Regisztráció Blogot indítok
Adatok
problémamegoldó

0 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ingatlanbérlés és -vásárlás hosszú évek óta neuralgikus pont Európában. A londoni, berlini helyzetről már sok szó esett, most azonban egy olyan helyre látogatunk el Tucano segítségével, ahol ritkábban járunk. Pedig Lisszabon is rengeteget változott az elmúlt években, ami az ingatlanpiacot illeti…..
problémamegoldó 2019.11.08 11:56:44
@Arthamyr:

Így van. Sajnos nagyon sok embert megvezettek a divatos "élj a mának", gondolj magadra, bérelj és élj szabadon jelszavak.

Kb. 10-15 éve megy a mantra, hogy nem érdemes venni, bérelni kell, az a menő, Nyugaton mindenki bérel. Elfelejtik hozzátenni, hogy aki megteheti, az ott is sajátban lakik, a bérlés ott is kényszer.

Most meg a fagyi visszanyal, és néhányan arról álmodoznak, hogy majd lesz bérbeadó, aki a 350 000 euróért eladható lakást bérbeadja egy zacskó szotyiért.
Nem lesz.
Költség van vele (amortizáció), munka van vele (bér), és a tőke alternatív hozamát is kell fizetni a bérlőnek, különben nem talál balekot, aki finanszírozná a lakhatását.

Ezek az álmodozók persze hülyék lennének az általuk elvárt hozammal bármit is bérbe adni. Tehát a matek csak odáig tart, hogy add ide a tulajdonodat szinte ingyen. Mert az neki jár.

Nos: nem jár. Nem muszáj várra néző kilátással rendelkező lakást bérelni, mindenki válasszon az anyagi lehetőségei szerint a belváros - külváros - agglomeráció - vidék között. Vagy be lehet tiltani a fapadosokat (turisták), az internetet (sharing economy), de nem fog sikerülni, mert előbbiek annyi pénzt hoznak, amiről egy gazdaság sem mondhat le, utóbbiért meg tüntetni mennek az emberek.

Végül lehet várni a Nagy Ingatlanáresést, de ahhoz meg az kell, hogy minden 2. ember munkanélküli legyen, a minimálbért ne emeljék, hanem csökkentsék, magyarul egy jó kis válság kell hozzá. Na majd akkor fognak esni az ingatlanárak is. Szóval aki az ingatanár-esésre játszik, annak egy válság válna előnyére. Ez az igazi hiéna magatartás, ehhez képest kiadni egy lakást 5% (azaz államkötvény) körüli hozamszinten egy konzervatív biznisz.
Egy fesztivál sok szeméttel jár, ezen próbál változtatni a Sziget mellett idén a Samsara Fesztivál is. A cél az volt, hogy a fesztiválozók ne termeljenek szemetet. Sem szelektíven, sem sehogy, ezért a fesztivál próbált szemétmentesen működni és erre kérték a látogatókat is. Ha mégis behoznak…..
problémamegoldó 2019.08.27 17:04:00
1) 10 eur kaució ellenében kötelező átvenni egy üres zsákot, amit használatlan állapotban kell visszaadni és a kaució ez esetben visszajár

=> ez kizárólag arra ösztönzi az akkurátus fesztiválozót (függetlenül a nemzetiségétől), hogy a szép új zacsit összehajtogatva eltegye a táska mélyére, majd 7 nap múlva visszadja a kaució ellenében.

Értelme semmi, de legalább van egy kis lehúzás kockázata (mi van, ha mégsem kapom vissza a pénzem, hiszen tökre értelmetlen az egész).

2) ez a "ne hozzál be semmit" az én időmben még tisztán biznisz alapon ment. Ne hozzál be semmit, vedd meg nálunk. Értjük, az üzleti modellt feltalálták már 100 éve. Próbáltak ráerősíteni ezzel a zérówaste zöldséggel, de minek.

3) az erdős/hegyes hasonlat nagyon jó, csak jelen esetben így néz ki:
ha fesztivált szervezel, akkor mint szervező gondoskodsz arról, hogy az általad szervezett esemény szemete a lehető legzöldebb módon jusson el a hulladékkezelőig. Azt elvárni, hogy a svéd vendég a WizzAir-rel vigye hazáig a szemetét, nem tudom mennyire zöld, de elég véleményes :-)

Azt, hogy nem lesz szemét, a szervezők sem hitték, hiszen szemetest osztottak.

