Regisztráció Blogot indítok
Adatok
diosjenci

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hétvégén tüntetést szerveznek a rasszista-antiszemita megnyilvánulások és a Horthy-korszak restaurációja ellen. Mi mindenkinek azt javasoljuk, mint ilyenkor mindig, hogy ha egyetért a tüntetéssel, menjen el. Ha pedig nem, akkor ne. De ez a tüntetés most túlmutat magán, sőt…..
(fotó: http://szendreigabor.hu/blog/)Mostanáig nagyon óvatos voltam abban, hogy hogyan minősítsük a hazai közállapotokat, a demokrácia helyzetét, az Orbán-rendszer intézményi berendezkedését. A kormányfő és legszűkebb környezete az elmúlt napokban jelentősen megkönnyítették…..
diosjenci 2012.05.23 16:25:06
@redriot77: Martonyiról lehagytad, h ügynök volt "Magasdi" néven, mintegy 30 évig állt szolgálatban bel- és külföldön egyaránt. Amúgy Plagi bá is, de az ő aktája sajna már nincs meg.
De ügynök volt Boros Imre, Járai Zsiga is, és természetesen Boross Peti (alias "Hóbagoly"), dehát érthető okokból az ő aktája tűnt el először.
Gyurcsány Ferenc plágiumgyanús szakdolgozatával kapcsolatban épeszű és éplelkű embernek nem nagyon lehet más véleménye, mint Schmitt Pál másolt doktori értekezésével kapcsolatban volt. Ha a feltételezést nem tudja hitelt érdemlően megcáfolni a volt miniszterelnök, pontosan…..
ProgBlog Irodalmi zsidózás 2012.05.09 00:34:00
„Én a tökéletesség ostromlásában hiszek – és a jövő mindenképp az enyém!”Richard Attenborough: Tűzszekerek (Harold Abrahams szavai) - 1981 Van abban valami ironikus, hogy párhuzamosan derül ki az egri önkormányzat „büdöszsidózása” és az, hogy a…..
diosjenci 2012.05.09 14:43:35
@Ben Franklin: Na mivan, idióta, beszerezted az antiszemita kiskátét? Gondolom, nem te gyűjtötted ki e jeles szerzők műveiből ezen (egyébként közismert) megszólalásokat. Házi feladat: gyűjts a magyarokkal kapcsolatban egy ugyanilyen listát. Kezdheted a portyázások időszakával.
Hanem más dolog faji alapon gyűlölködni mint vallási (v akármilyen más alapon). És ebben más a huszadik század antiszemita ügyben. Vagyis te mint mai zsidózó, csak egy büdös náci maradsz, ezért kérlek, ne told fel magad Voltaire-hez, hidd el, közöd nincs hozzá.
A címben szereplő Dessewffy akár cserneki és tarkeői Dessewfy Arisztid tábornok is lehetne az aradi tizenhármak közül. Lehetne cserneki és tarkeői Dessewffy Aurél akadémikus is, a konzervatív Fontolva Haladók pártjának alapítója. Lehetne, de nem az. Ez itten most inkább a Tibor…..
diosjenci 2012.05.09 12:21:12
@ipartelep: Pontosan. Az álfüggetlenség teljesen cinikus köntösben jelenik meg pl. a totálisan kritikátlan magyar "politológusok" között. Persze az egész magyar újságirás igy működik, mintha tartalomtól függetlenül egyenlő mércével lehetne mérni "mindkét oldalt", de e cinizmus zászlóshajója mégis csak az index.
A politológusokról:
www.szuveren.hu/tarsadalom/kis-magyar-politologia-avagy-a-kritika-halala
Hétfőtől Giró-Szász András az új kormányszóvivő. A pozíció önmagában nem indokolná a blog figyelmét, ám most több ok miatt is kivételt teszek. Egyrészt nekem mindig érdekes, ha egy kolléga lép be a politika világába, a korábbi átigazolásoknál is foglalkoztattak a…..
Csak az nem veszi észre, hogy mi zajlik éppen, aki nem akarja, vagy akinek hivatalból nem szabad – mondta a minap találóan egy ismerősöm. Hogy mire gondolt? Arra, hogy a közéleti csalódottságnak, kiábrándultságnak és közönynek a szintje kritikus pontra ért. A korábbi szobrok…..
Az Origo által szépen feldolgozott WikiLeaks anyagban van egy kifejezetten érdekes, a kávéházi sztorizáson messze túlmutató mondat. Orbán Viktor az amerikai nagykövetség munkatársaival folytatott beszélgetés során pártja egyik vezető politikusának hibájaként rótta fel, hogy…..
Rendkívül fontos lenne, ha Magyarországnak sikerülne magát a roma integráció élharcosaként asszociáltatnia, és persze azzá is válnia. (Fotó: fidesz.hu) Tegnap az EU roma integrációs stratégiáját megvitató konferencia nyitóülésén Orbán Viktor arról beszélt, hogy a jövő…..
törökgáborelemez 355. Na dnye 2011.04.28 21:02:00
Ma pontosan hét darab levelet kaptam, amelyben – különböző stílusban – arra szólítanak fel a kedves olvasók, hogy fejezzem be a gyáva hallgatást, és írjak végre valamit a gyöngyöspatai eseményekről. Tényleg tudatosan nem akartam írni az ügyről, de más okból: a…..
diosjenci 2011.05.01 00:52:57
@panelburzsuj: Milyen arnyalatra gondolsz? "Liberalis"? Korantsem egyszinu ez a dolog. Inkabb olvasd figyelmesen a cikket, eloiteletek nelkul...
