Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kecsket

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Drága Olvasók, Bizonyára senkinek sem hiányoztam… � A világ gyors őrlése nem – túlságosan – érintette az e-könyves piacot, pláne annak hardveres oldalát. A legjelentősebb hullámokat kétségtelenül a Kindle minapi bejelentései okozták, már ami a kzw / mobi / epub kereszt-kompatibilitás teljes…..
Kedves Barátaim az Úrban,  szinte pontosan egy évvel ezelőtt írtunk arról, hogy mi mindenre képes ma már az ekönyv-megjelenítéstechnika. Azóta nem sűrűn voltak posztok, mert a (hála istennek) hétköznapivá váló ekönyv-témában viszonylag ritkán bukkannak fel akkora hírek, amelyek megrezgetnék az…..
kecsket 2018.07.15 00:24:07
@tetsuo_: Én személy szerint főként az Agave könyvei miatt használom a dibook-ot, minden más kiadó könyveit viszont a lira oldalán szoktam megvásárolni, ami mögött látszik, hogy az ekonyv.hu áll, legalábbis informatikailag. Ennek oka, hogy a liránál az ekönyvekre is megkapom a törzsvásárlói kedvezményemet és a fizikai boltjaikkal is nagyon elégedett vagyok. Egyetlen kérdés ekonyv.hu-val kapcsolatosan: lehetséges olyan beállítás az oldalon, hogy hetente kaphassak egy e-mailt az adott hét friss megjelenéseiből?
kecsket 2018.08.10 20:14:25
@tetsuo_: Arról lehet tudni valami publikusat, hogy az Agave e-könyvei miért nem érhetőek el az ekonyv.hu-n vagy a lira oldalán? Mármint értelmes üzleti okok húzódnak a háttérben, vagy értelmetlen ellenségeskedés emberek között?
E-könyv olvasók Radar! 2009.10.04 23:33:00
Közkívanatra itt egy poszt, semmi másért, hogyha valaki más témához nem illő anyagot  talál a hálón, itt megoszthassa. A legjobbakból posztot fabrikálunk. Előre is köszönöm, a többi olvtárs nevében is. UPDATE: új megjelenéseket, érdekes könyveket a Könyvradaron…..
kecsket 2013.10.01 20:21:02
@tetsuo_: Az Ulpiustól az új Csabai Márk könyv (Az Áfi Ramón meló) várható valamikor vagy az nem jön ki e-ben?
kecsket 2013.10.09 23:20:59
@Dworkyll: A 179 CHF több, mint a 129 EUR. Szerintem továbbra is a hagyományos Kindle most a főnyeremény 49 EUR-ért. Igaz egy ismerős még mindig kell Ausztriában.
E-könyv olvasók Könyvradar! 2013.10.01 21:17:13
  Ez az idő is eljött, kedves olvtársak. Egyre több forrásból jönnek a piacra az új ekönyvek, és egyre több helyen is bukkanak fel. Eddig a Radaron gyűltek az ilyen tárgyú bejegyzések, de mostanra kiérdemelték, hogy saját gyűjtőposztjuk legyen. És tessék, itt jön ez. Kedves…..
kecsket 2015.11.01 22:53:32
@Dworkyll: Engem is meglepett, olyan, mintha ez lenne az egyetlen ekönyvük. Mindenesetre legalább meg lehetett venni legálisan, ez nagy öröm.
<<< Szemérmetlen Önfényezés Alert >>> Amikor 2009-ben elkövettem az első blogposztomat, az lebegett a szemem előtt, hogy egyszer majd eljön az az idő, amikor e-könyvet választani papír helyett kb. annyira lesz érdekes kérdés, mint választani a folyékony vagy…..
kecsket 2013.11.18 11:54:19
@Dworkyll: Nem feltétlen idevaló, de nekem onyx-on ez a font jön még be nagyon: Libre Baskerville.
Kedves barátaim az Úrban, bár teljesen úgy néz ki, de amit látunk az még nem a tuti, a DiBook.hu még nem indult el rendesen. Amit látunk az praktikusan egy nyilvános tesztüzem. Leginkább azért mondom ezt, mert pont azok a tényezők, amik megkülönböztetnék a meglevő ekönyves…..
kecsket 2013.11.14 12:34:35
@Mike76: Neked hol jelent meg a formátum választás? Miután kifizetted a könyvet?
Barátaink a Koobe-nál jól felkészültek a karácsonyra, nagyon izgalmas szerkezeteket rendeltek be az ajándékszezonra. Ugye az megvolt, hogy tavaly még COCOM-listán volt az Amazonnál a Paperwhite, amikor már itt voltak az Angel Glow-val. Idén is jókat látszanak gurítani. Az egyik, hogy…..
kecsket 2013.10.04 10:33:28
@Dworkyll: Engem az utolsó mondat érdekelne. Tudsz valamit?
Én kérek elnézést, hogy ezt a klasszikus poént már harmadjára sütjük el a blogon. Ígérem, többet nem fordul elő :-) Annak idején Professzore barátom beszámolt a PocketBook egy minimalista modelljéről. Érdekes volt visszaolvasni, mert a PocketBook megcsinálta gyakorlatilag…..
Ha lenne anonim könyvkalózok szervezete, biztos kirúgnának, mert egyáltalán nem vagyok anonim. Több, mint tíz éve kezdtem el az elektronikus olvasnivalók farigcsálását, ami akkoriban még legfeljebb az elvetemültek úri, és enyhén mazochisztikus huncutsága volt. Az eltelt idő alatt…..
kecsket 2013.05.24 13:39:20
@Dworkyll: Ez esetben lehet, hogy revideálnom kell korábbi szavaimat és tényleg jó megoldás (legalábbis ideiglenesen), ha a papírkönyv mellé adnak egy egyedi letöltőkódot, amivel letölthetem az e-könyvet is. A nagykereskedő is megkapja a jutalékát én is az e-könyvet, mindenki boldog, még a papírgyár és a fakitermelők is. A papírpéldány meg menjen a könyvtárba ajándékba.
Az SFmag szives engedélyével újraközöljük itt egy posztjukat, amiben sokat megélt posztolónk az Old Man's War univerzumának legfrissebb opuszáról ír. A tartalomról leginkább az SFmagon lehet beszélgetni, ezen a blogon nyilván az az érdekes, hogy egy ilyen paradigmaváltó…..
kecsket 2013.04.11 14:44:59
@Dworkyll: Arról van valami hír, hogy tudják-e bővíteni a kínálatot? Vagy továbbra sincsenek ekönyves kiadásra szerződéseik?
Naszóval,  van itt ez az akció (via kecsket), hogy a hamarosan megjelenő Magda, a bestiális népszínház utcai mindenes című könyvnek lesz elektronikus változata. Magában nem lehet megvenni, pont mint egy csomó promóciós terméket, csak összecsomagolva a papírral. Azaz a…..
kecsket 2012.11.14 09:31:05
Én azt gondolom, hogy:

