Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csucsundra

0 bejegyzést írt és 492 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"A köztársaság helyreállításának és megszilárdításának feladata tehát megköveteli a baloldal megújulását is. A baloldali útkeresés megspórolhatatlan: fel kell tárnunk az egymásra rakodó adaptációs kudarcok történetét, és képesnek kell lennünk megmutatni, hogy mit is…..
Csucsundra 2013.12.04 23:51:36
@peetmaster: aha...meg ha ember, utazzon állva a rohadék, terhesen is,mit akar ez leülni az én fizetett helyemre a buszon há' nem? Meg amúgy is.... Nehézsúlyú boxba is be kéne szálljanak, ott nincs súlyhatár....aztán lássuk az egyenjogúságot :) Meg álljon félre az ajtóban,mit képzel ez, ha már ember...nehogy már előreengedjem... :) gratulálok.
Csucsundra 2013.12.04 23:54:12
@peetmaster: Pozitív diszkrimináció megvan? CSak egy recent példa: Roma rendvédelmi szervek felvételije, 200 hely, kitétel a roma származás? Hásze ha ember, akkor mi van? Me' ember,nem?? Mi ez a diszkrimináció. ...? Csak picit nem vagytok tisztában a saját liberális elveitekkel, de annyi baj legyn :)
Ugyancsak felbolygatta a közvéleményt a Teczár Szilárd vs. Doboz ügy. Az Egyenlő Bánásmód Hatóság kimondta, diszkriminatív az a gyakorlat, hogy a nők ingyen mehetnek be egy szórakozóhelyre, míg a férfiaknak fizetniük kell. Sokat elárul, hogy kik háborodtak fel igazán a…..
Már századszorra keseregtem azon, hogy Heller Ágnes miért nyilatkozik olyan gonoszságokat Magyarországról, aztán gondoltam: legjobb lesz, ha írok neki és megkérdezem. Kaptam választ is, ami nem válasz, de legalább egy kommunikációkezdemény. Megkerestem a Facebookon a Heller Ágnes…..
„...s ha urak akartok maradni, szűrjetek a magasban olyan bort, a milyen csak az isteneknek, a királyoknak s a magyar embereknek való. S ezeknek is csak ünnepnapon.” (Eötvös Károly) A rendszerváltozás előtt egy dunántúli faluban dolgoztam. Volt a faluban két fivér – a…..
Csucsundra 2013.11.20 18:10:45
@bbjnick: van valami olyan törvény,miszerint a méreg tárolása magánszemélynek tilos. tehát büntethető vagy,ha sima hobbiból kálium cianidot tartasz otthon kis üvegekben. És állítólag,mikor emberi fogyasztásra alkalmas bor tárolására használt hordóba tette az amúgy minden 3ik háztartásban jelen lévő fagyállót, ami a fagyállós üvegben nem esik a fenti törvény hatálya alá, attól kezdve méreggé vált, és a törvény hatálya alá esett....
Csucsundra 2013.11.20 18:14:22
@Counter: mármint hogy én lennék bérrettegő? retteg a fene....csak csodálkozom kissé...becsületesebb országokban az ilyen dolgok magától értetődőek, és nem ellenem, mint becsületes törvénytisztelő ellen, van a törvény, hanem értem.... És lehet belinkelni a btk-t, attól még nem igazságszolgáltatás, csak jogszolgáltatás. És néha a kettő nem fedi egymást,ugye....
Csucsundra 2013.11.20 18:18:11
@Counter: Ja és a németjuhász, vagy a rotweiler határozottan alkalmas az élet kioltására.... én továbbra sem értem, a 3 méteres kerítés, meg a vigyázz a kutya harap miért nem elég, és utána miért kell azon gondolkodjak, hogy vazze, én leszek a hibás....
Egy kínai webáruház miatt lett hangos az internet, ugyanis hátborzongató amit eladásra kínáltak. Egy élethű gyermek méretű guminőt vagyis inkább gumilányt kínáltak beteg vevőiknek, amit így is hirdettek meg: "gyönyörű fiatal lány, szexjáték férfiaknak". A weboldal, a…..
Csucsundra 2013.11.18 13:02:22
@Alick: ...olyan,mint horgásznak a műlégy? :D
Csucsundra 2013.11.18 13:02:35
@Zuzzant: ne sértegessük az állatokat, ha kérhetem...náluk nem dívik az ilyesmi,csak az EMBEREKnél
Csucsundra 2013.11.18 13:02:49
@A szerelő: ...vagy a farokról a pedofil :)
Teljesen elképesztő, állatias viselkedést tanúsított naiv vendéggel és családjával az Üvegtigris Étterem üzletvezetője, amikor beszóltak neki, hogy miért hajtottak el egy mozgássérült kislányt az üres étteremből, amikor az a vécét kereste. Először rájukcsapta az ajtót,…..
