Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Boros János

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Mit jelent politikusnak lenni? Erről a talán furcsa, és általában vegyes érzelmekkel fogadott kérdésről szeretnék pár szót szólni.Az ember belevettetett a világba. Önmagát megismerni és a világot megismerni ugyanolyan fontossággal és kérlelhetetlen szükségességgel…..
Boros János 2011.01.20 15:22:37
Ugye én Január elseje óta bárhol szólalok fel ez ügyben, mindenhol egyszerűen felolvasom, vagy odamásolom az MTI-nek adott nyilatkozatomat. Most megpróbálom más szemszögből is megvilágítani mondandómat.
Induljunk ki a következő megállapításból:"A filozófusok legjobbjai az igazságos társadalomért, a hatalmi befolyásolástól mentes, átlátszó társadalmi kommunikációért dolgoznak. A nyílt viták, a törvénytelenségek feltárása és megszüntetése, a félelem felszámolódása a demokrácia megerősödésének jelei". A vitáknak én is, mint minden igazi filozófus, csak örülni tudok. Ezért is másoltam be mindenhová, és küldtem tovább az MTI-nek adott nyilatkozatomat. De menjünk tovább. A filozófusok legjobbjai az igazságos társadalomért dolgoznak. Mit jelent ez? Azt jelenti, hogy azok a filozófusok, akik a legjobbak, azoknak az a munkája, hogy elősegítsék egy igazságosabb társadalom létrejöttét. Vagyis, a legkiválóbb filozófusok a társadalmi igazságosság jegyében tevékenykednek. Ennél jobban már képtelen vagyok megvilágítani e mondatok komolyságát. A Filozófiai Intézet jelenlegi igazgatójaként csak mélységes megdöbbenésemet, és sajnálkozásomat fejezhetem ki azért, hogy egyesek nem tekintik ezen elveket és célkítűzéseket mindannyiunk számára hasznosnak és fontosnak, hiszen ezek nélkül hogyan is dolgozhatnánk egy igazságos társadalom elérésének reményében? Mély megdöbbenéssel vettem tudomásul az előző vezetés munkáját, amelynek nyomait igazgatói megbízatásom első napjain felfedeztem. Az a fajta esszéisztikus, világtól elrugaszkodott hozzáállás, mely az Intézet munkáját jellemezte a lehető legtávolabb áll attól a szakmai professzionalitást a lehető legmagasabb szinten megvalósítani kívánó eszmeiségtől mely nekem magamnak, s a filozófia legjobbjainak sajátja.