Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Elsőőőőő!!!

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A rendszeres testmozgás egyik alapfeltétele, hogy ne kelljen sokat utazni az edzés helyszínére. Komoly hátráltató tényező lehet, ha tovább tart eljutni a pályára, mint amennyi időt ott fogunk tölteni. Amikor elkezdtem a futást, az első edzéstervem rövidebb edzéseit a környező…..
           Úgy gondolom, hogy az Örülünk Vincent? blog lehetne a választási vereségért a felelős. Nem mondom, hogy olcsón lehetnénk felelősök, de a minőségi felelősségvállalást meg kell fizetni.           Volt egy világos üzenet, és az miattunk nem "ment át". Ment…..
Elsőőőőő!!! 2014.04.07 20:57:09
@nandras01: Én régebben az indexet olvastam. Nem volt csúcsszuper, de egy alapnak elment. Most, hogy megdizájnolták, egyszerűen nem találom rajta a híreket. Biztos én vagyok béna...
Elsőőőőő!!! 2014.04.07 22:00:03
@nandras01: Ebben teljesen igazad van, én is érzem.
Csak nekem most az új dizájn a legfájóbb, mert már ha akarnám sem tudom olvasni, mert gyakorlatilag nem találok rajta semmit.
Mindegy, ha tud valaki egy hiteles és színvonalas hírportált, az nyugodtan szóljon.
33 évvel ezelőtt ezen a napon élte legmélyebb válságát Európa egyik fiatal demokráciája. Alig több, mint öt éve halt meg, közel negyven évnyi uralkodás után Spanyolország Caudillója. XIII. Alfonz király emigrált a polgárháborútól sújtott országból. Franco diktátor az…..
Elsőőőőő!!! 2014.02.23 21:47:48
@labrys: Hú, mit kapsz, ha ez tényleg így lesz! :)))
Internetet lehet rekeszteni a világ legnagyobb dolgaival, melyek általában semmire sem jók, csak arra, hogy lefényképezzék őket és aztán az emberek küldözgessék egymásnak azt az idők végezetéig. Na most ez a Barbarian Group nevű NY-i cég új dizájnasztala nem ilyen. Ugyanis…..
Elsőőőőő!!! 2014.02.16 12:16:24
@fda: Ezesetben viszont nem egy asztal. Akkor ha mi az irodában egymás mellé tesszük az összes asztalt, hogy egyetlen hosszú, kacskaringós csíkot alkossanak, akkor az már világrekord? Ez komolytalan.
Miközben az olimpián mindenféle sporteseményekkel bajlódnak, a köztévé Valentin-napozik, egy élőben (erre bezzeg van élő műsoridő) celebrált katonai vagy tengerész esküvővel. Fél 12 körül, pénteken, csak hogy ez is meglegyen az utókornak.  És eleve, milyen már, hogy a…..
Naiv csuklótöröttel végigturnéztatták fél Budapestet, mire kiderült, hogy nem is kell műteni: Fiam (14+) Csepelen tegnap korcsolyázás közben eltőrte csuklónál a kezét, egyik csont kimozdult. Irány a Tóth Ilona Szakorvosi Rendelő, sebészet. Az orvos közli, ott csak…..
Elsőőőőő!!! 2014.02.13 21:05:40
@sztahanovista Szőkenő Szarvas: Nagyapám kétágyas szobában volt, a szobatársa egyik éjjel váratlanul meghalt. Másnap délután, jött a szobatárshoz a család látogatni. Látják, hogy üres az ágy, kérdezik nagyapámat, hol a beteg? Erre ő: "Hát az éjjel meghalt"
Kisebb sokkot kapott a család.
Naiv ügyfél szerint nem érdemes lakásbiztosítással együtt családi balesetbiztosítást kötni az Allianznál. A honlapjuk szerint a legalapabb csomagban is 200 ezer forintos keret található, amihez képest elég fura, hogy combnyaktörésre 500 forintot fizetett: Allianz Biztosító…..
Elsőőőőő!!! 2013.04.04 12:55:11
@chloe queen: @racrac: Én rájöttem. Kicsit fura a szórend, ezért nem érthető elsőre (meg másodjára sem).
Nem azt írta racrac, hogy már 18 éve, hogy nincs Allianz Mo-on, hanem hogy még nincs 18 éve, hogy itt az Allianz. Mert a poszter azt írta, hogy 18 éve fizetnek ennek. Pedig nem ennek, hanem a Hungáriának fizettek eleinte. Más kérdés, hogy nyilván jogelőd-jogutód.