Csucsundra 2013.10.25 18:41:30
@nandras01: ott a pont...épp kérdezni akartam, a havi párezer forint megvan internetre, parizerre meg nincs? :D
Nem éri el utolsó nemzetis rendezésének hatását, de kemény politikai színházat csinál Alföldi a Vígszínházban is. Danton belehal a fülkeforradalomba. Színházi közhely, hogy ha van egy puska a színpadon, az előbb-utóbb el fog sülni. Alföldi Róbert Danton…..
Mind a „gyűlöletbeszéd” (hate speech), mind a „gyűlölet-bűncselekmény” (hate crime) körül heves viták dúlnak: van-e dolga a büntetőjognak a megvalósulásuk esetén. Azaz: fenntartható-e a tartalomsemleges szólásszabadság, illetve minősített esetnek számít-e, ha egy…..
Csucsundra 2013.10.05 15:15:52
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: hát ezaz....a baj csak az,hogy a kör tágul, és mindig más akarja megmondani,mi minősül gyűlöletbeszédnek....Olyan ez,mint a teória,miszerint mindenki a pokolra kerül...valamelyik vallás szerint :)
Csucsundra 2013.10.05 15:28:39
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: retorikusan...ki mondja meg,mi számít gyűlöletbeszédnek,illetve ki-mi ellen irányuló beszéd számít annak? És miért pont az és annyi számít annak, és miért pont ő mondja meg? Mert ugye elvileg egyenlőség van,meg testvériség. Tanít minket pl egy olyan európa a kollektív bűnösség elítélésére,az egykalapalá-vevés veszélyeire, akit egyáltalán nem zavarnak a benes -dekrétumok megléte egy tagállamán belül. Illetve akik n+1szer álltak hozzá úgy magyarok elleni kulturális-verbális-tettleges atrocitáshoz,hogy "EU konform, vagy belügy"... És ennyi.
Tegnap a holokauszttagadást büntette a törvény. Ma már a kommunizmus bűneit is. Legközelebb a honfoglalás tagadását, vagy a magyarság Kárpát medencére kinyilvánított tulajdonosi jogának a tagadásáért, vagy Isten tagadásért, vagy az Univerzum tágulásának tagadásért.... Ugye de röhejes? De alapvetően mindegyik az... Történelmi , illetve bármilyen tényeket ne kelljen már törvénnyel védeni. Akkor fektessük le azt,hogy aki nem hiszi el,hogy létezik foton, és hogy hullámként is meg részecskeként is viselkedik, azt csukjuk le...pedig csak szimplán tanulatlan, vagy hülye. És ez nagyon sok liberális jogvédőnek is a véleménye,hogy nagy baj van ezzel az egész hozzáállással.
Subba Alaposan dokumentált fail 2013.09.29 11:30:00
A szuperbiztonságos csúzli visszanyal, vigyázz lesz benne vér! ..
Csucsundra 2013.09.29 22:29:21
@User99: :) A "jól dokumentált fail" konkrétan subbáékra értendő, akik egy közepesen szarul megcsinált fake-et jól dokumentáltan valódinak prezentáltak. Az a baj,hogy a lényeg a nézettséggenerálás...és az így is, úgy is meg lett...én hülye meg itt töltöm az időmet :)
Csucsundra 2013.09.29 22:31:00
@Kobra6: ...gratulálok.... pont annyira igaz,mint a többi subbás cucc :D

www.youtube.com/watch?v=bc5HUS8dLN0
1. Kép: Ezzel a képpel nem volt gondja sem a bigott keresztényeknek, sem a Facebooknak. A "Szárnyakat adunk vágyainak" c. postban használtam, és megosztottam a Facebookon.2. Kép: emiatt nyomtak fel a bigott keresztények, és ezért blokkolt a Facebook. Ebben a postban használtam, és ezt…..
