Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vidak

0 bejegyzést írt és 143 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A fenti képet ugyan már néhány éve készítettem Dublinban, de felteszem, hogy még ma is működik a kocsma, ha már egyszer több mint 800 évet kibírt. A fotózáskor még arra gondoltam, arról írok, hogyan számolják egy épület vagy intézmény korát az írek és hogyan mi, ám a…..
A Homár még nem próbált Skype-ról smst küldeni, de Feri szerint már nem is fogunk. Az alapvető 20. századi civilizációs vívmányok megadóztatása óta a T-Mobile állítólag nem kézbesíti az ilyen üzeneteket. Más szolgáltatónál is hasonló a helyzet? Azt a tapasztalatomat…..
vidak 2012.07.17 08:55:36
@fishermansfriend: Sikerült elolvasnod és értelmezned azt a kb. 15 sort, vagy csak kommentelsz?
...kíván a Pamacs és penge blog! ..
vidak 2011.12.27 13:16:01
A tavalyi se volt rossz, de idén aztán végképp zavarba ejtően nagy csuporválasztékot tapasztaltam a Vörösmarty téri vásáron. Íme a képes beszámoló. A kitelepült vendéglátósok minimum két Michelin-csillagosra belőtt hurka- és forraltbor-áraival ellentétben a kézművesek…..
Pamacs és penge Prince by Lush 2011.10.05 06:01:00
A (számomra legalábbis) leginkább szappanjairól ismert, és itthon is több márkabolttal (néggyel, igaz, csak Budapesten) rendelkező angol márkának van borotvakrémje is, kétféle: a Dirty meg a Prince. Lássuk, mit tud az utóbbi. Filózifiája szerint a Lush a természetességre, a…..
Pamacs és penge Matek és mozgó 2011.08.25 11:25:00
Imádom az internetes archívumokat, kiváló dolgokat lehet bennük találni. Íme egy korabeli hirdetés, a Zalai Közlöny egy 1935 júniusi számából. Az már csak látszik, hogy nyolcvan év alatt semmit sem változott a világ. Az alapelv ugyanaz: a tévében ma ugyanígy ijesztegetnek…..
Ti melyik hangutánzó szóval írnátok le egy autó hangját? Brümm? Vrümm? Brrrrr? Vrrrrrr? Akkor ti sem ma kezdtétek a matchboxozás! Egy mai kisgyereknek azonban már egészen mást jelent az autó, és elképzelhető, hogy a filmben ábrázolt jelenet néhány év múlva már általánossá…..
 Flasi bá' üzletével kapcsolatban írtam korábban: gyerekek, borotvakés-ügyben nagyon nincs veszve a haza. Nos, nagyjából ugyanígy mondhatom a Metropolitan szépségszalon most nyílt Pesti Borbélyműhelyével kapcsolatban: gyerekek, borbélyügyben sincs veszve. Sőt! Reneszánsz…..
addict Dohányzó taxi 2011.04.16 13:45:00
A dohányzás halált okozhat, de az emberek ennek ellenére mégis rágyújtanak. Mivel egyre kevesebb helyen hódolhatnak káros szenvedélyüknek a legtöbben kint a szabadban vagy otthonukban gyújtanak rá. Igaz ez Németországra is, ahol a fiatalok sokszor már csak a szórakozóhelyek előtt…..
Ma van a Föld Órája - amikor is egy órára mindenki leáll az áramfogyasztással, amennyire teheti. A kezdeményezésről biztosan sokan írnak még ma, a legrészletesebb összefoglaló a hivatalos honlapon van róla, ahol kiderül, hogy Budapesten hány intézmény, vállalat csatlakozik.…..
vidak 2011.03.26 17:33:45
@Álmos: Azért ez nem igaz.
Nézz el ide: astro.elte.hu/observatory/
Igaz, nem olyan jó az ég mint a Kanári-szigeteken, de nem használhatatlan...
vidak 2011.03.27 23:05:20
@sanche: az a bizonyos fok is elég sok. Nem a világítást kell csökkenteni, csak jó helyre kell juttatni a fényt. Nézd meg pl. ezt a képet: fenyszennyezes.csillagaszat.hu/files/images/cikkek/keletipu.jpg
 A Borotvák az űrben című posztban már volt szó a Gillette Techmaticról, mint olyan borotváról, amelyet a hosszabb űrbéli tartózkodások kezdetén számos esetben vittek föl és használtak az amerikai űrhajósok. Ez a modell mára már nem csak ezért ipartörténeti érdekesség, hanem azért is, mert…..
