Regisztráció Blogot indítok
Adatok
profiterol

34 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap este német barátainkkal közös búcsúbulit tartottunk, valamint megünnepeltük a 23. születésnapomat. Kinga és a németek feketeerdő tortával készültek és szerintem nagyon jól sikerült. Így nézett ki, mielőtt én a késsel elrontottam…..
 Ma reggel megérkeztünk, a kompút hosszú és unalmas volt, és hatalmas volt a tömeg, de összebarátkoztunk a görög nénikékkel akik elfoglalták a helyünket. Most készülünk, Tomi a vizsgájára én pedig a holnapi bulira, ahol Tomi szülinapját is méltón megünnepeljük. Menza…..
Samoson csövelünk a komp várójában. Már bent áll a hajónk, de nem engednek felszállni reggel 6-ig. Utána 24 órás kompút vár ránk, de az már mondhatni luxus körülmények között: kanapén alszunk, van wc, konnektor, bárpult, stb.Összegzés képpen az elmúlt 11 napról: öt…..
Az elmúlt két napot Naxosban töltöttünk, elképesztően jó volt. A többi szigethez képest sok ókóri templomrom volt, ahova stoppal el tudtunk menni. Egyik nap szállásunk is volt, csak a víz volt hideg egy kicsit.Most Syroson vagyunk, várjuk a csatlakozást Samosra, hajnali 1kor megy a…..
Fantasztikus 4 napot töltöttünk Miloson, ma béreltünk quadot, bejártuk az egész szigetet. Holnap reggel 7kor indulunk tovább Naxosra. Majd lesznek újra képek is hamarosan...
UPDATE!!! Milosban nincs szállásunk, a tengerparton alszunk. Szantorinin olyan helyen aludtunk ahol úszómedence is volt, kemping áron. Nem tudunk hosszan irni es kepeket sem feltolteni, talan 1-2 nap mulva. De minden rendben, szerdan reggel elindultunk Athenba, ejfelkor pedig indult egy…..
 Az utunk meghiúsulni látszik de nem adjuk fel: ma nem indult el a vonatunk a holnapi sztrájk miatt, legközelebb csütörtök este tudnánk Athénba menni. De mi nem adjuk fel, holnap reggel megpróbálunk stoppal eljutni. Aztán meg komppal tovább valahogy, ha találunk olyan…..
 Tegnap reggel mentek el anyuék, az utolsó együtt töltött két napunk elég mozgalmas volt. Pénteken a Meteora kolostorok után elmentünk a thermopülai csata helyszínére, ahol egy hatalmas szobor állít emléket a hős spártaiaknak.Szombaton pedig még egy utolsó délelőtt a…..
 Sok-sok esemény történt az elmúlt napokban, most is csak azért van időm írni, mert anyuék elmentek a Bizánci múzeumba ahol mi már kétszer voltunk. Kezdem az elején: vasárnap délután megérkeztek és a közös vacsi után elindultunk a tengerpartra sétálni, este pedig…..
Tegnap meghívtak minket egy buliba, ami házibulinak indult, aztán elmentünk az egyetemi Erasmus zárópartira is, görögösen, olyan 1 körül. Nagyon jó volt a társaság, és végre ki is kapcsolódtunk. Találkoztunk egy amerikai sráccal, akivel sokat beszélgettünk (főleg Tomi, nagyon…..
Csak egy rövid jelentkezés, vizsgáztunk ma is, tegnap is, Tomi eddig egy 9est én pedig egy 8ast gyűjtöttem, a 10eseket már nem is számoljuk:) Dög meleg van, készülünk a pénteki vizsgánkra, de azért közben egy fél óra ping-pong belefért ma is. Ja és holnap úszni is elmegyünk,…..
Ezen a héten 2 (Tominak 3) vizsgánk volt, plusz egy prezentációnk. A szóbelik mind 10-esek lettek, az írásbeli eredményét jövő héten tudjuk meg. De jól ment eddig minden, csak kimerültünk. De holnap megyünk egyet strandolni a többiekkel, hogy levezessük a feszültséget:)…..
 Az elmúlt napok a tegnapot leszámítva végig tanulással teltek (azért egy fél óra ping-pongozás mindig belefért). Tegnap pedig nem tudtunk ellenállni a gyönyörű időnek, és hát heti egy nap pihenés mégis csak jár, ezért elmentünk a tengerpartra. Most csak ketten voltunk,…..
