Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kisrobert

0 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az csak odafagyott jég. Ilyen volt a Szojuz TMA-05M a felállítás előtt: Ilyen meg a start után: Azt gondolom mindenki kitalálta, hogy nem a kilövőpadon festették át. Az oka egyébként egyszerű: a Szojuzok RP-1-el (gyakorlatilag speciális kerozin rakétákba) és folyékony…..
Az eddigi legkerékpárszerűbb elektromos kerékpár a napokban debütált sanghaji China Cycle 2013 kiállításon, olasz fejlesztés, és csak tekerni kell. A Zehus Bike+ állítólag olyan hibrid, mint a Toyota Prius, csak nincs nagy és nehéz akkumulátora. Az egyetlen külső jel, hogy nem…..
kisrobert 2013.08.07 09:10:07
@Mr. Waszabi: Csak hogy a fizikát is lásd, ne csak a ködösítést:
A jelenleg egyik legerősebb mágnes (Neodímium N52) mágneses energiája 40J/kg. Azaz ha elveszti a mágneses képességét, akkor ennyi energiát ad le. (Másképp megfogalmazva a mágneses tere ennél több munkát nem tud végezni. És még azt sem olyan egyszerű elérni, hogy ez a mágneses energia átalakuljon.)

Egy Li-Ion akkumlátor energiatároló képessége 330 000J/kg.

(Szabadalom kiadásánál nem vizsgálják a megvalósíthatóságot.)
Talán a lenti levél írója is érzi így utólag, hogy féklámpát villantani is fölösleges volt, talán hibának is mondhatjuk, mert azt kérte, hogy a nevét ne írjam bele a posztba. Van az az állatfaj, aki senkire sincs tekintettel, a szabályokat is leszarva közlekedik úgy, mintha…..
kisrobert 2010.04.05 21:19:38
@Szudvari: "És akit esetleg érdekel ez még lakott terület, és az órám szerint 80-90 között, a GPS szerint (tudom, ez sem pontos) 73-74-el mentünk."
Nocsak, nocsak... A posztolónak szabad gyorshajtani, másnak nem???
Igen-igen a 73-74 is gyorshajtás. A szabályos a 70 és alatta.
Talán, esetleg, ha már úgyis üres az egész út, akkor a jobb szélső sávban illene menni. Ha meg valaki utolér, akkor kötelező - a fentebb említett paragrafusok szerint.
Itt sok minden megáll a kreszből - a posztoló ellen:
- 73-74km/h a 70 helyett: gyorshajtás
- mikor közeledett a mögötte jövő, és a belső sávban maradt: jobbra tartás elmulasztása, indokolatlan zavarás,
- amikor utolérte a mögötte jövő: indokolatlan akadályoztatás.

A posztoló mellett semmi nem szól.
Nyilván az Astrás is vétett (gyorshajtás, követési távolság, veszélyeztetés), de ezek nem szolgálnak mentségül a poszt írója által elkövetett szabálysértésekre.

Amúgy mi a fene volt (a "paraszt megbüntetésén" kívül) a posztoló célja, azzal, hogy benn maradt a belső sávban - amikor már látta a mögötte jövőt???
Kedvenc hipermarketem pénztárainál, a sorban állás közben tudományos megfigyeléseket végzek. Ezen kutatás eredményei alapján döntöm el mindig, hogy most éppen melyik sor végére álljak. A bevásárlástudományban teljesen járatlan (= totál amatőr) vásárló mindig az éppen…..
Végre rászántam magam, és megvettem a képen látható tésztagépet. Igazi békebeli készülék, semmi műanyag, csak csupa rozsdamentes acél és egy fa fogantyú. Nem Kínában készült, hanem Olaszországban (remélem, nemcsak a doboz, amin a felirat volt, hanem maga a masina is). Az új…..
- avagy szakvélemény ÉMI-módra "Pénzeső az űrből" - hirdeti a honlap, meglehetősen erőszakos TV-shop stílusban. Volt ilyen, van és lesz, hiszen sokan gondolják úgy, hogy a pénznek nem jó helye van a balekok zsebében. Ami kiemeli a mezőnyből, az az ÉMI-tanúsítvány.Először…..
kisrobert 2008.03.05 07:09:55
Kedves ForgóMorgó!
a következő címen lévő "gázszámlacsökkentő" "varázseszköz" is megérne egy cikket...
www.alacsonygazszamla.hu/

