Regisztráció Blogot indítok
Adatok
erasmus4

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Karácsony előtt jártomban-keltemben akárhová néztem, mindenhol tombolt az eszköz-bőség. Amikor a könyvszakma jeles képviselői azon keseregnek, hogy zsugorodik a könyvpiac, akkor talán vethetnének egy pillantást arra, hogy milyen sebességgel alakul ki az új olvasási paradigma…..
erasmus4 2012.12.31 12:50:11
@waces: Éppenséggel a Delta Vision nemrég elkezdett e-könyveket is árulni 999Ft/ db áron köztük van FR is és később biztos bővül.
Az ekönyv.hu és az okos lány Az eKönyv Magyarország - született Txtr - történetébe bele volt kódolva egy jó "a DRM rossz, értem?" tanmese kialakulásának lehetősége, de a srácok ügyesen kivágták magukat. Az új bolti rendszerre költözés közben ugyan elmaradt a korábbi…..
E-könyv olvasók Ugorgyunk! 2011.12.07 12:00:00
Mondá vala Pósalaky bácsi Móricz múlhatatlan érdemű regényében. Most rajtunk a sor, „fogyasztókon”, hogy megugorjuk a keresztény kultúrkör legjelentősebb ünnepéből a fogyasztói társadalom legnagyobb ünnepévé átvedlett vesszőfutást. [Még ha nem is…..
erasmus4 2011.12.09 16:23:53
@Beaust: Talán azért mert az Amazontól már tavaly is lehetett hasonló áron venni Kindle amikor a többi ára az egekben volt ahhoz képest. + Mindenki meg volt elégedve vele, ügyfélszolgálat, hibás termék cseréje stb.
Igen lehet ma már mást is hasonló kategóriában, de a Kindle-nek már elég nagy hírneve van rengeteg pozitív visszajelzéssel.
Igen ha ma vennék lehet elgondolkodnék máson is de valszeg maradnék az amazonnál már csak a gari miatt is (pedig jó lenne egy olyan választóképernyő ahol a könyvek címlapjai között tudok böngészni.).
E-könyv olvasók DR(u)M 2011.07.18 04:55:00
Azért így a cím, mert bízunk benne, hogy belátható időn belül lesz itt, kis hazai piacunkon egy áttörés, amely legalább akkorát fog szólni, mint a februárban (több napra!) hozzánk látogató Yamato dobegyüttes. (A DRM a másolásvédelem angol elnevezésének rövidítése, a…..
erasmus4 2011.08.01 13:16:44
@foldeslaszlo:
"mikor fogok én (szerzőként, kiadóként v. kereskedőként) annyit eladni, hogy DRM nélkül is talponmaradjak belőle?"

De most akkor DRM-el talpon lehet maradni? Kétlem hogy több DRMel védett könyvet vesznek az emberek mint DRM nélkülit.

Az más tészta, hogy szvsz jelenleg még egyik sem nyereséges, de nemrég olvastam egy kiadó fórumán, hogy ha ma kiadnak egy könyvet ( egy független kiadó akinek nincs bolthálózata), kb. 3 év alatt érkezik be a pénz belőle, ha nem bukta a könyv.
A e-könyv olvasók meg tavaly év végén kezdtek el tömegesen betörni Mo.-ra, ha vesszük ezt a 3 évet akkora már rengeteg lesz.
Ha papírkönyveknél a kiadók el tudják viselni, hogy nem egyből jön be a nyereség akkor e-könyveknél miért nem?
Mondtam már, hogy mennyire rajongok a civil erőfeszítésekért? Újabb versenyző, név szerint Átlag János végzett tiszteletreméltó és hiánypótló munkát. Nem riadt meg a kedvezőtlen előjelektől, de összerakott egy helyes kis plugint, ami nem csinál egyebet, minthogy a…..
erasmus4 2011.05.27 16:16:44
@Hoffer Csaba:
Köszönjük! Nagyszerűen működik. Nemrég tértem át Calibre-re és hát sokkal kényelmesebb mint az Mpc így meg aztán pláne.
E-könyv olvasók Radar! 2009.10.04 23:33:00
Közkívanatra itt egy poszt, semmi másért, hogyha valaki más témához nem illő anyagot  talál a hálón, itt megoszthassa. A legjobbakból posztot fabrikálunk. Előre is köszönöm, a többi olvtárs nevében is. UPDATE: új megjelenéseket, érdekes könyveket a Könyvradaron…..
erasmus4 2011.05.03 17:12:14
@Dworkyll: Igen azt gondoltam hogy 4-5 nél több nem férne rá de már akkor is szebb lenne, meg így szinte semmit nem számít hogy van-e a könyvek borítója vagy nincs.
Intro A mobipocket a legtöbb eszközön egy nagyon kényelmesen olvasható dokumentum-forma, de van egy csomó apró részlet, amitől igazán komfortossá válik az olvasása. Évek óta konvertálok állományokat ebbe a formátumba, és mindig lehet találni valamit, amitől az eredmény még…..
erasmus4 2011.03.24 08:59:09
@guti.haz14: Az írtad szűrt weblapként mented wordből úgy build után nekem sincsenek képek, valamint ha sima weplapban mentem és utána futtatom a kipucoló scroptet akkor sincs kép. Simán weplap build lesz kép, tartalomjegyzék és ha szerencséd van az ncx kreáló script lefut hibamentesen vagy nem, (nekem hol lefut hol nem :) ) annyira nem zavar mert nem nagyon használom elég a tartalomjegyzék.
  Feladatmegoldások   Az alábbiakban számos makrót fogok bemutatni. A lista nem teljes, hiszen eddig olyan feladatokat oldottam meg, amiket saját magam fontosnak tartottam. Semmi sem lehet tökéletes, a makrók sem azok. Ezek „robotok”, mindig mindent pontosan ugyanúgy…..
erasmus4 2011.03.21 09:16:59
@guti.haz14: Szépen végigfut a makro csak mikor a végére ér beakad és nem áll le. Lehet az a baja hogy word 2010et használok.
erasmus4 2011.02.03 16:07:52
@Dworkyll: Ok, köszi megpróbálkozom vele.