 Tegnap délelőtt voltunk a bor és ouzó gyárlátogatáson, a Tsantali gyárban, ami Görögország második legnagyobb üzeme.  Persze a legtöbb időt a hangulatos borkóstoló vette el, nagyon élveztük! Nagyon érdekes volt, és fogunk is képeket mellékelni, de sajnos a…..
Ma ismét gyönyörű napsütés volt, és a délelőtti múzeumlátogatás után úgy döntöttünk, hogy kimegyünk a tengerpartra. Rajtunk kívül csak néhány bátor német turista merészkedett ki. A vízbe pedig csak mi hárman. Szép barnák lettünk és nagyon jól éreztük magunkat!…..
 Ma reggel érkeztünk vissza Athénból, 4 teljes napot és 3 éjszakát töltöttünk ott. Kezdjük az utazással. Éjszakai vonat kontra éjszakai busz: a döntés nem olyan egyszerű. A vonaton legalább senki nem dohányzott, és a lábunkat is ki tudtuk időnként nyújtani. Viszont…..
Kedves Mindenki!Újabb képekkel nem tudunk egyelőre szolgálni (hacsak a Hévízi tóról nem, de azt szerintem ismeritek), de tessék csak minket olvasni, mert hétvégén Athénba megyünk és a tengerpartra, és miután visszajöttünk (hétfő-kedd) óriási fényképes élménybeszámolót…..
Tegnap a magyarokkal elmentünk bevásárolni. Sajnos pontosan olyan sonka nem volt, amilyet otthon kapni, de találtunk helyette csirkesonkát (azt hiszem kötözött csirkemell szeletek), reméljük az is jó lesz valamire:) No de nem is ez az igazán nagy szám, hanem az, hogy mindhármunk nagy…..
Írtunk volna, már az első nap, de kiderült, hogy nincs wifi a hostelben, 4 nap után már komoly elvonási tünetek jelentkeztek. Ráadásul még a google fiókomat is feltörték, és Kínából küldözgettek körbe spameket (bocsi mindenkitől, már változtattam jelszót). De az elmúlt 4…..
 Igen, már megint eltelt egy hét a legutóbbi blogbejegyzésünk óta. Nagyon gyorsan telnek a napok, hétköznap elég sok laborunk van, de május közepén véget érnek. Az időjárásra már nem lehet panaszunk, 25 °C van Thesszalonikiben. Nem telik el nap, hogy ne futnánk össze…..
 Igen, valóban régen írtunk. A hetünk hétfőtől-péntekig egyhangú, iskolába járós, említésre nem érdemes volt. Tomi megírta szerdán a vizsgát, jól ment neki, de még nincs eredmény. Én elkezdtem (volna) dolgozni a laborban, de se szerdán se pénteken nem adtak munkát, mert…..
Tegnap reggel tízen béreltünk két autót, és bejártuk a környéket. Három városban voltunk: Verginában, Edesszában és Loutra Loutrakiou-ban. Gyönyörű volt az idő, Kinga egy kicsit le is égett és nekem is lett egy kis szinem. Vergina volt valaha a makedón birodalom székhelye,…..
Ma ismét szünet van, de kivételesen nem a sztrájk miatt. Ma van a török uralom leverésének az évfordulója (1821). Egész Thessaloniki tele van görög zászlókkal, mi is szereztünk egyet. Gyönyörű tavaszi idő van 20-25 fok, anyu kijöttek a szeplőim is amiket úgy szeretsz.Tegnap…..
profiterol 2011.03.25 18:07:37
Vasárnap este elmentünk Salsázni, meg tanultunk Merenguét is (nem tudom hogy van magyarul) és a tánctanár azt mondta, hogy jövő héten az óra után elvisz minket egy latin buliba, hogy valós körülmények között gyakorolhassunk! Egész jól megy mindkettőnknek, meg a görög néptánc…..
Ma sajnos mégse mentünk Edessába az eső miatt. Viszont innentől kezdve nem tervezünk, ahogy jó idő lesz, utazunk. Helyette megnéztük Görögország legnagyobb templomát belülről, az Agios Dimitriost, azaz a Szent Demeter templomot. Az az érdekessége, hogy a római korban egy fürdő…..