...hiszen egy mágnes bármire képes (mert ami egy vasdarabhoz vonzódik, annak semmi sem lehetetlen).
Csőbe húztak! Nem kicsit, nagyon! Nézted már a diákhiteled éves egyenlegértesítőjét? Kerítsd elő most! Ülj le és nézd meg alaposabban! Megrázó és tanulságos! A tanácsaim se maradnak le a végéről! A lényeges részek: Előző évi záróegyenleg – Ha évente 10 hónapon…..
Az Index írása szerint egy neve elhallgatását kérő ügyvéd tavaly megfordította a szokásos menetrendet a szokványos parkolási perekben. Folyamatosan kérdezett, és hagyta, hogy a Centrum Parkoló Kft.-t a bizonyítási kötelezettség kivéreztesse. És jogerősen nyert. A per végére…..
Újabb történet arról, hogyan szívassunk meg valakit a hatóságok segítségével. Mondjuk be tartózkodási címként egy ellenségünk lakhelyét kihallgatáskor, később, ha már úgy is szökésben vagyunk, ne érezze magát jól ő se. Kedves Zugügyvéd! Mit tehetek abban az esetben ha…..
A kiszivárgott hírek szerint kilátástalan anyagi helyzetével magyarázta tettét az a rendőrségi helyszínelő, aki a Széna téri túszdráma után 460 ezer forintot lopott el a bankból, írja a Népszabadság. Tettét rögzítették a biztonsági kamerák. Azon kívül, hogy ilyen lúzer…..
Dr. Kiss István kolléga szélmalomharca az igazságszolgáltatással tanulságos eset. A rendszert vehemensen támadó exügyvéd ellen vádat emeltek hamis vád miatt, majd tavaly előtt karácsonykor a rendőrség csapdát állított neki, őrizetbe vették, és néhány hónapot börtönben is…..
 A Zugügyvédhez egy klasszikus szomszédjogi eset érkezett, amelyet látszólag jól kezelnek a vonatkozó jogszabályok, de mégis. A történet klasszikus példája a joggal való visszaélésnek, amelyet sajnos többnyire a hatóságok és a bíróságok szentesítenek. Kedves Zugügyvéd…..
A Zugügyvéd már várta, mikor érkezik végre egy a lakáshitel-anomáliákkal kapcsolatos levél. Az egyik kényes pont ilyenkor a foglaló kérdése. Az általános jogfelfogás az, hogy a lakáshitel-kérelem vissza utasításának következményeit a vevő viseli, hacsak ennek ellenkezője…..
           Sárga csekket kapott Toroczkai László. A szeptemberi estén az MTV székház elé tömeget hívó népvezér nevetségesnek tartja, hogy tízmilliót követel tőle a rendőrség. Az abszurd ötleten nem csak Toroczkai, hanem a…..
A Zugügyvéd csak azért teszi ki a következő, látszólag nyilvánvalóan egyértelmű esetet, mert úgy látszik, sokak számára mégsem egyértelmű. Az ittas kerékpározás igenis szankcionálható, még ha nem is teszik ezt túl gyakran. Kedves Zugügyvéd!   Én néhány…..
kisrobert 2006.12.15 15:20:17
Póló:
www.addel.hu/template/temp1/detailproduct.php?storeid=30&productid=56756&PHPSESSID=8a2d63129f8b1a4103725d73a29969c9
De kerékpáros boltokban biztosan sokkal elegánsabbakat lehet kapni jövő tavaszra.

Amúgy meg saját tapasztalat:
Régebben (10 éve) a rendőrnek csak egy egyszerű elemlámpája volt (még autót sem hagytak ott neki). Az autóból országúton csak annyi látszott, hogy valami haloványan pislákolva körbe-körbe megy. Sajnáltam is szegényeket. Én meg tudtam állni, de egypár autós elől félre kellett ugraniuk. Ők sem mentek túl gyorsan, csak később jöttek rá, hogy nem UFO-t látnak.
Jelenleg fényvisszaverő ruhában, világító bottal többszáz méterről látszik, normálisan le tud állítani.
A Zugügyvéd egy korábbi hozzászólást emelt ki a bírói karral kapcsolatos érdekes gondolatok miatt. Régi közhely, hogy a szubjektivitás , és az élettapasztalat hiánya mennyire közrejátszik egy-két abszurd ítélet meghozatalában. Vajon tényleg megoldás lenne az angolszász…..
       Az MTI híre szerint bántalmazás, illetve szakszerűtlen rendőri intézkedés miatt tett feljelentést három, a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) állományába tartozó rendőr ellen Dobozi József dandártábornok. Sajnos már ezt is…..
Az új építésű lakások körüli anomáliákról külön blogot lehetne nyitni. Átadás után a szavatosság alól kibúvó, eltüntetett project cégektől kezdve a rendezetlen társasházi jogi helyzetig, a pénzzel eltűnő, félkész házat maga mögött hagyó, csaló építtetőig sok…..
 A 2006. évi LXXXVII. törvény egyes törvények mentelmi jogra vonatkozó rendelkezéseinek módosításáról szól. A jogszabályt az Országgyűlés állítólag egyhangúlag megszavazta, a szondafújás alóli mentességről a képviselők nem mondtak le. A Zugügyvéd még nem…..
Az Index cikke alapjául szolgáló történet eredetileg ehhez a bloghoz érkezett, ezért megérdemel itt is egy linket, főleg, hogy elég sok észrevételt küldtek  közvetlenül a Zugügyvédnek is. A cikk felvezetőjét  itt is közétesszük, és várjuk a kommenteket:  …..