Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szohi

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedden belátogattam abba az általános iskolába, ahonnan négy éve elballagtam. Középiskola első, második osztályában még sűrűn jártam be, azóta nem voltam. Két év alatt sokat változott az iskola, meséltek a tanárok, nem is keveset. Kezdjük azzal, hogy tavaly bezárt az…..
Szohi 2009.02.19 21:38:12
Ez az egész probléma ennél sokkal bonyolultabb. Első összetevője az, hogy romlik a tanárok oktatásának színvonala. Ennek oka hogy az utóbbi években (10-15 év) általában nem azok mentek el tanárnak akik ténylegesen értettek hozzá és élethivatásnak tekintették ezt, hanem azok akik beadták oda is, mert oda úgyis felvesznek. Emiatt nagyon sok tanár került ki aki egyszerűen nem tud tanítani. Nem képes normális elmagyarázni a diáknak az anyagot, az meg nem érti meg és emiatt egy idő után rájön (még ha érdekelné is) hogy a tanárt úgymond felesleges tisztelnie, mert a tanár se érti mit magyaráz nekik. Második összetevő a fiatalok értékrendjének és viselkedésének a megváltozása. Ebben ugyanannyira benne van a szülő, a gyerek (de ezt befolyásolja a tanár, a média majdnem minden). Mert manapság megszokott hogy a gyerekkel kiskorában se játszik a szülő, hanem ott a tv nézzed, megy a Shrek. A gyereknek mindent szabad. Kurvajól élünk, a gyerek kapjon meg mindent, mehessen el este akármeddig. Miért van ennyi fiatal az összes szórakozóhelyen? (14 év alatti pl.) Arról nem is beszélve hogy a fiatalok egy része elhiszi hogy úgy is milyen jól lehet élni ha hülye vagy. Magyarországon mindenki nézi a tévében Maóónikát, meg Győzikét, meg az összes semmirekellő sztárcelebet.

Ismerősünktől (általános iskolai tanár) például már hallottam hogy ő nem ezért ment el tanárnak, ő nem így vállalta ezt a hivatást. Mert igenis a gyerek visszaszól, fenyegetőzik, nem foglalkozik semmivel. A szülő meg segíti.... És ez az egész az általános iskolában kezdődik, mert akit ott megnevelnek annyira hogy tisztelje a tanár (nem, nem kell szeretni-e) akkor az a középiskolában is fogja. De az egész oktatási rendszerben nagyon-nagy gondok vannak.

És végül egy történet:
Volt általános iskolámban (kisváros ~30000 fő) történt meg az eset. Mint utólag kiderült, egy roma származású leány "Extasy" (nem tudom így írják-e) tablettát árult az iskolában, sokan vettek is tőle. A lényeg az, hogy a végén kiderült hogy a roma lány C vitamint adott el az osztálytársainak és mindenkinek 500/db áron, és amikor "elkapták" 120 000 Ft volt a melltartójában elrejtve. Ide jutott a világ.. (tudom kisváros, Bp-en ez manapság elég alap dolog az általános iskolában)
C10 úgy gondolta, segít nyelvtanárjának egyéni vállalkozóvá válnia és nyomtatott neki egy időpontot Ügyfélkapuból. De minek:Nyelvtanárnőm úgy döntött, hogy egyéni vállalkozó lesz. Segítségemet kérte, mert a magyar jogi, büro nyelvet és magát az okos jogrendszert nem…..
... perszehogy az újpesti babptistáknál volt: De tényleg, végignyálaztuk a youtube-ot és sehol semmi említésre méltó hazai csemege szilveszter/újév témában. Linkeljetek Béláim az úrban, különben becsukhatjuk a boltot...