Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Modex

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hétvégén a tévék kicsit jobban az ember kedvében járnak, no meg sporteseményből is több van, így az ajánló dolga is lényegesen egyszerűbb. A sport1-en 18:00-tól láthatjuk a Magyarország-Németország férfi kézilabdamérkőzést, amire ne tessék legyinteni, hogy "csak egy…..
Még szerencse, hogy Vágó István a Reggeliben bejelentette, hogy ezentúl nagyon nehéz lesz bekerülni a Legyen Ön is milliomosba, mert a műveltségi vetélkedőben ezúttal szinte leküzdhetetlen akadályok elé állítják a játékosokat: négy rossz megoldás közül kell kiválasztani azt…..
A két ünnep között töményen nyomják a kertévék azt a gagyit, amit normál időszakban egy picivel hígabban. De nem baj, senkise mondta, hogy a tévézés az egyetlen szórakozás. Ilyenkor például remekül el lehet ütni az időt az ajándékok visszacserélgetésével. Egy számmal…..
Eszünkbe nem jutott volna, hogy Cseh Tamást ilyen jól is fel lehet dolgozni, az meg még kevésbé, hogy pont Varga Miklósnak sikerülne a dolog. Ez az izé a nyolcvanas évekből mégis remek, hiszen a fergeteges videó és a bolondos szintifutamok elveszik az eredeti dal élét, és…..
Modex 2006.12.19 14:49:57
www.imdb.com/title/tt0093577/
Moziklip. Érdemes megnézni. Kacsamajom legjobb.
Az m1 a szokásos műsorokkal kecsegtet (Kékfény, Az este, Bestseller), de 23:00-tól a Kultúrházban a Second Life-ról is lesz szó, amibe ugye anyánk, az index is beköltözött, mi meg jól elmentünk a medencéhez, de most ott állunk pucéron, mert levetkőzni még ment, felöltözködni…..
Modex 2006.12.11 16:49:40
Modex 2006.12.12 20:33:07
Szójer nagyobb geci, mint gondolnánk, 600.000 dollárra nyúl le egy egészen helyes kis barna nőcskét a külvilágban, flessbekk formájában, míg a szigeten a sötét Jedi külsőt felvevő, sértett Csárlsz segítségével a táborlakók összes fegyverét magáévá teszi, mondom,…..
Modex 2006.12.10 01:04:30
Ami a moziban a kutya-gyerek kombó, az a tévésorozatokban a jócsaj. Több változata is ismert. Ha van egy szerep, ami nem annyira lényeges, tegyük fel, hogy a főszereplő barátjának az unokatesója, aki mondjuk részenként 2 percet kap, akkor ide nem igazán a színészi kvalitásai…..
Úgynevezett interaktív képregénnyel akarja jobb belátársa téríteni a gátlástalanul töltögető és másolgató középiskolásokat az Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közcélú Alapítvány (ASVA) és a ProArt Szövetség a Szerzői Jogokért, a Sulinettel karöltve. Itt…..
Modex 2006.09.08 09:32:06
Eördögh és T. Szinger András!

Talán nem foglamaztam kellő pontossággal, amikor azt irtam, hogy AJ tagja. Máshogy kérdezve: kihagyhatom-e az AJ-t a lemezem kiadásából? (A válasz: NEM.)

Szinger András ezt irta egy állításra válaszként, amely állítás első fele igaz, a második nem:

"
„Ráadásul egy zenész, ha nem akarja akkoris hozzájuk kell fordulnia, kötelező, hogy ők védjék a jogait.”

Ez megint nem igaz, pl. koncertre, internetre 2004. májusától ki lehet lépni az Artisjusból, ha úgy ítéled meg, hogy magad hatékonyabban jogosítanád a saját műveid nyilvános elhangzását vagy online felhasználását.
"

Ehhez képest a honalpon a következő olvasható:
www.artisjus.hu/felhasznaloknak/hangfelvetel.html#01
Fontos változás!

Valamennyi Magyarországon kiadott hanghordozóra kötelezően alkalmazandó a felhasználási engedély meglétét, a jogdíjfizetést, ill. regisztrációt igazoló ARTISJUS védjegyét hordozó hologramos címke használata 2004. január 1-től. A címkéket ingyen bocsátja az ARTISJUS a felhasználók rendelkezésére!

Magyarán nekem, ha lemezt adok ki, akkor tejelnem KELL az AJ-nak. Azaz, ha nem akarok, akkor is hozzájuk kell fordulnom.
Nem kerülhetem meg őket. Örülök, hogy 2004 májustól megvan az a lehetőség, hogy ezekután a koncert és az internetes dolgokat másra bízhatom, de ha úgyis fizetek vagy a kiadóm fizet az AJ-nak a kiadásért, akkor hülye lennék a fizetésért cserébe a szolgaltatást (azaz a jogvédelmet) elhagyni, főleg, hogy nincs igazi alternatíva.
Szóval pl. abban az esetben, ha nem az AJ védi a jogaimat (legalabb is részben), akkor miért is fizessek a ugyanannyit a matricáért, mintha teljes egészében ők védenék a jogaimat?

Itt olvasható, hogy miért mennyit kell fizetni:
www.artisjus.hu/opencms/export/artisjus/felhasznaloknak/aktualis_jogdijkozlemeny_M.html

Érdemes kalkulálni, és elgondolkodni a fentiek tekintetében a korrektség fogalmáról, főleg azok felé, akik ugyan nem egyesületi tagok, de mégis az AJ-szal KELL kapcsolatba kerülniük, hiszen másképp nem jelenhet meg lemezük pl.

Modex 2006.09.08 11:08:17
Látom, hogy értelmetlen szófacsarásba kezd fulladni az egész dolog, de azért hátha ki tudom magam érthetően és jogászi szempontból is kellően percízen (jelentsen ez bármit is, nekem laikusnak) fejezni mi is a problémám:
- Ha az AJ jogvédelme alól részben ki lehet lépni (internet, nyilvános előadás), akkor miért kell mégis ugyanannyit fizetni a lemezkiadásnál, ha én kilépek?
Mert értem én, hogy ingyenes a jogi segítség, de mégis csak az AJ-ban dolgozó jogászok fizetése a jogdíjakból lecsípett százalékból jön össze. Ha én nem kérem ezesetben ezt a jogi segítséget, akkor miért kell ugyanannyit fizetnem, vagy miért nem kapok mondjuk több pénzt? (Ez inkább elvi kérdés, de engem mégis érdekel.)
- Miért kell nekem elfogadnom az AJ jótékony gondoskodását, ha én nem akarom? (Mert ez a törvény?)
- És ha már nincs más választásom, miért nem tudhatom meg részletesen (mint egy részletes telefonszámlánál ugye), hogy egészen pontosan miért annyi pénzt kapok amennyit? Mert persze a levélre rá van írva, hogy ezért meg azért ennyi meg annyi, de pont nekem miért pont annyi?
- Ha én nem akarom, hogy X rádió fizessen a lejátszott dalaim után az AJ-nak, miért nem tehetem meg? Mert mondjuk inkább azt akarom, hogy nekem fizessen megállapodás szerint.
- Összegezve: miért nem vehetem saját kezembe a saját szerzeményeim sorsát, bármiféle jogvédő szervezet közbeiktatása nékül? (Simán lehet, hogy anarchista punk vagyok, és ez nekem fontos ideológiai kérdés :))