Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cziczó Attila

205 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tényleg! Hogy ez mennyire jó, s mennyire rossz, most elmondom. Lelövöm a poént: inkább jó! De nézzük először a másik oldalt! Rossz, mert a barátaimmal, családommal kevesebb idő jut önfeledtkedni. (Így kell írni?) Hiszen a színházi emberek dolgos napszakjai az esték és…..
Nagy ellentmondásba keveredtem magammal. Elmondom. A közhangulat tehet róla... Khm... A társadalom... Uhm... A kormány felelős... Huuuu... A kritikus direkt nem akarta megérteni... Jajjajjaj... Na, az van, hogy egyre gyakrabban beszélek, teszek, lépek valami/valaki ellen. Én…..
Egy meglehetősen súlytalanná lett színházi szaklap írt a közelmúltban egy jópofának szánt szösszenetet a legundokabb nézőket kivesézve. Ami tény az tény: tényleg vannak elviselhetetlen színházba járók - miközben azt is illik megemlíteni, hogy a nagyon nagy többség azért…..
Csak az érdekesség kedvéért elmesélem a múlt péntekemet. 2015. november 20., íme... 6.45. Ármin helyett Dani ébreszt, mert kosáredzése van reggel, így mindenkinek jelzi, mennyire friss. Szemeim lassan nyílnak, szerencsére kávém már előkészítve - by czarmin -, egy falat…..
Az Ember szeret bölcs lenni. A Bölcs pedig szeret ember lenni. Okoskodok egy kicsit. Elmondom, mire figyelj, édes fiam, ha színházi rendezőnek esz a fene! Mindenekelőtt tisztában kell lenned azzal, hogy alkalmas vagy a pályára. (Tehetséges, intelligens, különleges ésatöbbi…..
A hét főbűnre építve írok éppen egy tragikomédiát. Igen: tragiKOMÉDIA! Röhögcséges történet(ek). És bumm, már megint a magyarokról írok. De nem ezekről, hanem azokról. (Mindenki ossza be magának!) De milyen a magyar? a kép illusztráció | fotó: index.hu Erre keresem a…..
Ott tartottam, hogy a rendezési "módszerem" ötös alappillére a bizalom, a tempó, az önfejűség, a hit, s a meglepetés/meglepődés. Gavalléros lendülettel átsiklottam azért két fontos összetevőn, hiszen ezek nélkül aztán tényleg sohasincs Cziczó-rendezés: a kétségeim, s…..
Mióta emberképű lettem a rövidhajammal, egyre többször hallom, hogy na végre, igazi rendező fejed lett, öreg! Na ne már, hogy ilyen egy rendező fej! (Grotovski, Ascher, Ljubimov? Peter Brook esetleg...) Amúgy van ilyen fej? És mi az, hogy igazi rendező? A fej kevésbé érdekes…..
11 évesen megszerettem a Beatlest. John Lennon akartam lenni. Gitáros. Apám kölcsönadott egy fiatal tanárnak egy mobil villanyórát, aki fizetségként gitározni tanított. Így lett egy zenekarunk Dugóval, Hacsival, s Tanbával. Középiskolában Dugó osztálytársa lett Balu, aki…..
Azt terveztem, hogy hétfőnként magamról írok, arról, ahogy én látom, szeretem, elképzelem a színháza(ma)t. Most úgy esett, hogy belelestem egy másik ember "kínszenvedésébe", s elgondolkodtam a hogyanokról. Forrás: www.kecskemetikatona.hu Kecskeméten láttam Bezerédi Zoli…..
Elindult az évad. Pakoljuk a díszleteket, jönnek a nézők, színpadon a színészek, taps, aztán jön a legeslegjobb dolog a színházban: az előadások utáni beszélgetések! A péntek esti/éjszakai különösen jól sikerült, sokan maradtunk, sokáig dumálgattunk. A leggyakrabban…..
Szombaton mutattuk be Iza és Krisztián c. monodrámámat, Andai Kati lehengerlő játékával. Nem véletlen, hiszen ez az Ő előadása. Van egy kedvenc mondatfűzérem a szövegben: "[...] Van, amikor jónak tartom. Jónak…! Ó, anyám, micsoda egyszerű, de végtelenül felfoghatatlan szó.…..
