Regisztráció Blogot indítok
Adatok
stealthbomber

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Itt az ideje rendbe tenni a dolgainkat, ha már így is benne vagyunk a slamasztikában nyakig. Kérem, a Népnyúzás 2.0 legyen már ésszerű!Mai publikációnk blogposztja...
Vroom Vissza a hetvenes évekbe 2011.10.05 19:55:00
Az elmúlt hétvége gazdag volt - a MotoGP, World Superbike és a World Supersport futamai mellett érdemtelenül árnyékba szorult a 200 Miglia di Imola Revival. A háromnapos dzsembori a klasszikus motorversenyzésnek és a hetvenes éveknek kívánt emléket állítani, több mint száz egykori…..
Soha nem látott pozitív várakozások előzték meg Orbán Viktor második kormányát. Egy nem csak a hatalom megszerzésére, de kormányozni is képes politikus csodát tudott volna tenni az egypárti kétharmaddal.Orbán azonban elbukott. Olyan helyzetbe lavírozta magát, ahonnan már…..
Belsőség A Mladoniczky 2011.05.22 09:26:10
Ez a sztori mindenkinek kötelező. Akinek volt autója a rendszerváltás előtt, annak emlékezni, akinek nem volt autója, vagy talán nem is élt, annak tudni. Mai cikkünk blogposztja...
A mai napra öregmerci szerelgetést terveztem. Aztán öcsém hívott reggel, hogy tudok-e róla, hogy a hétvégi Mercedes-csillagtúra rajtja ma délelőtt van a Roosevelt Széchenyi téren (nem is tudom, átnevezték már?), mert éppen most voltak bent náluk a reggeli műsorban a szervezők.…..
Több olvasónk megosztotta velünk egy-egy régi opeles élményét. Én is tartozom eggyel. Kölyökkoromban lakott egy család az utcánkban. Nagypapa, anyuka, unoka. Hármukra jutott két Opel Admiral, két Monza és egy gömbölyű Senator. Teszem hozzá, akkoriban még ritka volt a nyugati…..
stealthbomber 2011.05.15 11:49:58
@Gyurma73:
A 82-es évjáratú Suzuki Katana 750 Turbo-nak is már full digitális műszerfala volt...
Az én 85-ös GSX-emen digitális (LCD) fokozatkijelző van gyárilag...
stealthbomber 2011.05.15 12:47:47
@Gyurma73: Igazad van, ezek motorok...csak azt akartam ezzel mondani, hogy a technika már rendelkezésre állt akkor is.
A GSI Kadett full digit műszerfallal jött ki, de az évjáratra már nem emlékszem.
A Citroennek voltak még digit műszerfalai a 80-as évek elején, típusokra már ugranak be. (CX, XM, Pallas ? )
Egy mentségem van, az autóbuziságot felváltotta a motorbuziság... :-))))
Ahogy öregszik az ember úgy hülyül... :-))))
stealthbomber 2011.05.15 13:12:55
Gyorsan menni könnyű, gyorsan kanyarodni nehezebb – azonban az R1-es előtti laza ív még kanyarnak is alig nevezhető. Érthetetlen, miért nem veszi be a motoros, olyan, mintha észre sem venné: egyenesen, fék nélkül hajt le a tarlóra. Ami megmenthette a biztos zakótól, a lendület…..
Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy pontosan 20 éve kapcsolták be először a gépeket a szentgotthárdi Opel-gyárban. Húsz éves az erős Opel-jelenlét idehaza, ezért egyáltalán nem meglepő, hogy a márka ki akarja vágni a rezet. Bár az autóipar helyzete és a hazai…..
Egy február közepi estén, kicsit hosszúra nyúlt bentlét után elindultam haza a szerkesztőségből. Hullafáradt voltam, maradt még otthonra is meló, vágytam valami jó hírre. Felhívtam hát Csabit, aki a Ponton-Mercimet alakítja már szeptember óta – hátha van valami…..
Huszonöt éve még maga volt a csoda. Az idősebbek szeme még most is elfelhősödik, ha szóba kerül az Ezerötszázas. A fiatalok viszont nem értik, és a saját racionális énem sem. Csak az illata, az varázsol el még mindig. A mi nemzedékünk jórészt Ladában nevelkedett, és ez…..
stealthbomber 2011.03.04 22:33:34
@gascan: bátran beleültem a korabeli nyugati autókba. Megvolt ( a teljesség igénye nélkül) Golf II. GTI, Polo GTI, Opel GTI,BMW 316, Porsche 914 és 944, Mercedes 500SEL, a mezei kivitelekről nem is beszélve. És klíma egyedül a SEL-ben volt.