Csucsundra 2013.09.18 10:03:21
OFF
Összességében az az érzésem, hogy a T. szerző összekeveri a vallást a kereszténységgel,ill. főképp katolicizmussal, az ateizmust meg a kereszténység de főleg katolicizmus ellenességgel :)
ON
Amúgy tisztelek és szeretek mindenkit... Amit nem tudok megérteni,hogy pl a T. szerző meg a hittársai miért akarják véres szájjal bebizonyítani,hogy az emberiség négyötöde hülye, és csak ők normálisak? Ugye a normalitás fogalma a normákhoz való minél hangsúlyozottabban tartozást, azok szerint megmérve "normálisnak" találtatást jelenti... Ez esetben a norma az,hogy az emberi társadalom, amióta létezik, 99%ban hisz valami felsőbb hatalomban. Lehet,hogy ők a hülyék, de ettől a T. szerző meg a társasága abnormális... csak hogy tisztába legyünk, ki normális, és ki nem.... ezzel alapjáraton nincs semmi baj. Csak amikor ,ismétlem, véres szájjal küzdünk az emberiség többsége ellen, ideológiák mentén, egyrészt semmivel nem vagyunk jobbak a többségnél, másrészt meg, ha elítélem a vallásos hittérítést, ill meggyőzést a maga igzáról, teljesen etikátlan ugyanezt tenni a másik irányból. Ezen kívül meg, ha Mari néninek(nem kommunista, náci, stb tömeggyilkos,nem spanyol inkvizítor, nem keresztes lovag, aki Isten nevében,picit ellentmondásosan, írtja a jónép másik felét) az jó,hogy hisz a mennyországban, Istenben, szent Péter kapusi mivoltában, ésatöbbi, ésatöbbi, és ettől nagyon jól érzi magát, mellesleg becsületben leéli az életét, és békében fog meghalni, a túlvilági szeretet tudatának gondolatával(mert van ilyen ember a földön nagyon sok) , miért zavarja a T. szerzőt és társaságát ez annyira, hogy tűzzelvassal meggyőzné a világot eme hitek negatív mivoltáról?... Hát ennyit erről. Semmivel nem vagytok se jobbak, se okosabbak a világ fennmaradó 99,9 %ánál, ,bármennyire is ezt hiszitek magatokról.
Ja és se ,a szó klasszikus értelmében vett, vallásos nem vagyok, sem (horribile dictu) katolikus.....
Csucsundra 2013.09.18 10:14:25
...és mielőtt a T. szerző azzal fárasztaná a bllentyűzetét,hogy "Nem is igaz, én nem is így teszek, én nem is ostorozok másokat, én normális vitapartner vagyok...stbstb" csak szólok, hogy de...pont ilyen vagy. Az első szóra hülyézel, műveletlenezel, mindenféle normalitást mellőzve(lehet,hogy előtte felhúztak, és azért, de ez még nem mentség), ahogy valaki mást mond,mint amit te elképzelsz.
Amúgy csak szólok, hogy az általad látni vélt objektív valóságod sem létezik úgy, ahogy te látod :) Lévén,hogy a legjobb esetben is, ha az optikai ideged a tényleges valóságot közvetíti az agyadnak, ami ugye alapvetően nem igaz, csomó mindent egyáltalán nem, vagy nem úgy látsz,hallasz érzel, ahogy a valóságban van(et még a te okosaid is bizonyítják :) ) , a tetejében nem is láthatod az épp történő valóságot, csak egy elmúlt pillanatát.... Hallani meg egy még régebbi pillanatát, és a sort lehet folytatni :) Csak hogy egy picit piszkáljalak. Szóval amit te objektív valóságnak hiszel, azt az agyad gyártja le, és fele sem igaz :D
Tudom, keveset tudok, meg buta vagyok. De attól még ezek tények,lévén,hogy amíg a fény eljut a szemedig, már az is idő, és amíg feldolgozod az információt ,az is.... Tehát fizikai lehetetlenség ,hogy az épp megtörténő objektív valóságot észleld a nagyon korlátozott lehetőségeiddel. Folyamatos múltbatekintés ez a dolog.... :)
Na de azért nyugodt lehetsz, hálistennek se te, se én nem fogunk ezen alapvetően változtatni, viszont egész jól lehet vitatkozni abszolút felesleges hülyeségeken a szabad időnkben.... apropó vallás, vagy ateizmus....
Amikor a vallások bűneiről beszélünk a történelem folyamán, akkor gyakran kapjuk vissza azt a reakciót vagy feleletet, amely a kommunizmust vagy a nácizmus bűneit kapcsolja az ateizmushoz. Ami a nácizmust illeti, az, hogy Hitler ateista lett volna, egyszerű tudatlanság és butaság. Ami kérdéses…..
Csucsundra 2013.09.13 19:14:42
@Brendel Mátyás: "vannak ismert ateisták, akik halálukkor is megmaradtak annak. az, hogy te mit képzelegsz erről, nem érv." Ha szerinted egy retorikus kérdés az érv, akkor nem tudom, miért beszélgetnék veled :D
A big bang elméletet meg a hatvanas években egy asztrofizikus kongresszuson, vagy min megszavazták, és pár szavazattal az igenek nyertek...Mint olyan, azt is csak az emberek találták ki,hogy valszeg így lehetett...Most meg ott tartunk, hogy a világegyetem nem is tágul...szóval nem, nem arra gondoltam...hanem mondjuk a magerőre, ami az atomjaidban összetartja az atommag összetevőit,s meg sem tudják magyarázni az ateistáid sem,hogy miért :D de ez csak egy.... Szóval nyugi,van mindent átható rendszer és törvényszerűség...lehet Istennek nevezni, ha úgy esik jól.... És lehet tagadni is,ha úgy, de attól még van. Nyilvánvaló dolgot tagadni meg nettó hülyeség :)
Csucsundra 2013.09.13 21:09:06
@Brendel Mátyás: Hálistennek te normális vagy, és sokat tudsz :D Azért eztazt nem ártana még elolvasni,mondjuk "Az idő rövid (és a "még rövidebb") története"-t, pl, picit jobban belelátnál abba,amiről beszélnék, ha lenne kinek :) Sajnos picit az az érzésem, hogy bárki bármit mond, becsületes bölcsészként ,or something, úgy álsz hozzá,hogy ha nem azt mondja,amit te, csak hülye lehet,akinek nincs igaza,illetve zizi, és keveset tud....