Nagyon vártuk ezt a napot! Április 8., az első szabad választás 25 éves évfordulója... Mert akár hiszitek, akár nem, a Tájbrék igazából nem is egy család története, hahahaha! Nos. Szakmai estre készültünk, ám végül nem velük lett tele a nézőtér, bár hárman ott voltak:…..
...megaszongya: öt éve már, hogy egy angyal szállt el közöttünk! De van jobb is: félévtizede, hogy bimbózni kezdett a kultúra szellemtüze a Jemol hamuáztatta terében. S lehetne még fokozni. Pedig öt éve kezdődött tényleg, s ez a lényeg. (A rím is megvan, haha.) Miklós…..
Szeressük az amerikaiakat, a norvégokat, oroszokat, kínaiakat, izlandiakat, az arabokat, zsidókat, keresztényeket, jediket, a liberálisokat, a konzervatívokat, a feketéket, fehéreket, kékeket, zöldeket, a Galaxis őrzőit, a drámák szerzőit, a színpadok színészeit, a fodrászokat,…..
"Pontosabban: az ügy ezért annyi, hogy néhány senkiházi netkukac, aki magát valamiért újságírónak képzeli, hergel valódi újságírók ellen." (Stumpf András, Facebook)         A szegény ember Bayer Zsoltja azon dühödött fel, hogy Szily Laci somolygott egyet, amikor a…..
Cziczó Attila 2014.12.07 21:19:25
A zapukám magas férfi És minden reggel felkel És megiszik egy kávét (Cukorral, mert úgy kell.) A zapukám cigizik De vörösbort nem iszik Én sem fogok inni (Jó még ebben hinni.) A zapukám tanbácsi A zegyetem lepacsizta És ismeri az Adiendrét (Aki nem is focista.) A zapukám…..
Annyit mondok a legelején: mosogatógéppel mosogattunk. (Igen, jogos a kacagás!) Nem ez volt a módi az elmúlt tizenkét évben... Alkotótábort tartottunk Zamárdiban, aminek apropója készülő előadásunk, a Tájbrék. Igen. De annyira lusták voltunk + kényelmesek, hogy csak…..
FÉSZEK SZÍNHÁZ | BLOG E mese 2014.08.01 08:00:00
Közelg az idei alkotótábor, ami azt is jelenti, hogy a "klasszikus cziczótáborok" sorozata nem folytatódik. Emlék azért maradt bőven. Miklós Máté lírai énje bújt elő a tavalyi nyárban. Tessék elolvasni még egyszer!..
Közelg az idei alkotótábor, ami azt is jelenti, hogy a "klasszikus cziczótáborok" sorozata nem folytatódik. Emlék azért maradt bőven. Bandi négy nyarat töltött Zalamerenyén. S közben felnőtt... Tessék elolvasni még egyszer!..
Közelg az idei alkotótábor, ami azt is jelenti, hogy a "klasszikus cziczótáborok" sorozata nem folytatódik. Emlék azért maradt bőven. Tamásról kiderült, hogy egészen megszerette Zalamerenyét. Tessék elolvasni még egyszer!..
Közelg az idei alkotótábor, ami azt is jelenti, hogy a "klasszikus cziczótáborok" sorozata nem folytatódik. Emlék azért maradt bőven. Dávid 2012-ben az évtized stílusgyakorlatát mutatta be tollhegyről-végről. Tessék elolvasni még egyszer!..
Közelg az idei alkotótábor, ami azt is jelenti, hogy a "klasszikus cziczótáborok" sorozata nem folytatódik. Emlék azért maradt bőven. Tamás 2011-ben arról írt, miért is fontos, ha van a közelben egy balta. Tessék elolvasni még egyszer!..
A héten legolvasottabb írásainkból válogatok. Tia nézői összegzését az index.hu (is) tette népszerűvé. Tessék elolvasni még egyszer!..
A héten legolvasottabb írásainkból válogatok. Volt ám huhuhúúúú, amikor megszólítottam kedves barátainkat! Tessék elolvasni még egyszer!..