Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mrasid (törölt)

0 bejegyzést írt és 83 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki mindmáig nem tudta elhinni, hogy a Fidesz valójában nem politikai pártként, hanem követőitől feltétlen odaadást követelő vallásként működik, az meggyőződhet erről a "Nemzeti Könyvtár" című könyvsorozathoz kötődő szóhasználatból. A kormány (és az ő…..
mrasid (törölt) 2012.10.15 11:18:14
Jól bekezdett a megalakulóban lévő (remélem elég diplomatikusan fogalmaztam :) új parlamenti frakció, azon belül is Molnár Csaba „frakcióvezető”. Idéznék tőle néhány mondatot egy index-es cikkből: „Szeretném még egyszer hangsúlyozni, hogy a frakció létezik és…..
mrasid (törölt) 2011.10.26 08:46:14
@2llkedő: Nekem az a véleményem, hogy más a választási pártszövetség, és az, hogy elvben legalábbis - két külön párt került be a parlamentbe. Kétségkívül volt benne kreativitás, de azt hiszem ezzel nem sértettek házszabályt. Az új országgyűlés megalakulásakor minden párt szabadon döntheti el, hogy külön akar-e frakciózni, vagy valakivel közösen.
mrasid (törölt) 2011.10.26 08:48:29
@2llkedő: Ezzel nekem problémám van, hisz a házszabály szerint a képviselőcsoportnak ugyanazon párthoz tartozónak kell lenniük:
14. § (1) Az ugyanazon párthoz tartozó országgyűlési képviselők országgyűlési tevékenységük összehangolására képviselőcsoportot hozhatnak létre.
mrasid (törölt) 2011.10.26 08:53:06
@2llkedő: ami meg a fidesz gálánsságát illeti: ahogy határozottan jól jön a fidesznek Fletó minden megmozdulása (amivel szétveri a baloldalt meg az ellenzéket), így kifejezetten jól jönne egy ilyen frakció is nekik. De azt hiszem túl egyértelmű a házszabály, hogy meg lehessen engedni. Bár természetesen házszabályt is lehet módosítani előtte, semmi akadály nincs, 2/3 kell ahhoz is, ha jól tudom. ERl is lehet térni tőle egyszeri alkalommal, ha elegen megszavazzák.
Ma Gyurcsány Ferenc az ügyészség előtt, az Index szerint azt mondta:  „rá kellett jönnünk, hogy évek óta más zajlik, nevezetesen az, hogy a jobboldal, annak a radikális szárnya rátört a hazára”. És akkor lehet sajnálni, szeretni, utálni, szopni, nyalni, ütni,…..
Proszektúra A Bayer-stílus 2011.10.01 10:43:00
Bayer Zsolt megint elemében van. Olyan jelzőket használ Nyugdíjban címmel a Magyar Hírlap  Álláspont rovatában közreadott cikkében az ujjtörős Vágó pere kapcsán, hogy „rohadt szadista állatok”, „szemétládák”, „ Vágó nevű disznó”, stb.…..
Hajcsatok Maradona a régi maradt 2011.09.18 09:36:00
Az isteni Diego éppen az Emirátusokban edzősködik, és még az öltözőben is kioszt egy kötényt. Videó!   Arról nincs vita, milyen játékos volt Diego Maradona – egyike a valaha volt legnagyobbaknak, ha nem éppen „a” legnagyobb – edzőként a legkevesebb,…..
Kedves rendőrség! Önök 11 ellenzéki tüntetést tiltottak meg a közlekedés súlyos akadályozására hivatkozva, illetve egyet, mert szombaton zavarná a parlamenti takarító néni működését. A mi közlekedésünket nem akadályoznák ezek a tüntetések. El tudunk tekinteni…..
Gréczyblog Orbán betilt 2011.09.16 06:28:00
Tragikomikus történetek esnek meg Magyarországgal. A méltán megvetett Schmitt Pál, a Fidesz alelnöke, levelet írt a főnökének, a Fidesz elnökének, hogy lehessen elvenni Kossuth-díjat, ha valaki nem fogja be a száját, uram bocsá', baromságokat ír.A miniszterelnök, mit sem…..
mrasid (törölt) 2011.09.16 16:26:20
@Hanyi Istók: Keblemre barátom, engem is kizártak, és így aztán úttörő sem voltam :-)
Úgy látszik, vannak olyan politikusok, akiknek történelmi szerep jut, akár akarják, akár nem. Gyurcsány Ferenc még csak alig tíz éve politizál az élvonalban, de ebből közel öt évig miniszterelnök volt, két évig irányította az MSZP-t. Kormányfői hivatalban ülve nyert…..