Volt egy csomó emberke, olyanok, akik egyenként okosabbak voltak, és többet tudtak ezekről a dolgokról,mint az egész ma élő ateista együttvéve(egy-két kivételtől eltekintve, pl Hawking, aki 10 évente tovább gondolta és átértelmezte saját feltevéseit, most éppen ott tart,hogy Isten nem létezik... Az egyik kedvencem az volt,mikor fogadott egy összegben egy kollégájával,hogy be fog bizonyosodni a fekete lyukak létezése, ahogy azt az elméleti fizikával "bebizonyította2: Közben meg egy másik kollégával ennek az ellenkezőjében fogadott, mert biztos,ami nem bizonytalan.), akik mind hittek egy felsőbb,mindent átható és irányító,hatalomban. Úgyhogy le lehet szállni a qrva magas lóról, mert butább vagy,mint hinnéd. Csak szólok: a bölcsesség nem ott kezdődik, ahol kijelented,hogy más mennyire hülye és tudatlan, hanem ott, hogy rájössz: annyira keveset tudsz, hogy az fájdalmas, viszont legalább felismered a tényt :) Ez a különbség kettönk közt,pl. Én tudom,hogy nem sokat tudok, illetve követendő attitüdnek tartom a Teller Edéét, aki ugye elmondta egy konferencián,hogyaszondja..."A tudomány mai állása szerint egy dolog van, amiben teljességgel biztosak vagyunk. Mégpedig az,hogy a fény sebességét semmi nem tudja túlszárnyalni....Valószínűleg..." Na látod, ez egy bölcs hozzáállás. Az amit te produkálsz, továbbra is fenntartom,hogy nettó hülyeség(mindeközben fenntartom a kételkedés jogát a saját meggyőződésemmel szemben is...nem tudom, bölcs(ész) elméd tudja e értelmezni a dolgot.... :) )

"hát azért nem ennyiből áll az igazolása. "
De. Konkréten ennyiből állt :) Illetve volt egy csapat pro, és egy csapat kontra,mindkettőnek megvoltak a tudományos érvei....A pro bigbengek lettek többen a végső szavazásnál, de csak kevéssel .... I rest my case.... Már rég megígértem magamnak,hogy hívőkkel nem vitatkozom vallásról... És ugye te hívő vagy, és az ateizmus a vallásod...úgyhogy itt abba is hagynám,ha nem baj... Aludjál nyugodtan, valóban keveset tudok, és buta vagyok és műveletlen... de én is nyugodtan alszom, hiszen tele a világ a hozzád hasonló művelt lángelmékkel, akik mindig biztosan tudják a tutit :D
Csucsundra 2013.09.13 21:14:05
@Brendel Mátyás:" "hanem mondjuk a magerőre, ami az atomjaidban összetartja az atommag összetevőit,s meg sem tudják magyarázni az ateistáid sem,hogy miért"

dehogynem:

en.wikipedia.org/wiki/Strong_interaction"

...azért végtelen bölcsességedben olvass picit utána a négy alapvető kölcsönhatásnak, mert ez így égő,hogy én beszélek magerőről, meg még nem értett kölcsönhatásról, ami jelen esetbe a gyenge, és nem az erős kölcsönhatás, erre te nagy bölcsen belinkeled a strongot, amit ugye többékevésbé meg tudnak magyarázni :) vicces vagy. De művelt, és nagyon nagy író is, amint azt bizonyítottad.... Akár szépirodalommal is próbálkozhatnál, velem ellentétben...Hátha az legalább menne ,mert ez az áltudomány nem nagyon megy neked....
Szerencsére mostanra elcsendesedett a közösségi média óceánja és az internet tengere. Végre nem tör ránk boldog-boldogtalan véleményalkotó valami botcsinálta István a Király kritikával, megpróbálván belefűzni magvas személyes értelmezéseit politikai ínyencségének…..
