Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vakmacska

32 bejegyzést írt és 1191 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Hónapok óta, Magyarországon és Angliában ezernyi fenyegető és trágár üzenetet kapok egy B. Mátyás nevű személytől. Ma a blog.hu szíves közreműködésével, jotunder néven tudott belépni egy citromailes címmel és több kommentelőt is zaklatott. Amíg nem történik változás, a blogolást felfüggesztem.…..
Vakmacska 2021.04.28 10:20:18
@kemény keleti kommentelő: évekkel ezelőtt emlegettem sok dolog (újság, felület, intézmény, iskola...) kapcsán a Bathilda Bircsókot. (Harry Potter nemfanok kedvéért: tudósboszi öreganyó legyilkol, testét átveszi Voldemort, és mindenfélét csinál a nevében, majd megfelelő pillantban előszökken a járkáló hóttestből a bazi nagy kígyó, nem épp barátságos szándékkal...)
       "Media organizations’ goal of profit-making has been further integrated into the disciplinary power of capitalism, the hegemony of heteronormativity and patriarchy. "        A Fudan Egyetem januári "New Media and Gender Studies" online konferenciájának ismertetőjéből idéztem.        Ha…..
Vakmacska 2021.04.23 16:10:00
@rdos: ezt a mondatot asszem lopom, az elefántosat.
      Aránylag biztos voltam benne, hogy az Orbán-rezsim nem engedi el a járványt és a végén nem lesz napi száz halott. Elengedte. És meghamisították a halálozási adatokat. Ezért nem tévedtem olyan nagyot látszólag.     Kásler Miklós mai bejelentése:    December 10. környékén 27-30000…..
Vakmacska 2021.04.27 10:32:14
@libernyák: Na azért.

A zárvatartás EBBEN A FORMÁBAN rossz ötlet.
Amikor NINCS megfelelő támogatás digitális oktatásra, és felkészülés se volt, merugye minek.
Amikor visszatéréskor nincs teszt, és heherészve még a mások által felajánlottat se "akarják" (a tankerületi tannéni, aki tavaly március illetve beiktatása óta szerintem kb. munkaideje 80%-át tölti műkörmös videókkal, a többit pedig a tanárok, igazgatók, szülők és gyerekek jól kifundált szopatásával...)
Amikor tankerületnéni MOST, két héttel nyitás előtt kezd el az igazgatón keresztül zürrögni, hogy KELL a készségtárgyból OSZTÁLYZAT és ezért majd lesz otthonról számokérés (meg édesanyád intelligensebb fele, az...)

sajnos van halott és rokkant szülő, tanító, tanár, óvónő, bölcsis néni, és aaaanyira nem kevés. És én is kurvára nélkülöztem volna azt a 2-3 hetet az életemből, ami kb. kiesett minden szempontból - nem kell ám hozzá lélegeztetőgépre vagy kórházba kerülni (elég 5-6 napig matekozni hogy csakeztamainapotéljetúlmentőnélkül, majd további x napon át kb. mindent megcsinálni helyette úgy, hogy te is beteg vagy...) Suliból jött az áldás, a harmadik hullám elején. És ugyan van általános iskolás gyerekem, de elmúltam ötven, az apja hatvan - nem én vagyok az egyetlen családi mozaikos második körös az országban...

nem, itthon, főleg így, digitálisoktatni nem jó még home office és középosztályi pozi mellett sem, de mivelhogy se lokális megoldások (tanodaszerű működés kiscsoporttal, értelmesebb tananyag értelmesebb segédanyagokkal, szülőtanárgyerek segítése nem baromságokkal, nat azonnali elfelejtése, magolanduszok nagy részének kukázásával....), hidd el, a jelenléti oktatás nem, nem csodaszer a leszakadóknak, talán kevésbé tragikus (és ők otthon is extra veszélyeztetettek), de a vírus csak éles fénnyel rávilágított az itthoni tragikus oktatási helyzetre, az tragikus volt már az otthoni mihonyák előtt is, főleg az alapfokú közoktatás, ja a sok jucinéni a tankerfideszanyámkínnyában nem látta, mert az ő kis Ödönkéje waldorffizetősegyháziba jár évek óta. Az ő szaros kreálmányukat csak mi nyertük meg.
Vakmacska 2021.04.27 11:55:51
@Kettes: Igen, és általában borzalmasnak kezdem találni, hogy egyre több intelligens ember is mintha elkezdene ebben a négy láb rossz, két láb jó koordinátarendszerben gondolkodni ahelyett, hogy rövid úton felismerné, nincs olyan hogy csak jó-csak rossz, mindenkinek jó-mindenkinek a legkevésbé rossz. Hogy a politika leegyszerűsít meg ilyen baltával faragott dolgokat vagdos az emberekhez, az se kéne hogy ennyire így legyen (látva más helyek kifinomultabb szabályozói rendszereit), de hát na jó, itthon ez a lényege.

