Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kumi Naidoo

17 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Huszonkét éves voltam, amikor el kellett hagynom otthonomat, Dél-Afrikát. Nem volt választásom. Akkoriban már egy éve rejtőzködve éltem, hogy elkerüljem a letartóztatást. Ez 1987-ben, az apartheid sújtotta Dél-Afrika történelmének egyik legvéresebb és legerőszakosabb…..
A polgári engedetlenség hagyománya újra fellángolóban van[M1] . Egyre inkább szükség van rá, a tettekre hívó szót pedig nem lehet figyelmen kívül hagynunk. Az erőszakmentes közvetlen akciókkal (vagy másképpen szólva aktív erőszakmentességgel) újból egyensúlyt…..
A sokkoló a legjobb kifejezés arra a cinikus megjegyzésre, amit Milton Catelin a World Coal Association (Globális Szén Egyesület) elnöke ejtett meg a Financial Times hasábjain, mellyel próbálta elbagatelizálni minden olyan javaslatot, mely a szenet egy veszélyes beruházásnak minősíti…..
Az Európai Bizottság hamarosan engedélyezheti a glüfozátnak ellenálló génmódosított növények termesztését, habár az amerikai és az argentin eseteket hűen tükrözik ezen növények pusztító hatásait, mind a növekvő gyomirtószer-használat, mind pedig a helyi gazdák…..
Novemberben lesz három éve, hogy a Greenpeace International igazgatójává választottak. Ez lehetővé tette, hogy egy olyan szervezetben dolgozzak, amely vezető szerepet vállal a környezetpusztítás és a klímaváltozás elleni küzdelemben. A Greenpeace olyan mozgalom, mely mindig is…..
Mi is az a béke? Egy olyan világban, melyet – Afrikától Ázsiáig - időről-időre fegyveres konfliktusok dúlnak fel, a béke nem jelent mást, mint a háború hiányát? Vagy többről van itt szó? A szeptember 21.-én tartott Béke Világnapja jó apropó volt arra, hogy ezen…..
„Túl öreg vagy Te már ehhez!” – kaptam meg családtagjaimtól és barátaimtól, miután pénteken vagy 15 órát töltöttem a Gazprom blokád alá vett északi-sarkköri fúrótornyára csimpaszkodva. És amíg elkékült végtagokkal a kapott üzeneteket olvastam, s ereimben a jeges…..
Kedves Orosz Barátaim! Talán hallottatok róla, hogy péntek hajnali 4 körül öt aktivistával együtt felkapaszkodtunk a Prirazlomnaja olajfúró toronyra, hogy egy erőszakmentes akció keretében fellépjünk a Gazprom sarkköri tevékenysége ellen, és felhívjuk a figyelmet arra…..
A közelmúltban kaptam egy felkérést: Michelle Bachelet, a UN Women (az ENSZ nemek közötti egyenlőséggel és a nők felemelkedésével foglalkozó egysége) igazgatója keresett meg, hogy csatlakozzam a munkáját segítő  Globális Civil Társadalom Tanácsadó Testülethez. E felkérés…..
Aktivista létünk kritikus pontjához érkeztünk. Mozgalmunk könnyű célpontot jelent, mégis megálltuk a helyünket a sokféle támadással szemben, amely utunk során ért bennünket. Ma számos országban komoly politikai és jogi kihívásokkal kell megbirkóznunk, melyeket azért…..
A januári Világgazdasági Fórumon Davosban senki nem tagadta, hogy súlyos gazdasági, társadalmi és környezeti válsággal állunk szemben. Mikor már a Financial Times is „Válságban a kapitalizmus” címmel indít cikksorozatot, nyilvánvaló, hogy nem csupán az „Occupy…..
Hétvégén a twitterem nyüzsgött azokról a százezrekről szóló hírektől, akik világszerte – többek között Amszterdamban, fogadott hazámban is – szolidaritásukat fejezték ki az Occupy Wall Street mozgalom iránt.Ez a mozgalom igen nagy gyorsasággal túlnőtt a Wall…..
A Greenpeace magjait 40 évvel ezelőtt vetette el egy kis csapat elszánt ember, amikor elhatározták, hogy megváltoztatják a világot. Vancouverből hajóztak az Aleuti-szigetekre, hogy véget vessenek az Egyesült Államok ott végzett nukleáris kísérleteinek. Az első út ugyan nem érte…..
Kedves Barátaim és Kollégáim! Miután oly sok éven át kampányolt és hirdette üzeneteinket szerte a világban, zászlóvivő hajónk, a Rainbow Warrior II. szolgálati évei véget értek - eseménydús életében új fejezet kezdődik.   A hajót egy jó hete, augusztus…..
S minden bizonnyal ők végzik a Greenpeace munkájának legnehezebb részét. Kumi Naidoo, a nemzetközi Greenpeace igazgatója - aki most a grönlandi börtönben csücsül- állt be Rómában toborozni egy napot. (Ha nem látod a feliratokat, kattints jobb alul a cc ikonra.) ..
Kedves Barátaim!Mindössze öt percet kérek tőletek és támogatóitoktól, hogy április 13-án, szerdán segítsetek a Greenpeace-nek világrekordot dönteni a megújuló energiaforrások támogatása érdekében. Kérünk titeket, hogy ahonnan csak lehet, támogassátok ezt az újszerű…..
Az alábbi véleményt Kumi Naidoo, a Greenpeace ügyvezető igazgatója írta a New York Times/International Herald Tribune részéreTizenkét nap közel sem elegendő megérteni a katasztrófa nagyságát, ami Japánt sújtotta március 11-től. A gyerekektől kezdve, akik szüleiket veszítették…..