Regisztráció Blogot indítok
Adatok
raggafan

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jobbegyenes A wannabe emigráns 2013.09.23 13:07:10
Sajnos szinte mindnyájunknak vannak olyan rokonai, vagy barátai, akik a reménytelennek ítélt hazai gazdasági helyzet miatt nálunk szerencsésebb országokban kénytelenek szerencsét próbálni. Ők, azok, akik akár napi 10-12 órát is güriznek, és zsíros kenyéren élnek, hogy egyszer,…..
raggafan 2013.10.02 22:11:55
Egyetlen ország sem kezelheti gépekként tartozékokként a polgárait. Mégis úgy érzem, talán jobb sorsunk volna. Hisz a gépek vannak olyan mocsok jószágok, hogyha nem tartják karban őket, és nem kapnak áramot/üzemanyagot, nem dolgoznak.
És lám, gazdáik kérdés nélkül megadják nekik, ha el akarják kerülni azt hogy tönkremenjenek. Senkit sem láttam még olyan ostobán bánni egy motorkerékpárral, mint egy embertársával. A motorkerékpárnak nem üvöltenek: "ha nem vagy hajlandó úgy működni ahogy elvárom, nem kapsz több benzint". Ott mindenki megkeresi a hiba okát, és elhárítja. Undorítónak találom azt hogy embereket szapulnak mert: nem hajlandóak az elégtelen és alulfizetett munkalehetőségek mellett, iszonyatosan ellenséges és megosztott környezetben, boldogan és hatékonyan dolgozva, jövedelmük nagy részét súlyos adóforintok formályában átadni olyan elemeknek akik le se szarják öket!

A jelenlegi HATALMAS technikai és morális problémákat hiába is próbálnánk meg politikai és ideológiai eszközökkel megoldani.

TI kik a csúcson ültök! Mit áldoztok fel az ideológiátokért? Mit ér a hitetek ha meghíztok belőle? Mit jelent a politikátok ha pusztán szűk és gazdaságilag erős önjelölt csoportok kiszolgálója?

Megkerülhetetlen tény hogy az országot szétlopták/lopják! Drága mulatság a cirkusz és a kenyéralamizsna ami a szemünk előtt van, amivel megosztanak minket. De összehasonlíthatatlanul drágább az öltönyös rablóbanda amelyik a zavarosban halászik, ideológiára, vallásra,hovatartozásra való tekintet nélkül.

Eltűnt az államvagyon, és eltűntek a horribilis kölcsönök is. Egy részük valóban a csőcselék (hisz a szemükben ez vagyunk) szájának befogására ment el. De a legundorítóbb hogy mindezért azokat a DOLGOZÓ embereket hibáztatják, akik a megérdemelt jussukat követelik (mindegy hogy fizetés, nyugdíj, vagy bármely más formában). És mindezt behajtják rajtuk, KAMATOSTUL.

Ilyen körülmények között túl kevesen képesek TEREMTŐ munkával biztosítani az emberi körülményeket.
A marradéknak 3 lehetősége van:
- elfogadja, és belerokkan lelkileg (esetleg vallásba vagy kábítószerbe menekül)
- eladja a testét lelkét mint bűnözö, vagy prostituált
(ezt elviselni is segít az ideológia és a drog)
- lelép a gúsba (a bizonytalanba, és egyben igéretesbe)

Tény hogy emberileg és szakmailag kevésbé alkalmas emberek is választják a harmadik utat.
Elkeserít, hogy az értékes emberek is kénytelenek ezt az utat válaszatni, egy olyan élet reményében amit megérdemelnek. Elüldözzük őket, és még kilóméterek százaival a hátuk mögött is hallgatniuk kell a mocskolódásunkat?

EBBŐL ELÉG!!!!
A jól végzett munkának meg van az ára, nemcsak anyagi, hanem emberhez méltó munka és szellemi környezet is! Ezt kötelességünk megfizetni! Nem csak a kormánynak és minden munkaadónak, minden egyes munkatársnak, kollégának is!!!

Vannak akik sokkal inkább felelősek a jelenlegi helyzetért. És őszintén remélem megkapják méltó büntetésüket (nem bosszúról van szó, példamutatásról és elrettentésről).

De ha az igazi bűnöst keressük jobb ha a tükörbe nézünk! Ha a félelemre, kabzsiságra és irígységre hallgatunk, mi mást is teremthetnénk? Be kell ismernünk hogy a tetteinkkel, és hallgatásunkkal, bár egyénenként kis mértékben, felelősek vagyunk a dolgok jelen állásáért. Bár ez látszólag csakk csepp a tengerben, mi a tenger ha nem cseppek összessége?

