Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Goose-T

29 bejegyzést írt és 366 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utánzás a hízelgés legőszintébb formája: Charles Caleb Colton angol író ötlötte ki ezt az aforizmát valamikor a XIX. század legelején, mely tökéletesen igaz a rockzene esetére is. Ahogy Jack Black is látványosan mutatta be ezt a Rocksuli című örök filmklasszikusban, a bandaalapítás legelső fázisa…..
Goose-T 2019.06.27 11:28:06
Kimaradt még a Hellfueled is:
www.youtube.com/watch?v=yz4Km7LAim0
Le sem írom, kit utánoznak, mert annyira nyilvánvaló már az első perc után is, hogy biztos mindenki levágja, aki nem egy kő alatt élt az elmúlt 40 évben. Egyébként szerintem kifejezetten jól nyomták, a mostanra kissé megfáradt eredetinél sokkal energikusabbak voltak.

Durva, hogy ebben a klipben még a nézése (meg a járása) is olyan, mint az eredeti énekesnek:
www.youtube.com/watch?v=a9gZGMXk_OQ
Alig két hét, és ismét Budapesten duruzsol a rajongók fülébe a Dead Daisies. Az all-star rockbanda tagjai maguk választották ki a budapesti koncert vendégzenekarát: Doug Aldrichék előtt egy lendületes fiatal csapat, a veresegyházi Gépmadár játszik majd. A 2016-ban alakult öt tagú csapat stílusa…..
Goose-T 2018.11.30 15:57:47
@Goose-T: Bocs, a blogmotor látszólag benyelte az első kommentemet, aztán a második után mégis megjelent.
Alig több mint két hét, és ismét Budapesten duruzsol a rajongók fülébe a Dead Daisies. Az all-star rockbanda tagjai maguk választották ki a budapesti koncert vendégzenekarát: Doug Aldrichék előtt egy lendületes fiatal csapat, a veresegyházi Gépmadár játszik majd...
Csúnyán elbukott a fideszes jelölt is a nyóckerben. Csak ezt senki sem hangoztatja. ..
Pikánsak a Jobbik tolvajozós plakátjai: hiába vitriolos a magyar közélet, ennyire „rágalmazásszagú” politikai kampány nem volt a közelmúltban. Kósa Lajos jogi lépéseket emleget, de kérdés, hogy perre vihető-e rágalmazásért a dolog. A blogunknak nyilatkozó ügyvéd szerint perelhető, de erősen kérdéses…..
Disztópia = az utópia ellentéte, egy negatívnak beállított jövő ábrázolása, mely többnyire valamiféle világvége esemény után (posztapokaliptikus történetben) állandó nyomor és harc keretei közt jeleníti meg a jövő társadalmát. A filmkedvelőket - miként az egész filmvilágot, vagyis írókat,…..
A 90-es évek elejét nyugodtan nevezhetjük a rockzene aranykorszakának, kockás ingben és lobogó séróval lubickoltunk a jobbnál jobb muzsikák tengerében. Most tíz olyan albumot mutatunk be, amelyek idén 25 évesek, és a mai napig meghatározzák az egymást követő generációk ízlését...
A szoba túlsó felében ülő kollégámmal rendre csak úgy tudok szót váltani, hogy hatalmasat ordítok és további ráutaló magatartásként megdobom egy radírral. Akkor esetleg leveszi a fejhallgatóját és méltatlankodva gesztikulál: Szóltál? Nem hallom! Oké, a srác enyhén szociopata, ezzel önmagában még…..
A ma reggel 9-es Híradóra nem lesz büszke a Nemzeti Hírtévé. A bohóckodás ott kezdődött, hogy Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogászból Lomnici Jogász alkotmányjogász lett, és ez csak a kisebbik baj, röhögsz, jól van, elkúrta, van ilyen. Utána viszont jött egy híradás a záhonyi határátkelőnél hétvégére…..
A történet úgy kezdődött, hogy az 1960-as években a szovjetek - amerikai minta alapján - elkezdtek kísérletezgetni a sugármeghajtású vonatokkal...
Emlékeztek a ZX Spectrum Vegára, ami egy ZX Spectrum-játékokkal teletömött, közösségi projektfinanszírozással ősszel megjelent retrokonzol, és amiből nemsokára kézikonzolos verzió is készül? Valami hasonló lesz (vagy lehet) Commodore 64-ből is, mint azt ez a nemrég az Indiegogóra felkerült,…..
Brian Johnson AC/DC-énekesnek orvosi javaslatra le kell állnia a koncertezéssel, különben megsüketül, írtuk meg pár napja. A zenekar viszont úgy tűnik befejezi nélküle is a turnét, igaz, vendégénekessel. Jöttek is különböző helyről az ötletek ki lehetne a frontember, de a leglogikusabb választás…..
Január 22-én olyat csinált Phil Anselmo volt Pantera-énekes, amit örökre bánni fog. A Dimebag Darrell emlékére rendezett Dimebash rendezvényen karlengetett és white power-ezett. Így: Elég kimagyarázhatatlan a szituáció, de azért Anselmo megpróbálta, már ha a kommentjét annak lehet nevezni. Azt…..
Mostanában egyre divatosabb, hogy a zenekarok kiadják az összes stúdió albumukat egy nagy boxban. Még nagyobb divat, hogy a zenekarok ezeket az újra kiadásokat bakeliten reprezentáljak, aminek a fanatikus vinyl/ metal rajongók csak örülhetnek (halkan jegyzem meg, hogy sírunk is. A fizu…..
