pénzt és elmondom (szar MLM), nem mondatok semmit, majd a főnököm személyesen (még szarabb MLM), nem mondhatom meg mennyit fizetek (scientológia), a maradék meg ügynöki (biztosítás meg egyebek) "munka", kurválkodás külföldön, meg ilyenek. Több ezer forintot telefonáltunk el ilyen szarokra, a feleségem több ilyen találkozóra is elment. Munkája még mindig nincs, pedig jóformán bármit vállalna, ami valós munka.

Szóval igen, dolgozni kéne, nem ríni, ha lenne MIT!!!

@Ironfist: egyetértek :(((
Nézzük időrendi sorrendben az eseményeket, úgy az igazi :) 03.19. szombat A Hírszerző galád módon nyilvánosságra hozta Pali bácsi "álamfői" üdvözletét. A hétvégén ezen röhögött (vagy sírt) az ország. Mi is. 03.21. hétfő A TV2 az…..
causa sui 2011.03.24 16:38:29
@Boli: lehet, hogy mondtak is neki, ezért távozott inkább önként...

@zero: á, ez nem való politikushoz. Azok sokkal körmönfontabban beszélnek. Le merném fogadni, senki nem mondta így, hogy ki kell rúgni a fickót, csak esetleg céloztak rá, hogy csúnyaságok mennek a csatornán, ami ugye sokba kerülhet, meg nem szép dolog kifigurázni Shit... Snitt... Sík... szóval mindenki Pali bácsiját... és hát az a csatorna ne számítson sok jóra, amelyik ugye.... stb...
És le merem fogadni, Rényinek sem mondták így, hogy ki vagy rúgva. Csak felvetették a lehetőséget, hogy önként elmehet máshová dolgozni, mert minden más lehetőség sokkal rosszabb kimenetellel kecsegtet rá nézve... és ő értett a szép szóból.
A KDNP és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) honlapot és kampányt indított annak érdekében, hogy "szemben a 2002 és 2010 közötti évek fiatalokat elüldöző politikájával- praktikus információval, tanácsokkal és erkölcsi támogatással lássa el azokat a…..
causa sui 2011.03.23 21:05:42
ezen most konkrétan hánynom kell.

feleségem idén teherbe esett. nem így terveztük, de elég idősek vagyunk ahhoz, hogy ne vetessük el az első gyerekünket, mert nem biztos, hogy lesz még egy. mivel egy ideje munkanélküli, nem kap semmit, sőt most már a TB-t is mi kell fizessük. az én egy fizetésemből próbálunk megélni hónapról hónapra, úgy, hogy jön a baba. (remélem legalábbis, hogy jön. egy már elment, nem kívánom senkinek.)

végigjártunk minden lehetőséget, megkérdeztünk mindenkit, hogyan, honnan lehetne bármi támogatást kicsikarni, de SEMMI nincs. sem támogatás, sem közmunka, sem 4 órás munkahely, SEMMI! mert a fidesz támogatja a gyerekszülést, mi?

mondtam is, hogy most akkor elválunk, átiratom a lakhelyem anyám címére, és máris csak segélyekből lesz egy minimálbérre való. csak egy baj van: nem vagyunk cigányok. nem azért vettem feleségül, hogy elváljak tőle.

szóval kedves fidesz&kdnp bekaphatjátok!!!!!!!!!!!!!!!!!

@vitézlajszló: ez így van. a fenti kálváriánk közepette jöttem rá, hogy a törvények és jogszabályok úgy vannak kialakítva, hogy ha nem akarsz éhen dögleni, akkor kénytelen vagy áthágni őket. vagy elmenni ebből a hányadék országból. vagyis maga a "politikai elit" kényszerít rá a törvénysértésre vagy elköltözésre.

@pancho_sanza: bazmeg! ezt még nem olvastam tőle. hol írta?

@bandika gazdája: szerintem ezért nem megyek én sem sehová. csak nem merem bevallani.

jó éjt mindenkinek.
Vastagbőr Mindenre odafigyelnek 2011.03.17 11:01:00
Tavaly nyáron a pálinkafőzők örülhettek, mert az új kormány az első intézkedési között egyből rájuk gondolt, és visszaadta nekik a pálinkafőzés szabadságát. A Kormányunk és Pártunk szemét, figyelmét nem kerülheti el semmi, ha úgy látják, ha valahol ebben az országban…..
causa sui 2011.03.17 15:48:31
Nekem semjénről ez jutott eszebe: goo.gl/9IzlO
Vastagbőr? Vastagbőr. Nem kicsit. Nagyon.