Csucsundra 2013.08.26 15:07:51
Ha eltekintünk alföldi tehetségétől (?...lásd még: ha német/katolikus/keresztény, akkor= náci/verőlegény, meg nemzeti jelkép öncélú felvonultatása,lehetőleg negatív felhangokkal), stohlbuci sztárolásától, a modern rendezéstől, ami mostanában csakis vér-ondó-nácik hármasságában jelenik meg a lehetőségekhez mérten, szóval vonatkoztassunk el etől, és vegyük azt,hogy ez egy rockopera...hát kb sikerült olyat összehozni, csóró színészek operett(vagy az sem) hangjaival,aminek se a rockhoz, sem az operához nincs köze... Rockoperához meg végképp. Bár itt megjegyezném, egyre inkább azt hiszik kedvenc színészeink,hogy az ének szak , vagy a jazz ének tanszak a Zeneakadémián tök felesleges időtöltés,illetve olyan,hogy veleszületett tehetség, sok évi gyakorlattal fűszerezve, nincs is,mert ők akkora színészek-művészek ,hogy a nagy hangokat is el tudják játszani...És akkor oda kerülnek stohlbuciként egy Vikidál mellé(horrible dictu), akinek, hangilag,vagy akár Koppányként is, a szünetben nem vihetnének vizet az öltözőbe,nemh hogy énekeljék utána ugyanazt a karaktert......vagy egy csóringer félig képzett énekes hanggal Feke Pali Varga Miklós helyett...egyszerűen szánalmas. 1-2 éve ment párhuzamosan a Társulat István , a király-ja az eredeti 83-assal párhuzamban, váltogattam közöttük, aztán feladtam, annyira szánalmas volt a sok ifjú wannabe -énekeske az "öregekhez " képest. A rendezést nem is néztem.... Ez van. Szánalmas, rockoperának nem, rocknak sem ,csak egy középszerű színházi zenés darabnak mondható dolog lett ebből, ezekkel a hangokkal....
Csucsundra 2013.08.26 15:09:50
@Csucsundra: "ettől..." of course
Elfogulatlan laikus helyett vérbeli István, a király rajongót menesztettünk a szegedi Dóm térre, aki Alföldi Róberttel szemben sem titkolja elfogultságát. Bolondul Stohlért, bírja a Kimnowakot: azt hitte, a földi paradicsomba váltott jegyet. Mégsem azt kapta, amit várt. A katarzis…..
Csucsundra 2013.08.21 08:03:50
@szakáll: Alapvetően nekem is a hangokkal lenne bajom(ha eltekintek a stohlbuci civil életétől, ami nehéz). Az a helyzet,hogy 83ban olyan magasra lett helyezve a léc, hogy ilyen (hangi) szereposztással rockoperát(ahol ugye a rock is meg az opera is megkövetelne hangi adottságot) em lehet meg sem közelíteni. valamelyik évben adták két magyar adón párhuzamosan a 83-as, Varga Mikis, Vikidálos, Deák Billes Verziót,illetve a Társulat verzióját, Feke Pállal. Először még kapcsolgattam,hallgattam az újat, de annyira szánalmasan gyengék voltak az öregekhez képest,hogy feladtam. Lehet itt mondani,hogy "dehát a Bucinak milyen jó hangja van,",meg hogy hej de jó színészek,meg stb. De azárt tegye már bárki egymás mellé fejben Stolt meg Vikidált,min koppány...Hát vizet nem vihetne a szünetben Vikidálnak a Stohl, nem hogy a Vikidál után énekeljen (?) Koppányt. Ugyanez a helyzet a Varga Miklós-Feke kettőssel. Szépen énekel Feke Pál is... A baj csak az,hogy Varga Miki Zseniális hangi adottságokkal rendelkezett, Feke Pál meg egy mesterember a szakmában, aki becsülettel elvégzi a munkát. Kb olyan,mintha instein mellé odatennének egy matek-fizika tanárt,mert elvégre mindkettő ismeri a szorzótáblát :) És ugyanígy el lehetne mondani ezt mindegyik szereplőről ebben a produkcióban is. Arról nem beszélve,hogy a hócipőm tele van már az eröltetett(erölködő) modern(eskedő) rendezésekkel, de ez más lapra tartozik, ez az én privát problémám.