Az úgy történt, hogy egy szép napon azt éreztük: kell ide egy Férfi közénk. Nem csak látvány szempontból, de hát mi miként is tesztelhetnénk a pasis kozmetikumokat ugye? Így megnyertük magunknak Danit, akinek ezúttal is köszönjük áldozatos munkáját. Első körben egy nagy…..
Pamacs és penge Sentinel leather 2011.02.23 13:53:00
 Madame Scodioli nem pihen a babérjain, az utóbbi néhány hónapban két új borotvaszappannal is előrukkolt. Közülük a Sentinel az, amelyiket már ki is próbáltam. Az első egy teljesen neutrális, illatmentes (unscented) változat, amelynek a működése értelemszerűen ugyanaz,…..
Pamacs és penge Szülinap 2011.02.20 11:07:00
Pont ma egy éve indult a Pamacs és penge blog. Már az sem lenne rossz eredmény, hogy továbbra is létezik és aktív, de a helyzet ennél azért még sokkal jobb. Egy év alatt született 95 bejegyzés – azaz nagyjából hetente kettő. Kapott kábé 750 kommentet, ez posztonként közel…..
vidak 2011.02.20 14:17:14
Pamacs és penge Találós kérdés 2011.01.28 09:30:00
 Na, mi ez? Bagoly? Az Ikrek csillagjegy? Közép-afrikai törzsi motívum? Nem, kérem szépen, egyik sem. Ez bizony nem más, mint egy igen korai Gillette penge-prototípus perforációja. Namármost szerintem fölöttébb jól néz ki, felőlem nyugodtan maradhatott volna így is. Csak…..
Az E-könyv-olvasók blog hatalmas feladatba fogott, felmérést készít a hazai olvasótáborról. Itt a kérdőív, töltsétek ki, segítsetek pontosabb képet kapni a kicsiny, vagy már nem is olyan kicsi magról. ..
 Qk@, a győri hagyományos borotválkozós szindikátus oszlopos tagja meglepett három darab Apollo pengével. Mire végigolvassátok a posztot, már csak egy kérdésetek marad majd: hát barát az ilyen? Amikor a pengékre néztem, a kifejezetten régies dizájntól azt hittem, hogy…..
vidak 2010.11.06 13:35:05
 Nemrég a Vie-Long lószőrpamacsai kapcsán szóba kerültek a különféle állatoktól származó sörték és szőrök, illetve ezek különféle felhasználási módjai. Akkor csak idéztem belőle, de mivel igencsak témánkba vág, hát szerepeljen itt a Magyar Néprajzi…..
Mekkora kirányság már, hogy nem a bálnát kell leölni, hanem te magad vagy Moby Dick, és te gyilkolod a tengerészeket! És eszed a halakat, a madarakat, az arra járó UFO-kat, és közben a bálna csak egyre nagyobb és nagyobb lesz. A feladat tényleg csak ennyi, enni, lélegezni,…..
Mike Bithel 24 óra alatt írta a Thomas Was Alone-t, ezért a játékot nem lehet úgy kritizálni, mint egy több hónapig készült flashcsodát. A grafika egyszerűebb nem is lehetne, a pályák sem bonyolultak, mégis élvezet játszani a programmal. Egyetlen nagy baja, hogy hamar végig lehet…..
Az Alice is Dead első részét még nagyon szerettem, a másodikért már kevésbé lelkesedtem, de még élt bennem a remény, hogy hátha... Nos, megjelent a harmadik - befejező - rész is. Megfejthető, de nem túl triviális fejtörők, néhol poénok, egyedi látványvilág - ez jó. Ami nem…..
Bigyóblog Le a baktériumokkal! 2010.10.19 16:13:00
Ez egy olyan szerkezet, melybe bele kell helyezni a mobilt és megtisztítja. De nem ám csak úgy tessék-lássék! Alaposan, megszabadítja az összes bacilustól. Az ígéret szerint az UV fénnyel működő szerkentyű a kórokozók 99 százalékától megszabadítja telefonunkat. És közben a…..
  Bár többen is indultak az elmúlt években a European Council of Spatial Planners pályázatán, magyar terv még soha nem nyert rajta. Idén azonban megtört a jég, Nagykanizsa városi tereinek láncolata különdíjas lett.   Mint a tervet készítő Pro Urbe honlapján…..
Egy olvasónk azért ment el a Megasztárba, hogy megnézze egyik haverjának a fellépését, de nem egészen úgy sült el a dolog, ahogy azt szerették volna, illetve a Tv2 meghirdette. Átveréses sztori változatlan formában alant, modern rabszolga motívumokkal.Egy kedves barátom bejutott a…..
vidak 2010.09.30 12:12:09
@szbszig: vizitdíjra gyűjt, biztos.