Szóval rossz a szórend, mert így elsőre nem azt érti rajta az olvasó, amit az író gondolt.
Naiv ügyfél boldogan suhant kedvenc parfümériájába annak jubileumi fennállásának ünneplésére kiadott, havi bontású kuponfüzettel, ahol kiderült, hogy minden kuponos termék épp egy hónapig akciós, ezért egyikre sem érvényes soha az extra kedvezmény. A Müller üzletvezetője…..
Elsőőőőő!!! 2013.04.03 16:26:53
@Jani haverja: @ColT:
Ez alapvetően így van, de nem mindegy, hogy ha szükségem van egy termékre, akkor melyikat veszem.
Ha pl arckrémből 2000 Ft az a lélektani határ, amíg hajlandó vagyok elmenni, akkor bizony érdekel, hogy ezért az összegért a normál kétezres krémet kapom, vagy esetleg az eredetileg 4ezres krémet egy 50%-os kuponnal olcsósítva. Mert így pl hajlandó vagyok kipróbálni a drágábbat is. Egyébként erről (is) szólnának ezek az akciók: olcsóbban próbáld ki az újat.
Elsőőőőő!!! 2013.04.03 16:37:40
@ColT: Nem biztos. Ha nem kell azonnal, akkor várok, hátha lejjebb megy az ára.
Én pl tusfürdőt, fogkrémet, wcpapírt, pzs-t stb úgy veszek, hogy amikor olcsó, akkor veszek kettőt-hármat-négyet. Aztán mikor fogyóban, akkor elkezdem figyelni és ha akciós lesz, megint veszek kettőt-hármat-négyet. (Most is van 2 tusfürdő és 3 fogkrém tartlaékban otthon) Ha nincs akciós és elfogy, akkor veszek normál áron egyet. De ilyen ritkán van.
László értetlenül áll a Vodafone 43 ezer forintos követelése előtt, minthogy a Telenor ügyfele: Megdöbbenéssel vegyes értetlenkedéssel olvastam a 2004-ben megszűnt lakcímemre, amely édesanyám címe kézbesített "perlés előtti utolsó felszólítás" tárgyú levelüket. Ami…..
Elsőőőőő!!! 2013.04.03 14:19:14
@igi1: Öregem, ha te tapasztalatból beszélsz, akkor olyan csodálatos családod van, hogy ihajj.

Viszont: a szabályos meghatalmazás nem bianko szokott lenni. Kb úgy néz ki, hogy
Alulírott Gipsz Jakab (azonosító adatok) meghatalmazom Tank Arankát (azaonosító adatok), hogy x ügyben helyettem és nevemben eljárjon/képviseljen stb.

Precízebb és paranoiásabb júzereknél az ügy kimenetele szempontjából fontos képviselendő álláspont is pontosan rögzítésre kerül. Pl ezt és ezt megszavazza stb.

A szolgáltató cégek pedig sokszor előregyártott meghatalmazó formanyomtatványt adnak, hogy a lényegi pontok nehogy kifelejtődjenek a júzer rutintalansága miatt.
Elsőőőőő!!! 2013.04.03 16:32:24
@igi1:
hogy utàlom az olyan faszokat, akik úgy kötnek bele másba, hogy sehogy

legalább írná le, ezer meg ezér hülyeséget beszélsz, mer úgy van, ahogy pont és pont
Köztudott, hogy semmilyen parkolóautomatában nem lehet megbízhatóan 200 forintossal fizetni. Néha elfogadja, általában nem. A helyzet a 200 forintos megjelenése óta nem javult, úgyhogy aki még mindig nem tud telefonnal parkolni, az megjárja. Mókás viszont, hogy az I. kerület…..
Naiv ügyfél táskáját kiemelték a bevásárlókocsijából a siófoki Tescóban, de a biztonsági őrök csak kiröhögték, hogy a kamerák a termékeket védik, rajta nem fognak segíteni. 2012.07.28.-át írunk. Bemegyek a siófoki TESCO-ba. Az irattáskámat egy percre letettem a…..
Elsőőőőő!!! 2012.08.03 15:43:42
@igazságos: "sárga raiffeisenes dombornyomott visa"

És szerinted ebből melyik jelenti azt, hogy ez hitelkártya? A "sárga"?