A másik szomorúságom, hogy ez az egész járvány azt is megmutatta, tényleg mennyien nem tudnak egyszerű számokat vagy összefüggéseket se értelmezni, felismerni, rájönni ha valami már gyanúsan kerek vagy gyanúsan nem kerek. Mert innen tényleg nincs más, mint valaki másra hagyatkozni kb. mindenben és teljesen, csak ez nem felnőttember-pozíció, de mintha nem is vágynának rája.
   "A német Fraunhofer Kutatóintézet vezetőjével fél órán belül arról fogok tárgyalni, hogy fejlesszük tovább az MTA Sztakival közös együttműködésüket."  (Palkovics et. az Indexnek)  MTA Sztaki...  Nem ő volt az, aki elvette az MTA-tól a Sztaki-t, neeeeeem, az kifejezetten a csúnya zsákos…..
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
Vakmacska 2021.04.14 22:07:52
@Podvinecz Marsall: ...és akkor igen, ofkorsz a korábbi válaszaimban a másik gumicicámat, a tesztelést most nem is említettem. Hogyugye a) ha nem hagyják abba azt a minimális iskolai tesztelést is, akkor talán nem lettek volna ekkora gócpontok illetve b) ha már aaaaanyira nyitni kék, mint a cinegének, akkor tessék a tesztelést is szeretni, sokat, rendszeresen, ingyen. Hát egyik sem, ugye.

(igen, én voltam aki talán ide is leírtam, hogy ha még valaki kiejti a száján hogy "teszteléstől nem gyógyult még meg senki", azt kéjutazásra küldöm a Holdra....)
Vakmacska 2021.04.17 16:43:44
hvg.hu/gazdasag/20210417_jelentosen_emelkedik_az_arvaellatas_minimuma?fbclid=IwAR2kjHf_bgM2s0CskLMZaQCBD5H8cyEJKPHivYbRLXj80FqjiLZCEGk4Y4M

JÖVŐRE. mondom, JÖVŐRE.
Ezt az empatikus picsát valaki a nevemben nagyon küldje melegebb éghajlatra, most legszívesebben azt mondanám, hogy egy vállról indíthatóval, a gazdikával együtt.
Vakmacska 2021.04.19 10:33:00
telex.hu/belfold/2021/04/19/bodo-sandor-gazdasag-versenyszfera-kozmunka-munkanelkuliseg-koronavirus

az első ötletem az volt, hogy na vágjuk már pofán (ha már ilyen szépen nyitogatja a pofonládát nyilvánosan), de inkább szeretném látni őket közmunkásként mondjuk az elefántház takarítása közben, szigorúan nettó ötven díjazásért, esetleg teljesítménybérben, per elefántgumi.
     Szüksége van-e Magyarországnak a Fudan Egyetemre?      Mondjuk úgy, szüksége lehet Magyarországnak valamire, amit esetleg megkaphat a Fudan Egyetemmel történő együttműködéstől.      Szüksége van-e a Kínai Népköztársaságnak erre a bizonyos együttműködésre?    A kínai kommunista vezetés…..
Vakmacska 2021.04.19 09:23:48
@Kettes: utsó félmondat: akkor amúgy is isten irgalmazzon nekünk....
     Kertész Imre négy gondolatát választottam egy régebbi posztomból.    " Gyilkos világ kezdődik, nacionalizmus, rasszizmus; Európa kezdi felismerni, hová juttatta őt liberális bevándorláspolitikája. Hirtelen ráébredtek, hogy olyan állatfajta, amelyet multikulturális társadalomnak hívnak, nem…..
Vakmacska 2021.04.18 16:09:10
@Érvsebész: Rdos szerintem azon is töprenghetett, hogy a vizsgálat tárgya khm, nem épp az, hogy az elkövető milyenszínűsége befolyásolja-e az elkövetés mértékét, a vizsgálat tárgya az eljárásban részt vevő, hatóságot reprezentálók rasszizmusa. A bőrszín az egy látható tulajdonság, ha e mentén súlyosbodnak vagy enyhülnek ítéletek egy kontrollcsoport ugyanolyan súlyú és jellegű akcióival összevetve, nos ez mond valamit....nem a valamilyen bőrszínű elkövetőkről de nem ám, hanem akik valamiféle igazság-jogrend felkentjeiként hoznak ítéleteket adott pillanatban.

