Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fül~orr~régész

0 bejegyzést írt és 106 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sajnos jó ideje véget ért minden idők egyik legviccesebb sorozata, úgyhogy épp ideje elővenni, leporolni és újra megnézni az egész szériát. Kedvcsinálónak jöjjenek a sorozat legjobb pillanatai.(A lista persze teljesen szubjektív, igazából a sorozat bármelyik jelenete szerepelhetne bármelyik…..
Michael Knight beszélő csodaautója milliókat vonzott a televízió elé világszerte, és még ma is hatalmas rajongói tábornak örvend. A ’80-as évek valóságos aranykort jelentettek a televíziózás tekintetében. Akkoriban számos, máig ikonikus sorozat vonzott tömegeket a képernyők elé, ezek legtöbbje…..
Fül~orr~régész 2020.07.24 18:21:02
Nagyon régen voltam már Pécsett, de most úgy döntöttünk ismét megnézzük és nem bántuk meg. Összegyűjtöttem, hogy mi miket néztünk meg. Nyilván, ha gyerekekkel mentünk volna, akkor máshogy alakul a program, de ketten voltunk, a feleségemmel. 5 nap alatt ez kényelmesen belefér, nem kell reggeltől…..
Egyre divatosabb az indukciós főzőlap, mert úgy reklámozzák, hogy gazdaságos, mivel csak az edényt melegíti és maradékhője sincsen. Csak akkor nem értjük, hogy miért van mégis "H" magas hőmérséklet jelölés az indukciós főzőlapunkon kikapcsolás után. Elég sok a félrevezető információ ezen a területen…..
Fül~orr~régész 2019.01.24 15:34:57
@vanRob: De az megvan, hogy a gáz egységára még így is jóval alacsonyabb, hogy többet kell belőle használni? Mit nem lehet ezen megérteni??
Fül~orr~régész 2019.01.24 16:00:27
@vanRob: "Az a kérdés, hogy mennyi ideig kell többet használni"

Hogy mi? Nem. Van itt három dolog: egységár, idő, és fajlagos energia.

A víz forralásához UGYANANNYI energia kell, akár gázzal, akár indukciósan melegíted. Eddig jó? Indukciósan hamarabb megvan, gázzal lassabb, de gázzal még több idő alatt is kevesebbe kerül a művelet!
Peace.
1998: az év, amikor még az MTV-n (vagy épp a VIVA Zwei-on) lestem a számokat, kazira vettem a rádiót, és még fontos volt menő klipeket készíteni. De már elkezdtek új szelek fújni, hiszen jött hozzánk is az otthoni net és hamarosan minden egészen más lett. Talán a 2000-es évek közelsége hozta, hogy…..
Fül~orr~régész 2018.07.14 13:05:59
Te is szívesen tartanál otthon szobanövényeket, de egyik sem bírja sokáig? Lehet, hogy csak annyi a hiba az egyenletben, hogy túl kényeseket választasz. Mutatom mik azok, amikkel egy amatőr vagy feledékeny növénykedvelő is könnyen boldogulhat...
Magam is alig hiszem el, hogy sikerült végigvinnem a posztsorozatomat. Mindennap posztoltam egy cikket közéleti témában Jézus útmutatását keresve legjobb tudásom szerint. Nem voltam benne biztos, hogy sikerülni fog, sőt. De amire az Isten indít, ahhoz elengedő erőt is ad :) Záró posztomban arra a…..
Fül~orr~régész 2018.04.09 09:10:00
Sokat írtam az elmúlt időben a Jobbikra való átszavazásról. Az egyik nagy dilemmája a 2018-as választásnak ez. De van egy másik dilemma is a jobboldalon, és ez a MSZP-re, DK-ra való átszavazás, különösen az utóbbi. Sőt, egy kiábrándult fideszes számára, még dilemmaként sem tud megjelenni a…..
Megdöbbentő sztorit posztolt a Facebookra ma délelőtt Szabó Zoli kollégám, akit tegnap este úgy megvert a a Nagykörúton a Király utca sarkán lévő KFC biztonsági őre, hogy több öltéssel kellett összevarni a száját a Baleseti Sebészeten. Hogy mi volt a bűne? Kérte a panaszkönyvet, mert elégedetlen…..
A boldogságkutatásokban Dánia rendre az élmezőnyben végez, sőt gyakran szerzi meg „a Föld legboldogabb országa” címet. Hogyan? Kapjuk fel sokan a fejünket. Ez a kis ország északon, ami régen a depresszióról volt híres? Félreértés történt, vagy tényleg a dánok birtokában a boldogság receptje?..
Az Oukitel telefongyártó nem tartozik a prémium márkák közé. Sokkal inkább az alsó közép kategóriába pozícionálja tisztességesen összerakott és olcsó telefonjait. Az U 20-at senki nem azért fogja megvenni, mert társaságban villogni akar vele, hanem azért, mert alacsony áron akar egy modern…..
A Lawrence Berkley laboratórium adatai szerint egy átlagos telefon töltés közben 3,68W energiát fogyaszt, és amikor már feltöltött, ez az érték 2,24W-ra csökken.  Tehát amikor éjszaka a töltőn marad (véletlenül) a mobilunk, akkor 8 óra alatt összesen 018kWh elektromosságot…..
Kemény kritikák özöne zúdult arra az amerikai tinédzserre, aki az auschwitzi koncentrációs táborban készített egy szelfit, majd a twitteren megosztotta. A közösségi oldalon Breanna hercegnőként regisztráló, nemrég érettségizett Breanna Mitchell tweetjét több mint 3700-szor…..
Fül~orr~régész 2014.07.22 15:27:52
@tintamin: Csupán csak arról van szó, hogy nem kell a nap 24 órájában folyton megemlékezni/bocsánatért esedezni/szomorkodni.

