Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Miklós Zsófi

64 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lakásszínházban jártam, és egy nyolc Csehov novella összefűzésére épülő előadást láttam, melynek alcíme: „Férfi mese egy részben”. Találó. Három férfi előadásából rajzolódott ki a hármójukat és történeteiket összefogó motívum: a Nő, akit nevezzünk teszemazt…..
Beharangoznivalóm van némi személyes adalékkal! Ma este 7-kor könyvbemutató lesz az Orczy úton, a Fészek Színházban! Író-rendezőnk elérkezettnek látta az időt, hogy egy szép csokorra való drámáját, szám szerint tíz darabot kézzel fogható formában is a nagyközönség elé…..
Először Olaszországban, egy idilli píneafenyős sziklás-öblös tengerillatú nyaralóvároskában találkoztam a Tájbrék szövegével. Giccses mi? Attila elkészült vele, én azonnal rohantam a legközelebbi wifinyerőhelyhez és felfaltam a drámát. Miután beteltem vele, rögtön…..
A héten blogunk eldugottab bugyraiba merülve, régebbi írásainkból szemezgettem. Pénteki nyalánkságnak ezt szántam. Tessék elolvasni még egyszer!..
A héten blogunk eldugottab bugyraiba merülve, régebbi írásainkból szemezgettem. Egyszercsak megakadt valamin a szemem, és elgondolkoztam. Tessék még egyszer elolvasni!..
A héten blogunk eldugottab bugyraiba merülve, régebbi írásainkból szemezgettem. És találtam egy mozgásszínház-előszelet... Tessék még egyszer elolvasni!..
A héten blogunk eldugottab bugyraiba merülve, régebbi írásainkból szemezgettem. Ján stílusát nem lehet megunni. Tessék elolvasni még egyszer!..
A héten blogunk eldugottab bugyraiba merülve, régebbi írásainkból szemezgettem. Kezdjük is a hetet első lényeges blogbejegyzésemmel "evör". Tessék elolvasni még egyszer!..
Elértük az évad végét. Ráadásul ez nem csak egy szimpla "évad vége", hanem egy négy évnyi etap lezárása egyben. Olyan nehéz erről most ünnepélyesség nélkül írni, de azért megpróbálom úgy, hogy ne is legyen suta. Figyelem! Mindent képtelenség leírni (bár gyanítom, lesz…..
A héten olvashattok beszámolót a pénteki Hamlettek kubja 2.0-ról (amin halálra nevettük magunkat), M.Máté is eszmét futtat majd, Attila spoilerez, Tia analizál. És lesz egy szokatlan dobásunk is hamarosan. Egy performansszal állunk majd elő különböző budapesti helyszíneken az…..
Történt még valami a múlt héten: pénteken mozogtunk, majd tovább csiszoltuk a Comment Lájvot, életre keltve néhány jelenetet az előadásokból. Egyre többet tudunk mindkettőről, és ez a tudás ezen a hétvégén csak még jobban elmélyül majd. Bélától megtudtuk, hogy fog…..
Gabriella tizennégyszer - 2014. március 12. Múlt szerdán a forradalmi viharhétvége előtt eljátszottuk Gabriella történetét, aki nagyon megszívta a sztoriban található revolusziónt. Bizony-bizony, hiszen vannak áldozatok: ő is. Meg se kérdőjelezhető ez a tény, hiszen…..
FÉSZEK SZÍNHÁZ | BLOG Harangozó 2014.02.14 08:00:00
Véget ért a hét. De milyen gyorsan... Azért még vasárnap magyarozunk egyet, szóval senki ne felejtse el megvenni a jegyét, nincs is ennél jobb program, ami kizökkent a vasárnap esti melankóliából. Jövő héten pedig Barabás Tamás vezetgeti a blog vezérfonalát, Coen…..
Az utolsó magyar - 2014. február 8. A szombati Az utolsó magyar előadásunk írásra sarkallt. Egy hónapja nem játszottuk, januárban három helyett egy volt, ettől pedig olyan volt, mintha megfeneklettünk volna. De a szombati méltó kilábalás volt a gödörből, minden körülmény…..
