Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bástya elvtárs (törölt)

0 bejegyzést írt és 513 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi eset is egy autó-állat különös kapcsolatról szól. Ha az ügyből ha tárgyalás lenne, biztos, hogy bírósági tudósítót küldene a Zugügyvéd.  Tisztelt Zugügyvéd! Talán esetünk egyedi, kérem ha módjában áll segítsen. Kérem foglaljon állást az…..
Munkahelyi (T)error A másik oldal 2008.12.15 06:00:00
Kedves Olvasók! Itt a hétfő (hüpp-hüpp), ezért mi is új, rendhagyó bejegyzéssel jelentkezünk. Eddig kizárólag a munkavállalók tapasztalatait ismerhettétek meg, de ma bepillantást nyerhettek a "másik oldal" titokzatos világába. Kotter barátunk, aki egy kisebb céget…..
Bástya elvtárs (törölt) 2008.12.18 15:20:06
RAMBO:

tipikus magyar munkáltatói hozzáállás, amit írsz. Az utóbbi hetekben igen sok interjún voltam, ismerős ez.

A bajom ezzel a következő: A jelentkezőtől eleve azt kell feltételezni, hogy (1) az önéletrajza tele van kamuval, (2) szakmailag teljesen nulla, (3) a szakmai felkészültsége pontosan összhangban vannak azzal, amit az önéletrajz mutat. Sajnos ez nagyon látszik az interjúztatási technikákon. Amint jön egy átlagtól eltérő ember, nem tudnak azzal mit kezdeni.
A ja persze-re pedig: Engem speciel bátran bedobhatsz vállalatirányítási rendszerbe, ha hiszed, ha nem, fogok neked írni azonnal használható kódot hozzá, pedig ilyen projektben még nem voltam. És hogy miért? Mert vannak ilyen emberek is. Ha eleve kétségekkel fogadod az ilyet, ne csodálkozz, hogy csak rossz tapasztalataid lesznek.

A másik dolog a fizetés. Nem egy cégnél tapasztaltam, hogy a normálisnak mondható 7-12M Ft -os éves bérköltés helyett annak kb. felét szánnák a programozó foglalkoztatására, szürkefoglalkoztatást v. vállakozói sztátuszt ajánlanak. Ilyen cégnél van az, ha egy havi 600eFt+ÁFA -s ajánlatot bedobok, akkor én vagyok az a külföldön volt helyettes segédprogramozó, aki kicsit el van szállva magától. Másik eshetőség, hogy jön a sírás, hogy ők nem multik, nem engedhetik meg maguknak.

