Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Đilya

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt nem mondhatjuk, hogy AA kimondottan jóindulatú hozzáállással dolgozta ki hipotézisét az Achanos nagybevásárlás kapcsán papíron hazavitt 73 kígyóuborkáról, de bámi is áll a háttérben, a tanulság megint a vásárlói hiszekegy: csekkolni, nem…..
Korábban foglalkoztunk azzal, hogy az apák mennyi szülési szabadságot kapnak, azonban ennél is fontosabb, hogy az anyák ilyenkor az anyák mennyit lehetnek otthon a gyerekkel úgy, hogy fizetést, vagy valamilyen pótlékot/segélyt kapnak. Azt azért érdemes leszögezni, hogy nemcsak a…..
Đilya 2016.05.11 09:17:30
@István Magyari: A nő megszüli a gyereket, aki majd pár év múlva az adójából kifizeti a te nyugdijadat. Ez egy körforgás. Viszont ha azok a nők, akik egzisztenciálisan átlagos vagy magasabb szintre kerültek (megkeresnek legalább havi nettó 200e-et), elgondolkodnak már, hogy kockáztatják-e a leendő gyermekük lehetőségeit, kényelmét (egsisztenciáját) + a tényt, hogy valószinüleg soha többé nem fognak értük kapkodni a munkáltatók és ez a család fizetésében is látszani fog. Mindezt azért, mert a maximalizált nettó 125 000 Ft körüli összeg nem csak a kockázatokat nem hogy nem ellensúlyozza, de még a mindennapi kiadásokra sem elég, főleg a család létszám növekedése miatt. Logikusan ebben a szerepben saját tapasztalat, hogy a gyermekvállalást bizonyos szempontok szerint érdemes addig húzni, amig csak lehet. A gyermek érdekében, a stabilabb alapok érdekében. Szóval növekvő kiadás, felelősség, elkötelezettség csökkenő bevétel és megbecsülés mellett.

És ez még mind semmi. Gondold végig mit mondtál: "kevesebb munkáért". A munka törvénykönyvében maximalizálva van a napi ledolgozható órák száma és minimalizálva a kötelezö szabadságok száma, plusz betegszabadság is definiálva van.
Egy anya viszont attól a perctől kezdve, hogy anya lett, legalább 18 éven keresztül anya lesz a nap minden percében. Ráadásul egy olyan "szakmában", amit nem tanitanak, minden tudás önszorgalom és külső "kényszer"/igény eredménye.

Durva hasonlat: képzeld el, hogy vezetői poziban vagy és keresel havi nettó 450e Ft-ot és nem örököltél, most vennél egy lakást, hitelre. A kormány erre azt mondja, hogy jó-jó, de van még egy fontos tulajdonságod, 40 év alatti vagy, jó erőben, nekünk meg vannak aranybányáink (az arany pedig az ország jövője, anélkül nem létezik) csak éppen munkaerö van hiján, úgyhogy kérlek, 40 éves korod előtt menj el a bányába 2év vagy 2 *2év vagy 3*2év, vagy 3 év... (esetleg átlapolva, sokféle kombináció van és a max 3 évet sem kell felhasználni) napi 12 órában bányászni nekünk aranyat. Ezért cserébe nem kapod meg a fizud, hanem csak havi 125 nettót adunk, az utiköltséget te állod, a vezetői szakmádtól ennyi ideig távol leszel, a napi rutint elveszited, illetve munkahelyen is nehezebben vesznek fel ennyi év kihagyás után, hát még, ha megtudják, hogy neked a bányába most már naponta el kell látogatnod és ha nagy gond van ott, akkor beteget kell jelentened. Nem leszel olyan jó munkaerő, mint akinek nincsenek ilyen kötelezettségei. (Emlékszel még, hogy akartál venni egy lakást is?)
Ez egy kisarkitott hasonlat, aláirom, és az is tény, hogy attól függetlenül, hogy milyen fárasztó, nagyon boldog és örömteli dolog a bányában dolgozni. :)

De kedves femnácizó, ha arra nem is, hogy a gyereket te szüld, de arra van lehetőség, hogy te menj el vele gyes-re és te legyél az elsőszámú nevelője, annak minden "előnyét" kihasználva. ;)

A cikkre reflektálva: a 3 év szerintem is sok.

Legjobbakat.
Azt biztosan megállapíthatjuk, hogy a BKK udvarias hangú tájékoztató leveleket küld a panaszosainak. De vajon ezúttal jogos a morgolódás? A gépek néha elromlanak, és ez akár többel is előfordulhat ugyanazon a környéken. De Ágnes hasfájása is érthető: miért kéne pénzt…..
A hátizsák súlya, túrabot a fedélzeten vagy poggyászban, vonatjegy rendelés, zarándok biztosítás, csomagmegőrző és még sok hasznos tudnivaló egy csokorban 2011. szeptember-októberben jártam meg először az El Camino Francést, vagyis a Francia utat, 2015. augusztus-szeptemberben a Camino Portugués,…..
Đilya 2015.09.21 17:50:48
LOL, kíváncsi vagyok, hogy Filtol járt-e már ilyen utat és tapasztalatból beszél-e? XDDD
Rólam csak annyit, hogy a 10m szikla tetején fél óra állás és agytröszt, hogy miért nem enged a lábam, mindez a leugrás előtt sztem felér 2 nap caminóval. Mindkettőt tapasztaltam. ;)
Na meg azt is, hogy anno direkt a Forclaz 22 hátizsákot vittem, hogy véletlenül se tudjam fölösleges cuccal teletömni és ez jó döntés volt, magamat ismerve. Sajnos már Dechatlon nem árulja itthon, de talán használtan még be lehet szerezni.
www.decathlon.co.uk/forclaz-22-air-day-travel-backpack-black-id_8207908.html
Így is 10-13 kg-al sétálgattam étel és italmennyiségtől függően, volt, hogy 58 km-t egy nap, de ezt nem ajánlom senkinek. ;)
A víz tényleg hozzá jön a súlyhoz. Erre érdemes figyelni. Ajánlom, hogy legalább 2 liternyi folyadékot tudjatok szállítani, de erre bőven tökéletes 4 db jobbminőségű félliteres ásványvizes üveg, aminek meg van az az előnye is, hogy össze lehet nyomni ha üres, így nem foglal helyet. Előfordulhat szakasz, ahol 17km-en át nincs semmi!
Ami gyógyszereket illeti, magnézium az izomfájdalmakra, allergiásoknak kalcium, esetleg széntabletta (nekem nem kellett, de másnak jól jött h volt nálam) és személyes kedvenc a por alakú c-vitamin, ami tökéletes limonádét varázsolt egy üveg vízből.
Vízhólyag elkerülhetetlen, de minimálissá tehető ha csak túrazoknit viszel, aminek a lényege, hogy nem dörzsöli a lábad. Cipő: mindenkinek más a tapasztalata, nekem a közepes minőségű vízhatlan magas szárú túracipő must have-nek bizonyult, csakúgy, mint a kedvenc váltó cipőm, ami egy ultrakönnyű Scatchers futócipő volt. Azóta is a kedvencem. :)
Mindenkinek aki elindul, szívből kívánom hogy elérje célját.
A Portugálos útra pedig nagyon kíváncsi vagyok! Kérlek, ne tartsd vissza sokáig az infót! ;) Legjobbakat!