4) az remélem a tisztelt szervező fejében is tiszta, hogy egy hetes kommunális szemét adagot a júzer nem igazán tud elhelyezni. Nem jó, ha a faluban lerakja. A Volán / BKV is azt kéri, hogy NE oda vidd a kommunális szemetedet. Mi volt a terv? A Júzer vigye el Budapestig a szemetét, ugorjon be a Havanna lakótelepre, keressen egy NEM LELAKATOLT szemeteskonténert és tegye bele a szemetét?

Mindegy, csak a Szent Fesztivál területét hagyja el, akkor már nem a szervező gondja.

5) Az egészen az látszik, hogy egy zseniális (nak gondolt) üzleti húzás volt itt megvalósítva:
a) a júzer nem hozhat be semmit, mi szolgáljuk ki jól, haszonnal
b) nem kell foglalkozni a szeméttel, azt ki kell hozni a területről. Azt, hogy a júzer hol tünteti el, hazaviszi / vagy eldobja valahol, már nem a mi gondunk => szemetes konténerre sem kell költeni.

Egyszerű volt ez kedves Samsara szervezők, csak tőletek többet vártunk. Be lehet sértődni és elhúzni Magyarországról, de ezzel a hozzáállással / szervezéssel ne menjetek északra és nyugatra, mert a gatyátokat is ki fogjátok fizetni büntetésként. Déli/keleti irányba még talán találtok hivatalnokot, aki egy kis zsebpénz ellenében elhiszi, hogy egy X ezer fős rendezvényen nem keletkezik szemét, és azt a fesztiválozók majd hazaviszik 100, 1000 km-re.
problémamegoldó 2019.08.28 08:21:46
@whitepony: senki nem fogja tartani :-) De ilyen referenciával nem lesz könnyű alkalmas helyszínt találni.

Végső soron, ha jól értem a fentieket, számlát nem adnak, azaz nem járulnak hozzá adóval a közösség működéséhez. Ellenben a terheket (szemét) szívesen a közösségre hárítják.
problémamegoldó 2019.08.28 14:56:55
@MEDVE1978: Szerinted mire gondoltak? Szednek 10 euró kauciót, amit visszaadnak, ha a zacsit visszakapják üresen :-) Ezzel bizonyítja a juzer, hogy nem termelt szemetet :-)

Ez INNOVÁCIÓ, legalább olyan, mint a manuális betonkeverés.

A svédek csak kamilláztak, ők még ilyet nem láttak :-)
Olvastak valamit a nagykövetség oldalán, hogy a magyarokkal vigyázni kell, meg hátrafelé nyilazás, a tanultabbja hallott már a fehérló/fű/marék föld cseréről, úgyhogy csekkolták az ujjaikon a gyűrűket, és inkább hagyták az aprót.

Utána jött a svédcsavar, hogy linkelj egy YT videót, amin a lemenő nap fényében látszik a lakcímkártyád, az aznapi lokal newspaper, a házszámod a házadon, a tele szemeteszsák, ahogy esik bele az otthoni kukádba, rajta az olvasható vonalkóddal.
Több mint két évvel vagyunk a magánnyugdíj-pénztári rendszer szétverése után. A Ténytár a kezdetektől nyomon követte a változtatásokat, így most a megmaradt magánnyugdíjpénztárak 2013-as hozamainak nyilvánosságra kerülése apropóján összegezzük, ami az elmúlt három…..
problémamegoldó 2014.01.14 08:23:13
@torró: "Nekem 1964-n 800 Ft volt, autószerelőként a havi keresetem. Ebből vontak adót eü hozzájárulást a nyugdíj járulékkal együtt."

Valóban vonták a járulékot akkor is, de az igazságot érdemes kissé alaposabban kifejteni:
a nyugdíjjárulék az említett fizetési kategóriában 3% volt, és ugyanebben az időben 1 156 000 ember (a népesség 11 százaléka) részesült nyugellátásban.
Gábor három hónapja nem tudja kicseréltetni a gyárilag hibás Galaxy Note 3 péklapátját. A csak hosszabb beszélgetéseknél jelentkező hibát 2 hónap után ugyan elismerték, aztán ki is javították, de neki már csak a csere jó: 2008-ban már fél évig rendszeres látogatói…..
Nyomásgyakorlás? Az itt nincsen. Áfacsalisztánban kizárólag véletlenek vannak.  Jó, esetleg még szerencsétlen egybeesések, de azzal annyi. Szóval aki azt látja, hogy hétfőn a Nemzeti Nyomozó Iroda Horváth András információira építve nyomozást rendel el, mire kedd reggel…..
Egeret szült a Kúria - röviden ezt történt hétfőn, miután a testület jogegységi döntésében kimondta, van olyan, hogy devizahitel. Miklós barátommal úgy döntöttünk, hogy közösen merengünk egyet ezen a híren, részint mert mindketten írtunk már a témáról, részint mert…..
problémamegoldó 2013.12.17 13:24:39
@deku82: ezt a dolgot ne terjeszd értő körökben.
Az általad bemutatott példa szerint az árfolyamváltozás okozott kb húszezer Ft növekedést a törlesztőben, míg a kamatnövekedés okozott a példád szerint kb. ötvenezer Ft növekedést a törlesztőben.