A 3. pontról meg ez jutott eszembe: goo.gl/y8OHX
Már várom, mikor jelentkeznek az első cigány szamuráj hagyományőrző egyesületek.

Figyu Fidesz! Szánalmasak vagytok.
Vastagbőr Lézer Jani megnyugodhat 2011.03.11 13:17:00
Lázár Jani bérelt Audi S8-as ügyének apró, de jellemző mellékszála volt, hogy a bérelt Audi S8 még traffipax blokkoló eszközt is tartalmazott. A lézerblokkoló tartása nem bűncselekmény, azonban ha valaki sikeresen használja traffipax ellen és lebukik, akár két évet is kaphat…..
Vastagbőr Remek választás 2011.03.10 16:31:00
Hende Csabáék lezárják az évek óta húzódó NATO-lokátor ügyét. Nem lesz radar a Zengőn (682m), nem lesz radar a Tubesen (611m) sem. Viszont lesz radar Medina mellett. (Tolna megyében.) Önnek nem hiányzik egy hegy a képről? "Van vagy 10-12 középhegységünk számtalan…..
causa sui 2011.03.10 19:27:01
Namost!
Tegyünk rendbe pár dolgot!
Medinán eddig is lokátorállomás működött, egy századnyi katona volt ott elszállásolva. A legmodernebb lokátor ha jól emlékszem egy 1968-as szovjet gép volt, szóval nem annyira a modernizáció jellemezte a technikát.
Az emberanyagról annyit, hogy a kilencvenes években Medina volt a büntetőszázad. A teljesen alkalmatlan, idióta, alkoholista, semmitérő tiszteket helyezték oda. A sorállomány is a Magyar Honvédség alapelvei alapján lett kiválasztva: pékből műszerész, öt általánossal bűnöző cigány őrparancsnok, nyolc általánossal cigány "tiszt" laktanyaparancsnok-helyettes... ne is folytassam. Most nem tudom hogy áll a helyzet, rég jártam arra felé.

Vagyis nem kell építeni, ott van a teljes infrastruktúra, laktanyával, harcállásponttal, lokátorállásokkal, mindennel. Csak átalakítani kell.

A fényképen nem látszik, de van ott egy magasabb domb (gyalog felfelé menet majd megdöglöttünk, szóval nem olyan kicsike azért). A Google Maps-ot böngészve a falu végén nyugat felé megy egy út, ami felvezet a laktanyába. Ahogy nézem körbe is van fényképezve a laktanya, nem tudom ez mennyire szabályos, de mindegy. A laktanyából reggelente gyönyörű kilátás nyílik egész a szekszárdi dombokig, vagyis azért elég magas ponton fekszik.

@Dendrobatidae: hát nem tudom, ott voltam évekig, nekem nem tűnt fel, hogy bármit kitakarna a Mecsek. Azokkal az őskori, toldott-foldott gépekkel egész jól lehetett követni a repüléseket...

Mindent összevetve nem a legalkalmasabb hely, az biztos, de szerintem elég elfogadható. Persze én nem vagyok szakember.
causa sui 2011.03.10 19:32:30
@zero: Zero! Nem egy lokátor van ott, és nem ukrán. Ne beszélj hülyeségeket légyszives!
causa sui 2011.03.10 19:43:45
legiero.blog.hu/2011/03/08/zengotol_medinaig

Olvassátok el a hozzászólásokat is...
A sajókazai Bódi Józseffel és feleségével Bódiné Rusznyák Annánával nem bír a magyar állam, pedig már mindent bevetettek. Évek óta húzódó történet, sok tanulsággal. Az állam pedig nem "szeretne" sokat, csak annyit, hogy a gyerekek járjanak rendesen iskolába. 1. Az…..
causa sui 2011.03.09 14:04:54
@csizsikpizsik: beszállok.