Amugy a szuveren.hu-n ertelmes es informativ cikkeket is talalhatsz a ciganysagrol. A legnagyobb baj: senkinek fogalma sincs semmirol, mikozben mindenki dumal, hogy "de o tapasztalatbol tudja", es masokat vadol azzal, hogy nincs tapasztalata. Nos, ezek az allitolagos tapasztalatok rendkivul korlatozottak. Altalaban a helybelieknek fogalmuk sincs a ciganyokrol, akikkel egyuttelnek. Ezt meg en tapasztalom.
diosjenci 2011.05.01 03:50:37
@panelburzsuj: A "gyakorlati haszon" feltetele a gondolkodas. Magyarorszagon nincsenek normalis kozeleti vitak. Mindenki lenyegtelen baromsagokrol szonokol. Marpedig addig nem lehet azonositani a problemakat. A magyar sajto annyira ocska es szinvonaltalan, annyira lusta es nemtorodom, hogy kizarolag dezinformaciokkal szolgal, vagy teljesen a feluleten mozog. Ugyanigy a "velemenyiranyitok". Es ez egy ilyen kommentkulturat honosit meg, mint amely itt is lathato. Ez egy alnyilvanossag. Amig nincsen igazi, addig hiaba minden. Addig barki barmit papolhat, ebben a kulturaban minden velemeny ugyanugy nem szamit, ugyanolyan sulytalan lesz, ha igazabb, ha hamisabb, mint a tobbi. Ez az igazi tragedia. Nincs meg egy olyan orszag, ahol az emberek ennyire ne ismernek a sajat valosagukat, ahol ennyire keptelenek lennenek gondolkodni es vitatkozni, mint itt.
A ma esti Tétben ismét előkerült az, ami a következő években feltehetően még sokszor téma lesz: meg lehet-e majd változtatni a Fidesz-KDNP által most elfogadni készülő új alkotmányt egy esetleges kormányváltás után. Kétharmadot kell hozzá szerezni – mondta rezignáltan…..
Ahogy ígértem, a Képviselő lettem és a Beszédet mondtam epizódokkal elindult „alulnézeti” sorozatot folytatom, és időnként beszámolok arról, hogy milyen tapasztalatokat szereztem a helyi közéletben. Most azért jelentkezem, mert képviselői működésem kritikus…..
Komolyan szerettem volna írni a mai parlamenti napirend előtti vitáról, de végighallgatva a felszólalásokat, be kellett látnom, hogy időnként beszédesebb a hallgatás. Hogy azonban a kedves olvasók ne maradjanak új bejegyzés nélkül, fellapoztam a négy évvel ezelőtti parlamenti…..
Egy politikusi beszéd önmagában, politikai környezetéből kiszakítva általában érdektelen, szinte lényegtelen epizód. Kivételről legfeljebb akkor lehet szó, ha a benne szereplő gondolatok eredetisége, esetleg az előadásmód különlegessége miatt mégis kiemelt jelentőséget kap.…..
diosjenci 2011.02.09 17:38:59
@elendem: Pontosan! A politológnak erre kéne felhívnia a figyelmet. De nem teszi, mert fél. Oké, tegyük fel, csak attól, hogy nem lesz "objektív". Holott pontosan ezért hallgatja el a valóságos folyamatokat és jelentéseket, és így tényleg nem lesz az. Nehogymá' kimondja, hogy milyen ez a kormány! Mert akkor aztán tuti, hogy csak azért mondja, mert a "másik oldal" szekértolója! Így működik ez a logikátlan logika.
szuveren.hu/tarsadalom/kis-magyar-politologia-avagy-a-kritika-halala
Elnézést kérek, de ezt a bejegyzést is azzal kell kezdenem, hogy az olvasók egy részét eltanácsolom: ezúttal azoknak nem ajánlom, akiket egyáltalán nem érdekelnek a szakmai köldöknézések. Olvastam és hallgattam, írtam és beszéltem már sokat erről, s bizony néha azt hittem,…..
diosjenci 2011.02.01 20:44:37
szuveren.hu/tarsadalom/kis-magyar-politologia-avagy-a-kritika-halala
jobb lenne, ha TG a médiapolitológiát illető valódi kérdésekre reflektálna, nem egy fideszes csinovnyik ostoba fejtegetéseire.
Előre szólok: akik minden spekulációt, jövőre vonatkozó találgatást utálnak, véletlenül se olvassák el az alábbi bejegyzést. Az öncélú ködszurkálást én sem szeretem, de miután a politikai elemzőnek (szerencsére) nincs lehetősége a kísérletezésre, időnként a…..
törökgáborelemez 317. Záróra 2011.01.26 09:09:00
Tegnap este az MTV Záróra című műsorának vendége voltam. Veiszer Alinda, aki az egyik legfelkészültebb magyar újságíró, sok olyan dolgot megkérdezett (a politikai elemzésről, az elemzői szerepfelfogásokról, a tanácsadásról, a politikus létről és egyebekről), amikről már…..
Egy korábbi bejegyzésben arra tettem kísérletet, hogy a leegyszerűsítő, primitív állításokon túllépve – amelyek nagyjából az istenkirály versus patásördög antagonizmusban írhatók le – megpróbáljam megérteni Orbán Viktor politikai szerepfelfogását, politikai…..
Harcias – Orbán Viktor strasbourgi fellépése kapcsán ezt a jelzőt olvashattuk talán a legtöbbször a másnapi kommentárokban. Igaza van a Véleményvezér okos írásának: ez a performance elsősorban belpolitikai célokat szolgált, Magyarországra üzent. Ezért, de akár ettől…..