Ha nem lehet vele "mínuszba menni", nem kértél hozzá hitelkeretet és nem akarsz később fizetni, mint ahogy vásárolsz, akkor mi az úristenért lenne az hitelkártya???

Sima mezei debit (betéti) kártyád van. Amennyi pénz van a kártyához kapcsolt számládon, annyit költhetsz.

A hitelkártya pont arról szól, hogy nem a saját pénzedet költöd, hanem kapsz egy keretet a banktól és azt költheted. Csak bizonyos szabályok szerint vissza is kell tölteni időnként.
Naiv ügyfélnek márciusban átvették 150 ezer forintos foglalóját, aztán azóta se ablak, se pénz.Naiv ügyfél nem túl jó állapotú lakásában elérkezett az ablakcsere ideje. Mikor a pénz összegyűlt és megvoltak az árajánlatok, Naiv ügyfél kiválasztotta Sz. Józsefet…..
Elsőőőőő!!! 2011.10.12 19:48:40
@atpijkamo: Sokmindent tudnék még említeni, de már felfordul a gyomrom tőle.
Elsőőőőő!!! 2011.10.12 20:02:09
@estrella negra: hirtelen felindulásból küldtem neked egy privit...
Elsőőőőő!!! 2011.10.12 20:19:18
@TrueY: Nem véletlenül volt rendőrségi feljelentés. Úgy tűnik, ez Szegedit nagyon szíven ütötte :)
Csak egy átlagos napnak indult ez is mint a többi, mint minden reggel negyed nyolckor felkelek...by Alvin és a MókusokFelszállok a 120-as buszra, üdvözlöm az ismerős arcokat, aztán várok hogy elinduljunk.Minden rendben is ment egészen a Gyöngyösi utcai kereszteződésig. Gurul át a…..
Elsőőőőő!!! 2011.09.08 21:25:49
@Roy: Ilyen velünk is történt. Megállt előttünk egy autó a pirosnál. Megálltunk mögötte. Némi várakozás után hirtelen belénk tolatott. Majd közölte, hogy ő tolatás előtt belenézett a tükörbe és mi nem voltunk ott. Valahogy váratlanul mögé teleportáltunk. Ergo mi vagyunk a hibásak.
Arra a kérdésre, hogy mégis mi a túróért akart visszatolatni, amikor egy halom autó áll mögötte, nem tudott válaszolni (ráadásul osztottpályás út, sehova nem tudott volna menni onnan)

És ez egy férfi volt.
  2001 ősze óta mérik a hatodikos, a nyolcadikos és a tizedik osztályos tanulók szövegértési és matematikai képességeit. A mérésben alkalmazott feladatok nem a Nemzeti Alaptanterv, a kerettantervek, illetve az azokhoz fejlesztett tankönyvek által közvetített…..
Elsőőőőő!!! 2011.09.08 21:09:32
@zoxó: Nincs vele problémám. De valahol nagyon vicces, hogy egy mellékes félmondatot képes vagy kijavítani, miközben tök egyértelmű, hogy a posztoló nem a felmérés pontos időpontját kívánta meghatározni, csak írt valamit. Ami a sztori szempontjából teljességgel lényegtelen. Csak arra kívánt rávilágítani, hogy nem egy tanulós vizsgáról van szó.