A gyógyító erő mindigis a toleranciában és az összefogásban rejlett. A hasonlóságokra és nem a különbségekre alapozott viselkedésben, kommunikációban tettekben. Az őszinteségben és a becsületben (ami ha másokkal nem is mindig lehetséges, önmagunkkal szemben igen)

Túl sokan hagynak el minket akik igazat szóltak, még a saját érdekük ellenében is, és nem volt esenki aki melléjük állt volna.

Honnan máshonnan ismerhetnénk fel az erkörcsi döntéseket, ha nem a tényben hogy az önérdek ellen szólnak? Vezetővé tettük őket? NEM! Elkergetünk, kigúnyolunk, megalázunk mindenkit aki ezt merészeli tenni. Hazugokat választunk főnöknek és vezetőnek, mert akik igazat szólnak veszélyeztetik a kicsiny egónkat!!!

Megfedek mindenkit aki egymás torkát harapdálja, ideológiákkal és pártokkal dobálózik, pusztán azért hogy neki legyen igaza!!!

Üdvözlöm a tisztelt kivételt!

Egy leendő kivándorló, aki társalgási szinten megtanulta a nyelvet, elsajátított 2 szakmát (Rendszergaza és hálózatépítő valamint hegesztő). Aki tud és szívből akar dolgozni. Aki van olyan szemét hogy megkövetelje a fizetést és a körülményeket a jól végzett munkáért. Aki megköveteli az elvégzendő munkát, és az ehhez szükséges szerszámokat. Aki tapasztalatcélzás céljából elintézett az igazgatóságnál, tanterven kívüli nyári gyakorlatot, és leszervezte külsős cégnél. Aki nem tudott elhelyezkedni az eredeti szakmályában mert nem volt pályakezdőként 2 év releváns tapasztalata.

ÉN EGY EMBERI LÉNY VAGYOK BASSZAMEG! AZ ÉLETEM ÉS A MUNKÁM IGENIS ÉRTÉKES!!!
Az ára pedig minimum annyi jövedelem , amennyiből szűkölködés nélkül képes vagyok családot alapítani, és a leendő gyermekeim felnevelni!
Általában vannak bizonyos sztereotípiák az emberekben a közösségükről vagy nemzetükről, aztán eléggé meglepődnek, ha egy kutatás teljesen más eredményt hoz ki. A magyar társadalom magáról alkotott képmása alapján mi a nyugati kultúrához közel állónak gondoljuk magunkat,…..
Hm, milyen idős? Én úgy tudom, hogy már mindennek a kezdetektől van neve:) Szép a háttérkép, eleve ilyen, vagy meg van szerkesztve?Szia mindenkinekNemrég esett át az öreg vas egy újratelepíésen /off lassan elég idős lessz ahhoz hogy nevet is adjak neki :) /onKíváncsian várom a…..
raggafan 2011.05.26 22:06:50
@raggafan: a fájlt nem bemásolod hanem kicsomagolod na :)
blogtulajtól elnézést kérek elvégre nem erről szól ez a hej
raggafan 2011.05.27 15:55:30
@Millenotti: a .conky mappa benne van az archivumban amit belinkeltem
ja a linux alatt minden . al kezdődő fájl rejtett. ezeket a fájlkezelőben a nézet/rjtett fájlok megjelenítése alatt találod. ha ez valami oknál fogva nem akar működni, ott a ctrl+h billentyűkombó
raggafan 2011.05.27 15:59:46
@Sunsetjoy: ember. ne szomorítsd a szívem. ez az egyik kedvenc oldalam. tudom tudom vagyok ojan kocka hogy az éleim néha megkarcolják a falat, de a szépen kidolgozott, igényes munkafelületet nemcsak a hexaéderek élvezik.
Először is B.U.É.K. mindenkinek! Másodszor bocs, hogy nem úgy alakult az évvégi posztolgatás, ahogy előre gondoltam. Harmadszor pedig új poszt. Tetszik, a jobb oldali infórészleg jól átlátható, információdús, meg minden. De azért egy képpel kevesebb is lehetett volna (azért…..
raggafan 2011.01.22 00:29:09
@Bachterman: Igazából az epéniszem fullvéletlen bennemaradt a configfájlban :D
raggafan 2011.01.22 12:47:24