Goose-T 2015.11.21 00:01:31
Odaver! Az Avoid the Light-ot egyébként kiadták:
en.wikipedia.org/wiki/Dracula_2000_%28soundtrack%29
Mondjuk egy teljes CD-t meg tudtak volna tölteni olyan számokkal, amik nem voltak rajta stúdióalbumon, és szerintem illett is volna egy ilyen kiadványhoz (The Badge, Where You Come From stb.).
Az ezredfordulót néhány zenekar egészen máshogy gondolta megélni, mint ezen a listán szereplők. Ők kísérleteztek, utakat kerestek - utólag kiderült, nem járt ez mindig sikerrel. Sajnos többek, akik ezen listáról messze lemaradtak, nagy kedvenceink, továbbá meghatározó és…..
Még hetekkel ezelőtt jártam látogatóban volt kollégáinknál, a mostanság kajában (is) utazó Péter Annánál és Zirig Árpádnál. Ők éppen kakaós mogyorókrém-tesztet csináltak, én is végigkóstoltam a felhozatalt, de engem nem a szakmai érdeklődés, hanem az ebéd utáni…..
Újabb évtized, újabb kiváló filmzenék. Szerencsére a 90-es években sem kellett szomorkodnunk, hiszen a zeneszerzők, illetve énekesek sok-sok gyöngyszemmel leptek meg minket, aminek hála nem csak szórakoztató mozifilmek, hanem milliószor hallgatható dallamok is születtek. Nézzük…..
Goose-T 2014.10.13 23:52:57
Az aukciós oldalakon sokszor olvashatjuk a következő szöveget: több száz darabos kazettagyűjtemény eladó. Nagyon sok háztartásban még mindig található VHS kazetta, amit már nem fognak soha megnézni. Az interneten rengeteg ötlet kering az újrahasznosításukra, ezekből szedtem…..
Goose-T 2014.09.29 11:24:41
@Hoppácska: Szeretne a CD csak feleannyira népszerű lenni, mint a Black Sabbath. Ha netalántán egy barlangban laktál volna az utóbbi húsz évben, elárulom, hogy a Black Sabbath egy működő zenekar, tavaly adták ki a legutóbbi stúdióalbumukat, ami elég jól sikerült (www.allmusic.com/album/13-mw0002480471), és elég gyakran koncerteznek is.
A GamerGate-poszt alatt volt egy érdekes szál a kommentek között arról, milyen skála szerint, hogyan lenne érdemes értékelni a játékokat. Ugye több lapnál kialakult a gyakorlat, hogy százas skálán 60% alá nem nagyon lőnek (vagy 10-es skálán 6 alá), de hasonló tapasztalható a…..
Goose-T 2014.09.17 12:58:53
@zakoca: Pont ilyesmit akartam én is írni. Tegnap megnéztem egy gameplay videót a Destiny-ből, és nekem első ránézésre nem több egy lövöldözős játéknál. Az FPS-ekből meg nekem a Doom 3 volt az utolsó csepp a pohárban, attól kezdve ignorálom az összeset, mert fikarcnyit sem köt le a műfaj ma már. Talán a Max Payne vagy a Soldier of Fortune volt az utolsó FPS, amit rendesen végigvittem.
Gyermekkori barátokkal borozgattunk, beszélgettünk élvezve a nyári esték szépségét. Valahogy arra terelődött a szó, hogy egyetemista nagyfiuk mennyire igényes, csak a legújabb Nike és Adidas cuccokat hajlandó hordani. Mr. Igényesre nézve éreztem, hogy szememben gonosz mosoly…..
Goose-T 2014.09.03 22:30:34
@hetyke81: A Devergo egy a sok magyar "márka" közül, amelyik megpróbálja külföldinek kiadni magát. Szóval nem véletlenül találták ki a srácról, hogy magyar. :D
Új hívószavak születtek néhány éve a sokszor új erőre kapó, néha megroggyanó, esetenként pedig délibábként csalogató magyar gasztroforradalomban: újhullámos kávézó, barista, speciality kávé.    Tény, hogy elindult a fokozott érdeklődés az igényes, szakértelemmel…..
Goose-T 2014.08.08 23:15:15
@dez01: A Lehel piaci kávézó neve Fancy Café (www.fancycafe.hu/), mondjuk az igazából egy kávészaküzlet, csak mellette főznek is kávét igazi baristák. Amikor arrafelé dolgoztam, sokat jártam oda, annál jobb kávét még nem ittam, mint ami ott volt. Bár az itt felsorolt helyeken még speciel pont nem voltam.
Van isten, a hátsó gumik csak az Akropolisz Rali utolsó szakaszán lehelték magukból ki az utolsó szisszenetet. Persze, nem versenyezni voltunk ott, nem is jártuk be az egész útvonalat, csak két, nagyjából 15-15 kilométeres részt, de most már azért van némi fogalmam arról, miért…..
A múltkor a Fővám tér kapcsán mutattam ezt a régebbi képet a Közraktárak épületegyüttesének északi homlokzatáról:   Akkor elgondolkoztam azon, vajon csináltam-e fotót az én életemben mindig romnak tűnő épületről. Kicsit utánaturkáltam... és persze csináltam: Mi…..