és valóban szomorú, hogy ahhoz, hogy ezeket számszakilag bizonyítsad, ahhoz valahol tudni kell, hogy a felkent hatósági tisztviselő ránézés-lakhely-név stb. alapján valakit berakott-e a fejében lévő kategóriák egyikébe, voltak-e az illetőnek ilyen (önmagában a cselekmény szempontjából teljesen irreleváns) tulajdonságai, ami alapján ezt ő megtehette. Viszont ha így listázunk embereket ....ami a) hülyéknek totálisan fals útmutatást jelenthet b)a puszta tény traumatizáló lehet az ilyen listázás bármely alanyának, tehát ez ahogy írod, totál kerülendő, de akkor meg hogy bizonyítod, hogy....
csapda csatt.
Örülünk, Vincent? Törőcsik 2021.04.16 19:35:54
     A Mein Kampfban láttam, az Alföldi-féle Nemzetiben. Rába Roland rendezte a darabot, Sinkó volt a főszereplő. Törőcsik a Halál asszony szerepét játszotta. Bejött a színpadra, annak rendje és módja szerint leállt az előadás, a közönség nem bírt magával.  Amikor gyerek voltam Törőcsik mintha…..
         Rockenbauer Antal fizikus és Ferenci Tamás biostatisztikus vitatkozik (most éppen az Indexen) arról, hogy mennyire veszélyes a vírus az idősekre.       Rockenbauer a Qubit cikkében a következő mondatot írta le:      Ennek alapján vonhatjuk le a legfontosabb következtetésünket: a 65 év…..
    "Kapusunk az ellenkező irányba tett nyilatkozatot." (Orbán Viktor Gulácsi Péterről)   Orbán Viktor ma utasította Marco Rossi szövetségi kapitányt és Szalai Ádámot a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányát, hogy Gulácsi nyilatkozata miatt tegyen bizonyos lépéseket, nem világos, hogy…..
Vakmacska 2021.04.09 16:44:06
@aritus: Énnekem eddig Prőhlével különösen bajom nem volt, az általa korábban vezetett múzeummal pláne nem, a Prőhle-időkben szívesen jártam oda.
De ezt amikor elolvastam, már az első pár válasznál valami megmagyarázhatatlan viszolygás vett rajtam erőt, ami bekezdésről bekezdésre egyre erősödött.

Nem tudom megmagyarázni egészen észérvekkel, miért. Folyamatos maszatolás, egyrészmásrészt, deésakkorőkmegmicsinálnak az egész szöveg, gyerekkoromban amikor a Birodalom visszavágban Lendo átadja a kis csapatot Darth Vadernek, akkor volt egy hasonlóan viszolygós élményem. Mintha az ember minden mondatával azt mondta volna, hogy "szar, szar, szar, nézd meg, mindenki szar és főleg gerinctelen szar, mindenkinek muszáj gerinctelen szarnak lenni, de a saját fajtámmal a gerinctelen szarságok valahol közösségbe hoznak és sokkal jobb magamhoz hasonlókkal együtt elkövetni újabb gerinctelen szarságot másfajták ellen csinálni, és szerintem valahol azért ez is az élet rendje." Hallottam már ezt kevésbé cizellált változatban másoktól is - olyanoktól is, akikkel úgy alapból rokonszenveztem addig, de ott valahogy mindig leereszkedett egy fal, hogy van egy határ, amelyet ez a típus sose léphet át, mindig, mindig érdemes három lépés távolságot tartani műveltség-kulturáltság ide vagy oda, és soha, soha ne fordíts ezeknek egy pillanatra se hátat semmilyen helyiségben. Nem tudom rendesen elmagyarázni, mi volt ez a kölcsönvett kifejezéssel gyomortáji nyüszögés, de az.
Vakmacska 2021.04.09 20:29:17
@vgab: én nem különösebben követtem korábban, de a virtigli tahók közé ugye nem sorolódott általam. De most az izékhez kezdett valamiért hasonlítani, akik otthon Mozart meg karácsonyfa, de ha melóban parancsolnak valami kevésbé humanisztikusat, akkor kissé fintorogva bár, de megteszik - illetve ezek a kacarászó rasszisták ugye általában nőgyűlölők is, talán ez is gond, ha meg valaki elkezd "keresztény családmodellt" emlegetni, akkor általában heves futnivágyom van, hiába vagyok valójában hivő (aminek semmi köze ezeknek a lobogtatott izéjéhez) és élek egyfajta, hogy úgy mondjam "tradicionálisnak is mondható" családi kötelékben huszonsok éve, leszámítva egy-két papirost, ami nincs, és nem is különösebben vágytam rá soha.