A pódiummal szemben ülök. Áldozatok rokonai pózolnak az újságíróknak. Sok Jack Bauer van a tömegben, minden harmadik ember titokzatosan néz, fülhallgatóval a fülében. Mellettem egy kerekesszékes újságíró standup-ot gyakorol. Mindjárt kezdődik a ceremónia.Carl 20 éves, 10…..
mrasid (törölt) 2011.09.12 16:11:42
@ColT: volt már ilyen, nem is egyszer.
Sőt 2001-ben az áldozatok búcsúszertartásán is.
HamPLÓ Együttállás 2011.08.10 10:53:00
Ez se ma volt... a blogon meg remélem még soha :) Ez az, amire nem lehet felkészülni... pontosabban ma már meg se kell próbálni, mivel tanuló UV úgyse fog szembejönni az emberrel. Mukik azért szerencsére még előfordulnak...
mrasid (törölt) 2011.08.17 11:45:12
A hévízi tófürdő legújabb sztárja ez a kis vöcsök típusú állat, mely családot alapított az egyik legalsó lépcsőn, nagyon okosan pont ott, ahol el se viszi a víz a fészket (?), viszont nedves is marad. Kedves anyuka, csókolom a kezeit, nem tetszik félni, hogy magára lesz…..
mrasid (törölt) 2011.08.15 11:40:34
@mallac: vörösnyakú a modell neve :-)
Podiceps grisegena ha nagyzolni is akarunk :-)
Soha többé Horvátország! – olvasni különböző fórumokon Szlovákiában és Csehországban.  Elsősorban a horvát határőrök, vámosok túlkapásaira panaszkodnak a turisták, de érkezett panasz a magyar vámosok munkájára is. Meztelenre vetkőztetésről, orális…..
Azon felül, hogy a Zugügyvéd is rosszízű ügyeskedésnek tartja a rokkantkártyával való visszaélést, semmiképp nem igényel olyan mérvű rendőri intézkedést, mint amit az alábbi levélben leírtak.Tisztelt Zugügyvéd!Kérdésem csupán annyi lenne, hogy milyen hosszú időtartamig,…..
mrasid (törölt) 2011.07.29 18:53:20
@Crescendo: erről az egész posztról Giuliani és a new yorki zéró tolerancia jut az eszembe, ott is megcsinálták a metróban, hogy a bliccelőkre kiszállt a rendőrség, és egy fél órácskára mindet odabilincselték a kijárathoz. A legtöbbjének az a 20 dollár büntetés semmit nem jelentett, röhögve kifizette, ha elkapták. Így viszont érdekes volt köszöngetni megbilincselve a kollégáknak, netán egy-egy főnöknek a reggeli csúcsban. Ahogy hallom, picit rend is lett azóta a környéken.
mrasid (törölt) 2011.07.29 18:57:39
@fekuszka: megélhetési bűnözés mi? Na ezt felejtsd el. Olyan nincs, azt egy letűnt banda vezérürüje találta ki. Ezért tartunk itt, hogy ezt meg lehet tenni.
Oscar Wilde utolsó szavai feljegyzések szerint állítólag ezek voltak (persze nem feltétlenül kell elhinni, hogy tényleg így, tényleg akkor, tényleg ott, és tényleg utolsó): "A tapétám és én halálpárbajt vívunk. Valamelyikünknek mennie kell." Mint tudjuk,…..
mrasid (törölt) 2011.07.24 19:20:39
Aki régebb óta hallgatja a műsort, tudhatja, hogy kénytelenek vagyunk rendszeresen azzal a problémával foglalkozni, hogy Budapesten szakmai kérdésekben nem szakmabeliek, hanem kizárólag a politikai hatalom dönt: politikai akarat érvényesül például örökségvédelmi, muzeológiai,…..
Az RTL tegnap esti Híradójának szerkesztője vagy beteges vonzalmat érez a bűnügyek és tragédiák iránt, vagy annyira nem történt semmi az országban/világban, hogy nem tudta mással kitölteni a 35 perces műsor első 20 percét, mint ártatlan vidékire törő kommandósokkal,…..
mrasid (törölt) 2011.07.22 12:07:07
@D.S.K.: "Ezt szeretik az emberek" Most már. Ne feledjük el azért, hogy sosem a közízlés formálja a médiát, hanem fordítva, és ez így volt már az ókori Rómában is, no meg azt se feledjük el, hogy kik és miért adták oda a földi sugárzású frekvenciák javát ennek a két mosléknak úgy, hogy a "közszolgálatit" közben nézhetetlenné süppesztették. Ugyanis 1995-ben nem sok embernek jött még kábelen a mindenféle, a többség nézte, amit látott, szép színes, jó hangos volt, rászoktatták. Most meg már hiába van ott a 70 csatorna meg a netről bármi, ami szép és jó, ez kell..
csox Miért jó a csokoládé? 2011.07.03 14:20:00
Tegyük fel, hogy a hamburgeradó nem egy újabb sarc, hanem valóban azért találták ki, hogy egészségesebbek legyünk. Akkor meg mi bajuk a csokival? Nem a kakaót csak nyomokban látott bevonókról beszélek, hanem azokról a csokoládékról, amiknek 40, vagy akár 60%-ának valóban van…..
