Regisztráció Blogot indítok
Adatok
guderian

0 bejegyzést írt és 288 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ég a napmelegtől a kopár szik sarja, tikkadt szöcskenyájak legelésznek rajta.  Nincs egy árva ember a torzs közt kelőben, nem vigad tömeg a nagy határ mezőben. Sátrak hűvösében tíz-tizenkét szolgahortyog, mintha legjobb rendin menne dolga. Hej, pedig üresen,…..
Gréczyblog Út Ceglédig 2012.08.20 09:03:53
Tegnap szélsőjobb horda szállta meg Ceglédet. A rendőrség körbevette a megtámadott romák házait. A cigányok menekülnek. Apartheid Magyarországon - 2012-ben. Ide vezetett, hogy... - Orbán Viktor felkarolta a szélsőjobbot - hogy polgári körében nevelgette Vona Gábort - hogy…..
Az elmúlt héten a kétharmad azzal próbálta enyhíteni ikonikus bábjának ledőlése miatt érzett tűrhetetlen lelki kínjait, hogy rávetette magát Gyurcsány egyetemi szakdolgozatára. A gondolatmenet roppant egyszerű: bármilyen disznóságot is követ el a jobboldal bármelyik prominens…..
Viszonylag új jelenség, hogy a politikai hatalom (Orbán Viktor és közvetlen környezete) megdöbbentően nagyot téved egy-egy konkrét, aktuális napi politikai fejlemény súlyának megítélésében. Így természetesen a várható következményeket illetően is hatalmas melléfogások…..
guderian 2012.04.08 15:09:14
@Könnyen elkaptuk, uram!: Jó, jó csak vicceltem.Ennyire mélyen én ezen nem merengek, nekem ez a történelmünk amit tisztelek.
guderian 2012.04.08 15:12:04
@Patreides: Akkor Plagi bácsinak is bizalmi szavazást kellett volna kérnie és utána a Fidesz megszavazza a bizalmat és minden rendben? Ez elég tisztességtelen csűröm csavaromnak tűnik.
Az, hogy megvadult pár ember a rendőrterrortól és a hazudozástól és rombolni kezdett az meg megint új fejezet...
guderian 2012.04.08 15:13:46
@Könnyen elkaptuk, uram!:UI: Kellemes Húsvéti Ünnepeket olyat már hallottam, de olyat, hogy Kellemes Vértanúk Ünnepét még nem. Kicsit összezavartál az érveléseddel, de legalább elgondolkoztam, köszönöm, már megérte.
Amikor azt olvassa az ember, hogy egy 80 éves író menekültstátuszt kér a világ másik felén, legalább egy pillanat töredékére valószínűleg összeszorul a gyomra. Számomra kétségtelenül ez egy megrázó hír és momentum, annál is inkább, hogy nemrég értekeztem arról, milyen…..
guderian 2012.03.04 18:13:07
@Átvitel honvéd: Tel Aviv díszpolgára és mondjuk csak magyar vér folyik az ereiben, mert úgy teljes a kép, hogy nem a saját fajtáját gyalázza. Ez is lényeg, hogy ő kívülállóként köpköd miközben itt élt. Örüljön, hogy egy tisztességes magyar ember nem lőtte fejbe.
guderian 2012.03.04 19:14:35
@Megfigyelo: Akkor nem többesszám harmadik személyben írt volna rólunk,és nem ilyeneket, ha ő is így gondolta volna.
guderian 2012.03.04 19:18:14
@Megfigyelo:
Így néz az ki aki önkritikát gyakorol és nem gyaláz.
Felhívnám a figyelmed erre a mondatra: "Én magyarnak születtem."

Ha van Isten, ne könyörüljön rajta:
Veréshez szokott fajta,
Cigány-népek langy szívű sihederje,
Verje csak, verje, verje.

Ha van Isten, meg ne sajnáljon engem:
Én magyarnak születtem.
Szent galambja nehogy zöld ágat hozzon,
Üssön csak, ostorozzon.