Egyébként nem arról beszéltünk, hogy milyen extra volt elérhető, hanem arról, hogy a hasonló kategóriákban mi volt alapfelszereltség. De nem baj.
A hozzászólók nagy része abban az időben nem is élt talán de valamilyen oknál fogva mindent jobban tudnak.
És utoljára elmondom értelmezni nem tudóknak : nem a LADA volt a legjobb autó, hanem a hasonló kategóriájú autókkal szemben nem vallott szégyent.
stealthbomber 2011.03.05 09:30:23
@hirtelendi: először tisztázzunk valamit. Én a 2107-esről beszélek, nem a kereklámpásról.
Kettő : én nem hiszem, hanem tudom, hogy a 2107-es típusokon alap volt a fényszóró mosó-törlő berendezés.
Három : koromnál fogva (sajnos) akkor voltam fiatal amikor ezek az autók az akkori utcaképek mindennapos látványai voltak és ennélfogva talán tudom, miről beszélek.
És részemről ennyi, mert nem akarok olyan emberkével vitatkozni, aki akkor a világon sem volt és ismeretanyagát a legjobb barátjából a gugliból meríti.
stealthbomber 2011.03.05 15:07:53
@gascan: legyél szorgalmas és olvass vissza, ha csak ennyire tellik.
Tényleg nem volt nyugati autónk, de sikerült néhányat kipróbálni.
Check control : ne viccelj....
Viszont a hsz-ből meg az derül ki, hogy nektek nem volt 2107-es. Akkor miről beszélünk ?
Hogy alkotsz valamiről véleményt, ha nem próbáltad ? Jah, a gugli....
Csehországban nem jönnek zavarba, ha netán bele kell nyúlni a modern autóba. Emberünk Volvójában elromlott a központi zár, de némi anyagköltségből megoldotta, hogy immáron egyszerre nyisson minden ajtó. Kérdés, hogyan zár? De eme csodálatos elme még messze nem érte el…..
Meg kellene végre hozni ezt a férfias döntést a teszetosza heti emelések helyett. Nagyot változna a világ, imádnánk. Vitaindító cikkünk blogposztja...
Az oké, hogy begördül egy Diablo Roadster VT, ennek tud örülni az ember, 12 henger az 12 henger még ilyen ótvar felniken is. De ami aztán következik, na az a non plus ultra miaf.. videó. Aki tudja, hogy miért csöcsörészi meg egy harsonára kötözött felfújt gumikesztyűvel a…..
Ha az autós újságíró az élet császára, a kisautós újságíró a kicsinyített valóság császára. Ugyanis a kisautóblog elmegy, és két fővel a világ legnagyobb játékkiállításáról, a nürbergi Spielwarenmesséről fog tudósítani. Koncz Jani lesz társam, akinek tollából…..
Belsőség Mitől döglik a légy? 2011.01.23 14:40:00
Naná, hogy egy pöpec tuningladától. Nem, ne ijedjenek meg, nem egy újabb, sokezer karakteres Lada-poszt következik, csupán egy apró, kellemes emlékeztető arra, hogy idén is lesz nyár és jó idő. Igaz, ezekhez a képekhez kicsit messze kellett utaznia Törköly László olvasónknak, a…..
stealthbomber 2011.01.23 16:41:53
@Dr. Robin Masters: Csikós is inkább innen hozott volna Pontont, nem Domsjö-ből... :-)))
Egyszer szeretnék eljutni Kubába 3 egyszerű ok miatt :
1. autók
2. csajok
3. szivar
esetleg a rum... :-))))
stealthbomber 2011.01.23 16:55:35
@Autopeti: de lehet, hogy boldogabbak...
Ha igy haladunk gazdaságilag, politikailag, lehet, hogy ugyanoda jutunk idővel...
stealthbomber 2011.01.23 23:05:08
@GiXXXer: én meg októberben túráztam egy Párkány-Bősi erőmű távot motorral és mondhatom, hogy jobbak az utak.
És rendszeresen járok át Letkés felé, mert arra közelebb nekem Sződliget...
A Szlovák Paradicsomban nyaranta túrázom és nem repülővel jutok oda...
Augustusban Bfüred-Medgyesegyháza...az alfőldi útvonalon (Orosháza után) volt olyan 15 km-es szakasz, ahol ötvennél többel nem tudtam menni olyan xar volt az út..
Belsőség Autót vettem 2011.01.22 08:00:00
És itt akár véget is érhetne mai posztunk, ahogyan véget is fog, ezzel a két szóval, valamikor, több ezer karakterrel később. Valójában - ha egy szerencsésebb, kevésbé korrupt és gazdagabb, saját tulajdonukkal jobban törődő emberekkel teli országban játszódik a történet -…..