Csucsundra 2013.08.21 08:05:14
@Csucsundra: Einstein...mna ,kihagynak a billentyűim, vagy mi :D
Csucsundra 2013.08.21 08:17:04
@bencebacsi1: Teljesen egyetértek. Nem tudom,miért hiszik azt a színészek,hogy amiért elvégezték a "SZINIakadémiát, akkor ők már profi énekesek?? Akkor a ZENEakadémia ÉNEK szak az tk. egy vicc, semmi szükség rá. Illetve ebben az esetben a veleszületett tehetség, Hangi zsenialitás határát suroló adottság,és az önerőből , hosszú évek alatt elért sikerek, és színvonal, amit Vikidál, Varga Miki, Deák Bill, Sebestyén Márta és a többiek hoztak magukkal, az mind semmi,ha egy kicsit betépsz,és kiteszed a szőrös mellkasod,már biztos jó leszel Koppánynak....Hát nem... (Megjegyzem, egy színpadon voltam Debreczeny Csabával a Varázsfuvolában, ahol ő Monostatos-t énekelt(?) több-kevesebb sikerrel, és ő is meg volt győződve,hogy abszolút helyénvaló amit csinál, feltételezem ő is úgy gondolta,hogy lehet operát énekelni sziniakadémián féligképzett énekhanggal,minek ide zeneakadémia,meg ének szak,pláne öt évig...) Hát ennyit erről.
Tegnap este megnéztem a Szegedi Szabadtéri Színházban az István, a királyt, Alföldi Róbert rendezésében. Ez a második előadás volt, indulás előtt szándékosan nem olvastam el, hogy előző nap milyen kritikát kapott. A mai világban elkél a három lépés távolság. A rockopera…..
Csucsundra 2013.08.20 16:29:18
@blaubner: ööö...most hogy jön ide( színészetben nyújtott vitatható teljesítmény+ismert múlt, lásd: nyomorítással egybekötött drogos,piás vezetés,nem egyszer...) a politika keresése mindenben??
Csucsundra 2013.08.20 16:30:42
@becsoccsent: :) de jó,hogy a ballerek meg minden másban,komolyan :D
Kattints a szigorú tekintetű Vona Gáborra a cikk eléréséhez! Két dolgot emelnék ki:1. Így szól a törvény szövegezése: A jogszabály betiltana minden olyan rendezvényt - találkozót, konferenciát, tábort, és tüntetést -, amely akár csak közvetve is megkérdőjelezi Románia…..
Csucsundra 2013.08.16 12:55:44
@Egy igaz ember: Moldovai köztársaság soha nem akart egyesülni ezzel a szutyok társasággal. Pedig azok, ha lehet,még nagyobb trógerek,mint a Pruton innen :) Már a kilencvenes években ment a propaganda az egyesülés mellett, a PRM(Nagy Románia Párt,meg társaik) már akkoriban átjártak, hogy az ötletet propagálják a moldáv köztársaságban. És a kedves moldávok hazaküldték őket a qrva anyjukba,hogy ott ötleteljenek, mert ezek az egyesülések mindig úgy történtek,hogy a bekebelezett részbe bukarest pap meg tanító helyett csak csendőrt meg adószedőt küldött....
Csucsundra 2013.08.16 12:57:18
@room_101:szóval:"te akkor melyik fotelben és hol ültél, kivel és miről okoskodtál? "..?..? ..ja....én is így gondoltam..... szóval abba lehet hagyni az okoskodást a fotelről :D
Csucsundra 2013.08.16 13:08:58
@old_field:" lenyúltak 1 magyar országnyi területet," (jóindulatú) tévedés....egy, a mai Magyarországnál nagyobb ,területet nyúltak le...illetve kaptak meg a nagyhatalmaktól, mert saját erőből nem nyúlták volna le. Közmondásos volt a szövetségesek azon utasítása a II. vh.ban,hogy "A frontot ott kell áttörni, ahol az olaszok és a románok vannak..." Szóval még csak le sem nyúlták....
Vannak olyan cégek, amelyek úgy tűnik, hogy szeretik a méheket, s ezt azzal igazolják, hogy eszement módon mepróbálnak létrehozni egy betegségeknek ellenálló szuperméh-típust azoknak a méheknek a helyettesítésére, akik eddig a legkülönbözőbb okok miatt elpusztultak. Miért…..
Csucsundra 2013.06.21 14:39:15
@_andris: vagy legalábbis reménykedjünk benne...a kínaiaknál már van olyan,hogy a sok kis güzü kínai ecsetecskével mászkál a gyümölcsfákon,mert a rovarírtás égisze alatt a méhek igencsak eltűnőfélben vannak. És gondolom ott is vannak más beporzó rovarok, aztán mégis....
A kérdést ugyan többen fölvetették, de elfogadható magyarázatot nemigen lehetett olvasni sokáig. Végül mostanára eljutottunk egy olyan elképzeléshez is, hogy a Sorstalanságot a korabeli kritika elhallgatta. Ám ez a vélekedés még mindig mintha csak a városi legenda szintjén ülne,…..
(kép forrása: korkep.sk) Egy aprósággal szeretném kiegészíteni Gábor katasztrófavédelmi kisokosát - empirikus adatokra (!!!) támaszkodva hívnám fel a figyelmet arra, hogy az összefogás, a terepen pózerkedés és a folyamatos hozzáértés után legalább annyira fontos politikai…..