De leginkább az volt az interjúban idegesítő végig, hogy valójában minden elől kitért, mint a langyosak, amiket a Biblia szerint majd kiköpködnek - azt hiszem, a végtelen sunyiskodás, az horgasztotta bennem fel a ballisztikus hátraugrást. Nem akarom én mondani, de érti amit gondolok, hehehe. Sztratoszférikus magasságok, még mit nem. Kisstílűnek, hamisnak, gyávának tűnt valahogy.

Hunnia...mit tudunk a hunokról? Mások beszámolóit és/vagy hazugságait? Néhány tárgyi leletet? Lehet, köpnének ha meglátnák ezt a vircsaftot, fene tudja.
       A jelenlegi adatok birtokában járványügyi előrejelzésekkel foglalkozó szakembernek aránylag komoly pontossággal meg kell tudnia mondania,  hányan fognak meghalni Covidban március huszonhatodikán.      "Nem. Mindig volt 1-2 százalék tévedés, de hálásak is lehetünk nekik, mert az…..
Vakmacska 2021.04.09 09:49:51
@kemény keleti kommentelő: november óta.

viszont ők aztán bandáznak, ergo terjeszteni istenien tudnak. (mondom egy gimnazista gyerek anyjaként, testközelből látom ki mit tart be vagy nem még így is...)
Vakmacska 2021.04.09 19:27:52
@white999: Igen.
Mondjuk TESZTELNI nálunk azt mondták hogy elhagyhatod a karantént. Én is elvittem a ferihegyi tesztpontra a 16 évesemet, még bőven karanténban voltam (mondjuk nem szálltam ki a kocsiból sehol se, ott se)

Másfél hónapja mondom minden lehetséges fórumon és felületen, hogy személyes tapasztalat, nem csak az enyém, hogy az állami eü elugrál a tesztelés elől ahol csak tud. Ne tudjátok meg mit verekedtem, hogy három emberből legalább EGYET ne magánpénzen teszteljünk - az akkor már rég tünetmentes-felgyógyultat már hagytam a fenébe, szegénynek semmi sincs a kezében hogy ő is beteg volt (11 éves), kellett neki másfél nap után eltüntetni az összes tünetét. ÉN voltam túl beteg hogy még ezt is - a gyerekorvos orra előtt két teljes napig lengettem szóban és írásban a gyerekorvosok társaságának pont akkorfriss szakmai álláspontját hogy KELL megállapítani, főleg kifejezett tünetet mutató fiatalkorúnál azt a kurva covidot, mert ha valami pl. visszamarad akkor miafaxszal bizonyítom, feltételezéssel? Orvoslás szégyene. A végén már majdnem (?) ordítottam, hogy külkerdiplomával sorolom a járványtani és orvosi érveket baszki?????

És persze ez is napokkal később, a mi tesztjeink szerdán-csütörtökön lettek pozitívak, az ugyanakkor megfertőződött gyereké következő kedden. Gyorsteszttel, mert nehogymár jusson PCR.

Kb. a harmadik napon jutottam el oda, hogy kb, mindenkinek emelt hangon közöltem, ha még egyszer valaki kimondja, hogy "teszteléstől még nem gyógyult meg senki", azt egyrészt azonmód szájon csókolom (aktívan fertőző voltam), de utána meg úgy vágom nyakon, hogy egy hétig egy irányba szalad.