Ha van Isten, földtől a fényes égig
Rángasson minket végig:
Ne legyen egy félpercnyi békességünk,
Mert akkor végünk, végünk.
Megint szembesülhet azzal a miniszterelnök, hogy lehetetlen helyzetbe lavírozta saját magát. Simor András pénteken nyilvánosságra hozta Orbán Viktorhoz írt, csütörtöki dátummal ellátott levelét, amelyben a hiteltárgyalások megkönnyítése érdekében felajánlást tesz:…..
Michael Knight Védelmi pénz 2011.12.16 20:02:00
Lázár János mai produkciója egészen egyszerűen a legbunkóbb, kisstílű gengszterizmus. Maholnap védelmi pénz formájában akarja elszedni az IMF-től azt a néhány milliárd eurós összeget...Lázár polgártárs mai produkciójára egészen egyszerűen nem találok szavakat. Ugyanis nem…..
A szépreményű Jobbiknak, a legnagyobb ellenzéki párt szerepében tetszelgő hazai szélsőjobbnak sikerült teljes hat és fél százalékos eredményt elérnie a Budapest II. kerületi időközi választáson. Ezzel a produkcióval gyakorlatilag minden várakozást alulmúlt a párt, messze…..
guderian 2011.11.15 12:45:57
@zum trucc: UI: Mert ebben az esetben az Európai Unió lenne az Arab liga...
guderian 2011.11.15 14:37:39
@max val, a bircaman: engem az sem zavarna, ha minden milliárdos zsidó lenne, ha nem az egész világ fuldokolna az uzsoracivilizációban.
Plusz szerintem annyira el vannak rejtve a tulajdonviszonyok, hogy nem lehet megmondani mi kié. Drábik szerint a vagyon 80 % a ilyen olyan módon Rockefellerek, Warburg, Rotschildok kezében van.
Enne ellenére egy átlag zsidónak ugyanolyan szar ez a helyzet itt Magyarországon, mint egy magyarnak, és én még mindig abban reménykedek, hogy képesek vagyunk egymást támogatni és összefogni. (és akkor jönnek az ilyem zum tracc félék és én is szívem szerint "kardot rántanék")
guderian 2011.11.15 15:02:20
@max val, a bircaman: Uzsoracivilizáció, hogy az államok a GDP-jüknek 80 vagy több %-át kamattörlesztésre fordítják. Persze költői kérdés volt tőled.
Én olvastam néhány könyvét, nézem a videóit semmiféle nyilas eszmét nem sikerült felfedeznem, tudnál idézni tőle vagy lineket adni, hogy én is lássam már, hogy tényleg az.
És ha még a válságban lévő nyugat-európai foci is sz..rrá ver minket, akkor hol vagyunk mi, Viktorkám? Pontosabban hol van a te nem ortodox egész pályás letámadásod? ***Nemrég hasonló címmel írtam egy írást, akkor még "Orbán Viktor lassan nagyobb katasztrófa, mint a…..
guderian 2011.11.14 11:38:14
@Brendel Mátyás: Én sem értenék egyet a saját felvetésemmel, ha 1 évvel ezelőtt lennénk.
Igen, nagy hiba volt Orbán frontális támadása az uzsorások ellen, csak annyit akartam mondani, hogy ettől még nem ő az ellenség.
guderian 2011.11.14 12:21:15
@Brendel Mátyás: Lehet igazad van, de egyszer bortani kell a bilit és meg kell tagadni az uzsorakölcsönök fizetését az államoknak. Kényelmesebb lenne megvárni amíg más borítja a bilit, sem mint ahogy most kiállni az ágyú elé és várni, hogy követ e minket valaki. Kérdés térden éljünk vagy állva meghaljunk.....
guderian 2011.11.14 12:34:03
@Brendel Mátyás: 1) Dehogynem borogat, és a borítékolható választ kapta rá az ország. 2) Megnéztem a borogató országokat, Izland, Argentína valóban nagyon szar helyzetbe kerültek.Én sem vágyom arra a 2évre amin átmentek 3) Érdemes lenne megnézni, hogy az uzsorát ki milyen érdekből, kinek az érdekében vette fel az országnak.