A naplóíró Lowetinszky János József 1928 nyarán, több mint 62 évesen fürdött először a Balatonban. A háromnapos siófoki kiruccanást magányosan, felesége (Mari) nélkül vitte végbe. Az ingyen szállást annak köszönhette, hogy két évvel korábban - mint a Budapest…..
Egy anekdota szerint a szocializmus idején Rákosi Mátyás pártfőtitkár megbízta Illyés Gyulát és Kodály Zoltánt egy másik, „szocialista” himnusz szerzésével, amely szerinte a címerhez hasonlóan, változtatásra szorult. Kodály Zoltán megjegyzése erre annyi volt: „Minek új?…..
mrasid (törölt) 2011.06.19 07:18:55
@városjáró: Nos kérlek szépen, utána néztem a kedvedért a szabályoknak. Ha a zászló része a címer (alkalmasint ezzel különböztetik meg más, azonos színeket használó ország zászlajától), akkor függőleges felhúzáskor, elhelyezéskor a címer NEM fordul el. Példa Horvátország, ahol ezt a zászlóval kapcsolatos törvény elő is írja. Ott, ahol a hivatalos zászló egyébként címer nélküli, de címerrel használják, abban az esetben függőleges elhelyezéskor a címer ELFORDUL a sávokhoz képest. Példa Ausztria, ahol ezt szintén törvényben szabályozzák. Ennek alapján az általad mutatott képen a címer használata jogos (önkormányzat használhatja a nemzeti címert, sőt kötelessége), és helyes (mert a magyar címer nem része a hivatalos zászlónak).
mrasid (törölt) 2011.06.23 07:39:31
@városjáró: Örülök, hogy ez tisztázódott, ettől még nyugodtan kritizálhatod Pokornit is meg a Fideszt is :-)
mrasid (törölt) 2011.06.23 07:46:51
@Yumurdzsak: A Csád és Románia közti vita abból adódott, hogy a Ceausescu-időben hivatalos zászlóból 1990-ben kivették a címert, és így az azonos lett Csád zászlajával. Mivel Románia jóval régebb óta használta a trikolórt, mint ahogy Csád független lett (1960), ezért a kompromisszum alapján Csádnak kellett megváltoztatnia a zászló színét, pontosabban a kéket, mégpedig egy alig észrevehető árnyalatnyival. (A pantone-színskála szerint egy kóddal odébb.)
Kettős Mérce Hol a rendőrség? 2011.06.19 18:15:00
A tegnapi meleg felvonulásról csak szépet és jót akartam írni, mert ami a felvonuláson történt, az szép volt és jó, de ami a körül, sajnos az a magyar valóság. A magyar rendőrség letartoztatott 2 osztrák meleg aktivistát, mivel a magyar gárda volt főkapitánya által vezetett…..
mrasid (törölt) 2011.06.20 05:43:16
@weisz manfréd huba:
"az egyik csoport embereket ment levadászni az utcára, míg a másik bulizni."
Nocsak. Ez új megvilágításba teszi a dolgokat, eddig a szabadságukért meg a jogaikért harcolni mentek. Nem mondom, bulizni sem tilos, no de akkor kifizették a területfoglalási díjat a fővárosnak, a túlórát a rendőrségnek, a készenlétet a mentőknek, az elterelésért keletkezett kiadásokat a békávénak satöbbi? Mert ugyebár tüntetni állampolgári jog, ergo nem szólhatok bele egy demokráciában, ha az adómat erre is költik, node arról nem volt szó hogy a bazinagy buzilagzi költségeibe is be kell szállnom.
mrasid (törölt) 2011.06.20 05:48:51
@weisz manfréd huba:
"De a melegfelvonulás tagjai nem azért mentek ki, hogy valakit bosszantsanak ezt értsd meg, míg az ellentüntetők azért mentek ki, hogy bosszantsák a meleg felvonulókat. "
Ez a jog szempontjából teljesen irreleváns. Köze nem lenne a demokráciához, ha ez alapján engedélyeznék a tüntetéseket. Neked magyarázzam?
Egyetlen a lényeg, bármennyire is ágaskodsz, volt-e a tüntetésre engedélyük, oda, és akkor vagy sem. Ha igen, akkor biztosítani kell számukra a helyszínt, ha nem akkor meg szét kell zavarni. Pont.
Soha nem látott pozitív várakozások előzték meg Orbán Viktor második kormányát. Egy nem csak a hatalom megszerzésére, de kormányozni is képes politikus csodát tudott volna tenni az egypárti kétharmaddal.Orbán azonban elbukott. Olyan helyzetbe lavírozta magát, ahonnan már…..