Ez hülyeség.

A matolcsy féle mnb szerint az arány éppen fordított.
problémamegoldó 2013.12.19 20:09:58
@deku82: Szívesen válaszolok, hogy mit hová számolunk, de előtte légyszíves mondd meg a hitel konkrét paramétereit, mert enélkül lehet hozni 300 meg 500 CHF törlesztőket, de minek.

Ezek kellenének:
felvett hitel összege,
hitel futamideje,
felvételkori THM,
felvétel időpontja,
devizanem (legyen CHF, ha már ez hoztad fel példaként).

Sajnos a legtöbb esetben az ilyen extrém törlesztő növekedés mögött az áll, hogy a B. ügyfél fél/egyéves kamatmentes időszakkal kezdődő akciós hitelt kért és kapott.
Egyelőre ügyvédi körből származó - a sajtóban nem fellelt - információ szerint a strasbourgi emberi jogi bíróság elutasította a magyar kormány azon kérelmét, hogy a 98 százalékos különadó kapcsán nyáron meghozott három ítélet ügyében a Nagykamara foglaljon állást. A…..
problémamegoldó 2013.11.07 16:29:00
@gmower:
"így nem igaz, hogy nem kapott volna semmit az állami rendszerből), továbbá ezt csak belengették, törvény ilyenből nem lett"

Lássunk tisztán: a törvény úgy szólt, hogy aki marad a manyupban, az további szolgálati időt nem szerez. Ez azt jelenti, hogy ha az illetőnek nincs meg az öregségi nyugdíjhoz szükséges 20 év, és a zsarolás ellenére úgy dönt, hogy manyup tag marad, annak alapesetben már nem is jöhet össze a szükséges szolgálati idő.
A fentiekről törvény hoztak, ami az átlépés időpontjában hatályos volt. (Az átlépési határidő lejárta után kb. egy évvel átírták, hogy ne meszelje el az Európai Emberi Jogi Bíróság a törvényt. Ekkor a manyup maradók visszakapták a nyugdíjjogosultságukat, azaz a korábbi befizetéseik alapján arányos nyugdíjra jogosultak). A kapcsolódó matolcsi videó a zsarolás bejelentéséről természetesen ezer helyről letölthető, hirtelenjében ezt találtam: www.origo.hu/gazdasag/hirek/20101124-a-kormany-elfogadta-a-nyu8gdijrendszer-atalakitasarol-szolo-csomagot.html
problémamegoldó 2013.11.08 08:41:57
@droid_:
"2 evre 1 ev vegkielegites aranytalanul magas."
Ebben igazad van. Csak sajnos a 98%-os jogszabálynál a véleményedet nem vették figyelembe, és az a furcsa helyzet állt elő, hogy a Szász Karcsi 140 milliója maradt Karcsinál, a lenti évek után járó pénzt meg elvették a kisembertől.

Konkrétan a poldi postban szereplő három ügyben az érintettek sorrendben
30 évet
30 évet
11 évet
melóztak, mikor a kétharmad adott nekik egy visszautasíthatatlan ajánlatot :-)
Az olvasói kérdésre válaszolva: szerintem nagyon nem normális. De persze nem vagyok statikus... Hello! Szerintetek mennyire normális, hogy miközben szakad az eső, itt-ott kifordult a föld a beton alatt, megjelent egy hosszanti repedés a rézsün keresztbe a 4 m es munkagödrün,…..
problémamegoldó 2013.11.05 14:45:57
Ma valóban elindul az iskolaév, ami már a kezdete előtt jóval viharokat kavart, ahogy arról már itt a blogon is olvashattatok pár napja. Azóta van, ahol finomodtak a vonalak, és emberközelibbek lettek a kötelezően végrehajtandó változtatások, másutt azonban rengeteg egyéb az…..
Egy nagyon fura időszakot élünk, amikor tulajdonképpen minden és mindenki jelen van és hallat magáról. Persze a pénzügyi és banki szférát leginkább a negatív hangok lengik körbe, a média a csalódottak zsivaját erősíti fel, miközben szinte mindenki elsiklik a pozitív jövő…..
problémamegoldó 2013.08.29 16:28:23
@$pi$: Viszont ha már ekkorát mondasz, akkor miért nem ötmillió?

