Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vujity Tvrtko

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Tegnapig Magyarország sok minden lehetett. Kívánságokban, vágyban, gondolatban, politikai tettekben. A mai naptól azonban Magyarország helye és helyzete sok szempontból megváltozott, nyugodtan mondhatjuk hogy végérvényesen. Az Európai Unió elnökségi tisztét betölteni…..
Vujity Tvrtko 2011.01.20 11:27:33
Érdekesnek találom amit ír, kedves Péter. Isten igazából én csak egy személyes tapasztalaton alapuló megfigyeléssel szeretnék hozzájárulni az ön gondolataihoz.
Jártamban keltemben az országban, hiszen én az elmúlt tíz évben megjártam ezt az országot Kolontártól Szőregig, a legapróbb, legeldugottabb helyeken is megfordultam, ott voltam, ha történt valami, és bizony ott voltam mindazoknál a szörnyű eseményeknél is, mikor magukat magyarnak valló embertársaink saját felebarátaikat vélt vagy valós származási különbségek okán bántalmaztak. Igen, a romák elleni hadjáratra gondolok, s ezzel együtt szeretném megemlíteni, hogy az úgynevezett "magyarveréseket" hasonlóan problémásnak látom.
Miközben a harctérre hasonlító állapotokat szemléltem az egyik ilyen támadás után, hirtelen egy ártatlan, és az egész helyzetről semmit sem tudó, apró roma gyermek bandukolt oda hozzám. Rajtam kívül senki nem volt a közelben, nem is tudom, hogyan élte túl ezt a szörnyűséget, nem tudom mit kellett kiállnia, megtennie az életben maradásért. Mikor odajött hozzám, belenézett a szemembe, azzal a ragyogó barna szempárral, amit is képtelen vagyok elfelejteni, akkor és ott megérintett a tudat, hogy magyar vagyok. Azt éreztem, hogy magyarságom számára ez az igazi próbatétel, s ennek kellene lennie mindenki számára, hogy akkor és ott mint testvéremre tudok-e tekinteni erre a kis rongyos árvára, vagy ha csak a lelkemben is, de lecigányozom. Én megpróbáltattam akkor, úgy gondolom, és attól a naptól nevezem magam magyarnak, büszkén és állhatatosan ragaszkodva e titulushoz.
Úgy gondolom, a cigányság megértésének és elfogadásának lehetősége a magyarság uniós elnökségének igazi próbája.