Ez nagyon jól mutatja, mennyire szarul áll az ország szövegértésből...
Elsőőőőő!!! 2011.09.08 21:10:24
@Elsőőőőő!!!: upsz, ez egy másik nick. de végülis mindegy, Mylady voltam...
Andrisnak kezd lebomlani az egyéves szemüvege, amire a Vision Express azt mondja, hogy régi modell, már nincs hozzá csavar (!), más boltokban meg nem akarnak hozzáérni a kerethez, nehogy magától elpusztuljon a maradék:Körülbelül 1 éve vettem a Vision Expressben egy szemüveget, sőt…..
Sisca teljesen ledöbbent, hogy az automatikus korlátozás mellett valódi emberek is foglalkoznak a késve fizető ügyfelekkel. Ezek a misztikus emberek méltányossági alapon még a visszakapcsolási díjat is elengedik, ha a postán lassan átcsorgó csekk miatt történt a fenyítés:Már…..
Elsőőőőő!!! 2011.07.20 12:22:56
@Gastroger: Szerintem (és sokak szerint) a fizetési hajlandóság (része a fegyelmezettség is) legalább akkora elvárás, mint a fizetőképesség.
Sőt. Tudnillik a fizetési hajlandóság hozzáállás kérdése, a fizetőképesség meg sokszor tényleg nem az emberen múlik.

Képzeld el, ha a szolgáltató is lazán kezelné a szolgáltatást. Pl csak minden másnap lenne áram. Mert szerinte belefér, hogy lazán kezeli.
Te vernéd a legnagyobb erővel az asztalt.

Kötöttél egy szerződést, benne vannak a feltételek, határidők stb. Be kell tartani és kész. Nemcsak a jogokat, hanem a kötelezettségeket is.
Elsőőőőő!!! 2011.07.20 12:48:03
@Gastroger: A fizetési fegyelem arról szól, hogy mennyire veszed komolyan a határidőket. Az, hogy milyen határidőt tudsz kierőszakolni a másik félből, az nem fegyelem, hanem erőfölény és az azzal való visszaélés kérdése.
Zsuzsiék lehet jobban jártak volna, ha a tanyájuk áramellátásáért - mint utólag kiderült - felelős főfogyasztóval tartják a kapcsolatot, de legalább megismerkednek vele, úgy talán most egyszerűbb lenne elintézniük, hogy újra legyen áram a háztartásukban. A számukra vadidegen…..
Elsőőőőő!!! 2011.07.19 16:53:53
@atpijkamo: Szomszédokat hiába ellenőrzöd, nem véd meg semmitől. Bármikor lehet (kedvezőtlen) változás.
Egyik kollégám kinézett egy lakást egy tiszta, rendezett, 8 lakásos társasházban. Kellemes környezet, összetartó szomszédok. Mire lezajlott az adásvétel és teljeskörűen felújította a lakást, eltelt több mint másfél év (sokat kellett várni némelyik szakemberre). Időközben az egyik lakó meghalt és beköltözött az örökös: egy nagyhangú, alkoholista, kötekedő balfasz.
A kolléga viszont nem költözött be, maradt a régi lakásban. Mondjuk neki szerencséje volt, alig 1 évet kellett várni, hogy a májrák elpucolja az új szomszédot és ismét nyugodt legyen a terep...
Az online mozijegyvásárlásnak könnyűnek és fájdalommentesnek kéne lennie. Csak akkor csúszhat be hiba, ha elfelejtik levenni a rendszerből a felújítás alatt lévő termeket:Gyermekem rajong Jack Sparrow kapitányért, ezért úgy gondoltam, meglepem egy mozilátogatással.  Ha már…..
Lászlóék nagyobb otthonba szerettek volna költözni, ám egy még nem egészen kész lakásra esett a választásuk, ráadásul elkövették azt a hibát, hogy hittek az ingatlanos "határidőre kész lesz" ígéretének. Asszonnyal béreltük egy kellemes, új építésű,…..
Elsőőőőő!!! 2011.07.14 12:39:26
@Kix: Szerintem el fog jutni perig a dolog, mert a jogbiztonság hiánya miatt kicsit sem egyértelmű, hogy mi lesz a döntés.

Egyébként én most ott tartok, hogy rendeltem ablakcserét. Természetesen nem készült el. Nem határidőre, hanem sok-sok héttel később sem. A "vállalkozó" a foglalót nem hajlandó visszaadni.
Utánanéztem az ürgének, kiderültek érdekes dolgok.
Rendőrséggel, perrel, apehhal, internettel fenyegetésre harsányan kiröhögött. Közölte, hogy esélyem sincs, mert ő bármilyen megállapodásra tud tanút hozni...