Turbulens időszak van színházunk belső ökoszisztémájában. Valami fortyog, készül már egy ideje, de a "látensség" elmúlóban van. A küzdelmek, vívódások az első négy év vége felé elsimulni látszanak, az "érettségink" közeleg, nyáron pedig végleg letisztul, hogy merre…..
Az interjú-sorozat következő alanya Sipos Veronika. Vera. A Jemol türörtermében kezdtünk beszélgetni úgy, hogy a szemünkbe sütött a sugárzó napocska, ami szép lassan le is ment, mire befejeztük az interjút. Meg a röhögést. Gyerekkorodban mit válaszoltál volna…..
2014. január 15. - Gabriella tizennégyszer Micsoda előadás... ismételten ütöttük-vágtuk, húztuk-nyúztuk egymás és a nézők idegeit. Ez alkalommal pedig a legnagyobb szívás nem a tökönlövés-imitáláskor Béla mögött ülő férfi nézőknek, hanem a pisztolykánknak (immár a…..
Az utolsó magyar - 2014. január 10. Múlt pénteken érdekes esténk volt. Az utolsó magyar került terítékre. Jóval korábban bementem, hiszem meginterjúvoltam Verát. Eddig minden teljesen rendben volt, a végtermék pedig hamarosan olvasható lesz. Volt is egy olyan kérdésem, hogy mit…..
A héten sokat lehet olvasni a jövőről. Pontosabban a jövő évadról, tervekről, álmokról, melyek Attila fejében már ott kavarognak, rendeződnek, hogy aztán augusztustól sorban kivándoroljanak onnan, mintha egy kis díszes ajtócska nyílna ki valahol a homloka közepe táján, amin…..
A Fészek Színház Orczy úti "bázisában" (az idézőjelekhez kéretik elképzelni, ahogy négy ujjal a levegőbe rajzolom őket) az a jó, hogy egy nagyon otthonos tereppé vált a társulat számára. Sőt, ez nem is csak egy belső, exkluzív dolog, hiszen a vendégeink, nézőink is…..
FÉSZEK SZÍNHÁZ | BLOG 7vége 2013.11.27 08:00:00
Már csak néhány nap van hátra az új bemutatónk premierjéig... Rövid volt a próbafolyamat, amit egy hosszú hétvégével zártunk. Heti blogszerkesztőnk arra kért, erről írjak. Tehát. Általában a bentalvásos próbák egy ütemtervvel indulnak. Ezt vagy sikerül teljesíteni a…..
Miklós Zsófi 2013.11.28 12:14:55
2013. november 24. - Az utolsó magyar Tegnap volt az a bizonyos első, amit a társulat ezúttal nem szereplő részének mutattunk meg. Szinte gyászbeszéd kívánkozik ki belőlem, annyira letört/lesújtott/földbedöngölt (lehet választani, én nem tudok), mikor délután kijöttünk a…..
2013. november 20. - Gabriella tizennégyszer A tegnapi Gabriella szokás szerint odab@?#ott. Oda tettük, ahova kellett. Pedig mennyire enerváltan és álmosan kezdtünk neki a délutáni szövegezésnek (főleg Béla és én – ki nemalvás, ki a földbedöngölő időjárás miatt). A…..
Ismét eljött hát vasárnapra a hétfő, éjre a reggel, próbára a munkabemutató, ami vasárnapra esik, hogy aztán a naptár ismét átforduljon egy új hétfőbe, a körforgás újrakezdődjön, ismeretlen történésekkel lepve meg minket hétről hétre. Az előző mondat közepe táján…..
Nézzük csak mi a helyzet. A második felvonás vége még kissé lapos, esetlen, szövegtudás nélkül leledzik. Szoktam mondani hasonló helyzetekben, hogy lejjebb nem esik. Most mondjuk éppen kicsit zavar, hogy a legtöbb próbafolyamat során menetrendszerűen eljön az a nyüvedék…..