De mivel nem mindenki hangoztat emelt hangon (mert mondjuk rosszabbul van mint én) vagy nem mindenki szívóskodik és nyomul, nem mindenki mer orvosi szaklapokat lengetni műszaki/biznic/semmilyen végzettséggel a tesztelést elutasító orvosnak (én kurvára értem hogy adminisztráció és munka, nademár...), szóval nyilván hagyják a fenébe, sőt, kimennek a bótba, mert hátha meg mégse.

Már túlvagyunk, mi nem haltunk meg, de ha erre a részére gondolok, még mindig szétvet az ideg, és a covid által felgyorsított pulzusom még mindig az egekbe megy.
   Tudták, hogy  Petry azt mondta, hogy a német határőrségnek fegyvert kellene használnia az illegális bevándorlókkal szemben? Ez volt a német szélsőjobb megerősödéséhez vezető nyilatkozat, amiből országos botrány lett. Petry tagadta, hogy explicit tűzparancsra gondolt, de azért mindenki úgy…..
Vakmacska 2021.04.08 16:03:32
@ijontichy: Mondjuk azért elgondolkodtam ezen a kit akarok meg kit nem alkalmazni dolgon, most nem a pofázási igényen, hanem azokon a nyílt kitételeken, ahogy valaha a kilencvenes években még megjelenhetett álláshirdetés.

És én - mára ötvenes nővé öregedve, tehát dupla hendikeppel, a vezetéknevem alapján pedig ifjúkoromban még jól le is cigányoztak telefonon, ergo erről is szerezhettem némi személyes élményt - nagyon örvendek annak, hogy ezt nem lehet telibepofával hirdetni többé, még az előítéletes és retrográd Magyarországon se, nemhogy mondjuk Kanadában. Még akkor is, hogyha az ilyen cégnek azt is mondanám amúgy is, hogy akkor fújjátok fel a személyzeti policy-teket szalmaszállal, nem is AKARNÉK ilyen helyen dolgozni. De akkor is.

Szóval lehet hogy kifinomultan ma is elküldik a roma, női, 55+-os jelentkezőt, de már nem lehet telibepofával óbégatni, hogy de nekem csak 40 év alatti fehér férfi kell, a többi az a mi cégünknél nem kell. Az egész kicsi cégeknél még valahgy a "kémia" meg a nagyon kicsi cégek betorzulásai miatt valahogy lenyel néhány békát a leendő jelentkező, hogy úgyse lett volna jó az, de a kilencvenes években ezt bazi nagy cégek is nyíltan csinálták, a mikorakarszülni és hasonló okosságokkal együtt.

A cancel culture nevű baromság az annak a másik szaros vége, amit velünk etettek évtizedekig és évszázadokig, és még jó pofát is kellett hozzá vágni. Onnan hogy nőnek agya és emberi minősége se mindig volt (bölcs, amúgy kiváló életművű emberek szájacskájából elhangozva), női művészet sincs és persze orvosnak se kellenek meg választójog is minek.

Persze hogy kontraproduktív most elhozni ezt ide, és random hülyeségekért meghurcolni amúgy általában normálisan viselkedő embereket, és valahol kontraproduktív a kvótázás és a formalizálás is, de akkora gödörből kell valahogy kijönni, ami nem egyszerű.

Miközben totál egyetértek azzal, hogy dolgozni olyanokkal lehet, akivel úgy érzem hogy tudok, és a formális kritériumok csak a buli egyik része. Viszont tömegjelenségként előadva ezt veszélyes tüneteket hoz ez az egyéniben akár ártalmatlan hozzáállás. Nem, nem tudom, mi a megoldás.
Vakmacska 2021.04.08 18:30:13
@flort: francsetudja, milyen a mű, ha szegény alkotó odáig se jut, hogy légyen néki vászna, pemzlije, festéke meg ideje. Párszáz évig elég gyakori állapot volt ez, meg a mitírogatitten. És ha valaki elolvassa mondjuk Camille Claudel történetét, aki nagyon megszívta, ellentétben mondjuk Rodinnal, és ez nem volt egész független attól, hogy nőnek született a szerencsétlen. Szóval igen, én is most már ott akarok tartani hogy legyen mindegy és éljen a mű önálló életet. De hosszú út volt idáig, és most is csak a világ bizonyos szegleteiben van úgy.
Vakmacska 2021.04.09 16:59:54
@ijontichy: én azt kérdeztem, az üzletnek hol van ezeket a határokat joga meghúzni, illetve amit még feszegettem,hogy mi történik, ha ezeket az egyéni választásokat és kritériumokat khm, jelentős mennyiségben alkalmazzák egy viszonylag véges piacon.