Nekem (és egyre több embernek) rohadtul elegem van ebből.
Már mosolyogni sem szabad.

Karosszékből nézni, ahogy ártatlanokra lőnek azt persze szabad...
Ennyi pénzt adnak francia cégek, ha biciklivel megy valaki munkába. Hat hónapos kísérletbe kezdett Franciaország, amivel növelni akarja a biciklivel munkába járók arányát. Húsz cég és szervezet (összesen tízezer alkalmazottal) döntött úgy, hogy 25 eurocentet (76 forintot) fizet…..
Fül~orr~régész 2014.06.04 12:14:33
A Fidesz nem az RTL-t célzó reklámadó-támadással kezdte a háborút a média ellen. Orbánék már 2010-ben megtették a lépéseket azért, hogy korlátlan ellenőrzést szerezzenek a teljes média fölött. 2010-es hatalomra kerülésekor a Fidesz-kormány szinte első…..
Sokan úgy tartják, hogy a filmtörténelem legerősebb éve az 1994-es volt. Ebben van is valami, mert tényleg elképesztően sok kiváló – mára már klasszikussá váló – filmet adott azaz év, így szerencsésnek mondhatja magát a holland direktor is, hogy ebben az évben vágott bele a…..
Így lehet tönkretenni egy tökéletesnek indult szülinapi bulit: a Wizz Air rendszere estére teljesen összeomlott. Egész nap akadozott a megnövekedett terhelés miatt, de most már órák óta vagy be se jön, vagy csigalassúsággal lehet csak eljutni az árakig. A cég Facebook oldalán…..
Itt az év híre minden David Lynch-, Mark Frost- és Kyle MacLachlan-rajongónak! Július 29-én Twin Peaks: The Entire Mystery címmel, tízlemezes deluxe kiadású bluray változatban jelenik meg kamaszkorunk kedvenc horrorszériája, a Twin Peaks! A díszdobozban ráadásul nemcsak az…..
Legutóbb 1984-et veséztem ki, ami után többen kérvényezték, hogy a következő ilyen poszt 1991-ről szóljon. Ez nem is meglepő, hiszen ez egy fontos, rendkívül termékeny és több szempontból is korszakváltó év volt a zenében. '91 ugyanis egyaránt engedett sok új zenekar és…..
edutech Élet az XP után 2014.04.17 14:38:04
2014. április 8-án lejárt a Windows XP 3. javítócsomaggal ellátott kiadásának (a korábbi verziók, már régebben) támogatása, ami azt jelenti, hogy a Microsoft nem ad többé ki hibajavítást az operációs rendszerhez. Emiatt pedig idővel az internetre kapcsolt gépünk védtelen lesz a külső, rosszindulatú…..
IttForgott Hol is van Twin Peaks? 2014.03.25 12:17:44
  Laura Palmert 1989. február 24-én ölték meg Kanadától öt km-re délre, Idahotól tíz km-re, a Washington állambeli Twin Peaksben, legalábbis Cooper FBI ügynök (Kyle MacLachlan) ezt mondta legendás diktafonjába a Twin Peaks egyik epizódjában. A jellegzetes észak-amerikai környezetben játszódó…..
Gulyás István, a közmédia Ma reggel című műsorának egyik műsorvezetője a következő felkonfot választotta a mai, derűs reggelhez: Ma Lídia, Lívia és Simon Gábor lemondásának napja van. Kösz, Pista, tudjuk, hol keressük a nyelvedet...
2011. május: Összes atomerőművét bezárja Németország 2022-ig   A német kormány 2021-ig 17 atomerőművet zárnak be Németországban, 2022-ben pedig a maradék három atomerőművet is bezárják, ha sikeresen végrehajtották a beígért energiapolitikai fordulatot. A fukusimai…..
Családellenes marxista összeesküvés, az emberi természet ellen küzdő genderfeministák és a családot tagadó baloldali ideológia. Frivaldszky János írta a Pázmány jogi karán használt jogelmélet tankönyvet, ebből szemezget Németh Ádám Géza, mai vendégszerzőnk. Akik „csak"…..
From: v.attila@mtva.hu To: h.arpad@kormany.hu Subject: felavattuk bazdmeg! Kedves Árpád! Mint láthattad A Tévében, az előzetes egyeztetéseknek megfelelően levezényeltük a Félmilliomodik akciót. Remélem minden stimmelt kívülről, és a Vezér is kielégítőnek találta a népnemzeti…..