4) Ezt a méretű kölcsönt (GDP 80%/év) nem lehet csak úgy visszafizetni. Hány milliárd is 70-80 milliárd dollár?
5) Remélem csak tájékozatlan vagy nem fizetett propagandista.
Bár még el sem csitultak a magyar kormány korábbi unortodox lépései miatt a nemzetközi vizeken a hullámok, kormányunk újabb méretes kősziklát dobott a háborgó vízbe: 180 forintos árfolyamon bárki végtörlesztheti frankhitelét mégpedig úgy, hogy az árfolyamkülönbözetből…..
guderian 2011.09.15 09:12:10
@homér: igen, Orbánékat is erről győzködik, meg a világ minden polgárát a kezükben lévő csatornákon keresztül.
Ajánlom mindenkinek a Drábik videókat a youtubon és a könyveit.
Egy újabb dokumentum szerint Orbán kijelentette, nem kell odafigyelni arra, amikor azt mondja, hogy nem kell odafigyelni arra, amit mond. „Pay no attention to what Wikileaks will say about me telling you not to pay attention” - hangzott el a kiszivárgott dokumentum szerint egy…..
guderian 2011.09.06 22:04:49
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
guderian 2011.09.06 07:24:26
@Mária: "érvényesítse az érdekeit a törvényhozókkal szemben." :DDD Vicces vagy. Te is az a fajta vagy aki azt hiszi egy vállalkozás mindent kibír a pénz terem a fán a vállalkozónak meg lehet szava egy állami úthengerrel szemben? Azt hiszed a vállalkozó jókedvéből nem akar fizetni és vállalja az eljárást és a sitt veszélyét?
Nem lopott meg senkit, ha ennyit sem fizetett volna eddig akkor az ipse munkanélküliek táborát szaporította volna eddig és pénzbe került volna az adófizetőknek.
guderian 2011.09.06 09:58:00
@Mária: A jókivánságod már teljesült is én is dolgoztam úgy, hogy arról sem tudtam, hogy be sem vagyok jelentve, hogy nem adták meg amiben megállapodtunk stb.
Nem jó dolgukból, hanem kényszerből vágtak át. Az egyiket még ma is sajnálom.
30 év munka után csinált egy céget és mindene ráment, addig egy bankban volt osztályvezető.

Én nem kívánok Neked semmi rosszat, sajnálom, hogy ennyire csak az érem egyik oldalát látod.
Modorosblog A realista drukker 2011.09.02 21:48:00
Rendhagyó sportközvetítés: meccs közben írtam a posztot az igazi, mérkőzésekről már jól ismert vészmadarak (köcsögök) stílusában. Bejött. Mindig ugyanaz a lejárt lemez. Láttunk biztató jeleket a fiúk játékában; az edzőtáborban nagyon összerázódtak a srácok;…..
Mind az autósok, mind a biciklisek között vannak szép számmal renitensek. Ebből rendre vannak itt viták a blogon egy-egy ilyen tárgyú poszt kapcsán. Milyen az amikor összetalálkozik egy szabályokra fittyet hányó kerékpáros és egy "önkéntes rendőr" autóval? Tamás…..
Tisztelt blog! Nekem a lehető legrosszabb véleményem van a Bajcsy kórházról, úgymond szépen eltették anyámat láb alól 2011 májusában. Na de nagyon dióhéjban a történet:  Anyukámnak 2db lábujja belilult, így utaltak minket a sebészetre. Még aznap éjjel műtétet írtak…..
Vastagbőr Tíz helyre ezren 2011.08.19 14:31:00
Napi abszurd: Utcaseprő bére: bruttó 130 ezer, 30 ezer catéria, BKV-bérlet (9800 ft). Pályakezdő diplomás közalkalmazott bére (bértábla, H1): bruttó 129 500 forint. (Semmi gond, 3 év múlva felugrik a H2-be és meglesz a bruttó 136 ezer!) 10 utcaseprői helyre 1000-en (!)…..
Emlékszünk még a Nagy Pénteki Ötletre, mikor néhány óra alatt kitalálták és kiírták a pályázatot az építtetőknek a Szociális Családi Házakra? Május 30-án, hétfőn  dr. Szaló Péter, a Belügyminisztérium Területrendezési és Építésügyi helyettes államtitkára…..
Észrevettem, hogy tegnap kimaradt egy poszt, de sajnos szinte mindenki nyaralni van, köztük én is. Az idő szar, de nincs mit tenni. Azonban Nektek ettől még nem kell olvasnivaló nélkül maradni, úgyhogy Bendegúz levelét ajánlom figyelmetekbe. Igazat adok Neki, én is úgy látom, hogy…..
A Kína által nyújtott segítség után 15 millió dolláros hitelcsomagban állapodott meg a Magyar Kormány és az Asia Center bevásárlóközpont. „15 millió dollár hitelt nyújt a bevásárlóközpont, plusz 16 millióról tudnak számlát is szerezni” – jelentette…..