Tehát kifejtve: hogy elég nagy piacon nagyon sok ilyen egyéni hisztit pusztán a mérete miatt észre se vesznek: ha egy kétszázmilliós piacon van három darab ötven-kétszáz fős cég, aki mondjuk csak olyanokat alkalmaz, akik x egyház vagy z sportklub tagjai és ezt betartatja, vagy nem vesz föl nőt-feketét-öreget, akkor vagy kiárazza őket a piac (emiatt vagy más miatt) vagy észre se nagyon vevődik, mert nem szűkítik ezek az egyén lehetőségeit jelentősen. De pl. van ez a mi kis pocsolyánk, ha elég sokaknak van egyéni problémája az alkalmazottjuk facebook-beszólásaival vagy egyéb közösségi megnyilvánulásaival (nem a kifejezetten bétékás ügyekre gondolok) és mindnek kb. ugyanúgy, akkor az egyén lehetőségei nem kicsit szűkülnek. Ha elég sok (mondjuk a többség) cég nem vesz fel feketét-nőt-öreget, akkor sérülnek a csoportok jogai, miközben EGYENKÉNT minden cég azt mondhatja, hogy ez az ő speciális üzleti meggondolásai, vízilova, akármije mentén történik és tessék elhinni, tudja ő, mit csinál.

szóval engem a makró érdekel: ha ezek a kis egyéni kondíciók lefedik mondjuk az üzleti élet khm, elég nagy százalékát akkor kinek az érdekei előbbvalóak, az egyéné vagy a cégek üzleti feltételeié? És hol a határ? Erre mondtam, hogy nem tom a precíz választ, se a mindenkinek megfelelő megoldást, pedig ebből üvegplafontól cancel culture-it mindenféle mellékhatás kijöhet megfelelő kevergetés mellett.
    Szijjártó külügyminiszter bekérette a német ügyvivőt, mert Petry Zsoltot elküldték a Hertha BSC-től. A hivatalos indoklás szerint a kormány  megütközését fejezte ki, hogy Németországban retorzió érhet bárkit is nézetei törvényes keretek között történő közlése miatt. I am not kidding, tényleg ez…..
       Gulácsi Péter, a magyar futballválogatott és az RB Leipzig kapusa kiállt a meleg családok mellett. Emiatt a fasiszta rezsim pogromlapja, a "Vasárnap", megtámadta. Gulácsi nem gyűlölködött, és a nem gyűlölködésre még neki sincs joga.       Semmit nem tudok erre mondani. Ha ő bűnös, én is az…..
Vakmacska 2021.02.25 13:24:06
@kisa: amúgy elgondolkodtam hogy a népeknek most már tényleg annyira nincs kontrolljuk az életük felett, hogy már arra is őrjöngéssel válaszolnak, ha valaki megjegyzi, né, süt a nap. Egyre irányíthatatlanabbak ezek az indulatok és egyre kevesebb az akarat a többségben, hogy kontrollálja őket. Ez nem fog jófele vezetni, és nem lesz feltétlenül konstruktív (inkább nem lesz), és mintha már lassan néha azt is elfelednék sokan, hol vannak még cselekvési vagy választási lehetőségek, ehelyett mindenki tehetetlenül hisztiző kisgyereket alakít. És ez aggasztó.
Vakmacska 2021.02.26 10:40:29
@kemény keleti kommentelő: engem is az érdekel, ha most lebontjuk az agyaghadsereget és a klónokat, akkor hányan maradnak milyenek valójában?

a 10-es évek elején úgy 13-ban én úgy hagytam abba kb. mindenféle ún. közírást, beleértve akár a könyvajánlókat is, hogy az egész ner és háttere csak tükör, a baj azzal van, hogy a körülöttem élők is lelkesen tapsikolnak olyanokra, amiktől legszívesebben inkább Tuvalun vagy a Holdon kérnék menedékjogot.