Mind a kettőre megvan a szabad véleményem. Ha a cég azt mondja, hogy csak ennyit tud fizetni, akkor a kérdésem, hogy a cég óradíjaiban miért megy jelentősen a konkurencia árai alá?
A másik dolog, hogy ha egy vállakozó pénzét úgy számolják, hogy ha azt leevázza, akkor az ennyi meg annyi nettó. No ilyenkor az adóelkerülésből származó nyereséget miért kizárólag a munkáltató akarja zsebretenni?
Ennyi.
Szaffy Big is beautiful?! 2008.09.24 18:22:00
Régóta foglalkoztat a kérdés, hogy a férfiak milyen nőkhöz vonzódnak is valójában...Sosem voltam modellalkat. Soha nem is leszek. Nem azért, mert nincs hozzá kitartásom (egyébként sem akarnék botsáska lenni), hanem mert nem olyan alkattal, csontozattal születtem. Ha megfeszülök…..
Elég szerencsétlen helyzet, ha a garanciát nyújtó gazdasági társaság felszámolás alá kerül. Az alábbi levél egy ilyen esetről szól. Kedves Zugügyvéd, 2008. márciusában vettem egy LCD tévét egy nagy forgalmú Kft-től. Az üzletnek látványos üzlethelysége is van a…..
Mivel elég jó kedvünk van így hétfőn, ezért nem sírunk a hétvégi dolgokon, hanem segítünk, ahogy minden jó úttörő tenné. Szingli pasit keresünk szingli lány mellé. Jelentkezni lehet emailben vagy kommentben. Szevasztok, itt az új hét! Kedves Szakítós! Én is beálltam már…..
Bástya elvtárs (törölt) 2008.09.22 10:45:13
Nem csak férfiként vannak problémás esetek a netes társkeresőkkel. Ahogy az alábbi olvasói levél is tanúsítja nem biztos, hogy jó sikeres nőnek lenni a társkereső oldalakon: Szerintem használhatatlan bármely netes társkereső. Mint majdnem 30-as lány mondom ezt. Nem vagyok egy…..
" Megismerkedtem egy sráccal, nem titok, rapid randin. Kipróbáltam heccből ezt a pár perc alatt randit. Nagyon megtetszett az egyik srác. Megbeszéltünk egy randit. Rózsát hozott és egy sétára invitált a városligetbe. Romantikus alkatnak tűnt. Olyan "én konfliktus kerülő…..
killtheradical Tudsz saccolni? 2008.07.30 06:17:00
Lopsz, csalsz, hazudsz! Igaz történet alapján. Szeretem én a magyar államot, annak is leginkább az adóhatóságát. Az Apehet kisstílű dolog szidni, mert dupla hendikeppel indul: szívatják a törvények, rendeletek ellentmondásai és hézagai, és szívatják a lehetőségek, amik…..
Jenő 60 órányi szenvedés és 10 rongy kiadása (plusz TB) után elgondolkozott azon, hogy miért csak a kuyájának jár tisztességes orvosi ellátás. Az orvos neki csak annyit mondott, hogy ne igyon kólát és bírja ki, viszonthallás. (A Homár látott már olyat is, hogy …..
"Munkából robogok hazafelé, 4-6-oson. Fáradt, fülledt nap volt. Épp a kedvesemre gondoltam, miközben bámultam kifelé a combino ablakán. Végre péntek, party, miegymás! Láttam a jégkertbe igyekvő párocskákat, csókolózó kedves szerelmeseket....Aztán észrevettem, hogy valaki…..
"A most már volt barátom hívott egy design kiállításra, utáni bulira.Nem vagyok otthon ezekben a körökben, de azt mondta, nem kell túl elegánsan öltöznöm.De legyen extrém.Nem tudtam, mire gondol, ezért telefonon elmagyaráztattam vele, hogy mit vegyek fel.A helyzet az, hogy ő…..
 „Egyik hétvégén leugrottunk a Velencei tóra strandolni.Tiszta hering strand fogadott minket.Vettünk egy üveg pezsit, és megpróbáltunk egy vízhez közeli helyet találni.Sehogy nem fértünk el normálisan hárman, ezért nagyon szorosan kellett feküdnünk a mellettünk lévő…..
Lakáskeresés közben bukkant rá georgejr a MÁV-blogból egy zseniális ingatlanközvetítőre, akik kisebb csoportokkal látogatják a teljesen kamu képekkel és információkkal behirdetett lakásaikat: Keresgetünk új albérletet mostanság, ami közel van a munkahelyemhez, ami normális…..
Gondolom, volt már hogy egy szórakozó hely környékén hajnalban igazoltatott rendőr.Ilyenkor megnézi a gyanús, részeg haverjaid személyi igazolványát, és csókolom.Autóval talán még  gyakrabban előfordul ilyesmi.Ellenőrzik a lámpát, zöldkártyát, jogsit,…..
A kommentekhez egy hozzáfűzni való: mindenki, aki az én nevemben helyez el kommenteket, azt megkérem, hogy válasszon más nicket. Köszönöm. Szaszinko              (Azért nem minden izzadós fiú undorító :-) -Szaszinko) "A hétvégére…..
Szerencsére az alábbi incidensnek nem én voltam az áldozata, csupán szemtanúja voltam. Egy ismerősöm leinvitált vidékre egy hétvégére és jöttek a haverjai is, akiket előzőleg nem ismertem. Nem egy értelmiségi társaság, de amíg józanok voltak, egész kedvesnek, normálisnak…..
Autófília Mennyi? 30! 2008.07.02 08:00:00
Mindenki hallott már az új rémhírről: 30 km/h sebességre kell lelassítani a zebráknál. Sokakat maga a szabály zavarja - de őket az összes szabály zavarja -, másokat a megfogalamzás, miszerint mindig meg kell állni a zebra elôtt, és valakiket a szabály értelmetlenség.No,…..
Feri egészen logikus módon a talált Vodafone-os telefont a szolgáltató elveszett/ellopott kártyákkal ill. telefonokkal foglalkozó részlegén keresztül szerette volna eljuttatni a tulajdonoshoz, de hiába. A történetből legalább megtudtuk, hogy az önkormányzatoknál létezik talált…..
Ma elmentünk alkalmi ruhát venni. Könnyű feladatnak tűnt, de még sem volt annyira. Sőt, egyáltalán nem volt az. És nem azért, mert eléggé kicsi a büdzsé. Évről évre egyre nehezebb a feladat. Egyre kisebbek a férfi osztályok az áruházakban. Ma, a C&A-ban, a kínálat…..