Csucsundra 2013.06.11 14:05:49
@Démonmac1: gratulálok a gondolatmenetednek...azok a baloldali szerencsétlenek, akiknek elvitte a házát a víz, aztán majd elviszi a termést az aszály, a "viktátortól" teljesen függetlenül(ugye nem hiszed,hogy belehugyozott direkt a Dunába, ettől lett az árvíz? :P )azok is ugyanígy örvendeznek veled együtt,hogy dejó, mossa a víz a rohadék országházat.... Na látod, ezért nettó suttyóság a milla fészbukk borítóképe.... gratulálok. És ilyenek kérnek számon együttérzést,együttműködést, stb a kormánytól meg a jobboldaltól??
A versenyprogramban mutatták be a POSZT-on a Bolha a fülbe című vígjátékot Vidnyánszky Attila rendezésében. Ha ez a produkció valóban az elmúlt év tizenkét legjobb magyar nyelvű előadásának egyike, akkor nem szeretnénk többé színházba járni Magyarországon. Megvolt…..
Csucsundra 2013.06.10 09:05:51
@Publius Decius Mus: ott a pont....
Más:
Vidnyánszkynak voltak qrvajó rendezései is...Ajánlom mindenki figyelmébe a Kisvárosi lady Macbeth-et, a MÁO-ban. Vagy a Jenufát. Meg persze középszerűen szar is,mint a Nürnbergi mesterdalnokok, amiből talán senki (még alföldi sem) tudna sokkal többet kihozni.... Nem kell messzemenő következtetéseket levonni egy elb.szott darabból.... És ugye alföldinek is megvoltak a mélypontjai. Meg a zsenialitásai. A baj csak az,hogy nem ezért lett igazgató, hanem azért mert liberális. Ami akkor valahogy nem zavarta a mostani kritikusokat..... Amúgy én nem értem, ezeket az embereket nem zavarja,hogy nem a tehetségük,hanem a származásuk, szexuális orientációjuk, politikai hovatartozásuk miatt kerülnek vezető pozíciókba? Ja ez mindenkire érvényes.... Most épp a jobboldalra. De a ballibek pont ugyanebben a cipőben járnak... Aztán lejár a szerződés, megváltozik a politikai vezetés, és a meg nem hosszabított szerződésű másik párt sógorkomái tele ríjják a világot(nem csak az országot, hanem a Süddeutsche zeitung-tól a Washington Post-ig minden felületet) azzal,hogy őket azért rúgták ki,mert zsidók,melegek, mittudomén, és az összes magyar rohadt fasisztoid kirekesztő...közben szó nincs erről,csak az van,hogy a saját politikai képviseletüknek épp leáldozott, az új meg a saját sógorkomáit rakja oda a pozíciókba... Akik közt szintén akad a fent említett kisebbségek képviselőiből.... Hát ez van....
„...van egy talán szokatlan stílusom, ami abból áll, hogy szeretek érthetően beszélni, tehát amire azt mondom, hogy fehér, az fehér, nem szeretem a nyelvet megölni.” (Kósa Lajos, 2011 október) "Kedves Attila, ha Budapesten túlságosan meleg lenne a helyzet, várunk vissza!" - így…..
Csucsundra 2013.06.08 08:27:10
Hát igen...kellemetlen,ha kifejezések ki vannak sajátítva, aztán ha használják, akkor lehet háborogni,hogy de az az enyééémé... :D
Amúgy meg " ami a másik ember tiszteletéről, a toleranciáról szól "..... megkérdezném,miért van az,hogy bizonyos kisebbségek képviselői túlsúlyosan és aránytalanul vannak jelen pl kulturális vezető pozíciókban? Biztos csak azért,mert annyira jók? Benne vagyok én is eléggé(na nem a vezető pozícióban :D, csak a kultúrában ), és nem egy olyan esetet tudok, ahol kimondottan az egyik vezető ,kisebbségi tag, a saját kisebbségéből vette maga mellé a zsírosabb pozícióba az emberkét, vagy adott megbízást jó sok pénzért, csak a különböző hovatartozások mentén,miközben a nem-kisebbség, esetleg ugyanannyi,vagy több tehetséggel,kiszorult.... De ez természetesen nem esik a fenti toleranciás, másokat elfogadó ,idézet hatálya alá...Mint ahogy a cigány sem rasszista ,csak azért,mert miközbn megpróbál agyonverni, azt kiabálja:dögölj meg,büdös magyar....esetleg "halál a magyarokra" feliratú bottal ver meg, teljesen mellékes,hogy egy másik ,hozzá hasonló, rasszistát....mert ez azért nem kéne változtasson a tényen.... Na mindegy.... A lényeg,hogy ennyire nem kéne felfújni a dolgokat. Főleg úgy nem, hogy a másik "kisebbségi" oldalról ugyanez megy,hosszú évek óta. Csak persze mosolyogva,szó nélkül.... De az valahogy nem volt baj....