Most nem tom mi van, hányan élnek valójában a szentivánéji álomban még, hányan zakkantak meg véglegesen, miután egyre mélyebben bámultak abba a bizonyos nyúlüregbe, hánynak vette el az eszét az olcsó pia és a bezártság végleg, és mennyi képes még egyáltalán gondolkodásra, már amit én pl. annak nevezek.

egyelőre nincsenek vérmes illúzióim, építem a lábakat kifele.
Vakmacska 2021.04.07 20:30:13
@AdvocatusDiaboli: ott kezdődik a malaj, ahol állami politikává tesznek olyasmit, ami két lépéssel arrébb már az emberi jogok alapvető nyilatkozatának vagy a sokat emlegetett tízparancsolatnak se felel meg, és buta fodbalistákat vagy pénzéhes bárkimásokat szépen szócsővé tesznek, úgy hogy a butábbjának fel se tűnik, mit csinálnak vele és kicsodák.

az se egész mindegy, hogy a kocsmában milyen a közhangulat, de azt azért könnyebb valahol a helyén kezelni, és nem lesz minden kocsmai óbégatásból Szarajevó vagy Ruanda, ahhoz kell még ez-az. De tény, hogy Szarajevó meg Ruanda után sokan összerezzennek már a részeg kocsmai óbégatástól is, és ezt is frankón ki lehet megint használni. Nehéz dolog ez.
  " Tegyük hozzá, ők többnyire magyar nemesek voltak, akik erősen kötődtek a nemzethez, ellentétben az ideiglenesen hazánk területén állomásozó momentumos politikusokkal, akik külföldi egyetemről jöttek, külföldre házasodnak."   Ezt 2021-ben tudta leírni Pogrányi Lovas Miklós. Róla a Kossuth…..
Vakmacska 2021.04.06 11:22:42
@doggfather: a reménykedéstől még nem fog elmúlni, oda sokkal több kell majd. És minél inkább bejönnek ide a helyi seggfejeknél nagyobb játékosok, annál inkább. (ha pedig mi vagyunk valaminek a kísérleti terepe, akkor pl.Szíriában meg lehetett figyelni, az milyen, ott pl. lehetett tesztelni mindenféle hadászati cuccost élesben...az ottlakók meg kb. le voltak magasról tojva gyerekestül)
     Lánczi András, Lukács József kádárista ideológus egykori jobbkeze, a következőt találta nyilatkozni a rezsimlapnak.    “a CEU-nak világos politikai hitvallása volt és van, márpedig ha valaki politikailag exponálja magát, akkor politikai eszközökkel fognak vele bánni”.     Tekintsünk el…..
Vakmacska 2021.04.05 14:41:21
@Kettes: nekem erről a paliról eszembe jut egy 90-es években olvasott könyv, egy Thaiföldről Németországba költözött luxusprosti élettörténetéről szólt, és voltak benne "különleges kívánságokat" elővezető kuncsaftok, általában gazdagok és hatalmasok, a kívánságaik egy része még csak nem is érintést követelő dolog volt, mégis azt mondta a hölgy, olyan mélységekbe látott bele, ami a rettenetesen kimerítőség mellett még egy szakképzett pszichiáternél is erős gyomrot kívánt volna meg. Ha valakiről el tudom képzelni hogy....majd nyilván húsz év múlva valahogy kiderülnek ezek.
      „Árpád fejedelem sem állította hadbíróság elé az Európát végigfosztogató vitézeit, hanem kitüntette őket. A rablást, gyújtogatást és erőszakot – »kalandozást« – pedig nem jogi határozatok állították le, hanem az augsburgi csata. Ott az történt, hogy a büdös magyar migránsok ugyan váltig…..
Vakmacska 2021.03.25 10:03:54
@Grrr...: elgondolkodtam egy irtózatos méretű excel-táblán, ahol cikkenként és idézetenként ott van a hasonlatos tényálladék, minden sor első oszlopában egy bizonyos sajtótermék, második fülön meg egy naaagy cégháló keblén tenyésző, eléggé khm, egymáshoz hasonló cikkeket osztogató felületek szerepelnek. Na amikor eléri a cucc a 800-1000 sort per worksheet, akkor kell DoS jelleggel EGYSZERRE beadni az összeset "jogorvoslatért". Na?
  "És most már az ország – a haza – is mérgező! A költőnő Ausztriában pisili ezt bele a Dunába, tudván, csak erre folyik lefelé az. Labanc lapnál keres védelmet ahhoz a kívánalmához, hogy Jókai (az 1848-as márciusi ifjak egyike, A kőszívű ember fiainak regényírója) ne legyen kötelező…..
Vakmacska 2021.03.22 09:21:33
@netukki: meh, fordítok: azt akarja mondani az illető, hogy kikéri magának, ha valaki megakadályozná, hogy a puszta kénye-kedve alapján kiválasztottat megerőszakolhassa tetszőleges módon, időben, számszerűségben? Mert az én fordítóm csak így bírja értelmezni a (fél)mondatot.
Nagyazistenállatkertje, tényleg kell valamit csinálni alighanem a villanypásztorral......
          1925. április 25.-én Róma alapításának évfordulóján adták ki a Fasiszta Értelmiség Kiáltványát.  Olyan olasz értelmiségiek írták alá a Manifesto-t, mint Luigi Pirandello, Gabriele d'Annunzio,  Ungaretti, Malaparte vagy Marinetti. Nem Jókai Anna, Kovács Ákos vagy Fekete György.         A…..
Vakmacska 2021.02.06 10:27:21
@netukki: én tíz éve mondom, hogy aki fideszes két méternél közelebb próbálna jutni a gyerekeimhez, annak több füle marad, mint foga.
Vakmacska 2021.03.19 09:17:25
@labrys: :DDDDD
  Lovász László és Avi Wigderson kapta az Abel-díjat.      ..
Vakmacska 2021.03.18 13:19:11
@frissen regisztrált troll: +1 (hajdani fazekasosként elég jól látszik a trend...:((()
      Az állampárti propagandaoldal interjút készített Orbán Viktorral.      Idézem  :     "Oxfordi évekről, az antikommunista előkészületekről és a magyar történelem lehetséges olvasatairól beszélgettünk a miniszterelnökkel." .     Orbán Viktor pár héttel később ment ki Angliába, mint én…..
Vakmacska 2021.03.12 12:35:30
@frissen regisztrált troll: Tudom, mekkora hülyeségeket mond az ember részegen - én is kipróbáltam párszor. EKKORÁKAT azonban csak ha józanul se klappol sok minden. A beálltságot abból véltem, hogy kicsit sűrűn sült el a keze, ez némi tudatmódosítóra utalt, de ahogy néhai sógorom fogalmazott, elfogadom hogy vannak ún. "gyári hülyék", akiknek inni se kell hozzá.
      Amikor a féldebil Szilvay Gergely saját faji felsőbbrendűségétől és vallási fanatizmusától  megőrülve kioktatja a világot, amikor Apáti, Bayer, Megadja és a többi nyilaskeresztes szolga őrjöngve fenyegetőzik, emlékezzünk arra, hogy kb. mennyire baszarintotta el a centrális erőtér, a nemzeti…..
Vakmacska 2021.03.08 11:45:01
@white999: mér, még nem omlott össze?