@Ideggyógyközpont: engedd meg, hogy vitába szálljak veled!
"Eredendően van ennek a kultúrának olyan tisztelhető tulajdonsága, mint a gyermekek és a család szentsége" - ez előítéleten és sztereotípián alapuló általánosítás. Tucatjával tudom hozni az eldobott, intézetbe adott, összevert, halálra éheztetett cigány gyerekekről a példákat. NE ÁLTALÁNOSÍTS, az csúúúnya dolog.
"az összefogás képessége" - sztereotípia, általánosítás, előítélet. A cigányok által elkövetett bűncselekmények áldozatai nagyon nagy százalékban cigányok. NE ÁLTALÁNOSÍTS, mondom megint!
"Ez használható iskolai végzettség és tudás nélkül, lássuk be rendkívül nehéz és példák sora mutatja, hogy hova vezet." - ez pedig azt mutatja, hogy a cigányok kultúrájában nem szokás gondolkodni sem rövid, sem hosszú távon. Ha szokás lenne, tanulnának, szakmát szereznének.
A többivel egyetértek. Az ördögi körből csak a bentlakásos iskolák rendszerével lehet kilépni.

@Droli: az a gond az ilyen libsikkel, hogy láncon kéne tartani őket, világgá ne fussanak... és arról is a nácik tehetnének. Az elborult fanatizmust nem fogod tudni megtörni.
causa sui 2011.03.09 14:15:21
@Seduxen: na jó, egy-egy pohár sört azért megivott. Azt is be kell tiltani. És minden nem dohányos is a követője, úgyhogy tessék füstölni!
Erre a logikára nem lehet mit mondani.
causa sui 2011.03.09 16:19:50
@turcsány karcsi elvtárs: nem azért nem működne. Azért nem működne, mert ezt is magyar módszerekkel oldanák meg. Franciaországban pl. az oktatók leszerelt katonatisztek. Ott van becsülete az ilyesminek, és ott kiképzik a katonákat. Ha belegondolok, hogy itt az elhízott alkoholista, lógós, idegbeteg tisztekre tisztekre ilyet bíznának, már rosszul vagyok...

@zrobasé: épül a Polgári Demokratikus Diktatúra...

És egy orrba rúgás a libsiknek: nem tűnt fel, hogy a cigánygyerekek szaporodásával nagyságrendileg nőtt a fiatalkorú bűnözés is??? Ezt azért már össze kellene rakni.
A 16%-os egykulcsos adó bejelentése után már pontosan lehetett látni, hogy bizony a bruttó 300 ezer forint alatt kereső gyermektelen munkavállalók rosszabbul fognak járni. Nem csak mi, hanem rengetegen mondták, hogy ez így azért nem egészen fair ... De a Fidesz leszarta lepöccintette…..
causa sui 2011.02.22 15:18:12
@Énbagoly: én kaptam, én kaptam! Nem egész kettő azaz kettő százalékot (2%) kaptam! Tessék mondani, most már feljelenthetek?
Köcsögök!

@Sunder: amíg megélhetési problémáink vannak több műszakos, sokszor napi 12 órás szakmunka mellett, addig marad a "kurvamilliomosok" hozzáállás!

@TaTa86.: több helyen enyhén el vagy csúszva:
1. mi pl. szeretnénk gyereket. Nem tehetünk róla, hogy nem jön össze. Attól még mi is szarabbul járunk, basszák meg!
2. nem 300ezer bruttóból, hanem 300ezernél KEVESEBB bruttóból élőkről van szó. A húgom pl 60ezer ft-ot keres két műszakban, pont kevesebbet, mint tavaly. Akkor most ő is feljelenthet? És mit ér vele???
3. a "sokan rendezkedtek be fenntarthatatlan életvitelre" ismerőseim körében kb így működik: 2008 előtt felvettek frank alapú hitelt, akkor kb. havi 40e volt a törlesztés, amit röhögve kifizettek. 2009-ben a férj elvesztette az építőiparban addig jól fizető munkáját, a törlesztés felment havi 100e ft-ra, munkahely azóta sincs a környéken. Azóta éheznek. És akárhogy forgatom a dolgot, nem ők tehetnek róla.
4. persze, vesztesek mindig vannak, de miért mindig azok legyenek, akik dolgoznak szakadásig, és rendesen fizetnek adót??? Maga az állam kényszeríti az embereket arra, hogy csaljanak, hazudjanak, és nem azért, hogy milliomosok legyenek, hanem hogy egyáltalán legyen mit enniük a következő hónapban is. Hogy nevezünk egy ilyen államot?
A világért sem szeretnénk, hogy rossz kedvvel induljatok neki a hétvégének, ezért jó hírekkel zárjuk a mai napot.Először is: a postaládámba pottyant narancssárga hírlevelet kinyitva látom, hogy az elmúlt két nap "igaztalan, hülye, hazudós, komcsi, impotens, komcsi, hülye,…..
causa sui 2011.02.12 00:05:49
"az egyik az emberek jövedelememelkedését vizsgálja majd" - akkor nálunk fasza kis negatív számokat fognak kapni (a kedves bizottság kedvéért: a negatív az kevesebb mint nulla. Hogy-hogy nem lehet kevesebb? De bizony, hogy lehet, ez olyankor fordul elő, amikor a kenyér, tej, áram, benzin ára felmegy az égbe, a fizetésünk meg kevesebb mint tavaly. A MI fizetésünk, nem a tiétek, kedves "politikusok", annak növekedése tudom, hogy pozitív számot mutat.)