Az ötmillió az a dolgozók száma Magyarországon. orbán ígérte 2010-ben, az 1 millió új munkahellyel egyidőben.

Na, ha ezt teljesítette volna, akkor lehetne ingatlanbefektetésben gondolkodni. 1,33-as termékenységi aránynál és többszázezres migránsnál nincs túl nagy igény lakásra.
Az alábbi levél beküldőjének édesanyja elégé sajátosan értelmezi a szülőtartás intézményét. Kedves Zugugyved! En a kovetkezo probemaval forulnek Onhoz. jelenleg kulfoldon elek es terveztem volna hazakoltozni, de a kialakult esemenyek miatt elegge elkeseredetten irok Onnek,…..
Levetették aztán az alsó gatyát és negyed órát vártunk a széken ülve anyaszült meztelenül. Gondoltam én is elmesélem a történetem. Általános iskolás voltam 6.-os . Szokásos orvosi vizsgálat volt. Az iskola orvosi szoba olyan volt hogy bementem az ajtón egy kis szobába ahol…..
Kevves Minnyájótok! Na, hazagyöttem a szabaccságbó, ahová a körzeti orvos küdött ingyenes üdűtetés végett a régi szottüdüllőbe, ahon az a fürdő es van. Má egy hétte korábban visszagyöttem, mer nem tuttam nyugonni, hogy mi lehet a tyukokka, a tehennel, a kacsákka, meg avva a…..
El nem tudom képzelni, mi lett volna, ha az Index újságírói nem fotóznak budit és kivillanó hasat a szárszói, Farkasházy-féle összeboruláson. És végképp nem tudom, mi lett volna Bayer Zsolttal, ha megkésve bár, de nem tartotta volna feltétlenül szükségesnek, hogy megmondja a…..
Madarat tolláról, szélsőjobbos idiótát rádiójáról, fogalmazhatnánk át a klasszikus közmondást a Szent Korona Rádió honlapján megjelent hír, pontosabban annak megfogalmazása láttán. Hogy lehet valaki annyira gyökér, hogy a Nelson  Mandela feltételezett haláláról…..
Maximálisan egyetértek a levél írójával, úgyis, mint gyakorló álláskereső hasonló tapasztalataim vannak. Csak egy példa: Tavaly jelentkeztem egy nagy multi gyárába, két, különböző szakterületet érintő diplomám is van, így bíztam benne, hogy egy ekkora helyen csak akad…..
problémamegoldó 2013.03.22 14:54:09
Pár perccel ezelőtt Habony Árpád ügyvédi irodája perrel fenyegetett meg minket és mindenkit aki ismerteti vagy ír arról az ügyről, tudják! Mivel helyreigazítást kértek, mi ezt is megtesszük:Habony Árpád egy tisztességes, kedves ember aki a légynek se tudna ártani! We <3…..
TComment Hallod? Meghalt anyád! 2013.02.20 06:00:00
Nem eltaposni kell azt, aki e levelet írta. Pedig nem ez a megoldás: a saját mocskos trükkjével kell megkínozni. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Naiv ügyfél nem teljesen érzi jogosnak a 60 ezer forintos büntetését, mikor volt érvényes műszaki vizsgája, csak egy matricát felejtett el beleragasztatni az okmányba. A rendőrség azonban pénzre ment, így bár egy ügyintéző is azt mondat neki, ilyen esetekben figyelmeztetést…..
Az sajnos nem ritka, hogy üzletek, bevásárlóközpontok előtt elég szűkre jelölik ki a parkolóhelyeket, az autók többségén ott díszeleg egy-két ajtórányitás nyoma. Ezt az elkövetőjük rendszerint elsunnyogja vagy simán nem is érdekli. A. viszont pont látta, amint az ő autója…..
Szegény naiv ügyfél nem érti, miért került 51 fontba a kapunál a poggyásza a Wizzairnél, pedig csak a szolgáltatási díjakat kellett volna megnézni az első menüpontnál. Más kérdés, hogy amit a poggyász menü alatt talált a kizárólag a London-Katowice járatokon bevezetett…..