amúgy nyilván nem mindenhol, de elég sok helyen már eléggé szerintem.
  "   A mutatók folyamatosan romlanak azóta, csak a SOTE van még az első ötszáz egyetemben a Times rangsora szerint. Prága, Varsó, Ljubljana is elhúz a magyar egyetemek mellett. Én nem a politikai haszon felől nézem tehát a kérdést, hanem hogy az átalakítás kimozdíthatja a felsőoktatást a…..
Vakmacska 2021.03.02 09:11:33
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: most hirtelen beugrott nekem ettől valami - igen, a Napfény ízének az a bizonyos jelenete, az.
      " Ehhez elmesélte azt is, hogy 2017 után egy évig a Farkas-hegyen készenlétben tartott egy kisrepülőgépet, hogy ha arról van szó, bármikor Bécsbe tudjon menekülni. Elmondta, hogy például Schmidt Mária felől is kapott olyan üzeneteket, hogy „felmossa vele az Indexet”.  (A 444.hu Bodolai…..
Vakmacska 2021.02.15 08:48:15
@frissen regisztrált troll: ne feledd Pepita Oféliát! Hát nem épp bébike.
Vakmacska 2021.02.15 13:35:13
@frissen regisztrált troll: ilyen idők járnak mindenfelé.

nekem amúgy a legjobb párbeszéd evör onnan:

"- Na, jómadarak? Most mi lesz?

- Botrány - felelte hidegen Rozsdás. - Néhány francia és angol admirálist nyugdíjaznak, a világ évszázadokig Anglián röhög, minket felkötnek, azután filmet csinálnak rólunk."

(...)
Ezt ma már minden felvilágosodott matróz tudja.