Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tibs71

2 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ennyire futja Üzemzavar 2011.10.24 09:24:00
Korábban terveim között szerepelt, hogy 1:45-ön belüli félmaratont fussak. A szeptemberi verseny sajnos nem úgy sikerült ahogy terveztem, ezért arra gondoltam, hogy majd novemberben, Siófokon megfutom az egyéni legjobbamat, hiszen arról a versenyről egyrészt szép emlékeket is őrzök…..
Alapvetően biciklivel járok a városban, napi 24-30 kilométert. Kilenc éve szoktam rá, nem annyira ideológiai okokból, hanem mert olcsó és gyors, a mozgásigényem nagy részét kielégíti, no meg persze, ne felejtsük el, olyan szabadság-élményt jelent, amit városlakó különben…..
Ennek az évnek az első hónapjaiban nem tudtam annyit futni, mint amennyit szerettem volna. Nehezen elmúló, újra kiújuló sérülésekkel bajlódtam. Egy talpbetét a hétköznapi cipőmben megszűntette az egyik fájdalomforrást, így már "csak" egy januári húzódás…..
Idén először lehetett a Vivicittán félmaratoni távra is nevezni, és én éltem is a lehetőséggel, arra gondolva, hogy ha már az előző heti prágai félmaratonra készültem valamennyit, akkor a Vivicitta előtt elég lesz mondjuk egyszer lemenni egy laza átmozgató futásra. (Hogy ez…..
...avagy lejárt szavatosságú cuccot rakni a befutócsomagba = NEM MENŐ (szerintem)Igazából a feleségem szúrta ki - aki a családban elharapózott ételallergiák miatt mindennek elolvassa az összetételét -, hogy a Verbena "Csipkebogyó ízű töltött keménycukorka C…..
Tibs71 2011.04.14 00:29:44
Február elején lesérültem és több, mint 1 hónapos kényszerpihenő várt rám. Tudtam, hogy nem fogom kibírni mozgás nélkül, ezért már az orvostól hazafelé menet elkezdtem agyalni, hogy mit is kezdjek magammal. Az orvos azt tanácsolta, hogy bármilyen mozgást végezhetek amivel nem…..
Tibs71 2011.04.05 23:51:40
A szezont a prágai félmaratonnal kezdtem... Neveztem a Vivicitta félmaratonra is, ez most lesz vasárnap, tizedikén, és utána a bécsi félmaratonra is neveztem már.
Azt, hogy mikor mennyit futok, igazából általában nem terveztem meg komolyan - hetente egyszer vagy kétszer megyek el futni, de hogy akkor mennyit futok, és milyen tempóban, az teljesen az adott napi hangulatomtól és erőnlétemtől függ.
Hetente kétszer járok thai-box edzésekre, ami eléggé igénybe vesz, viszont rendben is tartja a kondimat. (Bár ha nem járok mellette futni, akkor néha nehéz hozni azt a szintet, ami arra az edzésre kell: a futás megadja azt az alapot, amire a thai-box edzéseken rá lehet dolgozni.)
Az edzéseken én tartom a bemelegítést és a nyújtásokat, amit nagyon fontosnak tartok. Külön büszke vagyok arra, hogy az edzéseinken tulképp soha nincs rándulás vagy húzódás miatti sérülés :-) Az átmozgatás és a bemelegítés kb húsz perc, a nyújtás kb tíz perc. (Szerintem a nyújtás fontosságát nem lehet túlhangsúlyozni.)
Nagyobb futások, mondjuk félmaratonok előtt egy vagy legfeljebb két hétre ki szoktam hagyni a bunyó edzést: egyrészt akkor futni megyek inkább, másrészt csaknem biztos, hogy a futás előtti edzésen összeszedek valami sérülést (pld egy bordarugásnál valaki könyökét érem lábfejjel, vagy kapok egy olyan rúgást a combomra, amitől napokig bicegek).
Úszni szeretek, de méltánytalanul ritkán járok... :-)
Rendkívül pörgős hét után (minden nap 6 körül keltem és rengeteget kellett dolgozni) erős voltam, és szombaton is felkeltem "korán" (8 előtt), hogy elmenjek a Nike Futóklub szokásos heti edzésére, ami most megint a Margitszigeten volt (hét közben nem is jutottam el…..
Ezt a cikket azért írom, mert a történtek fényében szükségét érzem az emberek felvilágosításának. Szakmai szemmel nézve egész más a történet, mint ahogyan azt a kommentelők java (tinik) látják, éppen ezért elsősorban nem is nekik szól ez a cikk (bár tanulságos), sokkal…..