Ha a kiadás során megvolt a szöveggondozás, akkor minimális költséggel elő lehet állítani az e-könyv formátumot, pláne ha nincs rajta semmilyen DRM.

Sajnos nincsenek ismereteim, hogy a jogok megvásárlása során milyen költségeket jelent megvásárolni az elektronikus kiadás jogait is. Felteszem nem két forint.

Gondolom a kiadónak fenti költséget kell szembeállítania azzal az összeggel, ami az elektronikus kiadás eladásaiból befolyik. Alighanem az itt számolt megtérülési ráta közelít a nullához. Ráadásul - felteszem - tartanak attól is, hogy ha van jó minőségű elektronikus kiadás, akkor az, a kalózpéldányok miatt csökkenti a papíralapú eladások bevételeit is, ami tovább rontja az eredményességüket.

Gondolom ezért próbálkoztak először magyar szerzők műveivel, csak ott meg az volt a probléma, hogy mindössze Az ember könyve volt friss kiadás, az összes többi (3) gyakorlatilag csupán gesztusértékkel bírt felénk, ekönyvolvasók felé. Jómagam sem vettem meg csak Az ember könyvét, mert a többit már olvastam. Következtetéseket - szerintem - akkor lehetne levonni, ha esetleg megpróbálkoznának papírral egy időben kiadni mondjuk egy Saylor-t, felvállalva persze, hogy előfordulhat, hogy buknak rajta.

Ezt a Kondor Vilmos - Alexandra akciót viszont én elhibázottnak tartom. Ha el akarom olvasni és muszáj a könyvet papíron megvennem, akkor papíron fogom elolvasni és ami a legfontosabb, vagy ott fogom megvenni, ahol nekem a legolcsóbb, vagy ha kényelmes vagyok, akkor abban a boltban ami útba esik. Így átgondolva egyébként nem hiszem, hogy ennek az akciónak az ötlete az Agave-tól indult, szerintem rajtuk most csak élezzük a körmünket...
Olvasónk, ZOlien kommentjében egy hasznos, vagy ha nem is hasznos, de mindenképpen érdekes lehetőségre hívta fel a figyelmünket. Ha rendelkezel mind Brickset, mind Peeron regisztrációval (ingyenes mindkettő!), akkor könnyedén kiderítheted, hogy a meglevő kockáiddal mire mész, ha egy…..