Rendőrségen feljelentettem, nem nagyon aktívak.
Apehnál bejelentettem, nem tudok az ügy folytatásáról.
A perrel még várok, de kénytelen leszek belemenni, mert az ürge jelenleg semmilyen megkeresésre nem reagál.

Kicsit tanácstalan vagyok, hogy mit tegyek.
Valószínűleg buktam a pénzt.
Elsőőőőő!!! 2011.07.14 13:39:55
@Kőmíves Kelemen: Köszönöm a minősítést így látatlanban. Bár ha jobban belegondolok, nem engem minősítettél, hanem saját magadat.

@ifrance: Jó ismerős ajánlotta, személyesen. Csak az ő megrendelése és az én megrendelésem között eltelt 4 hónap, ami pont elég volt arra, hogy problémák keletkezzenek a céggel. Mint kiderült, ugyanazon a cégnéven, de tök más személy volt a kapcsolattartó.
A kutatást előre elvégeztem, de mint utólag kiderült, az illető egy olyan cég képviselőjének adta ki magát, amelyik nem tud erről a kapcsolatról.

@Kix: A ráhagyással az a gond, hogy több mint 100 ezer forintról beszélünk.

A netre kirakás már egyszer megvolt, de levettem, mert az ígérte, akkor azonnal visszaadja a foglalót. mivel ez nem történt meg, vissza fogom tenni.
Ezekkel a kuponokkal mindig csak a baj van. Péter 20%-os vasárnapi kedvezményéről az Alleeban található Guru étteremben fizetéskor derült ki, hogy a palacsintára és a bagettszendvicsre vonatkozott. Biztos sokan ismerik az Allee vasárnapot, amikor az Allee bevásárlóközpontban…..
Elsőőőőő!!! 2011.07.11 11:24:40
@The Good Boy: Csak jelezném, nemrég volt szerencsém pár napot egy nagyonnyugati ország fővárosában eltölteni. Érkezéskor vásároltam egy többnapos turistakártyát, ami a helyi bkv mellett egy halom múzeumba is ingyenes belépést biztosít. Az első felhaználási helyen pecsételik és onnantól érvényes annyiszor 24 órára, ahány naposat vesz az ember.
Nos, én a reptérről befelé a buszon használtam először, a sofőr kedvesen köszöntött az országban, pecsételt, majd megállapította, hogy ez így nem látszik és egyszerűen tollal felülírta a pecsétet. Majdnem szívrohamot kaptam, hogy ez a pecsétet-tollal-felülírós módszer most tönkrevágta a harmincezres kártyámat és lelki szemeim előtt vizionáltam, ahogy a helyi bkv-s trollok majd jól kidobnak a meróról (illetve be sem engednek, hajrá beléptetőkapu), ehhez képest egyetlen egyszer sem volt gondom a kártyával, pedig rengeteget használtam. Mindenütt kedvesen mosolyogva köszöntek, egyszer sem néztek csúnyán, amiért valaki felülírta a pecsétet.

Ehhez képest egyszer egyik kolléganőmnek a nagyokos hr-es elírta a bkv bérleten az igazolványszámot (mindig ők ráírták, ne lehessen eladni), és a cég nem volt hajlandó kicserélni jóra. A kolléganőm kapott egy A4-es pecsétes papírt a cégtől, ahol leírták, hogy véletlenül elírtuk, bocs. Ezt kellett 1 hónapig hurcolnia magával és megmutatni minden olyan helyen, ahol feltűnt az orknak, hogy nem a megfelelő számsor van a bérleten...
Elsőőőőő!!! 2011.07.11 11:30:59
@EÖ: "...már csak éppen az üres pultokba nem ülnek be pihenni"

Nemrég: Ferihegy, hajnal 4-5 óra, pultok még nagyrészt zárva, leülni ugye nem nagyon lehet. Mit tesz a leleményes magyar? A zárt pultokhoz tartozó szalagokon ücsörög...de legalább mindenki láthatta, ki hány kiló :D