Ami ebben az évben ránk vár, az meglátásom szerint éhséglázadás, elkeseredés, utcai összecsapások, polgárháborús helyzet. Ha nem így lesz, leborulok és hálaimát rebegek.

@laspalmas: elolvastam, bár anélkül is ismerem a helyzetet, lásd egy sorral fentebb.

@Szabó Borka: az. Így járunk, ha bűnözők kezébe adjuk az ország irányítását. És SZERINTEM itt aki az elmúlt ötven évben állami vezető vagy politikus volt, az - nagyon - túlnyomó többségben a maffiának dolgozó köztörvényes bűnöző.

@Marcellusca (I'm happy): te bipoláris depresszióban szenvedsz? Ja nem, élvezed minden percét :-DDD

@Pretoryan: "egykulcsos 16%-os adó" téged valaki nagyon félretájékoztatott. Az egészen pontosan 19,04%, csak a mocskok ott "fent" azt hiszik, hogy nem tudunk számolni még ennyire sem.

@Secnir: Te csinálod jól! Ha családiban laknék - és előbb-utóbb ott fogok lakni - akkor én is ezt tenném :)
causa sui 2011.02.12 09:25:22
@Arivistus: még jobb. nemtom, nálunk a bérszámfejtésen valahogy 19,04 jött ki, és ami szorzókat megadtak, az alapján én is ezt az eredményt kaptam. Majd rájuk kérdezek...

@arlequin: jó kis cserépkályha! Az az igazi :)))

@Marcellusca (I'm happy): pontosan. Úgy tűnik, sehol semmi eredmény, ők is csak szájkaratézni tudnak, mint az összes elődjük.
A napokban mindenki megkapta a januári bérét, amire már az Orbán-kormány új adórendszere vonatkozik. A havi bruttó 300ezer alatti keresetűek kevesebb nettót kapnak, mint eddig. Viszont minden drágább lett. Jópár forint megy rá pluszban az élelmiszerekre, 6% a villanyra, a többi…..
Kezdnek szivárogni a "Nagy Szerkezeti Reformok" részletei.... Egyelőre csak címszavakban, hogy lehessen róla vitatkozni, ahogy egyre több részlet fog kiderülni, úgyis fogunk még róla beszélni ... 700 milliárdos csomag, 1/3 bevételnövelés - 2/3 kiadáscsökkentés. Ne a…..
causa sui 2011.02.10 12:08:39
@Tüzes Mackó: akkor tényeket kérek TŐLED: nőtt a munkanélküliek száma vagy sem? Amióta hatalmon van a fidesz, mennyi új munkahely is lett? Vagy ez nem egy lineáris folyamat lesz, hanem exponenciális? Az első pár évben csökken a munkahelyek száma, de majd utána... majd négy-öt év múlva HIRTELEN lesz félmillió munkahely? Vagy hogyan kell ezt elképzelni? Mert én nem azt látom, hogy ez a kormány ígéreteinek megvalósítása felé haladna...
A mai nap csúcspontja: Orbán Viktor 13. országértékelő beszéde következik. Élőben. Még három perc. ..