Az Ikreknél I. Azzal kezdünk, hogy Robb és a muter egy térképasztal felett görnyednek, ami ugyan Stannisé nyomába sem érhet, de az ugye egy fix cucc, ez meg mobil, mozgatható, utazás közbeni babázásra is használható darab, szóval egál az állás. A terepasztalhoz tartozik egy…..
A Múlt-kor blog tegnap a szvasztikáról közölt érdekes képeket. Vagyis a nácik által kisajátított horogkereszt Hitleréket megelőző, nyugati elterjedtségéről. Északon is használták, sőt, kissé elforgatott formájában a mai napig használják a szerencse…..
Csucsundra 2013.05.27 10:42:55
@SemBoga: Akkor aki Che Guevara-s pólóban vagy vörös csillaggal mászkál, egyértelműen a tömeggyilkosságokat, meg a gulágokat magasztalja.... De az rendben van ....
Úgy hülyeség az egész,ahogy van. Történelmi tényeket sem lenne szabad törvénnyel védeni. Aki önerőből azt vallja,hogy nem is volt kelet-római birodalom, magára vessen :P És ilyen alapon ki mondja meg,hogy mi az ,amit tiltani kell, és hol a határ? Miért csak , vagy pont ezt tiltsuk? És miért pont csak ezt? A másikat,meg a harmadikat miért nem? És miért pont te mondod meg,hogy mit, és nem én? Menjünk könyveket égetni a Deák térre,mert nem értünk egyet a tartalmával, vagy az író által képviselt ideológiával..... Nagyszerű hozzáállás. szvsz.
Így Gyereknap alkalmából néhány kedves kép, amikor a gyereket és a család kedvencét együtt nyomja el a buzgóság. Bár az állatorvosok általában azt tanácsolják, hogy ne aludjunk egy ágyban négylábú barátainkkal, ezek a képek most nem ezt a vitát szeretnék generálni, arról…..
Csucsundra 2013.05.27 00:30:43
@bpbp78: Állatorvosunk mondta: egy dolog,amit biztosan elkaphat a gyerek-felnőtt kutyától: a bélféreg. Ezét kell féregteleníteni...A miénk kinti kutya, de éltem 14 évet egy fedél alatt kutyával,úgy,hogy bejárása volt a szobákba, aludt kanapén, fotelen,és nem tűnt sem állatkínzásnak, sem beteg nem lett tőle senki. Ez van.
Csucsundra 2013.05.27 00:33:13
@órarugógerincű felpattanó: az aktuálisan szőrén-pofáján lévő dolgokat rendes helyen, ahol lakásban van a kutya, naponta lemossák. Úgyhogy valószínűleg a kutya tisztább,mint sok emberszabású véglény :D
A recept a Chefparade egyik kurzusáról ered, méghozzá Sanyától. Ugyan ő szinte feketére sütötte, nekem ebből is a ropogósra sült, aranybarna jön be. Pasiknak sincs itt kifogás, ezt ők is kiválóan meg tudják főzni-sütni. És mártogatóssal együtt le is tudják nyűgözni a…..
Csucsundra 2013.05.18 17:09:32
@fincsanindzsa: az én egómba speciel nem tiportál bele. Az, hogy a nők,en bloc,nem tudnak kereket cserélni,rosszul tájékozódnak, vagy a reál természettudományokban(matematika,fizika) hátrébb szorulnak,mint a férfiak, egységesen nem igaz.Amelyik nőben magasabb a tesztoszteronszint, azokra a fentiek általában nem érvényesek. Sima biológia. A főzés viszont tanult viselkedés,illetve az ízek érzékelése nem függ hormonoktól,vagy génektől..... És ugye te sem Ancsától vetted a receptet,hanem Sanyától, és nem Oprah-t hozod fel,mint szakácsot,hanem Jamie Olivert :) Na mindegy. csak annyi a baj,hogy ez nagyon feminista,és minden alapot nélkülöző szöveg,hogy"ezt még a férfiak is"...míg,megjegyzem, sokkal több nő nem tud kereket cserélni,meg vezetni,tájékozódni,stb,mint ahány férfi nem tud főzni....Csak a miheztartás végett... Ja és a férfiaknak van egy csomó egyéb hiánya(kevésbé ellenállóak, alacsonyabb fájdalomküszöb,a fizikai fölényhez képest sokkal alacsonyabb tűrőképesség...próbálnánk megszülni egy gyereket,mikor egy náthától döglődünk és halálunkon tudunk lenni,ugye :) Csak pont ez a főzéses dolog nagyon sántít....